Home > > Leven als God in Frankrijk

Leven als God in Frankrijk

Zonnekoning
Amsterdam - Op zondag 1 februari 2008 las ik via wat nieuwssites het volgende bericht: Directeur woningbouwvereniging ontslagen.
Tja denk je dan, dat kan. Misschien door de kredietcrisis. Maar, toch nieuwsgierig geworden, even verder gaan zoeken. Wat blijkt, al sinds oktober vorig jaar is een van de directeuren van Woningbouwvereniging Rochdale door de Raad van Commissarissen naar huis gestuurd/op non actief gesteld/geschorst omdat er geluiden waren dat de beste man betrokken zou zijn bij een aantal omstreden vastgoeddeals.
Onderzoeksbureau Deloitte is toen verzocht een onderzoek te starten naar de handel en wandel van deze man. Het onderzoek is nog niet afgerond, maar nu komt er al een beeld naar voren dat deze meneer jarenlang ongestoord zijn gang kon gaan en een leven zou leiden als van een zonnekoning. Niemand binnen Rochdale heeft ook maar ingegrepen. Ook de Raad van Commissarissen niet.
Vakantievilla
De nu ontslagen directeur heeft zichzelf jarenlang salarisverhogingen, pensioenvergoedingen en diverse bonussen gegeven. Niets daarvan was waar dan ook maar in een jaarverslag terug te vinden. Je vraagt je dan meteen af hoe zoiets kan.
De royaal levende directeur woonde ook jarenlang in een Spaanse vakantievilla die eigendom was van een bevriende zakenrelatie. Ook dat is kennelijk jarenlang onzichtbaar geweest.
Nu blijkt uit informatie van het ministerie van VROM, dat deze bevriende zakenrelatie bestuurder is geweest van een bedrijf dat betrokken was bij de aankoop van een flat in Zuid-Oost. Deze flat was eerder eigendom van Rochdale.
Ook hiervan is helemaal niets bekend geworden bij welke medewerker van Rochdale dan ook. Heel vreemd, want voor dergelijke transacties is toestemming nodig van zowel het Ministerie als de Raad van Commissarissen.
Kennelijk heeft iedereen daar zitten slapen.

Maserati
Geleidelijk aan is bij het nu lopende onderzoek door Deloitte ook duidelijk geworden dat de flamboyante directeur in eerste instantie reed in een bedrijfsauto (Audi A8) welke ook al ver boven de gestelde norm van een woningbouwvereniging was. Maar.... deze ruilde de beste man gewoon in voor een Maserati met chauffeur, zonder dat er ook maar iemand een keer zijn/haar wenkbrauwen fronste.
Tja, als je dan een dergelijke levensstijl er op na gaat houden, hoort daar natuurlijk ook een creditcard van de zaak bij waar je dan ook nog eens verschillende privébetalingen mee doet.
Nee, niemand heeft iets gemerkt van deze handelingen.
Oh ja, deze nu thuiszittende directeur kocht ook nog een eigen makelaarskantoor, veel te duur natuurlijk, waar hij niemand over informeerde.

Boter
Met redelijk open bek heb ik dit bericht gelezen. Wie heeft er binnen deze woningbouwvereniging nu allemaal boter op zijn/haar hoofd gehad? Zou het wellicht kunnen liggen aan het feit dat de hedendaagse woningbouwvereniging gewoon te groot is geworden? Ik dacht dat een vereniging altijd leden had, die zeer nauw betrokken waren bij de handel en wandel van de Vereniging. Kennelijk is de hedendaagse Woningcorporatie een ondoorzichtig bastion geworden, waar de een niet meer weet wat de ander doet. Waar allerlei directeuren rondlopen en kennelijk ongestoord hun gang kunnen gaan.

