Home > > MuzyQ financiële én politieke strop

MuzyQ financiële én politieke strop

Vannacht heeft de PvdA deelraadsfractie in Amsterdam Oost haar twee dagelijks bestuurders teruggetrokken, waaronder de populaire stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik. GroenLinks en D66, waarmee de sociaaldemocraten sinds mei dit jaar bestuurden, gaan door. Zij zoeken nu een nieuwe partner. Lieke Thesingh (GrLi) is voorlopig stadsdeelvoorzittter.

Aanleiding voor de breuk is de gang van zaken rond de koop van MuzyQ, een muziekmakerscentrum met studio’s en zalen in Oost. Vijf jaar geleden stelde het voormalige stadsdeel Oost/Watergraafsmeer zich, samen met de centrale stad Amsterdam, garant voor de nieuwbouw van MuzyQ. De garantstelling werd tussentijds omgezet in een hypotheek. Verantwoordelijk wethouder Germaine Princen van de PvdA verzuimde de deelraad te informeren over de precieze omvang van het risico dat het stadsdeel liep.

Inmiddels zijn Oost/Watergraafsmeer en Zeeburg gefuseerd tot stadsdeel Oost. Op 1 mei trad het nieuwe dagelijks bestuur aan, van PvdA, GroenLinks en D66, met opnieuw Princen als wethouder.

De inkomsten van MuzyQ, waar onder andere De Dijk en Caro Emerald oefenen, waren achtergebleven. Bij faillissement zou de garantstelling van Oost worden aangesproken, een bedrag van jaarlijks 1,5 miljoen euro, voor de duur van tien jaar. Om dat te voorkomen stelde het dagelijks bestuur voor MuzyQ dan maar zelf te kopen. De deelraad stemde daar vorige week mee in. De raad eiste een grondig onderzoek naar de wijze waarop het stadsdeel financieel verantwoordelijk was gemaakt voor MuzyQ.

Dat Oost voor MuzyQ nu miljoenen neertelt, die voorlopig niet zullen worden terugverdiend, komt uiterst ongelegen. Het stadsdeel moet de komende jaren tussen 15 en 18 miljoen bezuinigen.

Gisteravond praatte de deelraad na over de gang van zaken. In een brief legde het DB verantwoording af, maar deed dat zo klungelig dat verschillende fracties bezwaar maakten. Waarop het bestuur de brief introk.
Fractievoorzitter Meint Helder van de PvdA noemt het DB ‘amateuristisch’. Dat, gevoegd bij het gebrekkig informeren van de deelraad, moest volgens hem leiden tot een ‘gele kaart’ voor het dagelijks bestuur. GroenLinks en D66 wilden de motie van afkeuring echter niet steunen. Waarna de PvdA haar twee dagelijks bestuurders terugtrok.

Een raadselachtige stap. Als de oppositie het aftreden van verantwoordelijk wethouder Princen (PvdA) had geëist, was dat te begrijpen geweest. Nu was het de PvdA zelf die een daad wilde stellen. Daarbij wilde men de schade voor de eigen club spreiden over drie partijen, PvdA, GroenLinks en D66. Toen dat niet lukte zette de PvdA een zwaarder middel in, ten koste van de eigen wethouders. Fractievoorzitter Meint Helder van de PvdA laat desgevraagd weten dat er niets anders achter deze vreemde move zit dan ‘het nemen van politieke verantwoordelijkheid’ voor het afkeurenswaardige de boot ingaan met MuzyQ.

Het is pas anderhalve week geleden dat Oost/Watergraafsmeer en Zeeburg tijdens het Rode Loper festival hun prille samengaan met een ‘huwelijksceremonie’ cultureel bezegelden. Dat de PvdA al vóórdat de MuzyQ-zaak goed is onderzocht de linkse kerk uit is, wijst op een slecht huwelijk.


65 reacties op "MuzyQ financiële én politieke strop"

Arnoud de Jong
Annemiek, zit er een gedachte achter het feit dat de naam Elatik niet valt in jouw stuk?
-2-  :
Nee, ik heb Elatik vanmorgen om een reactie gevraagd maar ze verwees me voor een reactie door naar Helder.
JohnN
-3-  JohnN:
Misschien te lage huur gevraagd? Was er tevoren een behoorlijke inkomstenprognose gemaakt? De Dijk en Caro Emerald lijken me niet noodlijdende gezelschappen.
Arnoud de Jong
Annemiek, Elatik was natuurlijk behoorlijk gezichtsbepalend, vandaar dat ik het opmerkelijk vind dat je spreekt over 'twee dagelijks bestuurders', maar gaar verder onbenoemd laat, terwijl zij toch degene is die over de affaire is gestruikeld. Soit...

