Home > > Ik ben een "kankerlijer", "stomme lul", en "mongool"

Ik ben een "kankerlijer", "stomme lul", en "mongool"

Amsterdam - Klagen over onbeschoftheid op straat is eigenlijk iets voor oude dames in 2002, maar misschien moet ik, met mijn 26 lentes anno 2009, me er ook maar eens aan wagen. Ik word er namelijk schijtmisselijk van, dat ik me de laatste weken niet door de stad kan bewegen zonder bij de kleinste verkeersfout meteen afgebrand te worden.

Ik geef eerlijk toe dat mijn verkeersacties geen schoonheidsprijs verdienden, maar iedereen vergist zich wel eens volgens mij. Het maakt mij in ieder geval nog geen "achterlijke mongool"... lijkt me.
Voorbeeldje: Ik fietste met twee zware tassen over de Marnixsstraat richting het Leidseplein, daar waar ze nu het nieuwe Nieuwe De La Mar aan het bouwen zijn. Op het Leidseplein aangekomen kan je naar links of naar rechts. Ik keek over m'n linkerschouder, voegde halfslachtig links voor, en maakte de bocht.

Op dat moment scheurt een motor rechts langs me en roept: "Steek je hand uit man, vuile lul!" Niet geïnteresseerd in het feit dat ik daarmee een tas vasthield, en hem bovendien niet eens had gezien.

Zo'n kutopmerking verpestte dus meteen m'n ochtend nog verder. Want ik was al zo chagerijnig!

Ik denk dan: Kunnen mensen godverdomme niet gewoon aardig en lief zijn tegen elkaar? Het is namelijk al de zoveelste keer dat het me in de afgelopen weken is overkomen. Voor de meest pietluttige dingen word ik uitgescholden voor kankerlijer, domme mongool en idioot. Ook buiten het verkeer trouwens. En ik weet gelukkig van mezelf dat geen van deze kwalificaties echt op me van toepassing zijn...

Als ik een misverstand heb in het verkeer, glimlach ik meestal vriendelijk, of zeg ik wat er aan de hand is zonder er een bizar scheldwoord aan vast te plakken. "Hola," volstaat volgens mij ook prima als iemand per ongeluk door de wind iets te dicht naast je komt fietsen. Daar hoef ik niet om uitgescholden te worden... stelletje teringlijers.

68 reacties op "Ik ben een "kankerlijer", "stomme lul", en "mongool""

Rianne
-1-  Rianne:
Helemaal gelijk Thijs, ik erger me ook behoorlijk aan die walgelijke scheldkanonnades. Het lijkt bijna een gewoonte te worden van iedereen, man/vrouw, jong/oud. Niet alleen in het verkeer maar zelfs in de supermarkt. Ik snap echt niet sinds wanneer dit er ingeslopen is, maar erg irritant. Echt hele korte lontjes! Ik ben vrouw dus hoe vaak ik niet het woord “kut” naar me toe geslingerd krijg, dat wil je niet weten. Het lijkt er bijna op of dit bijna tot de dagelijkse spreektaal is gaan behoren. Ik blijf me er nog steeds over verbazen, maar merk gewoon dat er bijna niemand (meer) is die zich hier over verbaasd.
Thomas
-2-  Thomas:
Er zit heel veel onderhuidse agressie in de huidige maatschappij. Degenen die nooit (thuis en/of op school) hebben geleerd hoe ze zich normaal verbaal kunnen uiten, vervallen dus onmidellijk in onderbuiktaal.
Jammer, maar helaas.
(edit: 'Thomas' is in dit geval niet Thomas Schlijper, die zou onmiddellijk bijvoorbeeld met twee d's schrijven)
Kat
-3-  Kat:
Aan de andere kant zijn er ook mensen die zich werkelijk als totale randdebielen door het verkeer begeven en niet op of om kijken, en geen idee hebben en/of het niets kan schelen dat ze andere mensen in het verkeer in de problemen brengen - die mensen hebben helaas maar waar wat mij betreft wel zulke taal verdiend.
Thijs Roes
-4-  Thijs Roes:
@Kat: Ook dan helpt het de situatie weinig om die mensen uit te schelden. “Kijk effe uit” of “Doe es normaal” maakt het straatbeeld een stuk aangenamer dan “Vuile klootzak”. Nog inhoudelijker ook :).
Jeroen
-5-  Jeroen:
Fietsers zijn de meest asociale en anarchistische weggebruikers in Amsterdam!

Een fietser scheldt bijvoorbeeld een automobilist uit omdat deze met een neuspunt op het fiestpad staat om rechtsaf te slaan en honderd meter verderop rijdt dezelfde fietser doodleuk door rood. Fietsen op de stoep en structureel door rood rijden is gemeengoed geworden onder de fietsers. Een fietser die zich aan de regels houdt en bijvoorbeeld een hand uitsteekt om af te slaan is een zeer uitzonderlijke verschijning.