Ik las vorige week dat Minister van der Laan de salarissen van directeuren van Woningbouwverenigingen/corporaties ter discussie wil stellen. Ik zou zeggen: laat die Verenigingen/Corporaties eens helemaal doorlichten. Het is wat mij betreft een gotspe dat dit soort organisaties, groot geworden met maatschappelijk kapitaal, zich heden ten dage gedragen als een ordinaire zelfverrijkende projectontwikkelaar.
Waar zijn ze gebleven, die bevlogen Verenigingen met als enige doel: zorgen voor een goede woning?
Doede Bardok

Illustratie: Doede Bardok

38 reacties op "Leven als God in Frankrijk"

Nel de Jager
-1-  Nel de Jager:
Alvast maar even een update, vers van de pers. De voltallige Raad van Commissarissen van Rochdale is afgetreden. Volgens de Raad is “ het maatschappelijk vertrouwen in de toezichthouders verdwenen door de ontwikkelingen van de laatste maanden”. De afgetreden Raad adviseert Minister van der Laan om snel een toezichthouder voor Rochdale te benoemen. Van der Laan zou as donderdag een gesprek met de Raad hebben. Tja, wat zal er toch allemaal boven tafel komen? Ik ga er vanuit dat van der Laan zijn principe van transparantie in deze kwestie daadwerkelijk zal waarmaken. Ik durf te wedden dat andere woningcorporaties of hoe ze tegenwoordig dan ook mogen heten, deze ontwikkelingen met argusogen volgen.
ron
-2-  ron:
ach, t'is net als aaalll die andere zakkenvullers: ze kunnen doorgaan totdat ze ' ineens' door de mand vallen.
An me hoela; zolang m'n buren in hun eentje in een huis wonen, waarnaast 3 gezinnen in een evengroot huis wonen, en dit allemaal plaats vindt vanuit de oldmen's circle's, en anderen (zie m'n mening over andere zakkenvullers bij andere onderwerpen op deze site) nog immer kunnen doen wat ze willen totdat die ook 'ineens' door de mand vallen, ben ik alleen maar -al- blij, dat ik met mijn belastingcenten wel minstens twee ambtenaren te eten geef!??
ron
-3-  ron:
en oh ja, doe nu is het tegengestelde van zoals 't altijd en constant gebeurd door de overheid : toon nu eens ballen en haal dat verd.... geld terug bij die viezerik!!!
Adam Smid
-4-  Adam Smid:
Wat er in principe gebeurd is: In de jaren '90 kwam men er achter dat er op de Algemene Leden Vergaderingen van woningbouwverenigingen nooit iemand op kwam draven. Dat idee, van leden die betrokken waren bij het bestuur was inderdaad een beetje achterhaald, want er was uiteindelijk niemand die er tegen protesteerde dat de verenigingen werden omgezet in stichtingen, en dit met zegen van de rijksoverheid. Vervolgens werden de toenamlige administrateurs opeens managers en vervolgens topmanagers, en zwollen de salarissen evenzeer aan. En al dat vastgoed, in een boomtijd, was natuurlijk ook iets dat te mooi wasom te laten liggen. De meeste corporaties hebben in die tijden commerciele poten opgezet, waarmee fascinerende vestzak-broekzak constructies gedaan werden. (Goed voorbeeld is De Key/De Principaal, twee medewerkers zitten aan hetzelfde bureau maar eentje is er zogenaamd sociaal en de ander heeft een winstoogmerk) Sociaal bouwen is minder lucratief dan bouwen voor de markt, we hebben dus de afgelopen jaren kunnen merken dat de wachttijden voor huurwoningen met een geciviliseerde prijs de pan uitgestegen is, en de kernvoorraad alleen maar verder gekrompen is. En dat inderdaad de bonussen van de bestuurders de hemel in gestegen zijn.

