Uiteenlopende standpunten over herdenken (2)

Duiven op het monument op de Dam - Foto: Arnoud de Jong

Op deze vierde mei twee uiteenlopende standpunten over herdenken. Het eerste is van Rob Zwetsloot, het tweede -dit stuk- van Arnoud de Jong.

Voor steeds meer mensen in dit land is de Tweede Wereldoorlog iets waar je maar niet meer teveel over moet zeuren. Is mijn indruk. Op sociale media kom je af en toe grappen tegen over de de Holocaust. Moet kunnen, zeggen ze dan, het is al zo lang geleden. Het zijn vast mensen die niemand in hun familie hebben die is omgekomen of omgebracht in de oorlog, die niemand hebben om te herdenken.

Uiteenlopende standpunten over herdenken (1)

Rob Zwetsloot Op deze vierde mei twee uiteenlopende standpunten over herdenken. Het eerste -dit stuk- is van Rob Zwetsloot, het tweede van Arnoud de Jong . Oorlog. Met duizend bommen en granaten. En doden. Gewonden. Verminkten. Oorlog. Met een meisje. Een heel klein meisje. Zonder armen. Oorlog. We...

Openbaar vervoer Amsterdam, aanbesteden of niet?

Centraal Station

In de nieuwe rubriek Enerzijds - Anderzijds laten we steeds twee mensen aan het woord die over een bepaald onderwerp verschillende opvattingen hebben. In de eerste aflevering zijn dat Chris Vonk, woordvoerder van reizigersvereniging Rover, en Laurens Ivens, gemeenteraadslid voor de SP. Ze zijn beiden voor goed openbaar vervoer, maar verschillen van mening wanneer het gaat over de aanbesteding van het OV in Amsterdam.

  • 1