Ik spreek uit ervaring, want ik loop al jaren van het Centraal Station naar mijn werk (een half uur lopen). Ik ga tegenwoordig ook - als 'zwakke verkeersdeelnemer' - niet meer opzij voor fietsers. Uiteraard houd ik me dan aan alle verkeersregels.
Edwin
-6-  Edwin:
Het is natuurlijk niet zo dat andere weggebruikers in de gaten moeten houden of jij al dan niet je handen vrij hebt gehouden om richting aan te kunnen geven. Dat is een wat al te “slachtofferige” houding m.i. Jij moet gewoon zorgen dat je je richting kunt aangeven en anders je aanpassen aan het verkeer door te wachten tot niemand last van je heeft voor je afslaat.
Los daarvan zou het inderdaad wel fijn zijn als de lontjes wat langer zouden zijn (en ik geef toe; dat geldt ook voor de mijne). Overigens valt het mij op dat er juist beduidend meer fietsers wachten bij de stoplichten dan pakweg 10 jaar geleden. Maar er blijven natuurlijk hele volks stammen over die op de oude voet doorgaan.
John Zwart
-7-  John Zwart:
Wat mij direct opviel is dat het taalgebruik van Thijs Roes zelf, en dan bedoel ik niet zijn ´citaten´, in dit stukje ook behoorlijk van onderbuikniveau is. Ik kon dit stukje dan ook niet echt serieus nemen, beschouwde het maar als een satire.
Merkwaardig dat de reactiegevers Thijs Roes bijvallen.
Mijn ervaringsgevoel in de stad is, dat mensen die zich onverschillig, hinderlijk, grof ed., gedragen juist dezelfden zijn die meteen een lading schuttingwoorden paraat hebben, wanneer ze beheerst op hun last, of gevaar, veroorzakend gedrag worden aangesproken (zonder schuttingwoorden).
Het is als met alles, vele klagers zijn de daders.
Arnoud de Jong
Als je als motorrijder wel eens hebt meegemaakt dat een of andere randdebiel zich voor je werpt zonder z'n hand uit te steken, weet je wat adrenaline met je doet...
Muggenzifter
-9-  Muggenzifter:
[..] Op dat moment scheurt een motor rechts langs me en roept: “Steek je hand uit man, vuile lul!” [..]

Die motorrijder had helemaal gelijk
Dr.D
-10-  Dr.D:
En zo is dat.
Want door het onbezonnen verkeersgedrag (zag je en hoorde je de motor niet aankomen?) breng andere verkeersdeelnemers in gevaar.
En dan vindtje het gek dat die ander die gevaar wèl ziet afreageerde?
Vooral als de fietser een beetje schouderophalend 'sorry hoor!' zegt, niet bewust van de ernst van de situatie.
Thijs Roes
-11-  Thijs Roes:
@Muggenzifter en Dr D: Wat aardig dat jullie me nog maar een keer indirect voor lul uitmaken.

Nee ik zag 'm niet, maar had wel achterom gekeken. Zo hard reed hij dus. Bovendien stond er nog een vrachtwagen daarvoor op de weg dus hij moet over de trambaan zijn aan komen gescheurd. Ik was links voorgevoegd, omdat ik m'n hand niet kon uitsteken. Die vent houdt niet in achter me, maar scheurt me rechts voorbij.

Dat geeft hem het recht om “lul” over het Leidseplein naar me te schreeuwen? Dit was maar één voorbeeld. Iets teveel in het midden van een fietsstrook fietsen, een zucht wind die je net een klein zwiepertje doet maken waar je niks aan kan doen, het per ongeluk tegen iemand aanlopen als je een winkel uitkomt....

Allemaal hele normale kleine dingen. Echt wel wezenlijk iets anders dan onbezonnen de stoep opbeuken. Kleine foutjes die je niet op een verwensing moeten komen te staan. Of je nou automobilist, fietser, voetganger of motorrijder bent.

Ik ben blij dat sommigen mensen hier nog wel snappen wat “normaal omgaan” met elkaar is.
Harald
-12-  Harald:
mmm wie roept er trouwens teringlijers :-)
Je bent zelf ook niet helemaal schoon.
Maar je hebt gelijk, iets meer consideratie mag best wel. Dat gaat twee kanten op
smikey
-13-  smikey:
Ik zou fietstassen kopen. Geen tas meer tussen je voorwiel. Geen afgeknepen witte vingers meer, Je kan je hand uitsteken, Je hoofd omdraaien.
Arnoud de Jong
@Harald: dat is nu juist de gebruikte ironie in het stukje.
Marco
-15-  Marco:
Dag Thijs, blijkbaar ben je vers uit de provincie in Amsterdam, want zo ken ik Amsterdam al meer dan 30 jaar.
T valt me op dat mensen juist vriendelijker worden vergeleken met de jaren 80 en 90. Toen was fietsen in Amsterdam nog echt wild west, zonder verkeersregels, geen bekeuringen, geen lampjes, stoplichten bestonden voor niemand niet. Jaja opa vertelt.
Roy
-16-  Roy:
Ik doe het helaas ook, maar het kruipt er langzaam in. Als je voor de duizendste keer weer moet lopen gillen omdat er mensen op het fietspad lopen, en zelfs niet reageren op je bel, rij je soms gewoon 'per ongeluk' op ze in.

Stoppen bij stoplichten doe ik wel, na een waarschuwing. Maar ook daar krijg je verwensingen naar je kop omdat je juist wacht en de rood-fietser er niet langs kan om door rood te rijden.

Maar goed, taxi's drukken zich ook graag door het verkeer. Bestelbusjes op het fietspad, voetgangers die de tram willen halen en voor je fiets springen. Het is gewoon een jungle, en we overleven met z'n allen. Met of zonder geschreeuw. Maar soms lucht het gewoon op, hoef je niet chagrijnig te zijn. Het het is wel rustiger geworden in vergelijking met vroeger.
Muggenzifter
-17-  Muggenzifter:
@Thijs Roes:

je hebt er in ieder geval een wijze verkeersles aan overgehouden: altijd hand uitsteken, ook mét tas!
Dr.D
-18-  Dr.D:
@Thijs
De weg buigt daar naar rechts dus steek je over. Nooit van links en rechts kijken gehoord? Of niets gehoord vanwege de Ipod?
En door de wind een zwieper krijgen? Misschien bij het Amstelplein als het flink waait, of èèn hand aan het stuur en in de andere hand de telefoon, het hoofd scheef en niet bewust van de omgeving.
Als fietskoerier
zie je niets anders voor je neus de hele dag.
Als je dan met een vaartje aan komt rijden en je moet voluit remmen omdat de medeweggebruiker het zogenaamd allemaal niet ziet, ga dan op de stoep fietsen...
Arnoud de Jong
Kan iemand even de krant bellen? Ik ben het namelijk zomaar voor een groot deel eens met Dr. D!

