Beste meneer Dekker,
"Signaleert, reageert en informeert de Amsterdamse samenleving zoals het hoort", lees ik op de website van uw partij: www.amsterdamschebelangen.nl. Ook staat daar dat AB "een permanente dialoog met de bewoners, bedrijven, instellingen en verenigingen [wil] onderhouden".
Dat lijken me mooie uitgangspunten voor een partij. Het verwondert mij dan ook, dat u in uw correspondentie per e-mail zo'n ander geluid laat horen.
Toegegeven, u begon uw mailtje aan ons keurig met "Geachte heer/mevrouw", maar daarna beschuldigde u ons ervan uw site en uw kandidaten uit "de kiescampagne" te hebben gehouden en vervolgde met:
"We hebben hier te maken met willekeur en dat is volgens de huidige wetgeving strafbaar."
Mijn antwoord aan u, waarin ik uitlegde dat uw site - www.amsterdamschebelangen.nl - wel degelijk mét links in onze Verkiezingswijzer is opgenomen, maar dat bij gebrek aan informatie op uw site - www.amsterdamschebelangen.nl - hier en daar "niet online" staat, was schijnbaar niet overtuigend. Waarom zou u anders gereageerd hebben met nogmaals hetzelfde bericht, maar ditmaal in dik gedrukte letters en voorafgegaan door de tekst "VOOR DE 2 KEER"?
Ik heb opnieuw een kijkje op uw website - www.amsterdamschebelangen.nl - genomen en helaas, ik ben er weer niet in geslaagd het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst van uw partij voor stadsdeel Noord te vinden. Ik zou natuurlijk stiekem links naar uw voorpagina kunnen plaatsen, waar eigenlijk links naar uw programma en kandidatenlijst horen te staan, maar vrees dat daarop klikkende kiezers dan teleurgesteld zouden raken. Daar zal uw partij ook niet bij gebaat zijn.
Ik zou hier ook iedereen kunnen oproepen om vooral op u te stemmen, maar vrees dat dan andere lijsttrekkers mij weer van strafbare willekeur zullen beschuldigen. Waarna ik weer een andere oproep moet doen, waarop..., afijn, u begrijpt ongetwijfeld mijn dillema.
Het leek me dan ook beter u deze open brief te sturen, zodat wij onze dialoog in het openbaar kunnen voortzetten. Dat stelt u in de gelegenheid uw publieke, sociale pet op te zetten, en mij om nog eens aan de bezoekers van de verkiezingswijzer uit te leggen hoe die eigenlijk werkt:
Op de Amsterdam Centraal Verkiezingswijzer staan voor alle stadsdelen en voor de Centrale stad lijsten met alle partijen die meedoen aan de verkiezingen. Achter de naam van elke partij staan steeds zogeheten 'links', die zijn te herkennen aan de streep die eronder staat. Wanneer u op zo'n onderstreept stukje tekst klikt, wordt in een tweede venster de gelinkte webpagina geopend. Zo is bijvoorbeeld de website van Amsterdamsche Belangen - www.amsterdamschebelangen.nl - te bereiken door op de tekst "Amsterdamsche Belangen" te klikken en het programma door op "programma" te klikken (zie rode onderstreping in illustratie). Het woordje "pdf" (zie dubbele onderstreping in illustratie) is ook aanklikbaar, maar daarmee opent u een pdf-bestand op de website van de gemeente, aangezien op de site van AB - www.amsterdamschebelangen.nl - geen kandidatenlijst staat.
Meneer Dekker, ik hoop van harte dat onze lezers, nu wetend hoe de Verkiezingswijzer werkt, veelvuldig uw site - www.amsterdamschebelangen.nl - zullen bezoeken. Mocht u het programma en de kandidatenlijst voor stadsdeel Noord nog online zetten, dan ontvang ik graag de links, om - zoals eerder aangeboden - ook de Verkiezingswijzer voor stadsdeel Noord aan te vullen.
Ik wens u veel succes bij de verkiezingen op 3 maart.
Met vriendelijke groet,
Marleen Zachte
Dat zelfs een partij die een onnoemelijk hoog aantal spel- en stijlfouten op zijn website heeft staan, actief mee mag doen in onze maatschappij, pleit toch ten zeerste voor onze vrije samenleving!
Dat er ook 16 kandidaten zijn gevonden voor een partij die tracht minstens 1 fout of schoonheidsfout per zin te halen, verbaast me dan weer wel...