Home > > De verwarde man

De verwarde man

De verwarde man

Een man beklom het podium van het Concertgebouw en begon in aanwezigheid van de koningin te getuigen van zijn liefde voor Allah. Die wilde hij delen met het aanwezige publiek.
In de verklaringen wordt hij consequent aangeduid als 'een verwarde man'.

De beveiliging had aanvankelijk helemaal niet in de gaten dat hij niet bij het evenement hoorde, dus is de vraag gerechtvaardigd wie hier nu wérkelijk 'verward' was. In elk geval kunnen we vaststellen dat het na zaterdagavond niet fijn is om te behoren tot 'de beveiliging'. Daar hebben ze nog wel het een en ander uit te leggen.

Zit ik hier wel goed?Ook de vorstin was in de war. Je ziet aan haar gezicht dat ze zich afvraagt: zit ik hier wel goed? En ze kijkt het nog eens na in haar programmaboekje.

Toch mag de majesteit nog blij zijn met deze 'verwarde man'. Hij was zeer beschaafd, beleefd en keurig gekleed.
Misschien was dit zijn examenopdracht voor de cursus 'Spreken in het openbaar'.
Of hij was een enigszins verlate deelnemer aan de Avro-serie 'Jonge mensen op weg naar het Concertpodium'.
Hoe dan ook, je kunt het slechter treffen qua verwarde mannen.

Ik vond ook mooi hoe hij de naam 'Allah' uitsprak, met echt van die dikke Arabische 'l-len', Alll...-llah!
Kijk, daar kun je later mee aankomen in de hemel, daar scoor je extra punten mee. Of toch minstens maagden.
En je kunt zeggen dat je in het voorprogramma hebt gestaan van het Nederlands Philharmonisch Orkest!
Dan kunnen ze je wel verward noemen, maar de meesten onder ons hebben het zo ver niet geschopt.

Dit incident zal nog wel leiden tot de nodige vragen en debatten. Want voor hetzelfde geld had deze 'verwarde man' in één klap Willem-Alexander op de troon gebracht, het Nederlands Philharmonisch Orkest wegbezuinigd en een grondige renovatie van het Concertgebouw noodzakelijk gemaakt.


21 reacties op "De verwarde man"

madbello
-1-  madbello:
Ik denk volgende keer het ook maar te doen om de nieuwe about:blank editie aan te kondigen :-)
De Lutsjes
-2-  De Lutsjes:
Wolf in schaapskleren?
Beware...
JohnN
-3-  JohnN:
Sterk staaltje van die man. Zoveel spreektijd krijg je niet bij Matthijs van Nieuwkerk
Theo
-4-  Theo:
Och, dan ziet de majesteit ook eens hoe ons land door de instroom van dit soort mafketels naar de klote gaat.

Je maintiendrai ammehoela.
Hoop minstens dat haar eerstvolgende kerstrede dan voor de verandering eens niet zo belerend is, maar ik vrees de oude glas-plas-was.
Arnoud
-5-  Arnoud:
@Theo: pure insinuaties natuurlijk.
a. Hoe weet je dat deze man hier 'ingestroomd' is en niet hier geboren?
b. Op welke manier helpt deze man 'ons land naar de klote'?
Ik weet nog wel ergere mafketels die ons land naar de klote helpen. Daar zitten er onder leiding van het blonde warhoofd 24 van in de kamer.
Theo
-6-  Theo:
@Arnoud:
a. Conclusie mijnerzijds getrokken uit kleurtje gecombineerd met religieuze overtuiging. Werp oogkleppen af en zie de duizenden voorbeelden vrij rondlopen. Incidenten lopen hier en in Europa ongehinderd al decennia de spuigaten uit.
b. Eh pardon; Concert vergald? Behandelkosten voor de samenleving? Welk rendement levert deze subbsidieslurpende zuurstofverslinder volgens u dan wel op? Hallo?
Ach en volgens u is dit toch weer de schuld van de PVV? Ik dacht juist de softe policorrecten! En laat nu niet die maar juist de PVV tegen bezuinigingen op de zorg zijn, maar negeer vooral de feiten die niet in uw wereldbeeld passen.

U bent vanzelfsprekend vrij om de problemen te ontkennen en op lasterlijke, insinuerende wijze juist die democratisch gekozen volksvertegenwoordigers in de schoenen te schuiven die ze trachten op te lossen, maar gun mij de vrijheid om te uiten dat ik en een groeiende groep burgers als slachtoffers en onwillige financierders van een dergelijke levensovertuiging inmiddels een klein beetje boos en moe beginnen te worden.
De Lutsjes
-7-  De Lutsjes:
Voor de goede orde: we hebben het hier over een verwarde man en het wordt zo langzamerhand irritant dat de politiek er steeds wordt bijgehaald.
Arnoud
-8-  Arnoud:
@Theo:
a. Kortom: vooroordeel.
b. Concert was nog niet begonnen. En 'subsidieslurpende zuurstofverslinder' is net zo goed van toepassing op de aanwezige majesteit.
PVV is inderdaad tegen bezuinigingen op de zorg. Dit kabinet doet dat echter juist wél. Kortom: tijd voor ze om het niet langer te gedogen en het te laten vallen. Kunnen we zien hoe belangrijk de kwaliteit van de zorg voor ze is.

