Home > > Iedereen in Amsterdam is blij

Iedereen in Amsterdam is blij

Foto: NBTC
Het is hoogzomer. Ik ben blij en met mij iedereen: 'Everyone's gay in Amsterdam' is namelijk de slogan van de nieuwe campagne van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De campagne gaat in september van start en moet er voor zorgen dat er meer Amerikaanse homo's in Amsterdam op vakantie komen. Het NBTC richt zich specifiek op homo's omdat zij ''één van de weinige groepen zijn die ondanks de economische crisis nog vaak op vakantie gaan. Zij hebben namelijk relatief veel te besteden, bijvoorbeeld omdat ze geen kinderen hebben.''”

De dubbele betekenis maakt dit een grappige slogan. Bovendien sluit de campagne aan bij de recent opgeworpen ambitie van de gemeente om onze stad voor 2011 weer neer te zetten als de internationale homohoofdstad. In het actieprogramma Amsterdam Gay Capital 2009-2011 is te lezen dat de gemeente hiervoor 1,2 miljoen euro uit de kast haalt. Het geld wordt zoal gebruikt voor cameratoezicht, buurtevenementen en voorlichting aan jongeren en allochtonen over homo-emancipatie.

Waarschijnlijk zal die 1,2 miljoen euro niet genoeg zijn om deze ambitie te bereiken. Soms staat de gemeente deze ambitie immers zelf in de weg. Vooruit, een inkoppertje: waarom worden er nog steeds HIV- en homo-healings toegestaan in een stad die zich wil profileren als de homohoofdstad?

Los daarvan kun je je afvragen of Amsterdam sowieso nog moet worden neergezet als internationale homohoofdstad. Zijn we wel blij met deze (zoveelste) profilering? Tja, wat dat betreft zou 'Is everyone gay in Amsterdam?' ook een passende slogan zijn.

32 reacties op "Iedereen in Amsterdam is blij"

Arnoud de Jong
Of we er nou blij mee moeten zijn of niet, het toestaan van HIV- en homo-healings hoort nu eenmaal bij de vrijheid die we zo graag voorstaan. Je kunt de vrijheid van de één in dit geval niet bereiken door die van een ander in te perken, dat lijkt me geen goed signaal. Beter is om te zorgen dat het homoklimaat in Amsterdam zich zodanig ontwikkeld dat er geen hond meer naar die sessies toe wil.
f.bol
-2-  f.bol:
Grappige campagne, dat wel. Als al wat langer meedraaiend “lid van de doelgroep” heb ik eerst eind jaren '80 en begin “90 de geweldige groei van A'dam meegemaakt op ”gay“-gebied, en vanaf begin deze eeuw de (relatieve) teloorgang. Simpele oorzaken: ”gay capital“ blijf je niet met nog geen 800.000 inwoners als miljoenensteden als Barcelona, Londen en Parijs intussen ”bevrijd“ worden en actief gay toerisme gaan aantrekken. Terwijl toen Amsterdam het juist frustreerde door een idioot restrictief (nacht-)vergunningenbeleid . Wet van de remmende voorsprong. Vervolgens werd hèt pluspunt van Gay-Amsterdam, de openheid, het feit dat je, jawel, op straat kon staan met je pilsje i.p.v. achter gesloten deuren in schimmige kroegen moest verblijven, de nek omgedraaid. Want mevrouw Iping was niet de eerste die verzon dat je niet op straat mag staan.

In gay-en Wildersland wordt de schuld nog weleens in de schoenen van 'de marokkanen” geschoven maar dat is maar een klein deel van het probleem, hoe vervelend ook. Er zijn 3 majeure oorzaken: gemeentelijk beleid, gebrek aan fris ondernemerschap en “natuurlijk verloop” naar andere Europese steden.
En een VVV dat jarenlang riep dat “gay campagnes” helemaal niet nodig waren. Als je aankwam bij CS en je vroeg een gayminded hotel wisten ze het niet....
Helaas moet ik gaan voorspellen dat die 1,2 miljoen aan toeristisch zinloze activiteiten als “gay straight allianties in de buurten” en in de zakken van notaschrijvers en graaierige “organisatoren” gaat verdwijnen.
WK
-3-  WK:
@Suffie

HIV- en homo-healings zijn oplichterij, ze doen het vóor onbevoegd de geneeskunst uit te oefenen (ondeskundige diagnose èn een falende therapie), kwakzalverij dus.
En ze zijn een belediging van een bevolkingsgroep.