De beste koers zou zijn om alle woningbouwverenigingen onder de loep te nemen;je kan er van uitgaan dat ze allen even rot zijn, en vervolgens hopen dat Eberhard van der Laan zo goed zal zijn wat er over blijft te nationaliseren, bij voorkeur via de gemeenten.
Marcel
-5-  Marcel:
Pikant detail. Tijdens zijn werk als advocaat was Rochdale klant van het kantoor van van der Laan. Van der Laan was eveneens de huisadvocaat van de Key/Principaal. Tja. Zal van der Laan dan ook helemaal van niets weten en nu heel verontwaardigd zijn over wat er boven tafel komt? Oh ja, om de schijn van vorige belangenverstrengeling te vermijden heeft v.d. Laan gevraagd minister Cramer ook in deze zaak te betrekken.
Chantal
-6-  Chantal:
@Adam Smid, je analyse klopt helemaal. Van sociale verhuurder naar zakkenvullende instanties. Zoals in dit stuk gemeld, gewoon ordinaire projectontwikkelaars met alles behalve een sociale inslag. Alleen het woord “ marktconform” komt hun strot nog uit. Praktisch alle woningcorporaties hebben allerlei verschillende takken ingesteld om daarmee geld van de een naar de andere over te hevelen. Wat dachten we van het Oosten/Stadgenoot/NV Stadsgoed/Principaal etc.etc.. egenwoordig hebben ze ook makelaars in dienst om hun zaken te regelen. En maar piepen dat ze het zo slecht hebben. Ongelooflijk hoe ver we in Nederland zijn afgezakt met het argument “ laat de markt haar werk doen”. Nou dat zien we dus!
WK
-7-  WK:
Standaard alle Maserati-rijders onder de loupe nemen?
(/Lotus/Ferrari/.....)
els
-8-  els:
Gezond verstand doet veel....Je ziet op een kilo-
meter afstand al met wie/wat je te doen hebt.....ordinaire type, patser uitstraling...beetje a la Grijpink die crimineel van TCA.....Sportauto's, jachthavens, etc etc.
Typisch voorbeeld van omhooggevallen arbeidersvolk dat met geweld, liegen, bedriegen zich door het leven schreeuwt. Het slag mensen a la Erik de Vlieger, bijdehandjes.
Martin
-9-  Martin:
@Els, kennelijk bekt dat lekker goed binnen de PvdA, de zogenaamde jongens van de gestampte pot. Inderdaad, de Vlieger. Plots mocht hij op allerlei feestjes komen en was hij kind aan huis binnen de gemeente. Pas toen duidelijk werd dat het allemaal niet zo zuiver in elkaar stak, liet iedereen hem vallen als een baksteen. Terecht. Die directeur bij Rochdale is ook ze een lekker vlot type. Lid van de PvdA (kijk eens we hebben nog een echte arbeider binnen die zich heeft opgewerkt), handige dealer en wealer en nu van zijn voetstuk gevallen. Ik durf te wedden dat hij nog met de huidige Minister van der Laan een biertje heeft gedronken, zij kenden elkaar erg goed. Lijkt me trouwens voor van der Laan in zijn huidige positie ook niet zo leuk. Maar, las alweer dat het ontslag wordt aangevochten, dus dit wordt nog een aardige soap. Over een paar weken weet niemand meer waar het ook alweer over ging en komt deze meneer weer goed weg.
yanny scutt
-10-  yanny scutt:
Niet alleen Rochdale moet doorgelicht worden maar ook 'Stadsgenoot' (voorheen woningbouwvereniging Het Oosten) en 'de Key'.

De woningen van 'Stadsgenoot' en 'de Key' staan langdurig -het gemiddelde door mij gemeten 2 jaar- leeg voordat ze verhuurd of verkocht worden.