Overigens, wie een beetje is ingeschoten in de materie, snapt wel een beetje wat er mis is gegaan. Althans, ik heb daar wel ideeën over: De directie van MuzyQ pruilt dat muzikanten het centrum niet wisten te vinden door de bouwchaos rondom het complex. Wat ze echter vergeten is dat MuzyQ vooral naar voren is geschoven als alternatief voor het gesloopte Melodyline op de Beiersweg, toentertijd één van de drukst bezochte oefencentra van Amsterdam en omstreken, maar gesneuveld in de herinrichting van dit gebied. MuziQ heeft die functie echter nooit over kunnen nemen omdat het grootste deel van het klantenbestand -onder andere gewend aan gratis parkeren- met Melodyline is meeverhuisd naar de Spaklerweg....

@JohnN: Dat bedoel ik dus, MuzyQ heeft vermoedelijk gegokt dat al die muzikanten die zonder oefen- cq. opnameruimte zaten door de sloop Melodyline, wel naar hun zouden komen. Overigens, het huren van een oefenruimte is vaak een kwestie van een aantal tientjes per uur, of je nu De Dijk heet of Skillfull Lettice. En ook daarin is behoorlijk wat concurrentie.
Cindy
-5-  Cindy:
Ik oefen heel vaak bij muzyq en ik snap niet dat er financiele problemen zijn ,het is daar altijd bomvol,goed geregeld en hele goede oefenruimte's waar andere niet aan kunnen tippen
Theo
-6-  Theo:
Even terzijde; De juiste spelling is 'Muziek'.
JohnN
-7-  JohnN:
@ Theo, muziek, niet mu ziek.
Frans van D
-8-  Frans van D:
citaat: Verantwoordelijk wethouder Germaine Princen van de PvdA verzuimde de deelraad te informeren over de precieze omvang van het risico dat het stadsdeel liep.

Het zou goed zijn te onderzoeken of deze wethouder dat in meerdere zaken heeft gedaan. Of dat met het weggaan/weglopen/opstappen/verantwoordelijkheid nemen de deksel op een beerput blijft.

Volgens de krant van wakker Nederland is ze communist geweest, dat weet ik niet. Wel dat ze ooit met ruzie vertrokken is bij GL om een soortgelijk verhaal meen ik me te herinneren.
JohnN
-9-  JohnN:
Frans van D: De tijd van McCarthy is voorbij, we leven nu in de tijd van Wilders, of bedoel je dat juist?
HenkvP
-10-  HenkvP:
geen idee waarom de Telegraaf dit schrijft al op 1 okt (!):
“Tijdens het debat werd de beschuldigende vinger vooral naar wethouder Germaine Princen (PvdA) gewezen. De 50-jarige bestuurder zou zodanige beloftes hebben gedaan dat de financiële positie van het stadsdeel in de gevarenzone terechtkwam. Ook de positie van de voormalige communiste staat ter discussie. Daar wordt maandag, op verzoek van de VVD, verder over gedebatteerd. Princen is wethouder sinds 2006. ”
Url: http://www.telegraaf.nl/bin...

Maar haar rol en de rol van het toenmalig bestuur van Oost-Watergraafsmeer bij de verkoop van het voormalig Burgerziekenhuis aan Aedes die het verbouwt tot hotel en weer verhuurt aan Eden Hotels is door de geheimzinnigheid rondom het project een onderzoek waard. Dat de prijs voor het gebouw absoluut niet marktconform is geweest is een ambtenaren-geheim wat behoorlijk gelekt is tijdens de verhuizing naar het nieuwe onderkomen van het stadsdeelbestuur.
sjon
-11-  sjon:
eindelijk Elatik opgerot
Chrisje van de Dijk
-12-  Chrisje van de Dijk:
“de populaire stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik”...dat populaire is mij als inwoner van het stadsdeel volledig ontgaan.Ze stond bekend bij velen als arrogant, communicatief onhandig en dat eeuwige statement rond haar hoofd was een bron van grote irritatie.De PvdA kan zoveel beter.
Frans van D
-13-  Frans van D:
@ Chrisje van de Dijk: Op 8 febr 2009 schreef Afshin Ellian in Elsevier
- Amsterdam wordt bestuurd door debielen -
citaat:
Eigenlijk lijkt Fatima op Kamerlid Geert Wilders(PVV). Ook hij is van mening dat de echte moslims erg lastig zijn. Toch wil Fatima, de niet echte moslima, dat de rechter Wilders zal moeten veroordelen. Dit is onlogisch. NRC stelde aan Fatima die zichzelf niet als een echte moslim beschouwt, een intelligente vraag:
Waarom draagt u nog wel de hoofddoek?

