Uren wachten op spoedeisende hulp

OLVG Ziekenhuis Amsterdam

U heeft vast wel eens moeten wachten. Maar heeft u ook wel eens volslagen nodeloos moeten wachten? Dat overkwam onlangs mijn geliefde die zich op een zondagavond met buikpijn-klachten bij de huisartsenpost had gemeld. De betreffende arts verrichtte enig onderzoek, nam contact op met een chirurg en verwees de cliënte naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. Urenlang heeft de arme jongedame moeten wachten voordat zij uiteindelijk te woord werd gestaan door een verpleegster. Die deed er vijf minuten over om uit te leggen waarom er zo lang moest worden gewacht. Twee minuten de tijd nemen om wat bloed af te nemen bleek teveel gevraagd.

Fatima Elatik: gebruikersruimten voor alcoholisten

Amsterdam Centraal ontmoette stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik (stadsdeel Oost) in De Balie en sprak met haar over haar plan gebruikersruimten in te stellen voor rondhangende alcoholisten.

Zoenoffer aan het IJ

Azartplein. Foto: Annemiek Onstenk.

Gemeente en stadsdeel Oost investeren bij het Azartplein in een pier met horeca, parkeergelegenheid en een aanlegsteiger. Dit vooral om onder een schadeclaim uit te komen van Ontwikkelingsbedrijf Converse DC, dat eerdere plannen bij de Sumatrakade getorpedeerd zag door het Havenbedrijf.
Geld voor commerciële infrastructuur, terwijl er straks wordt bezuinigd op sociale en culturele infrastructuur...

Een dagje exclusiviteit

Soms krijg je dingen te horen die even moeten rijpen voordat je er wat van vindt. Yvette Smith neem ons mee terug naar 3 juni 2011: 'Dreamnight at Artis'.

Onverdoofd genieten van Tsjaikovski

In het kader van het Holland Festival bezochten honderden mensen op 23 juni de jaarlijkse opera in het Oosterpark. Op het programma: Tsjaikovski en Jevgeni Onjegin. Het was prachtig.

Participeren in Oost

Hoe moet je samenwerken met bewoners en ondernemers? Stadsdeel Oost heeft het er maar moeilijk mee en werkt daarom aan een visie op de samenwerking. Het traject heeft als titel ‘de kracht van Oost’ gekregen.

Enkele bomen Ringdijk verdwijnen

En opnieuw weerstaan de bomen op de Ringdijk in de Watergraafsmeer de storm die nu al dagenlang onze stad teistert. Ze deinen in de wind en buigen nederig hun kruin voor zoveel natuurgeweld. Maar verder gebeurt er niets.

'Ik wens licht.'

Op 10 november was het weer de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een hulpbehoevende ouder, buurman of vriendin. Op de jaarlijkse Dag gaat het even om hén in plaats van om hun zieke naaste. Ze krijgen een programma, een verzorgde lunch...

MuzyQ financiële én politieke strop

Vannacht heeft de PvdA deelraadsfractie in Amsterdam Oost haar twee dagelijks bestuurders teruggetrokken, waaronder de populaire stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik. GroenLinks en D66, waarmee de sociaaldemocraten sinds mei dit jaar bestuurden, gaan door. Zij zoeken nu een nieuwe partner. Lieke...