Home > > Amsterdam Centraal wint Dutch Bloggie 2008

Amsterdam Centraal wint Dutch Bloggie 2008

Peter Olsthoorn reikt Dutch Bloggie uit aan Arnoud de Jong
Na een paar keer niet verder gekomen te zijn dan een nominatie, heeft Amsterdam Centraal vandaag een Dutch Bloggie ontvangen in de categorie Nieuws. Arnoud de Jong nam de prijs in ontvangst van juryvoorzitter Peter Olsthoorn, die uitlegde waarom Amsterdam Centraal de voorkeur kreeg boven medegenomineerden GeenStijl, Zapruder, En Dan Dit en GeenCommentaar:

"Na zeer intensieve discussie staakten de stemmen van de jury: werd het GeenStijl of Amsterdam Centraal? Kortom, de taalkundig en inhoudelijk meest gelezen originele benadering van het nieuws in Nederland versus de vernieuwende aanpak om met een legertje vrijwillige correspondenten een stad in Nederland te verslaan. Het werd...Amsterdam Centraal."
Het volledige juryrapport:

Dutch Bloggie Nieuws 2008
[klik voor vergroting]
"Het overgrote deel van de nieuwsvoorziening op internet is rechtstreeks doorgezet, overgeschreven en/of vertaald. Als dat vakkundig, netjes en foutloos gebeurt met het noemen van bronnen en checken waar nodig is daar niets mis mee. Echter, van deze zekerheden kan men bepaald niet altijd op aan in de media. Onverbiddelijk wat betreft het aantonen van de uniformiteit van de nieuwsvoorziening zijn de overzichten op onderwerp en trefwoord van Google News. Er is als gevolg van doublures veel overbodige inspanning op dit terrein.

De grote vraag is dan: hoe kun je je onderscheiden wat betreft originaliteit en betrouwbaarheid? Dat is heel goed mogelijk, zo blijkt uit de shortlist voor de categorie Nieuws met de volgende genomineerden: Amsterdam Centraal, En Dan Dit, Geen Commentaar, Geenstijl en Zapruder. Alle vijf de sites zijn intelligent gemaakt en de moeite waard om dagelijks te bezoeken. Ze zijn in meer of mindere mate origineel vanwege een eigen invalshoek en selectie en gooien doorgaans hun betrouwbaarheid niet te grabbel met gemakzucht. De vraag is echter ook: wat dragen de genoemde weblogs nu echt bij aan de dikke, amorfe nieuwsstroom die we dagelijks over ons uitgestort krijgen? Na zeer intensieve discussie staakten de stemmen van de jury: werd het GeenStijl of Amsterdam Centraal? Kortom, de taalkundig en inhoudelijk meest gelezen originele benadering van het nieuws in Nederland versus de vernieuwende aanpak om met een legertje vrijwillige correspondenten een stad in Nederland te verslaan. Het werd...Amsterdam Centraal.
"

Zie de website van de Dutch Bloggies voor een overzicht van alle winnaars van 2008 en Punkmedia's foto's van de prijsuitreiking.

24 reacties op "Amsterdam Centraal wint Dutch Bloggie 2008"

Marion
-1-  Marion:
Ha redactie en al die correspndenten inclusief de fotograaf, van harte gefeliciteerd. Doorgaan hiermee en op naar de Bloggie 2009.
Janmetdepet
-2-  Janmetdepet:
EnDanDit.nl de gekste!

