Home > > Enkele bomen Ringdijk verdwijnen

Enkele bomen Ringdijk verdwijnen

En opnieuw weerstaan de bomen op de Ringdijk in de Watergraafsmeer de storm die nu al dagenlang onze stad teistert. Ze deinen in de wind en buigen nederig hun kruin voor zoveel natuurgeweld. Maar verder gebeurt er niets.

Al sinds de dijkdoorbraak bij Wilnis in 2003 wil het Hoogheemraadschap Amstel, Vecht en Gooi de bomen kappen. Eerst alle 130 en later vooral de 27 kastanjes. Weer later was een aantal van zeven in omloop. Omwonenden hebben dat tot nu toe tegen weten te houden. Zij betwijfelen of er echt gevaar dreigt. Maar het hoogheemraadschap hield voet bij stuk. De bomen houden een risico op beschadiging van de dijk in, zo meent het. Ze onttrekken water aan de dijk, de wortels kunnen zorgen voor gaten. Een doorbraak betekent overstroming of op z’n minst wateroverlast voor de lager gelegen Watergraafsmeer.

Ondanks verschillende scheuren in de dijk, heeft het gevreesde scenario zich niet voltrokken. Daarom staat het inmiddels ten minste 4-0 voor de bomen. Maar nu gaan enkele zwakke broeders toch tegen de vlakte. De bomen zijn geplant door en eigendom van het stadsdeel. Dat geeft een vergunning af voor het kappen van drie bomen en een struik, zo bevestigt wijkwethouder Nevin Özütok. Het buigen van de 127 bomen die mogen blijven zal ook een beetje voor de bewoners zijn die het met succes voor hen hebben opgenomen.


Reageer op "Enkele bomen Ringdijk verdwijnen"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.