Dit overigens los van de opmerking dat het tegen iemand oplopen geen reden mag zijn voor een doodsverwensing, daar heeft Thijs wel een punt...
-20-  :
Dr D: Allemaal aannames die geen van allen kloppen. De discussie over mijn fietsgedrag is ook helemaal niet interessant. Wat dat betreft is Roy's reactie een stuk beter te pruimen. Die is ten minste eerlijk.

En ik zie dat Marco ook weer terug is. Enkele frustraties die je met ons wil delen? :)
Floris
-21-  Floris:
Ik moet altijd heel erg lachen als mensen zo overtrokken reageren. 't Is gewoon een beetje treurig voor hun dat zij zich alleen maar kunnen uiten in scheldkanonnades.

Verder vind ik nog steeds dat een groot deel van de binnenstad autovrij zou moeten en kunnen worden. Tot 11 uur 's ochtends laden en lossen en daarna lekker op de fiets de boodschapjes doen. Waarom niet?
PEF
-22-  PEF:
Je geeft geen richting aan en ziet een motorrijder over het hoofd.....Motorrijder = OK
dopjen
-23-  dopjen:
laten we het ook maar even hebben over fietsers met oordopjes in ..... die kijken niet meer op of om , rood licht maakt niet uit toeteren ook niet meer , helaas een dode per jaar door deze dopjes is voor de 2e kamer niet genoeg .....
Dr.D
-24-  Dr.D:
@Nel de Jager
Zit, ja dat is werk, dagelijks als koerier op de fiets en zie het als een feit dat de medefietsers(niet iedereen)zich gedragen als een toerist op een huurfiets.
Het antwoord dat “geen van alle kloppen” getuigd van Uw onbekendheid met de buitenwereld.
Kijk in Uw eigen Haarlemmerbuurt, de verkeerschaos op de Haarlemmerdijk en- straat en de verkeerschaos tussen auto`s en fietsers.
Maar U heeft te kennen gegeven niet open te staan voor 'aannames' wat veronderstelling betekent.
Lees beter waar ik aangaf fietskoerier te zijn oftewel de dagelijkse praktijk ervaar.
Nel de Jager (de echte)
-25-  Nel de Jager (de echte):
Beste Dr.D. Kennelijk is er een of andere grappenmaker die mijn naam gebruikt. Logisch Dr. D, u weet dit niet en geeft mij dan ook een dikke veeg uit de pan. Zou ik ook doen als ik u zou zijn. Maar in alle eerlijkheid ik ben de Nel de Jager die werkt in de Haarlemmerbuurt. Ik zou het niet in mijn hoofd halen u een dergelijke reactie te geven. Dus........
Sigi
-26-  Sigi:
Typerend.
Iemand klaagt over het buiten proportionele gescheld en er komt weer een bak commentaar op fietsers.
Zelfs al houdt met zich niet aan de regels of doet men wat oenig, de reactie, het hersenloos schelden maakt de situatie er niet prettiger op en daar gaat dit over volgens mij.
De strijd tussen de diverse weggebruikers moet maar ergens anders gevoerd worden (loopt altijd uit op “de pot verwijt de ketel” trouwens).

Ben trouwens wel 's door een taxichauffeur uitgescholden voor “zieke lul” omdat ik midden op een zebrapad liep en “meneer” er langs wilde?!
RudiPensionado
-27-  RudiPensionado:
En af en toe pikt iemand dat niet en gaat dan over tot krasse maatregelen met als gevolg een vecht/steek/schiet incident. Ziektekostenverzekeraars zouden hier ook wat aan kunnen doen door dekking hiervoor uit te sluiten.
Maar schelden doet toch geen pijn en is toch voorbehouden aan sukkels die thuis en/of op het werk niets in de melk te brokkelen hebben?
Thomas
-28-  Thomas:
Thomas: 2 maart 2009 03:11 uur
Er zit heel veel onderhuidse agressie in de huidige maatschappij. Degenen die nooit (thuis en/of op school) hebben geleerd hoe ze zich normaal verbaal kunnen uiten, vervallen dus onmidellijk in onderbuiktaal.
Jammer, maar helaas.
(edit: 'Thomas' is in dit geval niet Thomas Schlijper, die zou onmiddellijk bijvoorbeeld met twee d's schrijven)

Ik heb geen idee wie Thomas Schlijper is, moet ik die kennen? Ik vind het nogal maf dat iemand zomaar in mijn posting kan zitten klooien.
Hans Pesbes
-29-  Hans Pesbes:
Juist héérlijk die korte lontjes in Amsterdam! Thijs je bent 26jr.. Wat stel je je toch weer aan! Voor je het weet komt de CDA + CU ons mooie Amsterdam nog verder verzieken door jouw online geklaag! Dit is een karaktertrek van de Amsterdammer... Volgende keer gewoon terug schelden!!