Dat is toch ongehoord?!
Koos
-11-  Koos:
Geleidelijk aan blijkt dat er veel meer mis is bij Rochdale (samengevoegd met Patrimonium) dan werd gedacht. Nu klappen ook voormalig medewerkers uit de school. Je kan er volgens mij echt vanuit gaan dat Rochdale niet op zichzelf staat. De Key, ooit gestart als “ luis in de Pels” lijkt nu gewoon op een projectontwikkelaar. Ook veel directeuren met erg grote auto's en topsalarissen. Stadgenoot, ook zoiets. Dit is het voormalige Oosten en heeft allerlei dubieuze aankopen op haar naam staan. Kan iemand zich ooit nog herinneren dat er voor miljoenen het Oibibio gebouw gekocht moest worden. Een geflopt pand waar je nooit meer iets van hoort. Nu zijn ze mede-eigenaar van flink wat panden op de Wallen. Zitten toch ook wel heel dicht op hun politieke vriendjes in de Stopera. Hoeveel sociale woningen hebben deze woningcorporaties gebouwd en wat hebben ze allemaal wel niet gekocht? Hoeveel bezit zit in het hogere segment? Staat dit in verhouding, want dat is toch hun belangrijkste taak. Volgens mij gaat het gewoon om ordinaire zakkenvullerij.
John Zwart
-12-  John Zwart:
Raden van Commissarissen bij dit soort geprivatiseerde voormalige overheidsinstanties zijn volkomen disfunctioneel. Het zijn allemaal slagers die hun eigen vlees keuren, immers “waar jij nu zit, kan ik morgen zitten”.

Zet iemand naast een berg geld van een ander (lees gemeenschap, lees aandeelhouders, lees goedwillende donateurs, lees ...) en hij/zij zal vroeg of laat, eerder vroeg dan laat, beginnen te scheppen.
Wat er in de voormalige Sovjet Unie gebeurde na de ineenstorting zou in een keurig land als Nederland nooit kunnen gebeuren... wel dus.
De privatisering is een éénrichting idee geweest dat verkocht is onder valse voorwendselen.
rudipensionado
-13-  rudipensionado:
De directie en de toezichthouders hebben dus heel lang buiten de pot gepist. Dat kan en barbertje zal dus moeten hangen.
Secundair vraag ik mij af hoe het tijdsverloop is van de overtredingen. Die zijn toch niet allemaal van het jaar waarin dit boven komt borrelen?
Het is dus al jaren zo en de accountants hebben daar dus steeds hun handtekening voor gezet en pas in 2008 gaat men dit ongecontroleerde wangedrag in de publiciteit brengen?
Dit stinkt nog steeds.
Chris
-14-  Chris:
@Rudipensionado “ Dit stinkt nog steeds”? Volgens mij is de situatie bij alle corporaties een beerput. ooit wel eens gemerkt hoeveel directeuren er nu werkzaam zijn met dito boven Balkenende-normen salarissen? Ooit wel eens gezien wat een kantoren er afgelopen jaren zijn gebouwd voor deze Woningcorporaties met dito inrichting waar je “U” tegen zegt. ooit wel eens gezien hoeveel kunst er bij die directies aan de muren hangt? Ooit het wagenpark wel eens bekeken? Nee, nederigheid past echt niet bij de heren. Hoe snappen deze mensen heden ten dagen dat het gaat om bouwen voor de laagste inkomens? Deze mensen weten niet eens wat het is om met een minimaal inkomen rond te komen. Weet je eigenlijk wel wie al die overdaad betaalt? Te walgelijk voor woorden gewoon die zelfverrijking over andere hun rug.
Jochem Floor
-15-  Jochem Floor:
@ Chris: In algemene zin kan ik het met je eens zijn. Alleen: die Balk-norm... Gespeend van alle realisme.

Mensen die op een kas van ettelijke miljarden passen kun je niet afschepen met een ondermaats salaris. Ministers, de premier voorop, zijn wat dat betreft de uitzonderingen die de regel bevestigen. Ze hebben macht, grote macht. Door ze een lager salaris te geven wordt het belang van die macht gerelativeerd en gecompenseerd. Dat beschermt, als het goed is, de integriteit van hun ambt.

