Toeristenbussen: Kafka bij Stadsdeel Centrum deel 2

Ik had na meer dan 10 jaar werkzaamheden in de buurt gehoopt op een mooie Prins Hendrikkade. Dat beloofde de gemeente bij de start van de werkzaamheden; een mooie wandelboulevard met één-richtingsverkeer en alle bussen aan de achterzijde van het Centraal Station.
Maar, niets van dat alles. Het stadsdeel verplaatst in de komende weken de halteerplekken, voor de meer dan 2.500 toeristenbussen die dagelijks de binnenstad in het hoogseizoen teisteren, naar uitgerekend voor mijn voordeur op de Prins Hendrikkade.

10 miljoen, moeten we dat doen?

Evelien van Roemburg - gemeenteraadslid GroenLinks

Evelien van Roemburg is gemeenteraadslid voor GroenLinks. Op haar weblog schreef ze over hoe het is om als fractielid gebonden te zijn aan een coalitieakkoord. Hoewel de omstandigheden zijn veranderd, blijven die afspraken staan. Wil één partij iets veranderen, dan wil een andere daar iets voor terug. Tijd voor discussie over 'oude' bezuinigingsafspraken:

Liever kunst dan grijs

Tamira Combrink is gemeenteraadslid voor Groenlinks. Zij reageert op de ophef die in stadsdeel Centrum is ontstaan naar aanleiding van een muurschildering. In Nieuw-West gaat men daar anders mee om. Mogen muren beschilderd worden? En mag dat ook wanneer het om de muur van een monument gaat? 

Een verfrommelde motie

Paul Berendsen is duo-raadslid Amsterdam van Anders/De Groenen in stadsdeel Oud-Zuid. Hij stelt vragen bij de plannen om het gebied rond het Olympisch Stadion te ontwikkelen met het oog op eventuele Olymische Spelen in 2028. Wordt er wel voldoende gekeken naar de sociale consequenties?

Groot Nieuw-West is geen oplossing

Zowel de adviescommissie Mertens, als B&W, als het bestuur van Slotervaart zien de samenvoeging van de drie westelijke stadsdelen buiten de ring als een gewenste stap in de richting van een effectiever en slagvaardiger bestuurlijk stelsel in Amsterdam. Twee van de drie beoogde...
  • 1