voor de rest van de vernietigende analyse van mevr Elatik verwijs ik naar:

http://www.elsevier.nl/web/...
Kees Nix
-14-  Kees Nix:
De inkomsten zullen enorm toenemen nu het gebouw in voetgangersgebied ligt.
Lekker 200 m. sjouwen met je spullen tenzij je het risico neemt,dat je auto wordt weggesleept.
Financiel Politiek, Organisatorisch een staaltje ONBENUL.
Ik ben woest.
Kees Nix(muzikant)
JohnN
-15-  JohnN:
@ Hr. Nix - regelmatig wordt een stuk van de binnenstadsgrachten afgesloten als er in een pand een verhuizing gaande is. ik heb daar eens over geklaagd, toen ik daar zelf hinder van ondervond: 300 m sjouwen met mijn spullen naar een onbereikbaar service bedrijf. ik kreeg te horen dat het allemaal conform beleid was, de verhuizer had voor die dag een ontheffing. misschien moet u dus overwegen ipv met een muzikantenbusje met een verhuisauto bij MuzyQ voor te rijden, (wel een ontheffing vragen natuurlijk).
Arnoud de Jong
@JohnN: zullen ze vast goed vinden. Zo vaak komen daar geen muzikanten...
philip o.
-17-  philip o.:
Volgens mij is het de bedoeling dat zolang die parkeergarage niet klaar is je voor de deur wel moet kunnen lossen en laden en dan doorrijden naar een parkeerplekje. Ik merk overigens dat het wel druk is en dat veel muzikanten het erg waarderen, omdat de kwaliteit goed is.
JohnN
-18-  JohnN:
Kijk misschien valt het dus allemaal wel mee en is de Elastiek voor niets weggesprongen.
Sjon
-19-  Sjon:
@sjon en JohnN
Bijfe jullie wel effe met je rotpote van ons moppie Elatik af...
en van me kapitaal!
Frans van D
-20-  Frans van D:
Elatik zal ongetwijfeld door een achterdeurtje weer terugkomen in de lokale politiek en Princen zal niet terugkeren omdat er minimaal 1 barbertje moet hangen. Elatik ligt nog steeds lekker bij de PvdA en gezien de ware toedracht van het toezeggen van de garantie en het verzwijgen aan de raad zal Princen wel moeten hangen. die valt, als ik me niet vergis, dan in de oude regel van zes jaar wachtgeld zonder sollicitatieplicht.
Sjaan
-21-  Sjaan:
Met wachtgeld schijnen ze bij Groen Links ook errug goed te zijn. Ene Codrington van stadsdeel Centrum. Hoe was t ook alweer.. links lullen, rechts je zakken vullen.
HenkvP
-22-  HenkvP:
leuk onderzoek: het procentueel en absoluut gebruik maken van wachtgeld door vrouwen en mannen uit de Amsterdamse politiek.
Arnoud de Jong
Ik stel voor daar een apart item aan te wijden...
HenkvP
-24-  HenkvP:
@suffie; lijkt me een goed idee! Vraag is dus of vrouwen of mannen meer gebruik maken van wachtgeld. Deze week zijn twee vrouwen van GL / Stadsdeel Centrum die wachtgeld ontvangen in opspraak gekomen en 2 vrouwen dreigen (als ze niet weer in de moederschoot van het bestuur van Oost opgenomen worden) ook in de wachtgeldregeling te belanden.
Bart
-25-  Bart:
Daar gaan we weer Henk van Pruttelen, de wachtgeldregeling...Als ik het niet dacht, deze reageerder is uitsluitend geobsedeerd door wat stadsdeelbestturders verdienen en vervolgens als ontslagregeling krijgen....
Dat roept ie nu in alle weblogs, te pas maar vooral te onpas...
Henk, ga je e's bezig houden met je eigen financiële situtatie, die zal vast niet al te florissant zijn, gezien jouw haat tegen bestuurders en hun vergoedingen...
paul
-26-  paul:
Het is toch verschrikkelijk, voor dat geld had je 5 zalen kunnen openen waar bands hadden kunnen optreden. Het repeteren was al goed geregeld in Amsterdam.
HenkvP
-27-  HenkvP:
@Bart: blij dat je bezorgt om me bent maar mijn financiele situatie is prima. Daarnaast heb ik geen haat tegen bestuurders, ook niet tegen wachtgeld.(Die is om begrijpelijke redenen ingevoerd en inmiddels behoorlijk versoberd) Alleen wel tegen mensen die wachtregelaars blijken te zijn. Die maken misbruik van de regeling. Ik ben dan ook zeer blij dat de ploeg van Balkenende IV in de wachtgeldregeling nu wel sollicitatieplicht heeft. Ik ben ook blij dat de SP het fatsoen heeft om oud kamerlid van Velsen haar het wachtgeld te ontnemen (Bij SP wordt het op de partijrekening gestort) omdat ze de wereld aan het rondfietsen is ipv zich beschikbaar te stellen voor werk net zoals iedereen moet doen wanneer hij in de WW komt. Amsterdam, dat zijn wij dus, betaald meer dan 300.000 Euro per maand aan wachtgeld voor bestuurders waarvan een aantal behoorlijk gebruik maken van de regeling. Ik vind dat erg en zeer onfatsoenlijk. Mag ik me daar om boos maken?
HenkvP
-28-  HenkvP:
