De man in het ouderwetse koffiewinkeltje aan de Haarlemmerdijk waar ik soms versgemalen koffie koop kijkt me bedrukt aan. Of ik het al gehoord heb. Dat de Haarlemmerdijk tot tweede winkelstraat van Nederland is uitgeroepen. Dat is me ontgaan.
'En nu wil de eigenaar de huur voor dit pand met 450 procent verhogen!', gaat hij verder, 'Maar dat gaan wij natuurlijk niet betalen. We gaan ons hier tegen verzetten. En deze winkel zit al zo lang in dit pand dat de gemeente ons vast wel zal helpen'.
Nu is het mijn beurt om bedrukt te kijken. Welke gek verhoogt nou in één keer de huur met 450 procent?!
Huurverhoging op de Haarlemmerdijk
De bomen krijgen de schuld
De fietspolitie
Een kwestie van overmacht
Opnieuw is een topmanager erin geslaagd een riant salaris binnen te halen dat wordt betaald uit de publieke middelen. Dit keer is het Bart Schmeink, de nieuwe directeur van het GVB. Maar het kon niet anders, vindt burgemeester van der Laan. Het was een overmachtssituatie. Hoe Amsterdam een mythe in stand houdt.
Een bezorgverbod voor de Telefoongids in Amsterdam
De verwarde man [2]
Burgemeester van der Laan heeft de verwarde man die een toespraak hield in het Concertgebouw gedwongen laten opnemen in een kliniek. Volgens ons is dat louter en alleen omdat de koningin erbij zat. Andere verwarde mensen moeten het wel héél bont maken om gedwongen te worden opgenomen. Doorgaans worden die aan hun lot overgelaten.
De verwarde man
Een man beklom het podium van het Concertgebouw en begon in aanwezigheid van de koningin te getuigen van zijn liefde voor Allah. Die wilde hij delen met het aanwezige publiek.
In de verklaringen wordt hij consequent aangeduid als 'een verwarde man'. Maar dan toch een keurige verwarde man.
Knipsel: lekker discrimineren op de volkstuin
Ben Schulte (74) staat in het Parool met een lofzang op volkstuincomplex VV Sloterdijkermeer. Het is er geweldig, mede dankzij de afwezigheid van 'buitenlanders'. Ja, dat hebben ze goed voor elkaar bij VV Sloterdijkermeer.
Ben wil natuurlijk niet discrimineren, maar het scheelt toch...
Nee, wij zijn niet aardig!
Stichting De Regenboog Groep testte deze zomer of Amsterdammers wel aardig genoeg deden tegen mensen aan de rand van de samenleving. Enkele (ex)verslaafden, daklozen en psychiatrische patiënten gingen op pad met de verborgen camera. Maar weinig Amsterdammers waren aardig. Maar was dat ook niet wat teveel gevraagd?