Zogenaamde 'healers' moeten worden vervolgd.
John Zwart
-4-  John Zwart:
Ik hoor net dat er weer klappen zijn gevallen op het Rembrandtplein.
Campagnes zijn aardige bronnen van inkomsten voor adviseurs en reclamebureaus.
Een actief 'zero tolerance' beleid in de openbare ruimte lijkt me effectiever om de homo-toerist zich prettig te laten voelen in Amsterdam. Tegen mond-tot-mond reclame kan geen stapel folders op.
HenkvP
-5-  HenkvP:
Even plat:
Als de VVV (ik krijg dat ATCB) niet uit mijn strot geld denkt te kunnen verdienen aan homo's dan zijn we opeens gayvriendelijk. Wanneer we over een paar jaar weer ons focussen op gezinnen zijn we dan opeens kindvriendelijk en loopt de hele stad vol met clowns en fluitspelende kinderlokkers? Prima allemaal, tenslotte moeten die ZZP-adviseurs ook een paar centen verdienen in het Amsterdampromotie-vriendjescircuit maar mag ik dan ook een voorstel doen: in 2012 wordt Amsterdam thecity2be voor vrouwen zodat hardcore hetero's ook weer naar de stad komen.
HenkvP
-6-  HenkvP:
En zijn we nou zo homo-vriendelijk? Zolang er nog dagelijks gays geintimideerd worden, weggepest worden uit huizen/buurten en banen.
Hoomoo een veel gebruikt scheldwoord is. Het gay-uitgaansleven zich beperkt tot een paar hotspots: Regulier, Amstel, Zeedijk en Warmoes. Poten-rammen op straat, plein en park een graag gedane bezigheid is dan durf ik niet echt te zeggen dat mijn stad homo-vriendelijk is. We doen krampachtig alsof het wel zo is, maar zelden zie ik mannen en/of vrouwen gewoon hand in hand lopen. Wanneer dat gewoon is, dan accepteren we pas echt.
Vinus
-7-  Vinus:
Amsterdam, Gaycapital, of Europe. Met camerabeveiliging.
Amsterdam is allang niet meer de gay capital of Europe. Nooit geweest ook. En een stelletje ingevlogen rijke Amerikanen zal dat niet veranderen. Want daarom is deze campagne toch? Omdat zij geld hebben? Niet omdat ze iets aan Amsterdam kunnen toevoegen. Ik begrijp dat de atcbvvv graag wil dat Amsterdam weer op de kaart wordt gezet. Maar hiermee bereik je niks. Vooral niet omdat in de campagneposters geen gay te vinden is. Als lid van de doelgroep voel ik me niet aangesproken met dat domme woord gay. En al helemaal niet omdat ik zogenaamd meer te besteden heb.

