Meedoen?

Uitzicht vanaf KalvertorenAmsterdam Centraal is voortdurend op zoek naar enthousiaste mensen die bijdragen willen leveren aan de website.
Je kunt artikelen of columns schrijven.
Je kunt foto's, video's, cartoons of illustraties maken.
Het mag regelmatig of incidenteel, dat beslis je zelf.

Ook kunnen we altijd mensen gebruiken die zich willen bezighouden met ondersteunende activiteiten, zoals promotie van de website.

Wat voor artikelen zoeken jullie?
Kalverstraat, draaiorgelAls weblog dat draait op vrijwilligers gaat Amsterdam Centraal niet de concurrentie aan met professionele nieuwsmedia. De nadruk ligt bij ons op berichten en opinies over politieke, sociale en culturele onderwerpen. We doen dat het liefst vanuit een originele invalshoek. Soms leidt dat ertoe dat berichten worden overgenomen in reguliere media als AT5 en Het Parool.

Wat is Amsterdam Centraal precies?
De Aker, Nieuw-WestAmsterdam Centraal is een zogeheten groepsweblog. Daarop publiceren mensen die zich sterk bij de stad betrokken voelen hun berichten en opinies over de stad.
Iedereen werkt mee op vrijwillige basis.
Het streven is de kwaliteit van de inhoud op hoog en toegankelijk niveau te houden. Dat we daarin slagen blijkt uit het feit dat Amsterdam Centraal in 2008 een Dutch Bloggie won voor Beste Nieuws-blog.

Broedplaats
ParkietVerder is in de loop der jaren wel gebleken dat we een broedplaats zijn voor talent. Menig (oud-)correspondent vond al zijn/haar weg in de oude of nieuwe media.
Bekende namen waar we graag mee opscheppen zijn of waren verbonden aan Amsterdam Centraal: politicus Lodewijk Asscher (wethouder en loco-burgemeester van Amsterdam), Merel Roze (romanschrijfster), Thomas Schlijper (fotograaf), Thijs Roes (RTL-producer in New York), Esther Donkers (schrijfster, columniste), Wieland van Dijk (eindredacteur bij Nu.nl), Shirley Brandeis (freelance journalist voor o.m. Het Parool) en professioneel buurtbemoeial Nel de Jager.
Kortom, Amsterdam Centraal is en blijft een inspirerende omgeving.

Enthousiast geworden?
Schrijf meteen een mailtje naar de redactie: amsterdamcs@googlegroups.com.