http://www.youtube.com/watc...
Jan Stender
-30-  Jan Stender:
In Amsterdam schold ik ook wel eens op fietsers,die door rood reden
Hier in Enschede wachten veel fietsers wel voor het rode licht,maar hier fietst men graag zonder licht
Meer dan in Amsterdam,is me wel opgevallen
En waar ik zeker nog wel eens pissig om wordt,zijn automobilisten die te lui zijn om richting aan te geven
Zijn die gasten bang dat ze RSI aan hun linker vingers krijgen,of zo?
Oja,de stoplichten voor fietsers hier is een apart verhaal
Bij kruisingen is het voor fietsers van rechts,links,voor en achter te gelijk groen
In het begin dacht ik dat anderen door rood licht reden
Heel vreemd maar waar
Karel Vleugelnaer
-31-  Karel Vleugelnaer:
Zoals de naam al zegt gaat deze website over Amsterdam, als men berichten wil lezen over -ik noem maar wat- Arnemuiden, Delft, Deventer, Eemland, Enschede, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Zaandam of over buitenlandse oorden zijn daarvoor andere websites.

Nederlanders vinden zichzelf vriendelijk en tolerant, in werkelijkheid heeft het Nederlandse volk een buitengewoon hoog hufterigheid- en asocialiteitsgehalte. Begrijpelijkerwijs komt dat in de hoofdstad van het land het meest tot uiting. Eén van de dingen waar ik me op verkeersgebied het meest aan erger is dat veel fietsers niet meer op de hoogte zijn van de verkeersregel dat links géén voorrang heeft. Het te kort op de voorrijder fietsen is ook zo`n hinderlijkheid. Vorig jaar mei kwam ik bij de brug over de Nieuwe Prinsengracht en Carré niet omhoog, mede omdat er voor het Bevrijdingsdagconcert van die avond een televisiekabel dwars over de weg lag. Dat niet omhoog komen verbaasde me want ik had snelheid gemaakt, het razendsnel de versnelling van mijn racefiets in de laagste stand zetten bood geen enkele soelaas. Pal achter me zat een vrouw met voorop twee kinderen, achterop ook twee kinderen. Desondanks stuurde mevrouw met één hand want met de andere hield ze haar gsm tegen het oor. “Vent, kijk uit”, riep ze. “Word ik geacht om achteruitkijkspiegels op mijn schouder te hebben?”, vroeg ik haar. Als de meeste mensen zouden autorijden zoals ze fietsen zouden nog maar weinigen hun rijbewijs hebben.

@Thomas
Elke Amsterdammer, zeker zij die op http://www.amsterdamcentraa... reageren, dient te weten wie de in Maastricht geboren fotochroniqueur Thomas Schlijper, http://www.schlijper.nl , is. (Sorry voor het geval de linkjes niet werken, mag iemand anders ze werkend voor me maken. Bijvoorbaat hartelijk dank.
Karel Vleugelnaer
-32-  Karel Vleugelnaer:
Inhakend op mijn reactie van heden 13:33 uur: De deze week gepresenteerde SIRE-campagne is ècht noodzakelijk, hopelijk steken we er allemaal wat van op, blijft die campagne hèèl lang hangen.
Jan Stender
-33-  Jan Stender:
@Karel Vleugelnaer: Ik ben geboren en getogen in Amsterdam,en sinds enige tijd woon ik in Enschede
Als ex Amsterdammer blijf ik gewoon op het forum van Amsterdam Centraal reageren
Ik lees en reageer op zowel de Amsterdamse als de Enschedese forums
Wie Thomas Schlijper is?
Ik zou het niet weten
Ik ben zijn naam hier wel regelmatig tegen gekomen,maar voor de rest zegt zijn naam mij niets
John Zwart
-34-  John Zwart:
Wie denkt dat een hufter zich iets van een SIRE campagne aantrekt, die leeft in een schijnwereld buiten de harde werkelijkheid.
Karel Vleugelnaer
-35-  Karel Vleugelnaer:
Het is volstrekt onbelangrijk waar men vandaan komt, wie over niet echt aan Amsterdam gerelateerde kwesties wil berichten doet dat niet op typisch Amsterdamse sites. Men plaats ook geen berichten over Saab vliegtuigen op een site voor Fiat auto`s. Dat is de doelgroep niet. In zekere zin is schrijven, de journalistiek, een vorm van marketing. Wie Thomas Schlijper is? Zie de link in mijn reactie van 13.33 uur.