PS: al mijn hele leven loop ik in Amsterdam nooit hand in hand. Ook niet gedurende de afgelopen twintig jaar Amsterdammerschap. Ik kijk wel beter uit.
Bart
-8-  Bart:
Excuse le mot: maar Amsterdam “gay capital” is toch net zo ziek als 'amsterdam PVV capital'? Waarom moet er nu weer een groep mensen bevoordeeld worden? Amsterdam, that's were we live in' of zoiets zou veel beter zijn. Sorry, blote mannen op bootjes, daar hou ik niet van, en ook niet van blote vrouwen op bootjes..
Hoever kun je overdrijven om Amsterdam tot'homohoofdstad' te maken? Amsterdam is gewoon een voor hollandse begrippen 'grote' stad, waar iedereen welkom is... ( en waar niet gediscrimineerd wordt!!!)
Als mannen elkaar in het openbaar zoenen, of vrouwen elkaar zoenen, of hand in hand lopen, prima toch?
Maar maak er niet zoveel ophef over, daar wordt ik een beetje gestoord van..
John Zwart
-9-  John Zwart:
Bart hou je echt niet van blote vrouwen op bootjes?
Maar wat Vinus en HenkvP hierboven schrijven geeft eigenlijk aan dat er wel wat tegengas mag worden gegeven, zodat homo's en lesbo's zich weer wat prettiger gaan voelen in de stad buiten de dagen dat de bootjes met shownichten door de grachten varen.
Wel heb ik ook mijn twijfel of dit met posters en folders wordt bereikt.
Overigens: in Vlaanderen zie je tijdens de Gentse Feesten op grote schaal meisjes met meisjes en jongens met jongens hand in hand lopen, zelfs knuffelen, en niemand die ze daarom lastig valt. Er valt dus nog veel te winnen.
Walter
-10-  Walter:
Amsterdam WAS een geweldige homostad. Na de GayGames in 1998 kwam daarin helaas een kentering.
Wij durven niet meer hand-in-hand te lopen in bepaalde delen van de stad.

De imagocampagne laat het tegendeel zien... een beeld dat maar beperkt klopt met de werkelijheid. Dan zijn die toeristen straks teleurgesteld en staat Amsterdam weer op de voorpagina's met anti homo geweld.

Progay heeft een stevig rapport geschreven over Amsterdam als 'Gay Capital' ( http://www.progay.nl/nieuws... ).
De voorstellen daarin gaan veel verder dan alleen een imagocampagne!

In het document staat de visie van de Amsterdamse homobeweging beschreven om Amsterdam veiliger te maken en de stad meer op de kaart te zetten. Zo moeten er verbindingen worden gelegd tussen homo’s en hetero’s, met bijvoorbeeld Gay-Straight Allianties en PinkCode. Equality moet als kwaliteitskeurmerk gaan dienen om het diversiteitsbeleid van bedrijven te toetsen. Om de homo-infrastructuur te versterken, moeten er een Roze Huis en een Museum voor Homoseksualiteit en Maatschappij komen. Algemene evenementen zoals Sail, Uitmarkt en Holland Festival meer verbindingen gaan leggen met de homogemeenschap en in het horecabeleid moet speciale aandacht voor de eisen van homo-horecagebieden.
Arnoud de Jong
WK, zolang die “healers” niet in mensen snijden, medicijnen toedienen of andere omschreven medische handelingen verrichten, en de “patiënten” gaan daar uit eigen keuze naartoe, hou je ze niet tegen en dat moet je ook niet willen. In deze hebben de mensen namelijk nog altijd zelf de keuze of het recht om zich te laten behandelen/besodemieteren. Dat blijkt uit de uitspraak in de zaak Yomanda. Op het moment dat je dat gaat verbieden knaag je dus aan de fundamentele vrijheiden van de mens en volgens mij hadden we hier allemaal afgesproken dat we dat niet zouden doen.

