Preken in de Balie of in Boom Chicago?

Ik moest de afgelopen week weer ernstig zuchten. Op uitnodiging van de islamitische studentenvereniging zou haat-imam sjeik Haitham al-Haddad spreken op een VU-symposium. Inderdaad, dat gaat lekker daar bij de VU. Maar toen dit feest niet doorging wegens ophef en commotie, mocht hij in de Balie komen preken.
Bij de Balie noemden ze dat 'debatteren', maar dat begrip komt natuurlijk helemaal niet voor in het vocabulaire van iemand die vastgelast zit aan zijn geloof. Kortom, veel politie op de been ter bewaking van rust, orde en eventueel toegesnelde Belgische baardmannen.

Politiek op de iPad

iPad in de Gemeenteraad

Ons leven wordt steeds digitaler, dus ook de overheid en de politiek. Zowel op het Binnenhof als in de rest van het land stapt de volksvertegenwoording massaal over op de iPad. Dat papierloos vergaderen scheelt veel printkosten en spaart het milieu, maar in de beeldvorming van de burger heet het al gauw ‘zakkenvullerij’. Vandaar dat veel politici terughoudend zijn om met hun tijd mee te gaan.

Protest tegen stopzetten subsidie Eigenwijks

Stichting Eigenwijks, die al meer dan vijftig jaar goed werk doet in Slotervaart, dreigt de subsidie voor haar werkzaamheden in Slotervaart te gaan verliezen. Bewoners en vrijwilligers protesteren fel tegen dit voornemen van het stadsdeelbestuur, dat hiermee vele jaren ervaring en expertisie de nek om draait.

Parkeren duurder? Dan ook meer service!

Parkeerdruk - Foto: Arnoud de Jong

De gemeente verhoogt bijna routinematig jaarlijks de prijs van een parkeervergunning met vijf procent. Een duidelijke verantwoording wordt daarbij nooit gegeven. Laat staan dat de prijsverhoging ook leidt tot een betere service aan de vergunninghouders. Want op dat gebied is nog wel een duidelijke slag te maken.

Laat zien, Lodewijk!

Achter de ramen. Foto: Arnoud de Jong

Lodewijk Asscher riep onlangs in een lezing voor de Wiardi Beckmanstichting zijn partijgenoten op de sociaaldemocratische politiek niet alleen met de mond te belijden, maar ook te laten zien. Annemiek Onstenk nodigt hem uit om de solidariteitsprincipes ook toe te passen op de Amsterdamse sekswerkers.

De overheid wil ons iets zeggen

De overheid stelt ons door middel van advertenties regelmatig op de hoogte van belangrijke besluiten.
Die advertenties zijn echter dermate ingewikkeld geformuleerd, dat er voor je het in de gaten hebt een zesbaans snelweg in je achtertuin ligt.

Allochtonen tellen - voor Afshin Ellian [2]

PvdA-allochtoon nr. 2: Achmed Baâdoud Zoals aangekondigd gaan we allochtone bestuurders tellen. Dit naar aanleiding van Afshin Ellians laatste column in Elsevier. Afijn, lees deel 1 eerst en u bent bij. Herkansing voor wie nog geen schatting maakte: de vraag is hoeveel van de 38 bestuurders in Amsterdam (B&W plus...

Allochtonen tellen - voor Afshin Ellian [1]

PvdA-allochtoon nr. 1: Fatima Elatik

Wie de laatste column van Afshin Ellian leest, moet constateren dat het in Amsterdam wemelt van de allochtone PvdA-bestuurders, door Ellian beroepsallochtonen genoemd. We hebben ze geteld, maar eerst aan u de vraag: hoeveel denkt u dat het er zijn? (deel 1 van 2)

Red Amsterdam

Of je nog bloedworst heb? Mevrouw Flodder is er weer klaar mee ! Ze was de Bobbi Ferrel van protestpartij Red Amsterdam , mijn kleine neefje die voor spek en bonen mee mocht doen. Een voorgeschreven tekst oplezen is voor een actrice een koud kunstje. Iets meer emotie, verdriet en...