@John Zwart
Als een èchte hufter zich van iets of wie dan ook wat zou aantrekken zou hij geen hufter -meer- zijn. Elk mens heeft een beetje hufterigheid in zich, vaak is dat onbewust. Voor zulke mensen, mensen zoals u en ik, kan die SIRE-campagne tot nadenken stemmen.
Jan Stender
-36-  Jan Stender:
Hmmmm,ik krijg het idee,dat Karel Vleugelnaer anderen wil voorschrijven,wat men wel of niet mag schrijven,op dit forum
Doet me denken aan ene Guus Rombouts oftewel Ab van Abcoude
Karel Vleugelnaer
-37-  Karel Vleugelnaer:
@Stender
Reglement discussies op Amsterdam Centraal:
[i]*“Een reactie moet over het onderwerp van het artikel gaan”.
*“Het openbaar maken van privacygevoelige gegevens van derden in reacties is niet toegestaan. Adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van derden worden dus verwijderd”.[/i]
M.a.w. Het onder elke discussie melden in welke stad men -tegenwoordig- woont is niet relevant, wat men die dag al dan niet heeft gedaan, zijn mededelingen die meestal niets aan de discussie toevoegen, dus het desbetreffende debat vertroebeld. Het suggereren dat iemand mogelijkerwijs ook bepaalde andere pseudoniemen gebruikt, vermoedelijk wél die en die wél zal zijn, is niet alleen off topic, dus oninteressant, daarbij een schending van de de privacy. Doorgaans hebben mensen hele valide redenen om schuilnamen te gebruiken. Bij deze verzoek ik de redactie uw reactie van 20.3 22.58 uur, ook deze, te verwijderen. Het gaat er niet om of wie dan ook een ander wil voorschrijven wat er wél of niet mag worden geschreven, het gaat er om dat iedereen zich aan de spelregels houdt. Wanneer ik iemand een fiets zie stelen bel ik onmiddellijk de politie, ik zou niet weten waarom dat met internetforums anders zou moeten zijn. Vertrouwend dat u nu eindelijk duidelijk is dat er geen enkel verschil is tussen de wellevendheid in de virtuele en niet-virtuele wereld kan er vanaf nu -hopelijk- uitsluitend on topic worden gereageerd. Dank u wel..!
Jan Stender
-38-  Jan Stender:
@Vleugelnaer: ik zal een oproep naar de redactie doen,om jou reactie,s te verwijderen
Je hoeft mij niet uit te leggen wat de regels op A.C.zijn
Of mijn reactie wel of niet relevant is,dat maakt de redactie wel uit,en niet ene Vleugelnaer,die denkt alles beter te weten
Karel Vleugelnaer
-39-  Karel Vleugelnaer:
@Stender
Als u het reglement van AC schijnt te kennen snap ik helemaal niet hoe u er bij herhaling toe bent gekomen te suggereren dat iemand ook onder andere pseudoniemen schrijft, mogelijkerwijs die en die is. Kennelijk beseft u niet hoe onverantwoordelijk het is om zulke vermoedens publiekelijk te ventileren. Er hoeft maar één gek te zijn... In de wet staat dat men als gewone burger ten allen tijden moet stoppen voor een rood verkeerslicht, daarna gaat toch niemand aan de rechter vragen of het juist was dat men niet voor dat verkeerslicht is gestopt. Aangezien mij geen e-mailadressen bekend zijn om deze discussie achterom te voeren haak ik bij deze af.