En daarom is die Balkenende-norm dus volstrekte kul. Loslaten, dat ding.
Eric
-16-  Eric:
@Jochem

Misschien ligt daar wel de kern. Door allerlei fusies zijn die corporaties veel te groot geworden. Het enige schaalvoordeel wordt opgestreken door een directeur. Groter is niet altijd beter of efficienter. Opsplitsen die handel, in overzichtelijke bedrijven, dan komt er niemand in de verleiding.
John Zwart
-17-  John Zwart:
Hoe groter de organisatie hoe reusachtiger het waterhoofd.
Jochem Floor wil ook graag waterhoofd worden lees ik.
De meeste fusies, zowel in bedrijfsleven, banken als semi-publieke organiaties zijn niet succesvol, maar wel aanleiding om de inkomens van de directiestaf flink op te schalen.
Obama is principiëler dan Bos. Om maar van Balkenende niet te praten, ook al neemt hij (nog) genoegen met de Norm.
Machtild
-18-  Machtild:
Ik heb geen idee wat die Balk-norm is, maar punt blijft overeind staan, dat dit soort zaken echt tot op de bodem uitgezocht moeten gaan worden. Niet alleen bij Rochdale, maar ook bij al die andere inmiddels mega-woningcorporaties. Wie weet welke bagger er nog boven komt drijven. Als je eens kijkt hoeveel stagnatie er is in het bouwen van sociale woningen, de woningbouw sowieso niet van de grond komt, moeten die woningcorporaties gewoon strenger onder toezicht komen en vooral hun primaire taak gaan uitvoeren. Van al die directeurs salarissen kunnen naar mijn idee nog dit jaar behoorlijk wat woningen gebouwd worden. Wonen boven zelfverrijking!
Arjan van der Weiden
-19-  Arjan van der Weiden:
Misschien moet eens boven tafel komen van welke politieke signatuur al die opgeklommen directeuren zijn. Ik durf te wedden dat er dan boven tafel komt dat ze allemaal een PvdA signatuur hebben. Dat praat zo lekker met al die stadsdeelbestuurdertjes. Het is heel opmerkelijk dat er toto nu toe uit de hoek van politici in Amsterdam geen enkele reactie komt. Ik zou mij als stadsdeelbestuurder de ogen uit het hoofd schamen nu dit soort zaken boven komen drijven. Oh ja, was dhr. Evert Bartlema, voormalig wethouder Westerpark en verantwoordelijk voor het bouwen in dit deel van de stad, nu ook niet directeur geworden bij Rochdale? Zijn de verantwoordelijke wethouders die nu zo een fraai opschoningsbeleid willen voor de Wallen ook niet in hoera-stemming dat de Key en Stadgenoot de panden willen kopen? Zijn deze deals ook allemaal wel heel zuiver verlopen? Is toch opvallend dat het allemaal PvdA-maatjes van elkaar zijn. Van der Laan was jarenlang met zijn kantoor mediator voor stagnaties in bouwprojecten en heeft ze weten vlot te trekken. Zou hij nooit wat hebben geweten van dit soort vreemde zaken?
Thomas
-20-  Thomas:
Laten we niet vergeten dat er naast de woningbouwcorporaties (de “huisbazen” van huurders) ook veel beheerderskantoren zijn (de “huisbazen” voor kopers van appartementen). Opvallend, dat heel veel grote wooncorporaties de laatste jaren óók een beheerders-poot hebben opgezet. Ik kan uit eigen ervaring meedelen dat ze dat vaak slecht doen. Arrogantie troef, maar goed onderhoud, ho maar.
Josh
-21-  Josh:
@Thomas, je bedoelt de ingehuurde makelaarskantoren? En dan te bedenken dat deze makelaarskantoren ook nog eens directeuren hebben, een eigen kantoor, medewerkers etc.etc.. Naast makelaars ook nog onderhoudsdiensten, maar die doen deze klussen erbij. Dus je kunt je voorstellen hoeveel geld er weglekt.
Jochem Floor
-22-  Jochem Floor:
@ John Zwart: waar lees jij mijn pleidooi voor extra fusies en waterhoofden? Daar ben ik namelijk helemaal niet voor.