@Lutsjes: de verwarde man is een illustratie van de manier waarop de samenleving omgaat met de opvang en behandeling van mensen met psychische aandoeningen. Dus politiek.
Theo
-9-  Theo:
@Arnoud
a. Inderdaad. Positief puntje: In elk geval sprak hij correct Nederlands dus mocht het een immigrant zijn; Toch ten halve goed ingeburgerd.
b. Inderdaad. De PVV zou het beamen.
Sluit ik af met de stelling dat de PVV in elk geval iets principiëler en duidelijker (en feitelijk socialer) is in hun beleid dan bijvoorbeeld de PVDA of GroenLinks die recentelijk met alle winden meedraaien en waaien.
De Lutsjes
-10-  De Lutsjes:
@Arnoud:

"Ik weet nog wel ergere mafketels die ons land naar de klote helpen. Daar zitten er onder leiding van het blonde warhoofd 24 van in de kamer".

Deze opmerking is volstrekt niet ter zake doende, in tegendeel...
Bart
-11-  Bart:
@Lutsen:"Ik weet nog wel ergere mafketels die ons land naar de klote helpen. Daar zitten er onder leiding van het blonde warhoofd 24 van in de kamer". Met deze woorden refereert Arnoud met een kwinkslag naar het onderwerp 'verwarde man' . Naar mijn bescheiden mening zitten er een hoop in de 2e kamer, en niet alleen volgelingen van 'het blonde warhoofd'. Zo zijn daar figuren die overal 'linkse complotten' zien, of 'linkse hobby's'. Laten we ons concentreren op zaken die er werkelijk toe doen. De wereld is er al beroerd genoeg aan toe: de ene helft heeft honger of wordt geteisterd door natuurrampen, de andere helft blijft maar zeveren over hoofddoeken of geloof...
Theo
-12-  Theo:
Even terzijde; Kerken staan er om bekend, maar kan iemand mij misschien een moskee wijzen die geld doneert aan hongerigen en slachtoffers van natuurrampen?
Bart
-13-  Bart:
Lieve, Lieve, @Theo, ben je echt nog nooit in een nederlandse (niet fundi) moskee geweest? Daar wordt meer geld opgehaald dan in de gehele gereformeerde kerk in Nederland om o.m. slachtoffers van natuurrampen, de hoorn van Afrika, Tahiti, Japan en nog vele andere getroffen landen en landsdelen te helpen. Deze bijdragen worden meestal via de internationale 'rode maan' een zusterorganisatie van het Rode Kruis besteedt. Moslims zijn ondanks hun geringer inkomen in Nederland, bereid een groter deel van hun inkomen te doneren aan de 'mindere medemens', dit itt. tot de gemiddelde Nederlander, ongeacht religie, politieke voorkeur etc. Hulde!
Arnoud
-14-  Arnoud:
@Bart: je hebt gelijk, maar of ze het ongeacht religie doen waag ik te betwijfelen.
Theo
-15-  Theo:
@Bart
Behalve dan dat de Rode Maan ooit als tegenbeweging is opgezet omdat het Rode Kruis de veiligheid van de eigen medewerkers in Islamitische landen niet kan waarborgen (Geweld tegen hulpverleners? Nee toch!) kan ik er maar weinig over vinden. En wat ik lees, daar wordt ik niet warm van. Jammer. Weer een gemiste kans van de religie van de vrede.
Maar als we ons zoals deze man zegt allemaal gewoon onderwerpen kom het vast allemaal ooit vanzelf wel goed.
Bart
-16-  Bart:
Nee @Arnoud, dat zei ik niet: ik had het over de gemiddelde nederlander, ongeacht religie etc.
Of de gemiddelde islamiet het zonder voorkeur doet, dat denk ik ook niet, slechts dat ze aanzienlijk guller zijn met geven van geld... (want dat was de vraag van Theo...)
Theo
-17-  Theo:
Ja Bart, met die lui aan de macht komt het wel goed met de wereld...
http://www.youtube.com/watch?v=pTVpxtjr6..
Bart
-18-  Bart:
Ja, doei Theo, ik kijk geen filmpjes waar niemand meer de regie over heeft. Leuk bedacht, maar met steekhoudende antwoorden lijkt je tong wat ongemakkelijk in je wang te zitten. Je anti-islamitische voorkeuren zijn welbekend, dus laat dat maar verder...
Sasha Berkman
-19-  Sasha Berkman:
Het wordt hier weer perfect duidelijk dat de aanhangers van Geert Wilders totalitaire haatzaaiers zijn die zich niet laten lijden door feiten. Vwm betreft heb ik liever 1000 moslims dan een PVV'er. Liever duizend van deze "verwarde mannen" dan 1 facist van de PVV.

Minderwaardige in potentie levensgevaarlijke babykillers. Het wordt tijd dat we dat verwerpelijke soort de mond snoeren en hun smerige taloze malen aangetoonde leugens censureren.
daniel schut
-20-  daniel schut:
Deze man is volgens mij ondertussen een bekend gezicht in Oud-Zuid. Hij komt wel vaker bij openbaar toegankelijke gelegenheden binnen om iets te tetteren over zijn geloof.
Theo
-21-  Theo:
@Sasha, jouw smerige woorden + de zwijgzame, blijkbaar instemmende meerderheid hier tonen de absolute noodzaak van mijn verzet.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.