@Allen
Welgemeende excuses. Oprecht te hopen is dat een aantal van deze reacties zo spoedig mogelijk kunnen worden verwijderd.
Jan Stender
-40-  Jan Stender:
@Vleugenaer:dat is maar goed ook,dat hier geen e mail adressen bekend zijn
Op jouw onzinnige reactie,s zit geen mens te wachten,bovendien zou ik je meteen je mail blokkeren
Ik weet niet over welke herhalingen je hebt
In slechts 1 reactie,had ik het over ene Guus Rombouts oftewel Ab van Abcoude
In de wet staat dit,in de wet staat dat,bla bla,bla
Doe eens normaal vent,in Amsterdam was ik een van de weinige fietsers,die altijd voor rood licht stopte
Wat ben jij voor een figuur?
Eerst bepalen,wat er wel en niet geschreven mag worden,op dit forum?
En wou je mij ook nog gaan uitleggen,hoe de nederlandse wetgeving in elkaar zit?
In zekere in,zou ik je nu gewoon kunnen uit kafferen,tenslotte gaat dit item er over
Maar aangezien dit geen scheldforum is,vind ik het niet nodig,allerlei negatieve verwensingen jegens ene Vleugelnaer te plaatsen
En nogmaals Vleugelnaer,IK bepaal wat ik op dit forum schrijf,en niet jij
Hopelijk is het je nu duidelijk,en blijf je on topic reageren
RudiPensionado
-41-  RudiPensionado:
Wat een gelul zeg!
Jan Stender
-42-  Jan Stender:
@RudiPensionado: ja helaas,ik zit hier ook niet op te wachten
Maar hier op Amsterdam Centraal en ook op Gespot,schijnt ene Karel Vleugelnaer/Ab van Abcoude/Guus Rombouts het allemaal beter te weten
Guua
-43-  Guua:
Gisteravond en vannacht gegoogled. Mijn conclusie: Elke posting op welk forum dan ook van Jan Stender gaat heel weinig over het desbetreffende onderwerp maar vèèl meer over 'Ik Jan Stender'. Hij is afkomstig uit een schippersfamilie, gooide de knuppel in het hoenderhok op een site voor voetballiefhebbers, is een Mercedes-Benz` fan bij de DTM, heeft affectie met het merk Unimog, De pluizer wordt bekend het merk van Stenders scooter, het merk banden daaronder, dat ze ¤ 60,-- hebben gekost, in hoeveel tijd hij op zijn scooter van Amsterdam naar Enschede rijdt, tijdens dag Y werd er bij Blokker een goedkoop treinkaartje gekocht zodat hij tijdens dag Z om 10.30 uur op een afspraak in Enschede kon zijn, had een twee jaar durende rot tijd in Amsterdam, aan Enschede kan Amsterdam een voorbeeld nemen want in het oosten gebeurt het werkelijk. Hoeveel de maandelijkse Essent energienota is in zijn nieuwe woning. Naar welk tuincentrum in Denekamp alle Amsterdammers moeten afreizen. Zondagavonds heeft hij zijn modelbouwhobbyavond in Hengelo. Hij sprak met Jan Douwe Kroeske, liet zich fotograferen toen hij appeltaart at samen met de een doktersjas dragende Thom Hofman. Zo is er nog hèèl vèèl meer over Jan Stender terug te vinden, vèèl meer dan over zijn voor- en achternaamgenoot, de bekende zwemcoach. Van de exakte dagbestedingen van mensen zoals Obama, koningin Beatrix en burgemeester Cohen is minder bekend dan van die van Jan Stender. Wie enige kritiek op de kaalhoofdige, redelijk corpulente, middendertig zijnde, filmfigurant durft te hebben krijgt te horen: “Ik bepaal zelf waarover ik schrijf”. Volkomen terecht vraagt elk mens aandacht, verdient die aandacht ook, maar zoveel als Jan Stender eist is niet normaal. Mijn advies: Schrijf een boek, begin een eigen tijdschrift, neem een website, start een blog. Als er markt voor is zou ik als u was Ik Jan Stender-armbandjes, t-shirts, scooters enzomeer gaan merchandisen. Op een forum discussieert men uitsluitend over het aan de orde gestelde onderwerp, dat mag er keihard aan toe gaan zo lang het maar gebeurt met respect voor anderen en met zo min mogelijk 'off topic' over de reageerder in kwestie. Helemaal klaar ben ik met “onze” Jan, ik ga hem ook niet meer voeden met de aandacht waar hij zo naar hunkert, tutoyerend en doorgaans grof gebekt toeeïgent. Het ga u allen goed,
dat zal 100% lukken wanneer er een collecte is gehouden zodat Jan eindelijk bij de HEMA, Blokker of Xenos een grote spiegel kan kopen. Ik doe niet meer mee, vanaf nu ben ik aan het 'ontstenderen'.
Arnoud de Jong
Kan iemand deze dwaas van het internet afhalen?
(en dan bedoel ik niet jan S.)
Dr.D
-45-  Dr.D:
Alsof je een straathond vlooienvrij krijgt?
Wakker worden Suffie!!!
Jan Stender
-46-  Jan Stender:
Wat een mafkees,die Guua
Pas wel in het rijtje Guus Rombouts,Ab van Abcoude en Karel Vogelnaer
Zou me eigenlijk niks verbazen,als het alle 3 of 4 een en de zelfde persoon zijn,gezien de reactie,s
Rare snuiters,of snuiter,die een forum zoals Amsterdam Centraal naar hun hand willen zetten
Wat Guus/Ab/Karel/Guua schrijft,is belangrijk,wat een ander schrijft,doet er niet toe
En dan lopen zeiken,dat ik aandacht te kort kom?
Ik eis helemaal geen aandacht,ik schrijf niet meer dan reactie,s op Gespot of Amsterdam Centraal
Dat een ander daar problemen mee heeft,jammer dan
Ik ga hiermee,met de vraag,van Suffie,of dit vaag figuur verbannen kan worden,of op z,n minst z,n reactie jegens mij verwijderd kan worden
Het draagt totaal niks bij,aan deze topic
Ik heb de onzin jegens mij,nog eens na gelezen,en oh oh oh,wat kloppen er een heleboel dingen niet
Tja,zo kan ik nog wel even door gaan,maar daar heb ik geen trek in
Dan zou het net zo,n stomzinnig verhaal als die van ene Guua worden
Paul van der Kamp
-47-  Paul van der Kamp:
Zielig eigenlijk,als je verstandhouding zodanig is,dat je niet eens een reactie over het betreffende topic kan plaatsen
Die Guua moet lekker ergens anders z,n frustratie,s gaan schrijven
Misschien is het Guua nog niet duidelijk,dat ik weet niet hoeveel websites,een forum hebben,waar op gereageerd kan worden
De heer Stender,doet niet anders,dan gewoon een reactie plaatsen,op een bepaald forum
En ik heb zelf ook even gegoogled,Jan plaatste bijvoorbeeld een reactie over een treinkaartje,wat te koop was bij Blokker
Dit deed hij wel op een forum,over treinkaartjes en dergelijke
Ik noem dit geen aandacht vragen
Het is niets anders dan reageren op een forum
Ik denk dat Guua,zelf om aandacht staat te springen,en wellicht z,n frustratie,s op de heer Stender afreageerd
Ik heb meerdere reactie,s van Jan Stender gelezen,op zowel Amsterdam Centraal als op Gespot
Dat er een hoog IK gehalte in zit,is gewoon bullshit
Groot gelijk heeft Jan,met zijn mening,dat hij bepaalt wat hij schrijft,en niemand anders
Ik ben er ook geen liefhebber van,als mensen mij gaan voorschrijven,wat ik wel of niet mag schrijven,op diverse forums
Wat heeft een grote spiegel kopen,bij de Hema,Blokker of Xenos eigenlijk met dit topic te maken?
Mij inziens,ben ik het ook wel eens,met Jan,dat Guua,Karel Vleugelnaer,Ab van Abcoude en Guus Rombouts een en de zelfde persoon is
Guus Rombouts staat bekend,dat het niks anders is,dan een vervelende ouwe zeikerd
Wordt op bijna elk forum wel uitgekakt,om z,n onzinnige reactie,s
Hij wordt zelfs omschreven als een nep journalist,en dat mag ik graag geloven
Tja,sorry beste mensen,mijn reactie is off topic
Geef ik toe,maar de reactie van Guua,omschrijf ik pas echt als grote bullshit
Richard Wester
-48-  Richard Wester:
Midden dertig?
Hahaha,wat een sukkel,Jan is 40 jaar
Schippersfamilie?
Jan z,n vader heeft een korte tijd gevaren,en heeft daarna alleen bij de NDSM gewerkt
Zondagavonds zit Jan in op de modelbouwclub?
Ik dacht het niet
De betreffende club,is geopend,van 14:00 tot 17:00 uur
Jan sprak alleen met Jan Douwe?
Gezien Jan 19 jaar figuratie doet,heeft ie meer bekende nederlanders gesproken,dan alleen Jan Douwe
At Jan appeltaart in de Co assistent?
Nee,dat was Thom Hoffman zelf,en ging met Jan op de foto
Die Guua,schrijft echt onzin
Guua,is helemaal klaar met Jan
Dat soort opmerkingen,heeft ie wel vaker,steeds onder een andere naam
Hij is niks anders dan die ouwe zure nep journalist Guus
Waar over ook het een en ander te lezen valt
Guus Rombouts,de grote fantast
Hoepel toch op vent,of ga eens on topic schrijven,i.p.v. op diverse forums mensen lopen afzeiken
Arnoud de Jong
Wat ongelooflijk grappig dat Paul van der Kamp, Richard Wester en Jan Stender exact dezelfde interpunctie hanteren...

