Nel de Jager

Auteur

Nel de Jager kan het best getypeerd worden als 'buurtbemoeial' bij uitstek in de meest positieve zin van het woord. Nel de jager is sinds 1987 (waarvan 15 jaar vrijwillig) winkelstraatmanager van de Haarlemmerbuurt (Haarlemmerstraat/Haarlemmerdijk e.o.) en de Utrechtsestraat.

Van origine een "Haagsche" en na een aantal omzwervingen (Oudenbosch, Roosendaal, Tilburg en Breda) in 1985 met dochter neergestreken in Amsterdam. Door studie (o.a. stadssociologie) en werk een enorme passie ontwikkeld voor de stad en dan specifiek de lokale economie. Gewerkt als buurtopbouwwerker, maatschappelijk werkster, consulent stadsvernieuwing, beleidsmedewerker Economische Zaken. Sinds 2005 zelfstandig werkzaam als winkelstraatmanager/bedrijfsadviseur in verschillende buurten in Amsterdam en daarbuiten. Geeft daarnaast regelmatig gastcolleges op scholen, begeleidt studenten/trainees en geeft organisaties met de regelmaat van de klok gevraagd en ongevraagd advies/commentaar. Heeft een hekel aan de woorden nooit en kan niet. Vreemdste eigenschappen: een echte nachtbraker, dol op haar werk en vertrekt praktisch altijd als laatste uit de kroeg.

Won in 2011 de Piet Kranenburg ring omdat zij zich onvermoeibaar inzet voor het oppeppen van de leefbaarheid en de economie van Amsterdamse winkelstraten.



Copyright

Het auteursrecht van bovenstaande bijdragen berust bij de auteur. Artikelen, foto's, video's, audio of illustraties mogen niet worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van deze auteur. Overname door andere media mag tevens alleen na overleg met de redactie, behalve in gevallen waarbij de bijdrage ook al elders is gepubliceerd.