Ik vind dit soort healings een schande voor de mensheid, maar mensen zijn daar in dit geval vrij in. Treuriger is dat er homo's zijn die hun geaardheid kennelijk zo beleven dat ze zich er van willen laten genezen en dáár zit volgens mij een veel grotere uitdaging in.
Barcelona
-12-  Barcelona:
@suffie, Wat ben jij ongelofelijk DOM.Ik ga het niet eens motiveren, weet niet waar te beginnen, maar doe ons een lol en ga dood, misschien kunnen de voodoo-meesters, hiv-healers een handje helpen.
Arnoud de Jong
Barcelona, wel de goeie spelling hanteren. Het is “deaud”! Bedankt voor je bijdrage, het maakt ons allemaal wijzer.
Arnoud de Jong
@Barcelona:
Een kleine bijdrage van de moderator (ik dus):
het is dat Suffie al heeft gereageerd, maar anders was je reactie verwijderd. Lever zinvolle bijdragen aan de discussie, geen scheldpartijen of doodswensen. Voor ordinair gedoe zijn er andere websites.
Lees de regels voor discussie.
Marcel
-15-  Marcel:
Als Amsterdam eerst eens zou beginnen met het mogelijk maken van een echte uitgaansscene, dan schoot het echt al een stuk op. Er zijn nauwelijks nog echte uitgaansplekken behalve dan het rembrandtplein (moet je van houden) en de Reguliersbreestraat (tja, wat vind je daar). Geen nachtrestaurants, slechts shoarmatenten en fastfood. Dus laat Amsterdam zich eens echt profileren als goede uitgaansstad, dan komen we al een heel eind. Maar ja, als we zo graag alleen onze schattige geveltjes willen promoten en voor de rest vroeg naar bed, dan hou je Amsterdam als uitgaansstad al snel voor gezien. In het uitgaansgebied bij uitstek (Postcode 1012) moet alles getransformeerd worden tot winkelgebied met flagshipstores (uhhh) en hoger segment horeca. Terrassen ingeperkt, sluitingstijden aan banden gelegd. Ik vraag me dan af wat je nu weer met deze campagne moet. Stop dat geld liever in het op orde houden van de openbare ruimte, schoon houden van deze stad, het aan het werk houden van mensen. Kortom doe eens iets zinvols voor deze stad om iedereen zich hier thuis te laten voelen.
Bart
-16-  Bart:
@ John: Nee, ik hou ook niet van blote vrouwen op bootjes (die voelen zich vast net zo ongemakkelijk als ikzelf als ik zou meedoen aan iets dergelijks).
Dat homo's en lesbo's zich gediscrimineerd voelen is duidelijk. Net als iedereen die iets anders is dan de familie 'Doorsnee'. Maar daar gaat het niet om. Amsterdam profileren als 'gay capital' vind ik misplaatst. Laat de politiek iets doen aan discriminatie van ras, geloof of sexuele geaardheid, zoals zo mooi in de grondwet staat.
Het 'bevoordelen' van homo's, omdat ze mogelijk meer te besteden hebben vind ik een vals en nichterig argument...
Dáár ben ik niet blij (gay) mee..
Herbert
-17-  Herbert:
@ f.j. bol,

VVV heeft naar buiten toe een vrij soft image. Oude ambachten en mooie toeristische plekjes en zo. Maar achter die facade is het keiharde business.

Hotels die in het systeem van VVV zitten moeten lid zijn van de VVV en dragen per boeking een bapaald bedrag af en een percentage van de boeking.

Dus niet alle hotels zitten in hun systeem, zoals bijvoorbeeld de hotels in het topsegment. Die hebben zo hun eigen kanalen.

Ik denk dat het ook zo zit met hotels die zich specifiek op gays richten. Die hebben bij de VVV niets te zoeken en hebben ook hun eigen kanalen.
WK
-18-  WK:
@Suffie

Inderdaad, ik steun een hoger beroep van het OM tegen Jomanda. Ze heeft zich zogenaamd niet als arts opgesteld maar als genezend medium (en dus volgens de letter van de wet niet als arts). Genezend medium valt niet onder de wet beroepen in de gezondheidszorg.
Healers vallen in dezelfde categorie.
Ze geven een 'behandeling' waar dan misschien geen snijden aan te pas komt - er wordt wel degelijk gebeunhaasd op het gebied van de psyche. Als we psychiaters als artsen beschouwen moeten we ook kwakzalvers op hún terrein durven aanpakken.
Arnoud de Jong
WK, dat beroep steun ik ook, maar dat heeft op zich niets te maken met kwakzalverij of beunhazerij, maar gewoon met strafrechtelijke dood door schuld.