Leuke ontwikkelingen in een stukje over omgangsvormen...
Jan Stender
-50-  Jan Stender:
@Suffie: ja,dat is dan ook enigste wat een beetje grappig is,op dit forum
Arnoud de Jong
Nou, hou dan ook op met die onzin en ga naar school of zo.
Jan Stender
-52-  Jan Stender:
Leuk zo,n forum,waar de schrijver van dit topic zelf anderen uitscheld voor stelletje teringlijers
Zelf ook een te kort lontje?
Thijs Roes
-53-  Thijs Roes:
Dat is een poging tot ironie..

Verder stel ik voor dat de zinloze discussie hierboven stopt. Alles wat daar nu nog over gaat, wordt verwijderd.
Lisa
-54-  Lisa:
Dank je wel Thijs, wat mij betreft had deze onzinnige discussie al lang afgebroken moeten worden.
Jan Stender
-55-  Jan Stender:
Deze topic mag van mij gesloten worden
Joop
-56-  Joop:
Jullie zijn allemaal kankerlijers.
BP
-57-  BP:
zoek de schuld eens bij jezelf.. toch beter uitkijken de volgende keer 'ik had de moter niet gezien..'? en je was al zo sjagerijnig.. och arme jongen, wonen in een stad is hard. vooral amsterdam, als je het vergelijkt op wereldniveau is zo'n ontzettend verharde stad, waar je er helemaal er alleen voor staat. in almere staat genoeg vrij. kan je daar misschien na een verkeersfoutje en een huilbui een bakje koffie doen met degene die je daar in gepast woorden op je fout heeft gewezen.. stel je toch niet zo aan.
Theo
-58-  Theo:
Het is allemaal de schuld van Wilders.
Jan Stender
-59-  Jan Stender:
@Joop:blijkbaar zelf op de wereld gekomen met die ziekte?
Jammer voor jou dan
Anoniem
-60-  Anoniem:
Moet je maar je fucking hand uitsteken.
wilder-wannabe
-61-  wilder-wannabe:
whahaha lekker voor je beunhaas!
steek dan gwn je hand uit mongol..
whahahah, nice :)

HEIL Wilders !
wilder-wannabe
-62-  wilder-wannabe:
owja.. theo jij bent gwn homo
rabin gangadin
-63-  rabin gangadin:
Een groot deel van de Hollanders op de Antillen is gewoon dom, lomp, arrogant en onbeschoft. Ze denken binnen het spectrum van hun simpele geërodeerde geest dat ze in een achtertuin van Nederland wonen met een stel storende Antillianen rondom zich heen. Ze schromen niet de inheemse bevolking de wetten en hun eigen regels voor te lezen en hen die op te leggen. Tegenover Nederlandse journalisten verklaarden de Hollanders dat Antillianen God op hun blote knieën moeten bedanken voor de slavernij (anders liepen ze nog in Afrika rond 'met een peniskoker om en een rieten rokje aan').

Hollanders op de Antillen klagen dat Antilliaanse mannen de hele dag onder een boom zitten ('Het enige wat ze willen is neuken'). En dit alles uitgesproken met een dikke tong. Te gênant voor woorden. Vanwege het besef dat de gedraging van de Hollander die doorgaans getuigt van introversie en achterlijkheid onverwijld tot conflicten zou leiden met de Antillianen die met een “pluk-de-dag” -systeem werken en geen regels kennen als hinderwet, avondstilte etc. heeft de Nederlandse justitie gemeend er hun eigen wetsdienaren naar toe te sturen. Jaarlijks strijken er Hollandse rechters neer, officieren van justitie, politieagenten en is men zelfs bezig er een mega gevangenis neer te zetten.
Nederland heeft een perfect uitgewerkt draaiboek van hoe je rassenjustitie zonder ophef en weerstand kunt toepassen op niet-blanke verdachten. Het ministerie van defensie werkt voortvarend aan deze gevangenis alwaar Negers die voorlopig niet naar Afrika kunnen worden heengezonden, kunnen worden opgesloten zodat de Hollanders zich in hun saaie sereniteit staande kunnen houden. Hen richting Nederland opjagen wat ze in het begin deden, willen ze liever niet meer omdat zij hun soortgenoten met dit gespuis gaan opzadelen.

Antillianen moeten ten gevolge van de Hollandse invasie aan een heleboel vreemde gewoontes wennen, bijvoorbeeld het resoluut uitlaten van honden waar men dat ook wilt, de acceptatie van krolse zoenende homo’s over de Antilliaanse openbare wegen en - ruimtes en de overtollige aanwezigheid van halfblote Hollanders op publieke plekken. De meeste Hollanders brengen vanuit de Antillen hun stemmen uit voor een rechtse, het liefst racistische partij in Nederland terwijl velen op de dag zit te wachten dat het bestuurs- en regeerapparaat van de Antillen volledig worden overgenomen door Hollanders.