Integendeel, klein is fijn, of het nu woningcorporaties, verzekeraars, scholen of stadsdelen betreft. Zo kijk ik er tegenaan.

@ Thomas: Klopt, en in fusietrajecten bij woningcorporaties verdwijnt ook iedere keer het nodige institutioneel geheugen. Ook daarvan heb ik de voorbeelden gezien.
Manfred
-23-  Manfred:
Wat voor taken en plichten heeft een woningcorporaties eigenlijk. Is het normaal dat een woningcorporatie een multiculturel (slik) vrouwenvoetbalclub sponsort in ruil dat zij dan wijkambassadeurs voor die Corporatie worden (Stadgenoot)? Is het daarnaast een taak van wonincorporaties om een communitysite (buurtleven.nl) te financieren (Rochdale, de Key, Ymere en Stadgenoot)? Het lijkt wel of het steeds gekker wordt. Dus met maatschappelijk kapitaal zogenaamd de goedzak uithangen en dan huurders een huurverhoging geven. Dat is dus niet te verklaren. Woningcorporaties zijn volgens mij semi-publieke organisaties, waarom je dan opstellen als zogenaamde weldoener en/of een sector uit het bedrijfsleven?
John Zwart
-24-  John Zwart:
@Jochem Floor - Je ergernis over de Balkenendenorm vertoont een sterke voorkeur voor een praktijk van “we maken zelf wel uit wat ons salaris moet zijn en daar horen geen bovengrenzen bij”, dat lijkt me sterk in tegenspraak met het credo “klein maar fijn”. Als kleine ondernemers die op eigen risico hun bedrijf runnen en zelf hard werken in de problemen komen door externe economische ontwikkelingen, zetten ze nog altijd “de tering naar de nering” m.a.w. deze mensen leggen zichzelf een salarisstop op of zelfs een salarisverlaging. Het voortbestaan van het eigen bedrijf staat voorop. Dik betaalde directieleden van bedrijven die gefinancierd worden door aandeelhouders, of in het geval van deze woningbouwcorporaties, door gewone burgers en de overheid (= burgers, óók) stellen hun “marktconforme” (sic!) salariseisen met allerlei veiligheidsclausules voor het geval ze er een zootje van zullen maken. Een kleine ondernemer gaat dan failliet, bankdirecties laten de zooi opruimen door de belastingbetaler en gaan met een flinke bonus naar huis.
Het gedrag van de woningbouwcorporatie directies is daarvan een duidelijk spiegelbeeld. Grootheidswaanzin en een mentaliteit van “na ons de zondvloed”.
Zodra symptomen van dat ziektebeeld worden waargenomen moeten dergelijke figuren op non-actief worden gezet. Een Raad van Commissarissen die het ziekteproces op zijn beloop laat faalt in zijn primaire controlefunctie (waar zien we dit nu ook?) en zou niet alleen moeten aftreden, maar ook financiële consequenties moeten trekken uit hun gebleken wanprestatie.
Maar ik vrees.... ach, waar maak ik me toch boos om. Ik weet allang waar het op uitdraait. Precies. Ja.
Als ik in een selectiecommissie zat en een kandidaat directielid begon in de aanstellingsprocedure te discussiëren over een “marktconform salaris” kon hij/zij gelijk het pand verlaten.
Fijn voor die mensen dat ze nooit iemand als ik in deze commissies aantreffen, ze hopen op iemand als Jochem Floor natuurlijk, daarmee valt tenminste te onderhandelen (over andermans geld).
Sjors
-25-  Sjors:
Inderdaad John. Jochem is erg tegenstrijdig in zijn analyse. Woningcorporaties mogen hun gang gaan maar de stadsdelen moeten klein blijven. Juist bij die kleine stadsdelen zie je nu het handjeklap gebeuren plaatsvinden met die woningcorporaties. Immers, ons kent ons. Beste Jochem, kijk eens verder dan je (stadsdeel Oud West) grenzen.
Jochem Floor
-26-  Jochem Floor:
@ Sjors & John Zwart: hineininterpretieren is ook een vak apart, zo blijkt maar weer. Jullie roepen legio dingen die ik nooit heb gezegd of bedoeld.