@Bart: wat betreft - te pas en te onpas - In het topic staat heel duidelijk dat Germaine Princen de raad niet heeft ingelicht en daarom zelf vertrok. In de WW heet zoiets verwijtbaar gedrag en kan je fluiten naar een WW. Leg jij mij uit waarom een stadsdeelbestuurder die klaarblijkelijk gelogen heeft en/of heeft laten zien niet competent te zijn geweest op het dossier MuziQ kan opstappen in de wetenschap dat daar E5400,- per maand tegenover staat. We hebben het hier niet over weg moeten gaan ivm een verkiezingsuitslag. We hebben het over 30 miljoen euro gemeenschapsgeld waarmee heel veel andere zaken in Oost bekostigd hadden kunnen worden. Welke manager van een bedrijf kan daar zo mee wegkomen?
JohnN
-29-  JohnN:
Van muzikanten hoor ik alleen maar lovende woorden over MuziQ behoudens een enkeling die liever met een gratis houtje touwtje faciliteit werkt. Dus ik zie het Centrum niet apriori als verkeerd besteed geld. Je kunt natuurlijk eeuwig blijven doordiscussieren over waar ook geld aan had kunnen worden besteed.
Maar die praat is zinloos, ik vind het wachtgeld voor weer andere mensen verkeerd besteed. En die 5 bodyguards voor Wilders bijvoorbeeld, als we even buiten Amsterdam kijken.
Sjaan
-30-  Sjaan:
@JohnN: en ik vond de bescherming die Fatima Elatik een tijdlang kreeg kreeg na de rituele slachting van Theo van Gogh totaal onnodig. De cirkel is weer rond.
Arnoud de Jong
JohnN, die lovende woorden over MusiQ zijn met name gebaseerd op de uitstekende (dure) faciliteiten in combinatie met zéér schappelijke prijzen. Dat doet je afvragen of dit gebouw wel winstgevend is, zeker als je weet dat veel aanzienlijk minder luxe en duurdere bedrijven er ook al geen vetpot uitslepen.
Bart
-32-  Bart:
@ Henk.vP.: natuurlijk mag je je boos maken om alles en nog wat, en zeker over wachtgeldregelingen, zijnde niets anders dan WW voor wethouders en 2e kamerleden.. Als jij 'de zaak, =jouw werk' noodgedwongen moet verlaten bij ontslag of anders, wordt jou ook de keus gelaten: gewoon de WW in of ga je procederen? Natuurlijk geldt voor wachtgeldontvangers ook een sollicitatieplicht: dat regelt iedere gemeente zelf: we willen voor die tijd van je af...
Je voorbeeld van Christa van Velzen snijdt geen hout: die heeft zelf aangegeven er geen gebruik meer van te maken (volgens mij kreeg ze toch al 70% van weinig, want: inderdaad de partij...)
En die bedragen: die lijken fantastisch, maar zijn altijd bruto, en de gemeente heeft, naast andere verplichtingen, welzeker de plicht om pensioenvoorzieningen te regelen -kost niet weinig-, laten we zeggen dat een wethouder een modaal inkomen geniet, en als hij/zij zich echt met de materie bemoeit, er zeker 50 uur per week mee bezig is! Een beetje raadslid, kan ik uit ervaring zeggen is in een middelgrote gemeente (+/- 80- 100 duizend inwoners) minimaal 25 uur per week bezig met de 'raad' en de stukken, en nog veel meer, dat betekent geen fulltime baan daarnaast(=inkomstenderving)! Raadsleden krijgen niet meer dan een vergoeding, gebaseerd op fictieve tijdsinvestering..
Conclusie: dat de gemeente Amsterdam 'zoveel geld' kwijt is aan ex-wethouders is een logisch gevolg van de openheid van bestuur.. (een bedrijf betaalt veel meer, maar maakt dat niet openbaar...)
Laten we de rest maar privé afhandelen, je googelt mijn mail wel..
HenkvP
-33-  HenkvP:
@Bart; soms moet je toch iets beter geïnformeerd zijn, zeker met het raadswerk wat je doet in een middelgrote stad in een drooggemaakte polder met een vrouwelijke burgermeester van VVD huize
1] In Amsterdam geldt voor ontvangers van wachtgeld géén sollicitatieplicht. Cohen heeft in het verleden een beroep gedaan op de wachtgelders om wel te solliciteren en heeft geprobeerd hulp daarbij te organiseren.
2] 4 sept: Verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg (VVD) is geschrokken van de cijfers. Hij praat met de stadsdeelvoorzitters over verplichte loopbaanbegeleiding. “Dat is wel het minste dat we van ze kunnen vragen”, zegt Van der Burg.
3] 12 okt:Den Haag - Oud-SP-Kamerlid Krista van Velzen krijgt sinds 1 september geen wachtgeld meer omdat ze een wereldreis maakt per fiets en daarom niet meer kan voldoen interne SP-afspraken over sollicitatieplicht. > dus niks geen eigen keuze!
4] wachtgeld van 5400 bruto is bepaald een goed inkomen te noemen; 1,5 maal modaal!
5] Naast het wachtgeld wordt 2% pensioenpremie betaalt
6] Raadswerk: dat is preken voor de eigen parochie; je hoeft dat werk niet te doen! je kan ook kiezen voor een gewone baan of als zelfstandige je geld te verdienen.
7] 19 febr 2010 almervandaag.nl - Een raadslid krijgt in de toekomst 1720,26 euro per maand en een onkostenvergoeding van 408,55 euro. Gebaseerd op 24 uur raadswerk. -
In die middelgrote stad van jou krijg jij als raadslid minder dan bij de Centrale stad Amsterdam wat op ruim ¤ 2000,- ligt.

