Home > > Waar blijft onze koopnacht?

Waar blijft onze koopnacht?

Foto: website Haagse koopnacht
Op mijn werk in Den Haag plaag ik mijn collega's altijd over het feit dat Amsterdam een veel leukere stad is dan Den Haag. Wij hebben hier veel meer musea, uitgaansgelegenheden en restaurants. Amsterdam leeft en innoveert, Den Haag is dood en staat stil. Niet voor niets komen alle toeristen naar 'Emsterdem'.

Toen we donderdagavond gingen borrelen kreeg ik echter de schrik van mijn leven: het was Haagse koopnacht. Tijdens de jaarlijkse koopnacht zijn alle winkels in de Haagse binnenstad tot middernacht geopend. Van Albert Heijn tot Zeeman. Waarbij geldt: ''hoe later het wordt, hoe hoger de kortingen''. Simpel concept en al vier jaar op rij een groot succes (100.000 klanten in 2009).

Het is sowieso jammer dat er in onze stad erg weinig winkels zijn die 24/7 open zijn. Een Amsterdamse koopnacht is dus een goed begin. Bovendien kan Amsterdam natuurlijk niet bij Den Haag achterblijven.
Waar blijft onze koopnacht?

dertien reacties op "Waar blijft onze koopnacht?"

Anton
-1-  Anton:
Voor een enkel keertje oké, je kunt er van tevoren ruchtbaarheid aan geven en dat trekt dan misschien publiek. Maar ik betwijfel of een regelmatige koopnacht succesvol wordt. Veel supermarkten zijn al tot 22 uur open, ook op zondag, en er zijn ook avondwinkels tot veel later. Bovendien lijkt mij de kans op overvallen -die overdag al aanzienlijk is- nog veel groter midden in de nacht.
Marga
-2-  Marga:
Was niet zomaar alleen de deuren van de winkel open zetten. Er zat een heel programma aan vast. Zo was er een grote catwalk, werden er allerlei extra gerechten gemaakt in de restaurants etc.etc.. Nee, dat krijgt Amsterdam nog niet vor elkaar.
In Amsterdam regeren en dicteren de groot winkelbedrijven. Die denken het altijd beter te weten en staan niet open voor samenwerking.
JohnN
-3-  JohnN:
Ach, ik lag vannacht om 3 uur nog te woelen in bed: een onbedwingbare kooplust voelde ik opzetten. Verd.... de winkels zijn gesloten en ook de trein naar Den Haag staat nog in de remise. Daar moet nodig iets aan gedaan.
Sanne
-4-  Sanne:
Tijd voor een burgereferendum. Als je genoeg handtekeningen verzamelt kun je een verzoek tot een volkspeiling laten doen. Eens ziet of dit speelt onder het volk.
Arnoud de Jong
Eigenlijk zeg je het zelf al: het is de “Haagse koopnacht”.

Laat Amsterdam lekker iets nieuws bedenken, is beter...
Chris B.
-6-  Chris B.:
Dit soort dingen zijn leuk voor publiek, maar minder leuk voor het winkelpersoneel dat tot middernacht moet doorwerken. En 24/7 winkels zijn nog erger. Laat Amsterdam alsjeblieft gewoon Amsterdam blijven.
JohnN
-7-  JohnN:
Niet zonodig Amerikaans willen doen.
Er is daar soms moois, maar ook veel ellende.
Bart
-8-  Bart:
@ Rafiq: wees blij dat je in Amsterdam woont: je kunt bijna 24 uur per dag shoppen, drank halen, eten en ook vrijwel overal alle andere zaken die je hartje begeert...
Ik vind het vooral een beetje gezeur: alles, altijd, overal!!! Tja, da ga ik weer: de 'patatgeneratie', alles moet, en niets mag verboden worden..
Get a life, Rafiq!, en hou ons niet met luxe probleempjes bezig!
Bart
-9-  Bart:
En bij nadere herlezing vind ik het concept ook bedroevend (slecht):De hele nacht open en hoe later het wordt(hoe minder er gekocht wordt) hoe meer korting: dan ben je als winkelier bezig met je eigen faillissement, heel erg dom dus. En om 06.00 uur komt er geen hond meer want iedereen is dronken. Goed Plan hé...
Laten we hiervan graag verschoond blijven in Amsterdam, já. (hoe verzin je het om dit soort onderwerpen als serieus te brengen...)
Rafiq
-10-  Rafiq:
@Bart: ha, namens de patatgeneratie [sic!] mijn nederige excuses :).

Enfin, misschien moet je toch nog eens 'nader herlezen':

''Tijdens de Haagse koopnacht zijn alle winkels tot middernacht open''.
Je argument “om zes uur komt er dus geen hond meer” raakt dus kant noch wal.

Nogmaals: een keertje per jaar een paar uurtjes langer open. Niets aan de hand.
Luxeprobleem? Kom op, we zijn hier toch niet in Mombosa...
sanne
-11-  sanne:
God, wat een negatieve reacties allemaal!
Maar AC hoeft toch niet alleen maar politieke onderwerpen de behandelen? Het mag toch ook wel eens een luchtig niks-onderwerpje zijn met een vrolijk voorstel?

Ik vind het juist een ontzettend leuk idee! Net als de museumnacht heeft het iets heel bijzonders en spannends om opeens 's avonds laat nog naar de Zeeman te gaan. (Nou ja, spannend en de Zeeman gaan misschien niet echt samen...)
Bart
-12-  Bart:
Maar @ Rafiq: wat is dan het verschil met een 'gewone' avond, dan zijn alle patatzaken, shoarmatenten etc. toch ook tot 12-01 uur open?, alleen de Zeeman en de Hema sluiten om 9 of 10 uur, dus ook als ik het NIET goed gelezen heb, is het dus flauwekul: winkelen in Amsterdam kan bijna 24 uur per dag, zelfs in Lelystad, m'n huidige woonplaats, is de AH(een hele grote) ook nog tot 10 uur open..
Dus ook hier weer: get a life, is er echt niets anders waar je je druk om kunt maken???
Bart
-13-  Bart:
Enne: @Rafiq: het is MombAsa..., en dat is heel ver weg in Afrika, maar ik weet dat je daar s'nachts ook nog van alles kunt kopen...
Laten we het maar hier op houden: in alle grote steden van de wereld kun je vrijwel alles 24 uur per dag kopen, dat is niet van vandaag, maar al heel lang zo..
Dus die 'Haagse Koopnacht'is eigenlijk gewoon een zwaktebod: er komt geen hond, na 6 uur s'avonds, dus gaan we maar stunten..

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.