In Nederland is het plegen van genezende handelingen op zich vrij, zolang het maar geen “voorbehouden handelingen” betreffen (dus: snijen, prikken, verdoven etc.). Het staat dus eenieder vrij om een pleister te plakken, een verkrampte nek te masseren, een splinter uit iemands teen te trekken of een koud compres op een zwelling te leggen. Daar moet je niet aan willen komen, want dat betekent het einde van EHBO'ers, verbanddozen, pleisterplakkende moeders en noem maar op. De overheid legt beperkingen op waar het gaat om lichamelijk gevaarlijke handelingen (zie boven), maar bij psychische ingrepen ligt dat veel moeilijker omdat je niet rechtstreeks in iemands hersens zit te klieren maar alleen invloed uitoefent op iemands gedachten. Ook dat kun je niet verbieden want dat doen we namelijk allemaal; zodra je iemand advies of goede raad geeft, iemand troost of met z'n voetjes op de grond brengt verricht je feitelijk een psychiatrische handeling. Dat lijkt overdreven, maar leg maar eens een grens die zich in een wet laat vervatten, dat gaat niet lukken, ook al omdat je in Nederland te maken hebt met duizenden therapeuten, trainers en adviseurs op het gebied van bv. reiki, yoga en allerlei andere gebieden die zich eigenlijke gewoon bezig houden met het manoeuvreren van iemands psychische gesteldheid.

Daarnaast hebben we in Nederland duizenden alternatieve genezers rondlopen, variërend van holistische genezers tot handopleggers, bomenknuffelaars en gebedsgenezers. Een groot aantal methodes (denk maar aan accupunctuur, haptonomie en homeopathie) wordt zelfs door sommige zorgverleners zelfs vergoed. Hierin beperkingen brengen naast de bestaande beperkingen op het gebied van voorbehouden handelingen (en afgezien van aanwijsbare oplichtingen als het verkopen van basterdsuiker als neutronenkorrels) betekent het inperken van een groot aantal fundamentele vrijheden. Feitelijk zou dat betekenen dat het bidden om iemands gezondheid, of zelfs iemand domweg beterschap wensen, zou moeten worden getoetst aan de wet. Willen we dat?
Arnoud de Jong
(VERVOLG)

Even terug naar het topic: een healing is sec niet anders dan het gezamenlijk bidden om iemands gezondheid. Dat kun je grondrechtelijk niet verbieden, ook niet als er gebeden wordt om iemands HIV-besmetting of homoseksualiteit. Hoewel ik dit soort praktijken walgelijk, immoreel en ethisch en maatschappelijk schandalig vind (ik zeg het nog maar even, anders denken sommige mindercelligen wellicht dat ik het probleem niet onderken) kun je ze dus niet wettelijk aanpakken of de wet daarop aanpassen. Wel kun je laten onderzoeken of tijdens healings dingen plaatsvinden die op andere vlakken wettelijk niet door de beugel kunnen, bv. als er sprake is van geestelijke mishandeling (moeilijk bewijsbaar), discriminatie of aanzetten tot haat tegen een bevolkingsgroep. Maar ook dat laatste zal per geval moeten worden vastgesteld, wat dan weer wel wat meer mogelijkheden biedt.

Maar goed, wat een beetje de kern van mijn vorige reacties was: niet de healings zijn het probleem, de kern is dat veel homoseksuelen kennelijk dusdanige problemen hebben met hun geaardheid dat ze daarvoor naar healings gáán. Die problemen maken ze mijns inziens niet zelf, maar krijgen ze opgelegd vanuit hun cultuur, hun religie of hun familie en omgeving. En juist dáár ligt het grote winstpunt: mensen uit een positie trekken waarin ze door groepsdruk er van worden overtuigd dat ze ziek zijn. Oftewel, haal jonge homo's uit hun culturele en religieuze isolement en leer ze dat ze er mogen zijn. En dat zou misschien heel goed kunnen door het gerichter inzetten van dit soort campagnes...!

@Redactie: sorry voor het misbruiken van jullie bandbreedte met deze reactie, ik zal me volgende keer proberen in te houden.
WK
-21-  WK:
@Suffie

1. Uit het woordenboek:
To heal = helen, genezen, gezond maken ; beter worden.
The healing art = de geneeskunde.
Er wordt bij healings toch ècht het idee gegeven dat het over genezen gaat.