Voor degene die de reacties op bovenstaande vergoeding willien lezen;
http://www.almerevandaag.nl...

Uiteraard heb ik het niet over de meest vreemde constructies die worden bedacht door raadsleden (zijn niet in dienst van de gemeente) om het de vergoeding die bruto wordt uitgekeerd toch netto te verkrijgen. want dat is privacy gevoelig. Leuk voor het Parool om dat uit te zoeken.

Tenslotte beste Bart wil ik je heel graag wijzen op de 80.000 euro per jaar die Amsterdam al zes jaar betaald aan een jonge vrouw (44) in het Oosten des lands, getrouwd met een hartchirurg: Hester Maij Weggen. Wat is er mis met Hester? Kan zij geen enkele baan vinden? Ze was toch wethouder in Amsterdam dat is toch een fantastische pré. Elk bedrijf in NL zit toch op iemand met haar (bestuurlijke) kwaliteiten te springen.
HenkvP
-34-  HenkvP:
excuses voor de -d- en de -t- fouten in bovenstaande tekst
JohnN
-35-  JohnN:
@HvP jouw verwijzing naar het geval May Weggen onderstreept de terechte kritiek die het claimen van marktconforme beloningen krijgt. al die mensen die boven de norm + riante secundaire voorzieningen willen verdienen in (semi)overheidsdienst moeten maar heel snel naar het private bedrijfsleven verwezen worden, waar ze immers zoveel meer kunnen verdienen.
Deze discussie hoort intussen beter bij het item over Mw. Zuiderwijk en het gvb van Arnoud de Jong zie aan een financiele ramp ontsnapt
Bart
-36-  Bart:
Henk vP: nog even dit: het meeste van je laatste rectie zit ernaast: de burgemeester van Lelystad is van PVDA huize,in de meeste steden geldt wel een sollicitatieplicht voor ex-wethouders, de afspraken met Christa van Velzen zijn een interne aangelegenheid van de SP, bruto wachtgeld van wethouders is modaal, dus niet 5400 pm.- standaard, hangt van de gemeente af...
En tot slot je Quote: ' Raadswerk: dat is preken voor de eigen parochie; je hoeft dat werk niet te doen! je kan ook kiezen voor een gewone baan of als zelfstandige je geld te verdienen."
Beste Henk, zou jij voor een prikkie (1300 E) pm 40 uur raadswerk doen? nee dus, net als de meeste nederlanders, laat die stomme raadsleden gewoon al het vuile werk opknappen, kunnen wij als vrije burger er achteraf lekker over zeuren!Bart is er goed voor!!
En als allerlaatste: Henk, alle voorbeelden die je aandraagt, ook over de hoogte van de vergoedingen van raadsleden, waar heb je dat vandaan?
Ik heb toegang tot de VNG website, maar vind dat soort aantijgingen die jij doet over personen daar niet( overigens: de name rings a bell!)
En als dat zo is, vind ik dat echt een falen van de overheid: terug met die centen en wel nu!!
HenkvP
-37-  HenkvP:
@Bart: excuses ik heb je werkzaam laten zijn in Almere en niet in Lelystad.

wachtgeldcommotie:
http://www.binnenlandsbestu... zoeken op wachtgeld, staan 220 artikelen met betrekking op wachtgeld

even een citaatje:
e andere drie ex-wethouders met een riante wachtgeldregeling zijn Hester Maij (CDA), Duco Stadig (PvdA) en Hanna Belliot (PvdA). Zij stopten in 2006 na de laatste verkiezingen. Maij en Belliot hebben tot mei 2010 recht op 6993 euro bruto per maand. Duco Stadig iets langer. Hij heeft tot april 2012 recht op 6875 euro bruto per maand. (Neven)inkomsten uit een nieuwe betrekking worden op de wachtgeldvergoeding gekort. In 2007 slaagde Duco Stadig daar het beste in. Ook vorig jaar ontving hij het minste wachtgeld van alle ex-wethouders: 64.537 euro bruto. Maij kreeg 75.066 euro en Belliot maar liefs 85.211 euro aan wachtgeldvergoeding.

