Home > > De politicus, de stad en de droom

De politicus, de stad en de droom

Stad van mijn dromen

Hét grote slotdebat in Amsterdam vindt dinsdag tussen 19.00 en 20.00 uur plaats tijdens het Festival van de lokale democratie en wordt uitgezonden door AT5. Maar wie de lijsttrekkers van de grootste zes partijen wat beter wil leren kennen, doet er goed aan voor die tijd het vierdelige Stad van mijn dromen te bekijken.

Stad van mijn dromen was een reeks bijeenkomsten georganiseerd door pakhuis De Zwijger. TIjdens de eerste drie afleveringen kregen steeds twee lijsttrekkers de kans hun ideeën over de toekomst van Amsterdam te bespreken, in aflevering vier mochten ze met zijn allen en met de zaal in debat.

Net als bij de meeste andere debatten was "dat ben ik met hem eens" of "daar heeft ze een goed punt" ook hier vaker te horen dan "klinkklare onzin" of "hij liegt dat hij barst". De deelnemers aan het Amsterdamse debatcircus hebben vermoedelijk te veel waardering voor elkaar - en te veel uitgangspunten (bezuinigen, onderwijs) gemeen - om het echt te laten knallen. Maar wat wel interessant is, is om ze te horen praten over hun drijfveren en datgene waar ze echt warm voor lopen.

De vier afleveringen worden nog tot en met dinsdag uitgezonden op Salto 1, volgens het uitzendschema dat hier te vinden is. On demand kijken via de website van Salto kan ook, al is dat wat ingewikkelder. Zoek in het uitzendschema dag en tijdstip waarop het gewenste programma al werd uitgezonden, klik op Salto achter Salto 1 op ondemand en selecteer die dag en dat tijdstip alvorens op Kies te klikken.

Meer geïnteresseerd in de standpunten over onderwijs, sport, religie of gaygezindheid? De debatten die daarover plaatsvonden zijn nog te bekijken of beluisteren via Debat gemist op Amsterdam Centraals Verkiezingswijzer.


vijf reacties op "De politicus, de stad en de droom"

Adam Smid
-1-  Adam Smid:
Niet te terug te vinden op de verkiezingswijzers: Ik wil voor mijn stadsdeel (West) op een partij stemmen die het stadsdeel op wil heffen. Welke partij heeft dat in z'n program staan?
alex
-2-  alex:
Als ik het goed heb dingen er komende woensdag 19 partijen mee, maar tijdens het slotdebat komen slechts de 6 'grootste' aan bod. Dit toont het democratisch gehalte van de verkiezingen en de pluriformiteit van de lokale media aan.
Marleen Zachte
-3-  Marleen Zachte:
Vandaag om 19.30 uur zendt AT5 het Kleine en Nieuwe Partijen-Debat uit. Als ik het goed begrepen heb, zal van de deelnemers de beste debatteerder morgen ook aan het slotdebat meedoen.
Willeke
-4-  Willeke:
Beste Adam, het opheffen van de stadsdelen is voor de kleine politici snijden in hun eigen vlees. Zelfs bij partijen die dat willen -zoals de VVD- zie je dat ze op stadsdeelniveau aan hun zeteltje hangen. In het centrum stelt de VVD zelfs voor om een extra wethouder te benoemen. Helaas, helaas. Integriteit van bestuur is ver te zoeken en zolang we ze blijven betalen om vertegenwoordiger te zijn, blijven ze komen. Mijn advies stem in je stadsdeel op de beste persoon, en centraal op de partij met de beste bij jou passende standpunten en blijf uit de buurt van de PvdA want die wil het liefst achtendertig stadsdelen om hun vrienden aan een baantje te helpen.
Willeke
-5-  Willeke:
Pardon, ik bedoel natuurlijk dat naast een gebrek aan integer bestuur, we als “burger” nu ook ernstig last hebben van gebrek aan integriteit van de politicus: ze proberen te zeggen wat ze denken dat de meute wil, maar ze denken en doen weer totaal anders. Alleen in de kleinste partijen kom je nog integere mensen tegen. Hun normen zijn wellicht niet de onze, maar woord en daad zijn tenminste nog 1.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.