Wat is wel heb bedoeld, is het volgende. Ambtenaren en politici zijn niet hetzelfde. Ambtenaren zijn vaak geheel anders gekwalificeerd dan politici. Daarom is het onzin om ambtenaren en politici volgens hetzelfde loongebouw te betalen. Om van dat loongebouw vervolgens de politici de top te laten vormen is een denkfout die blijk geeft van een te beperkte blik op de realiteit.

Daarom vind ik de huidige Balk-norm onverstandig en onwerkbaar. Dat wil niet zeggen dat ik tegen normering ben.

Het tegendeel is waar. Wel zie ik graag een meer verstandige normering, dan die beperkte blik van de Balk-norm.
Ellen
-27-  Ellen:
@Jochem, deze uitleg is helemaal off topic voor wat betreft het onderwerp. Eerlijk gezegd snap ik als lezer helemaal niets van hetgeen jij nu opschrijft. Misschien nog een keer in gewone mensentaal. Kun je ook nog wat zeggen over het onderwerp?
John Zwart
-28-  John Zwart:
realiteit of realiteit.
dat blijkt ook erg 'hineininterpretabel' te zijn. de realiteit is dat er in de wereld veel gestolen, geratst en bedrogen wordt. dat wil niet zeggen dat we daar dus maar ruim baan aan moeten geven. en dat geldt eveneens voor hun hand overspelende directeuren die rechtstreeks of indirect en afgedekt door hun “Raad van Commissarissen” uit andermans zakken god-in-frankrijk proberen te spelen. en dit is “volledig on-topic” zoals ik het zie.
christian ter maat
-29-  christian ter maat:
Waarom schieten de raden van commissarissen bij woningcorporaties tekort?

Lees het artikel op: http://www.replytoall.nl/co...
Marga
-30-  Marga:
Dat er bij Woningcorporaties iets goed mis is, blijkt uit het feit dat er vandaag weer een directeur bij een andere corporatie (SGBB) is ontslagen. Ook op eigen houtje gewerkt en commissarissen niet geinformeerd. Wie volgen er nog meer?
Miranda
-31-  Miranda:
Kennelijk is AC dus helemaal niet zo bekend bij politici. Vandaag een stuk in het Parool van een SP raadslid uit Oost-Watergraafsmeer. Hij zou het zo van AC gepikt kunnen hebben. Jammer. Beste Tiers Bakker kom eens uit uw veilige hokje vandaan en verlevendig hier de discussie. Zo zie je maar dat die deelraadsleden alleen maar met hun eigen kleine wereldje bezig zijn en honderd keer het wiel opnieuw gaan uitvinden, of denken dat dan uit te vinden. Inkrimpen dus. Hoewel, in hetzelfde Parool zie je Cohen alweer terugkrabbelen op zijn ferme uitspraak de stadsdelen in te krimpen. Argument nu: tja heel veel dossier die nog doorgespit moeten worden en of dat gaat lukken voor juni!!!! Had ik nu niet gedacht dat Cohen zo een bangebroek zou zijn en voor zijn partijgenoten dus snel door de knieen gaat. Valt me een beetje tegen. Zal je zien. is er een kans het Bestuurlijk Stelsel eindelijk eens aan te pakken, worden de heren/dames raadsleden/politici weer week. Brrrrrrrr.
yanny scutt
-32-  yanny scutt:
Ik heb-helaas-gelijk gekregen want er zijn meer woningbouwverenigingen die niet zuiver op de graat zijn en zich als grote vastgoed-handelaren zijn gaan gedragen.

Naast mij is -na een jaar leegstand- een woning verkocht door -vastgoed?- (voorheen woningbouwvereniging de Key) aan mensen (onze nieuwe buren dachten wij) die kennelijk erg veel geld hebben en ons te verstaan hebben gegeven dat de het opknappen van de woning wel even gaat duren..