Uit het onderzoek blijkt dat de 25 grootste gemeenten vorig jaar ongeveer 6,4 miljoen euro aan wachtgeldverplichtingen aan wethouders hadden. Gemiddeld was dat 225.000 euro per gemeente
Wat Bart betreft:
Lelystad heeft iets meer dan 71.000 inwoners
Raadslid van een gemeente met 60.001-80.000 inwoners

* Vergoeding per maand: ¤ 1.214,48
* Onkostenvergoeding per maand (bij fictieve dienstbetrekking): ¤ 139,27 (¤ 289,96)
* Vergoeding per vergadering: ¤ 87,54

citaatje uit raadslid.nu
Er wordt gesproken over een ´vergoeding´ voor raadsleden omdat het niet gaat om een voltijd baan maar om een nevenfunctie. De minister van binnenlandse zaken bepaald jaarlijks de maximale raadsvergoeding en de tegemoetkoming in de kosten.

>>Je eigen makkers/collegas zien dus raadswerk als een nevenfunctie. Dat er raadsleden zijn die dat anders zien is aan hen. <<

Waarom geroepen zijn tot raadswerk?
En nee ik doe dat werk niet, ik hoef niet op het pluche te zitten net zo goed als ik niet achter een kassa wil zitten of een vrachtwagen wil rijden. Het is je eigen keuze. Wees eens eerlijk >> zijn er zoveel mensen die aan Bart vragen om toch aub raadslid te zijn in Lelystad? << Hou het netjes en zeg dat je doet uit een roeping oid maar kom niet aan met klagen over de vergoeding er zijn collega's die het voor een mindere vergoeding doen. Zie hieronder:

citaatje uit nosnieuws.nl:
Raadsleden in de kleinste gemeenten ontvangen een uurtarief van ¤ 4,40, dat is gelijk aan het uurloon van een 19 tot 20 jarige werknemer.

>>Moet ik nou echt geloven dat raadsleden het doen voor het gemeentelijk belang of nog erger voor het GROTE belang? Nee het is een drive of noem het van mijn pot een gen wat mensen beweegt raadswerk te doen. Daarnaast staat het goed op de CV, de Hyvespagina en linkedin en kan een kruiwagen zijn voor een baantje elders.

Voor ieder die wil weten wat raadsleden nu eigenlijk krijgen. het is gewoon openbaar:
http://www.inoverheid.nl/ar...

Ik herhaal nog maar even: Uiteraard heb ik het niet over de meest vreemde constructies die worden bedacht door raadsleden (zijn niet in dienst van de gemeente) om de vergoeding die bruto wordt uitgekeerd toch netto te verkrijgen want dat is privacy gevoelig. Leuk voor het Parool om dat uit te zoeken.
HenkvP
-38-  HenkvP:
Je hoort mij niet zeggen dat Amsterdamse raadsleden dat doen met hun ¤ 2094,- aan maandelijkse vergoeding&#8230;&#8230; voorbeeld: Hoe bruto vergoeding netto kan worden: inschrijven bij de KvK als adviesbureau oid. Vergoeding voor werkzaamheden declareren. Beetje slim zijn met kosten opvoeren en onder de belastingvrije som voor ondernemers komen. Voila!
HenkvP
-39-  HenkvP:
om het verhaal compleet te maken
per 1 jan 2010 is de maandelijkse vergoeding ¤ 2138,-
daarboven komt de maandelijkse (netto) onkostenvergoeding van ¤ 236,-
en de vergoeding per vergadering van ¤ 144,-
Bij elkaar opgeteld kan een raadslid die als zelfstandige door het leven gaat afhankelijk van het aantal (!) (commissie)vergaderingen tussen de ¤ 2500,- en ¤ 3000,- netto op zijn rekening krijgen.
Bart
-40-  Bart:
Beste Henk, je blijft maar hoesten over vergoedingen...
Zelfs je rekensommetjes over mijn raadsvergoeding kloppen niet...
Het zijn aanbevelingen van de VNG, dus niet de werkelijkheid. En Lelystad heeft ongeveer 74.500 inwoners, mijn vergoeding per maand is inclusief alle onkosten 1311,- E ...
Inmiddels komt de prangende vraag op waarom jij zo bezig bent met vergoedingen van raadsleden en wethouders.... Je hebt er werkelijk een hele studie van gemaakt!
Ik denk dat de website van AC meer verdient dan een 'case-study van vergoedingen voor wethouders en raadsleden' in afleveringen, door Henk van P.
paul
-41-  paul:
Wat gebeurt er toch in Amsterdam.
120.000 inwoners van stadsdeel Oost krijgen een schuld in hun schoot gegooid van minimaal ¤300,- omdat er een muziekgebouw moest komen gezien het repeteren in Amsterdam zo slecht zou zijn.
Nu repeteer ikzelf al meer dan twintig jaar bij diverse oefenruimten zoals Jamstudio's aan de Haarlemmerweg en de Melodyline in de Willem venegastraat.
Ik heb dit altijd als zeer goede plekken ervaren en begrijp gewoon niet dat deze fabriek er moest komen.
Ik heb het vermoeden dat mevrouw Princen en Elatik werkelijk geen idee hebben gehad wat er zoal werd aangeboden op het gebied van repeteren, maar dat deze klakkeloos achter die Lemmers van S.O.S zijn aangehobbeld.
Feit is dat geplande zaken zoals een camerasysteem in de winkelstraten om de boel veiliger te maken er niet zal gaan komen, daarnaast is er geen geld meer om het voor invaliden makkelijker te maken om zich te bewegen in Oost.
Dit zijn nog maar enkele zaken die niet meer door zullen gaan in Oost omdat er een paar muzikanten die gebruik maken of hebben gemaakt van die fabriek op hun wenken te bedienen.
Snap ook niet dat eerder genoemde repetitiecentra zoals Jamstudio's en Melodyline zich hier bij neerleggen.
Het is toch belachelijk dat deze geen steun hebben gekregen of gaan krijgen terwijl dit toch echt de pioniers zijn geweest als het om repeteren gaat.
HenkvP
-43-  HenkvP:
op binnenlandsbestuur zegt deze meneer zegt precies waar het om draait. Jammer dat de VVD en Meerbelangen het over zich laten komen

