Home > > Actie tegen 'muzikanten'

Actie tegen 'muzikanten'

Foto: Arnoud de Jong.

De eerste actie tegen Oosteuropese muzikanten is online van start gegaan.
Binnenstadsbewoner en activist Tjebbe van Tijen, die op Facebook al een emotionele discussie voerde tegen de door hem ervaren overlast heeft nu een brief opgesteld die gratis kan worden gedownload (PDF).

Deze brief is in het Roemeens en kan aan de muzikanten worden overthandigd door bewoners en werknemers, die net zoals Tjebbe, last hebben van urenlange muziek voor de deur.

Het Roemeens is vertaald door google, dus garantie voor geheel foutloos taalgebruik is niet aanwezig. Het is wel een bewijs van de voorspelde trend dat steeds meer Amsterdammers straatmuzikanten zat worden, zoals ik recent als trendwatcher voorspelde. Het is maar dat U het weet.


twaalf reacties op "Actie tegen 'muzikanten'"

Anton
-1-  Anton:
Nuttige brief maar of dat helpt? Ik had begrepen dat stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren m.i.v. zomer 2012 versterkte muziek op boten wil verbieden. Die varen vlak langs haar werkkamer in het stadhuis aan de Zwanenburgwalkant. Laat ze er dan gelijk voor zorgen dat er beter wordt gehandhaafd tegen die urenlange monotone Balkan-riedels die zij ongetwijfeld ook in haar werkkamer kan horen.
Theo
-2-  Theo:
Nooit geweten dat 30 minuten de wettelijke limiet was, ik zou na 15 minuten al beleefd gaan klagen en niet luisteren? Dan maar een ouderwetse emmer koud water voelen!
Arnoud
-3-  Arnoud:
We kunnen ze ook verplicht op muziekles sturen en alleen muzikanten met diploma op straat toestaan. Dat zal al een heel stuk schelen. -)
Peter
-4-  Peter:
De titel moet zijn actie tegen Oosteuropese straatmuzikanten. En terecht het is niet om aan te horen.
De overige straatmuzikanten horen wel gewoon bij Amsterdam.
Het is maar dat u het weet!
http://www.youtube.com/watch?v=EaKBP33Cu..
JohnN
-5-  JohnN:
Tja, bij sommige ligt de irritatiegrens inderdaad wel korter dan 30 minuten, maar Theo gaat weer te ver. Radicalisme, zoals gewoonlijk?
Bij mijn weten was muziek maken op straat in het verleden aan een vergunningenbeleid onderworpen. In de langdurige tolerantie voor alles en nog wat is dat blijkbaar afgeschaft. Deregulering, ook wat voor te zeggen, maar in dit geval lijkt me een simpele verplichting: voorspelen voor iemand met gezag van de gemeente die echt verstand van het instrument bespelen heeft, een goed systeem. Zo zeef je de kreunende trekzakken er wel uit. En dan: Handhaven natuurlijk! Ojé, zere plek.
Theo
-6-  Theo:
Te ver, JohnN? Het is maar water, dat spul waar u en ik voor meer dan 80% uit bestaan weet u wel? En dan nog, wat is dan úw oplossing indien een redelijk gesprek of zelfs deze brief tot niets hebben geleid en ook ordehandhaving te wensen over laat? Nee echt, ik ben zeer benieuwd.
Arnoud
-7-  Arnoud:
@Peter: dat werd een beetje lange titel, vandaar. Maar ik heb het nu wat genuanceerd door de 'muzikanten' tussen aanhalingstekens te zetten. ;-)
JohnN
-8-  JohnN:
@Theo: Misschien helpt het de mensen te ontmoedigen geld in het bakje, doosje, de hoed of pet te werpen als het echt geen muziek is? Ik heb eens 2 euro in een accordeonkist gegooid op het Spui, maar die man speelde dan ook fenomenaal.
JohnN
-9-  JohnN:
Maar die gek die op het Damrak steeds in een dzjidderydoo (schrijf ik het zo goed?) zit te zuchten krijgt geen cent.
Janine
-10-  Janine:
Ik vind het wel gezellig
Suffie
-11-  Suffie:
@Janine: Je woont daar zeker niet?
Arie
-12-  Arie:
Het is inderdaad een ramp die gasten ,smorgens worden ze afgezet met een busje voor de FEBO naast het Victoria hotel, instrumenten worden uitgedeelt (ook aan kinderen, moeten die niet naar school dan) ?? vaak zie je ze bij de FEBO waterflessen vullen en trekken de stad in dus dat het een georganiseerde groep is mag duidelijk zijn ,Maar laten we het ook eens hebben over onze nederlandse orgelman die heel irritant/dominant VOOR de mensen gaat staan en zijn mansbakje onder de verbaasde gezichten houdt,dit is mijns inziens ,intimidatie en wekelijks te zien op de Haarlemmerdijk ,.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.