2. Als je een ander aangeeft te gaan genezen, dan geef je daarmee indirect maar onontkoombaar aan dat je vindt dat hij ziek is. En alle anderen die dezelfde 'symptomen' vertonen zijn dus ook ziek.
Wat mij betreft moet er opgetreden worden tegen degene die een hele bevolkingsgroep 'ziek' noemt.

3. Mag je iemand/een groep 'ziek' noemen?Volgens Suffie valt dat onder de vrijheid van meningsuiting. Die overigens wel beperkt wordt door 'ieders verantwoordelijkheid volgens de wet'. En dat laatste is voor mij hier in het geding (Kwam er maar eens een geding over!).

Geen 4. Je zou nu erg in de verleiding komen om de constructie toe te passen 'Van Suffie mag je kennelijk zeggen dat iemand ziek is, dus ....' Maar dan gaan Barcelona en de moderator zich er weer mee bemoeien - en dat doen we dus maar niet.

5. Suffie heeft namelijk ook wel een goeie suggestie: Onderzoek wat er allemaal aan foute zaken gebeurt rond die healings.
Ik heb zo het idee dat daar heel wat te vinden gaat zijn wat volop vervolgbaar is zoals aangegeven. (Zie o.a. bij Suffie).
Of dat dan ook gebeurt onder een kabinet met CDA en CU, en een toegestane partij als de SGP ....
Maar daarmee zijn we alweer drie discussiethema's verder. Het zal inmiddels wel duidelijk zijn wat we er allebei van vinden.
Arnoud de Jong
WK, zolang er op wetenschappelijk niveau nog steeds mensen zijn die serieus trachten te onderzoeken of homoseksualiteit nu wel of niet een psychische, neurologische, genetische, hormonale of andere verklaring heeft, zie ik het verbod het een ziekte te noemen vooralsnog even niet komen...

Maar goed, 98% eens is toch ook goed...?
WK
-23-  WK:
Wetenschappelijk niveau ??? Naar wat niet bestaat kun je lang zoeken.
Arnoud de Jong
Daarmee verwoord je heel mooi één van de gangbare standpunten...;-) Maar goed, volgens mij drijven we af (ook een actuele discussie overigens, maar goed).
Bart
-25-  Bart:
@ Suffie en WK: Inderdaad,volgens mij ging het hier niet over het feit of homofilie een ziekte, erfelijk, genetisch bepaald of een bewuste keuze is...
Maar of Asterdam zich bij herhaling moet profileren als 'Gay Capital', en of wij daar zo blij mee zijn...
Uit m'n eerdere reactie blijkt dat ik dat niet ben, net zomin als ik ervoor ben alle Japanners of alle Amerikanen te bevoordelen bij een eventueel bezoek aan Asterdam.
Zolangzamerhand moet de VVV (andere naam komt niet m'n strot uit) maar eens iets nieuws gaan verzinnen om Amsterdam te promoten. Wat is er tegen Mooi, Oud, Historisch en Milieubewust bijv.? Als toeristen hier alleen maar komen voor drank, drugs en rock&roll en erger, zou ik dat soort maar direct terugsturen.Homo's die slechts naar Amsterdam komen voor andere homo's vind ik ook wat mager als concept...
HenkvP
-26-  HenkvP:
off-topic / on-topic Wat we ook lezen hierboven is dat Amsterdammers de VVV gewoon VeVeVe blijven noemen en niet ATCB zoals de (duurbetaalde) promojongens& meisjes het graag zien.
Ook leuk is dat wanneer je googled op ATCB je deze site krijgt met de hoogdravende titel:
De officiële corporate site van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau. Maar dat de avicon in je browser gewoon VVV is. Budget was waarschijnlijk op ((-;
f.bol
-27-  f.bol:
Nou het is wat, geen homotoeristen, althans niet degenen die hun soortgenoten opzoeken ( gètver), geen toeristen die houden van drank, dan wel drugs, dan wel rock en roll, of , erger nog, èrger. Allemaal terugsturen weg ermee. Geld achterlaten in de daarvoor bestemde collectebussen op het Centraal Station of langs de A10, wègwezen.
Japanners, Amerikanen, òpdonderen.