johannes &#8226; adviseur &#8226; 10.11.10 09:01
Ach, dit is typisch de politiek van een regentenpartij. Een bestuurder die dergelijke fouten maakt en dan ook nog eens tegen alle democratische regels in dit wil verdoezelen, maakt zichzelf en haar partij ongeloofwaardig. Dat zij met haar achtergrond een grote achterban heeft, valt niet te ontkennen. Maar de vraag is of deze achterban haar steunt om haar kwaliteiten of om haar afkomst.
HenkvP
-45-  HenkvP:
Gl en D66 in Oost zijn zulke bange wezels het zelf te doen dat ze na wat blazen op een speelgoedfluitje weer terug zijn in het enige hokje wat hun past waar Elatik van de PvdA ze af toe komt aaien als beloning voor hun laffe gedrag. de hoofdschuldige aan het 30 miljoen drama gaat fijntjes de wachtgeldregeling in (maar dat mag ik niet zeggen van GL raadslid in Lelystad, Bart die zo hard werkt voor een geringe vergoeding) slechts zes jaar (oude regeling) zonder sollicitatieplicht.
Bart
-46-  Bart:
@ HenkvP 'draait door': je mag alles roepen Henk, maar ik zou het erg op prijs stellen dat je mijn persoon en functie er niet te pas en te onpas bijsleept... Ik zou het heel aardig vinden als je bekend maakt wie je zelf bent (functie,bedrijf, salarisschaal, 13e maand/pensioenopbouw,vermogen,sollicitatieverleden etc.) anders ga ik jou ook keihard beschuldigen van 'laf gedrag', en 'bange wezel', omdat je anderen voortdurend afzeikt zonder dat je je persoonlijk bekend maakt. Kortom: 'is het nu afgelopen met dat eindeloze gezeik'?
Sjaan
-47-  Sjaan:
En dan durven de linkse partijen nog commentaar te leveren op een PVV. De tranen lopen in je broek.
Bart
-48-  Bart:
Zakdoekje nodig, Sjaan?
HenkvP
-49-  HenkvP:
goh, sommige raadsleden uit de provincie zijn wel heel erg snel op hun teentjes getrapt, misschien is dat wel de reden waarom ze in de provincie werken ((-; Maar goed ondertussen kan mevrouw Elatik met haar huur-auto op kosten van Oost door blijven rijden en GL en D66 zijn het daar blijkbaar mee eens.
Arnoud de Jong
Bart heeft hier wel een punt. Hij reageert hier tenslotte niet als raadslid, want dat is hij in Amsterdam niet.

