In 2008 startte Bbrood met een kleine bakkerij op de Amsterdamse Zeedijk. Inmiddels heeft Bbrood twee winkels in Kampala in Oeganda, naast negen winkels in Nederland. Welke lessen heeft de oprichter, en Amsterdamse ondernemer, Renee Pater geleerd in Afrika? We praten erover met haar in de winkel op de Eerste van der Helststraat.
In 2008 begint Renee Pater samen met haar vader en Rin van der Molen een kleine bakkerij op de Amsterdamse Zeedijk. De producten bij Bbrood worden met veel passie en tijd gemaakt. Renee Pater: ‘Het begint al bij het selecteren van onze tarwerassen. Voor het lekkerste brood, is alleen het beste goed genoeg. Dit betekent alleen gebruik van pure ingrediënten met respect voor de natuur. Daarom halen wij onze tarwe uit waterwingebieden in Frankrijk. Hier worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en is het contact met de locale boer direct. De tarwe wordt vervolgens gemalen in een traditionele Limburgse molen’. Bbrood heeft nu negen winkels in Amsterdam, Den Haag en Haarlem.
Inmiddels weet Renee het zeker: het Amsterdamse 'Bbrood' kan wereldwijd een succes worden.