Wij willen alleen Mooie Oude Historici die Milieubewust zijn. Die middels hybride rollators hun klimaatneutrale 5 sterrenhotel stilletjes uitrollen.

We zullen nogeens aan je wensenlijstje terugdenken, wanneer alle 1012 plannen klaar zijn en we ieder rafelrandje en subcultuurtje voortvarend hebben verwijderd.

Dan denken we, wat hadden we gelijk. En vreten nog een straatsteen.
Bart
-28-  Bart:
@ F.Bol: hoogleraar 'chargeren' is zeker uw vak? (met als bijvak sarcasme en cynisme?)
f.bol
-29-  f.bol:
@ Bart: hoogleraar hyperbolen ? Ik overdreef wat om een punt te maken: we moeten misschien eens ophouden met alle bezoekers de maat nemen en blij zijn met het toeristisch bezoek aan Amsterdam.
Over zin en onzin van bepaalde campagnes kun je het altijd hebben ( zie mijn eerste reactie ) , maar ik vind dat u zich een beetje teveel “anti bezoeker” opstelt.
De stad leeft er goed van namelijk.
Bart
-30-  Bart:
@ f.bol:uw laatste reactie maakt u wat menselijker;-), maar het gaat mij er echt niet om om alle toeristen (c.q: 'zij die van verre komen') de maat te nemen: Amsterdam is een prachtige stad, die best veel toeristen aankan, maar soms afglijd naar “grofheid, bier en gelal”, en bijbehorend geweld..Mijn punt was eigenlijk, dat ik betoog dat Amsterdam zich NIET profileert voor X of Y, ook niet als homohoofdstad, maar gewoon voor iedereen een prachtige toeristenstad wil zijn, zoiets als Kopenhagen of Praag..
Dus(on topic) moet die VVV maar gewoon in normaal 'steenkolenengels'(en nog een paar duidelijk herkenbare talen (frans, duits en spaans bijv.)duidelijk maken dat Amsterdam een stad voor IEDEREEN is, maar dat er ook regels zijn t.a.v. gedrag (dronken, stoned of geweld)....
Volgens mij is dan 'iedereen blij'???
f.bol
-31-  f.bol:
Deels eens. Het is alleen lastig om je “voor iedereen” te profileren, daarom begrijp ik op zich wel dat er doelgroepen worden uitgepikt. En die doelgroepen moet je zodanig variëren dat je je in z'n totaliteit op “iedereen” richt. Wat je dan doet voor welke doelgroep, daar is dan discussie over en dat is prima.

Ik houd niet van grofheid en zeker niet van geweld. Maar sommige mensen betogen dan om bijv. goedkope vluchten uit de UK zo zwaar te belasten dat ze ermee stoppen, alleen om “brallende Britten” te weren. En dat vind ik waanzinnig. Deze mensen besteden tonnen, zo niet miljoenen per week in Amsterdam. Kunnen we goed gebruiken met 20 % terugloop in toerisme. En misstanden en overlast moet je gewoon bestrijden. Zo moeilijk is dat niet.
Bart
-32-  Bart:
@f.bol: goedkope vluchten met dronken, maar vooral 'brallende britten' zou ik zeker weren. Dat is een probleem van de britse overheid, die dat geld wat ze hier in nederland verkotsen, zeker zelf goed kan gebruiken...En voor andere categorieën overlast gevende groepen geldt hetzelfde. Dan maar liever wat minder inkomsten, maar mogelijk stabieler (jaarlijks terugkerend)..
En als de 'bordenwisser' voor geweld en overlast hier uitgevonden was, dan was Nederland allang kampioen... (nee dus).

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.