Desondanks: gefeliciteerd! :)
engine 54
-3-  engine 54:
Gefeliciteerd!
Dankzij A.C. kom je toch leuke en minder leuke dingen te weten over alle wijken van onze mooie stad. En natuurlijk ook dankzij de foto's van Thomas.
Een terechte overwinning dus, mede behaald door die fantastiche reacties natuurlijk.
Suffie
-4-  Suffie:
Een overwinning van kwaliteit op platte demagogie....
Sigi
-5-  Sigi:
gefeliciteerd!
Maar, categorie nieuws??
Ik kijk wel 's bij actuele kwesties wat AC daar over te melden heeft. Nou, heel vaak gewoon niets. 't Zal wel met de definitie van nieuws te maken hebben.
Henk
-6-  Henk:
Gefeliciteerd! Grappig! Het juryrapport spreekt over een stad verslaan door vrijwillige correspondenten. Het spreekt niet over stadsdelen. Kortom reduceer de 14 stadsdelen tot nul en we hoeven minder moeilijk te doen.
YaWie
-7-  YaWie:
Gefeliciteerd met jullie Bloggie!
Flipper
-8-  Flipper:
Gefeliciteerd trouwens, maarrr... ehhh... dat resultaat is toch niet behaald omdat deze Higly Skilled & Nyenrode Crackin' Dolphin' hier weleens een reactie geeft, toch ?
Flipper
John Zwart
-9-  John Zwart:
Hartelijke felicitaties met deze erkenning, voor iedereen die eraan meewerkt.
In persoon vooral ook Arnoud de Jong.

Hoewel ik dan ook graag een kritische noot kwijt wil:
Sinds Arnoud zijn eigen Verbal Jam site aan een facelift heeft onderworpen word ik om de haverklap belet een reactie te geven door blokkeren door het spamfilter. Daar heb ik hier (AC) nooit last van.
Kijk er eens even naar, sorry dat ik deze melding hier maak maar mijn emails hebben geen effect...
Lodewijk Asscher
-10-  Lodewijk Asscher:
Bravo! Ik ben vreselijk trots op jullie, van harte gefeliciteerd
Martijn Vet
-11-  Martijn Vet:
Mooi resultaat en zeer terecht! Collega's, gefeliciteerd!
Gien Jansen
-12-  Gien Jansen:
Hartstikke gefeliciteerd!!
Arnoud de Jong
@John:
Daar moet dan eens naar gekeken worden, want dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mail me s.v.p. als het nog eens voorkomt, liefst met de reactietekst erbij.
En je emails? Die hangen dan zeker ook in een of ander spamfilter, want ik kan me niet herinneren daarover iets ontvangen te hebben.
Sorry voor off-topic.
RudiPensionado
-14-  RudiPensionado:
On-topic weer.
Wat zou Arnoud zijn zonder z'n respondenten? :)
Gefeliciteerd!!
estherd
-15-  estherd:
Super! Maakt mij als oud- correspondent ook een beetje trots.
Leon
-16-  Leon:
@Pensionado. Gewoon jaloers op Arnoud dat zowel hij als als zijn collega correspondenten dit Bloggie hebben gewonnen. Proficiat mensen, proficiat Thomas voor jouw kleurrijke bijdrage.
Maarten
-17-  Maarten:
Arnoud, wat lees ik nu in het NRC. De prijs, een goudkleurig schildje op een voetstuk, viel bij jou uit elkaar? Toch leuk gevonden (voer voor een column?) “het Ikea-bouwpakket”.
Odette Roest
-18-  Odette Roest:
Gefeliciteerd ex-kleega's! Helemaal verdiend.
tripleX
-19-  tripleX:
Gefeliciteerd AC, met die kruisbeschermer!
Met dat Bloggie in je Sloggi kan je er weer tegen!
Verdiend gewonnen!
Daniel Schut
-20-  Daniel Schut:
gefeliciteerd!
Ben Notmeijer Oregon-USA
-21-  Ben Notmeijer Oregon-USA:
Als een oud ex mokumer, en geregelde lezer van de discussies in AC, en soms zelfs als een commentator, zend ik AC en al zijn vrijwillige correspondenten mijn felicitatie voor al dat goede werk en dat include Tomas natuurlijk met zijn vaak hele goede foto's van Mokum.
madbello
-22-  madbello:
Van harte gefeliciteerd, het was een leuke avond en misschien vind je leuk om het terug te zien, ik heb een kort video verslag van 17 minuten gemaakt :

http://madbello.nl/?p=1579
Arnoud de Jong
@Madbello:
Dank je wel voor dit mooie filmverslag! Eindelijk iemand die wél heeft weten vast te leggen dat ik de prijs in ontvangst nam! ;-) Ik heb je wel zien staan trouwens, maar ik wist helemaal niet dat jij Madbello was. Anders had ik je natuurlijk even opgezocht. Volgende keer beter dan maar.
Walther Schoonenberg
-24-  Walther Schoonenberg:
Van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.