Dit is mogelijk in een stad waar een wachttijd van 12 jaar bestaat voor mensen die hier geboren en getogen zijn en graag in hun eigen stad willen blijven wonen!
ron
-33-  ron:
en het plebs leutert door terwijl de 'elite'z'n zakken blijft vullen..........toch??
Bert
-34-  Bert:
@Ron, niet het plebs leuters door. Het zijn de stadsdeelbestuurders die dus kennelijk heel blij zijn als er weer geld komt voor de Vogelaar wijken die dan door de corporaties besteedt wordt.Dan gaan die corporaties weer wat van die leuke buurtprojecten verzinnen om te laten zien hoe goed ze bezig zijn. Er wordt alleen vergeten dat die corporaties dat geinvesteerde geld weer terugpikken door werk aan bevriende buro's uit te besteden en dan ook een flinke som achterhouden voor hun personeelskosten. Hoe krijg je daar als “ plebs” je vinger achter? Nog steed is het zo dat de corporaties hun woningen te duur verhuren aan mensen met een minimaal inkomen. Dit geld komt dan weer terug in de vorm van huursubsidie. Dus van de grote hoop. De woningcorporaties blijven op die wijze gewoon hun zakken vullen. Directeuren van corporaties die een jaarsalaris hebben van 250 duizend euro. En er zijn door de fuseringen allerlei aparte maatschappitjes opgezet met allemaal een directeur en onderdirecteur. Die hebben dan ook weer een salaris ver boven welke norm dan ook plus een grote leasebak. Tja, wat kun je daar als “plebs” tegenover zetten? Niets toch!
ron
-35-  ron:
@ Bert:
Juist, ja precies mijn punt: wij leuteren door, kunnen er niets tegenover zetten en het zooitje blijft ongestraft z'n zakken vullen, want -zoals je dus zelf zegt- 'we kunnen toch niets'?!
ron
-36-  ron:
beste mensen, het begint me op te vallen, dat ik bij een aantal discussie's de laatste ben die iets bijdraagt.
Dit is toch niet omdat ik de koe bij de horens vat of zoiets, he?
Bij deze bovenstaande discussie past bv. nl. mijn eerder geplaatste opmerking, dat die 'keurige'wethouder Stadig in middels z'n zakken vult als Stedebouwkundig Adviseur (ja, ja ik schrijf het als keurige Hollander -bl6u6uh- met hoofdletters) bij Boer Hartog Hooft zit terwijl hij degene was, die dat -afschuwelijke- project mogelijk maakte............
Bart
-37-  Bart:
Inderdaad, het plebs (oneerbiedig woord voor het gewone volk, wij allen, dus) praat maar door terwijl Mohleman z'n Maserati inmiddels tegen veel geld van de hand gedaan heeft, en vele andere corporatiedirecteuren, en ook bankdirecteuren de ene na de andere bonus opstrijken, vrijwel altijd volstrekt onverdiend! Nederland is verdeeld tussen de hufterige 'Uebermenschen', die willens en wetens alle ante-crisisgeldfondsen allang via bedenkelijke geld- en goederen-stromen veilig hebben weggesluist en opgeconsumeerd, contra de 'middle class working people'die in laatste poging om hun zuur verdiende spaarcenten niet helemaal in rook op te zien opgaan, de vreemdste zijsprongen moeten nemen...
Waarom is er nog geen wet die aansprakelijkheid voor verduistering/ eigen gebruik van c.q. misbruik van gemeenschapsgeld zeer zwaar bestraft? Daar ben ik echt voor!
ron
-38-  ron:
Leve Obama, die inmiddels in de US alle inkomens boven de 250.000,-- extra gaat belasten onder het motto:
zij hebben de laatste decenium hun zakken gevuld, mogen ze nu de schuld -extra- helpen oplossen.
CHapeau Obama!!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.