MKB’ers die megabedrijven met subsidie van het ministerie van economische zaken op de Antillen neerzetten doen dat uitsluitend om de werkgelegenheid onder Hollanders op de Antillen te garanderen terwijl de bedrijfsvestingen ook als trekpleister dienst doen voor Hollandse werk- en zonzoekenden in Nederland. De inheemse bevolking kan uit z’n hoofd halen dat die op gelijkwaardige wijze in aanmerking komt voor een baan binnen een Nederlands bedrijf. Deze methode is de meest effectieve manier om een gebied zonder militant geweld te annexeren. Antillianen zijn niet meer dan consumenten en zullen op termijn als respectabele Aboriginals in een reservaat te vinden zijn.

Wat de stranden betreft zijn die overbevolkt door Hollanders. Vergelijk deze situatie eens met Nederland. Plekken alwaar een hoge concentratie allochtonen zichtbaar is krijgen meteen de belangstelling van de politie als gevolg van het kleinzielige gemopper van de Hollanders. Hollanders zijn op de Antillen bezig een apartheidsmodel te introduceren middels een Dutch Beach , een Dutch Water en heffen zij entree om zodoende de zwarten buiten de poort te kunnen houden. Het alles in beschouwing nemende rijst de vraag wie hier met een ijzeren hamer op de vinger getikt zou moeten worden : de Hollander of de Antilliaan met zijn met goudstripjes beklonken zijtanden. Zou het vooroordeel dat Surinaamse Afro’s doorgaans hebben over die van de Antillen hier soms een bevestiging van een bittere constatering zijn? Surinaamse Creolen zeggen vaak dat ten tijde van de slavernij de domste Negers naar de Antillen werden verscheept en de slimste in Suriname werden gestationeerd.

Een rechtse blanke wetenschapper publiceerde over het IQ van zwarten het volgende: “Donkere mensen zijn dommer dan gemiddeld. Vandaar dat je ook zo weinig zwarten ziet in de wetenschap, in de politiek, in het bedrijfsleven. In technische bedrijven waar een bachelor toch echt het minimale is om binnen te komen, kun je ze op 1 hand tellen, behalve dan in de bewaking, de postkamer en de kantine... daarentegen ziet het er zwart uit van de Indiërs en Chinezen, waarvan het bekend is dat hun IQ hoog is. En voordat hier het troefkaart 'racisme' getrokken wordt, geef ik ruiterlijk toe dat op hun beurt de Aziaten weer slimmer zijn dan de blanken. Ik ben geen racist, maar gewoon realist. Tussen 0 en nu zijn er geen nuttige waardevolle uitvindingen uit Afrika gekomen. Ze konden zelfs nog geen stenen huizen bouwen of wat dan ook. Nooit wapens ontwikkeld die boven het niveau 'knots' lagen, iets uitgevonden of zelfs maar iets op schrift gezet. Zonder westerse hulp zaten ze nog in de bosjes rupsen te eten.”

Een terechte vraag is of de Antilliaan soms hierdoor verworden is tot een vreemdeling in eigen huis. Het is toch wat dat je land bezet wordt door nazaten van vroegere slavendrijvers en dat die nazaten thans hetzelfde willen als hun voorouders in die tijd hetgeen hen ook nog lijkt te lukken! Enkel in Nederland zien wij dat de dominantie en regie van de Hollanders het best en effectiefs onder bedwang en controle is gehouden door de Marokkaanse bevolkingsgroep en niet eens door Surinamers en Antillianen. Zou het een idee zijn om Marokkanen met een soepele regeling en goede faciliteit naar de Antillen te laten emigreren opdat zij de lokale bevolking meer houvast kunnen geven door voor een tegenoverlast tegen de Hollanders zorg te dragen? Voor hen is de Nederlandse politie toch immers wat banger en gaat men ook wat omzichtiger met hun om. Er kan echter plotseling een ander probleem om de hoek komen kijken: in Nederland is het niet zelden voorgekomen dat Antillianen en Marokkanen een bloedige confrontatie met elkaar aangingen.
JohnN
-64-  JohnN:
alweer een 'verwarde man', de wereld is er vol van...
Suffie
-65-  Suffie:
Niet zeuren John, ik weet zeker dat Rabin altijd netjes z'n hand uitsteekt.
Prof. Dr. Michiel Van Kempen
Een Hollander moet eens de wind van voren krijgen van een Niet-Hollander en dan is het gelijk mis. Het is kinderlijk en onbehouwen geelectriceerd op kritiek te reageren terwijl men graag kritiek heeft op de ene die volgens de brave Hollander in kwestie niet zou deugen . Het Nederlandse equivalent van NRC-Handelsblad, t.w. de digitale krant De Correspondent maakte er gewag van dat Nederland actief in drugs dealde om de opbrengst te kunnen gebruiken voor bekostiging van de oorlog. Volgens de in 1981 gevoerde IRT-enquête zou de ABN - Bank als grote witwasser hebben geopereerd. Waar denken Hollanders nog hun gevoel van suprematie nog aan te kunnen ontlenen? Ik zou zeggen: Verander geruisloos in een Marokkaan. In onze gedraging wijken wij daar toch niets van af. Bovendien zijn vele Hollanders geneigd de licht getinte allochtonen te erkennen als surrogaat Blanken. Neem als voorbeeld de oerwoud geluiden tijdens voetbal competities.
Suffie
-67-  Suffie:
Maar u steekt wel uw hand uit, professor?

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.