Ook ten aanzien van Fatima Elatik kun je genuanceerder zijn in je kritiek. De kwesties zijn in de deelraad aan de orde geweest en uitgelegd.
De oppositie heeft met die uitleg genoegen genomen.
http://www.parool.nl/parool...
Karel
-51-  Karel:
@Arnoud, dat de oppositie met deze flater akkoord gaat zal wel weer een onderhandse deal geweest zijn. Krijgt de VVD volgende keer weer steun van de PVDA voor een plannetje. Zo werkt dat in een dorp waar je mekaar iets te goed kent. Zum kotzen.
Raar he dat men de stadsdeelbesturen ASAP willen afschaffen.
Bart
-52-  Bart:
@ Karel: beter stemmen volgende keer!!!
HenkvP
-53-  HenkvP:
Oppositiepartijen zijn niet blij met de verdachtmakingen van Elatik richting hun motieven:

http://www.elsevier.nl/web/...
HenkvP
-54-  HenkvP:
En als mevr Elatik dan een veer in de kont krijgt van meneer Toonk dan ga je echt twijfelen. De ene miljoenenverspiller (stadsdeelkantoor oudwest) neemt het op voor de andere miljoenenverspiller is de mop in de kroeg
http://www.parool.nl/static...
Bart
-55-  Bart:
Wanneer ga je met pensioen, HenkvP?
Bart
-56-  Bart:
En, HenkvP: wij lezen ook kranten en internetberichten....
Arnoud de Jong
@Bart: dat HenkvP je irriteert is zonneklaar, maar probeer de reacties een beetje zakelijk te houden svp. Voor pensioenvragen zijn andere websites... ;-)
[Even met moderator pet op]
Azijnspuwer
-58-  Azijnspuwer:
Theo van Gogh noemde Fatima Elatik ooit eens een 'dom ganzje'
Bart
-59-  Bart:
@ Arnoud: [onschuldige modus]: is het niet handig een apart item te starten over misstanden in stadsdelen, beloningen van bestuurders en ander bestuurlijk onrecht? Henk vP zou dat best kunnen redigeren, gezien al zijn bijdragen op AC, toch?...
HenkvP
-60-  HenkvP:
Gaat het Bart? Of heb je het zo moeilijk met de politiek in Lelystad dat je op Amsterdamcentraal in meerdere topics je frustratie over mij afreageert. Alleen heb ik het idee dat dit forum daar niet voor is.
Bart
-61-  Bart:
@Henk vP: ik denk niet dat jij de WikiLeaks van Amsterdam bent, je bijdragen worden anyway wat vervelend... Ik vrees dat je heel erg gefrustreerd je thuis zit op te winden over bestuurders in het algemeen, in Amsterdam in het bijzonder. Ik woon niet meer in Amsterdam, laat mijn persoonlijke zaken erbuiten graag?
Verzoek aan de webmaster om ook deze discussie te sluiten!
adriana
-62-  adriana:
Moslim wethouders en burgemeesters die banden hebben met hun dictators openen nog steeds grote moskeen in Nederland.
PVDA, CDA, Groenlinks en D66 en hun burgemeesters, wethouders gaan gewoon door met hun wanbeleid; Ahmed Aboutaleb, wethouder Hamit Karakus hebben regelmatig overleg met de dicterende macht uit hun herkomstlanden. Ze bouwen structuren, de orders van hun dictators worden nog steeds doorgevoerd, ze zorgen ervoor dat de structuren van verovering doorgaan. Als jij naar zogenaamde gelovigen die moskeen willen bouwen kijkt, zie jij alleen werkloze Moslims, soms 35 jaar in uikeringen! Financiering is zeker via zware uitbuiting van overbevolkte moslimlanden, dus met de bloed van die mensen hier bezetting structuren bouwen voor de moslim dictators: en hier als gevolg het verval van de samenleving, hardwerkende mensen die het land ontvluchten. politieke partijen die de macht in de steden hebben kunnen kopen met subsidies en uitkeringen. Het beleid van de deze partijen gedurende 33 jaar is gevaarlijk voor de samenleving.
 De onzekerheid over onze vrijheid in de toekomst kweekt wantrouwen. De Koran, het rode boek van al die dictators, geeft uitdrukkelijk opdracht tot de bekering en onderwerping van andersdenkenden. Dus: De islam is een misdaad, niet alleen tegen de mens(elijk)heid, maar tegen de dieren ook. Terecht wil Geert Wilders een verbod op deze misdadige politieke ideologie.
Theo
-63-  Theo:
http://www.at5.nl/artikelen...

Vraagje: Vertegenwoordigt dit mens nog werkelijk de PvdA?
Herbert
-64-  Herbert:
Zal ik je een geheimpje verklappen, Theo? Elatik gaat helemaal niet over dat jongerencentrum.
Theo
-65-  Theo:
Nee, mevrouw Elatik zorgt er alleen voor dat gemeenschapsgeld klakkeloos naar dit soort haatzaaiers en oorlogshitsers blijft stromen. U en ik mogen zo fijn meebetalen aan onze eigen ondergang.

De reden dat ik niet eerder kon reageren Herbert, is dat ik telkens van deze site wordt geblokkeerd. Hierna wordt ik wellicht evenals mijn naamgenoot weer monddood gemaakt, al zal dat dan op minder radicale wijze zijn. We kunnen dus spreken van een lichte verbetering! :)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.