Home > > Royal in Amsterdam

Royal in Amsterdam

Oost-Watergraafsmeer - Vorige week was de voormalig presidentskandidate van de Parti Socialiste in Frankrijk, Segolene Royal, in Amsterdam. Zoals u allen weet werd ze niet verkozen. De kandidaat van 'rechts', Nicolas Sarkozy, zit nu in het Elyssee. Royal schreef onlangs een boek, waarin zij de vloer aanveegde met haar companen, haar politieke vrienden, juist: de leden van de Parti Socialiste waar zij met overweldigende meerderheid was gekozen tot kandidaat voor het hoogste ambt van Frankrijk.

Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.
Ik moest er aan denken toen ik de artikelen las over het aftreden van stadsdeelbestuurder Antoinette Tanja in het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. De PvdA en Meerbelangen vonden de positie van de stadsdeelbestuurder onhoudbaar, omdat mevrouw niet zou luisteren naar de raad.

Niet luisteren naar de raad. Goeie reden om iemand weg te sturen.
Tanja is niet flexibel. Doet het al een stukje minder goed.
Er is sinds de zomer over amper een onderwerp uit Tanja's portefueille een besluit genomen. Hmmm... Klinkt interessant.
Er komt een dag dat heet geduld op is.

Met deze redeneringen is Tanja aan de kant gezet. De PvdA en Meerbelangen hadden hun buik vol. Schoon genoeg van mevrouw de stadsdeelbestuurder.

Het lijkt allemaal weinig politiek inhoudelijk. In de artikelen die ik las in het Parool kwam een inhoudelijk punt naar voren. Iets met een sportnota die er nog niet was. Belangrijk. Maar er wordt niet zoveel gewicht aan gehangen dat mevrouw daarom is afgetreden.

Waarom dan, zou je denken? Gewoon: karakterbotsing? Of omdat PvdA-er Princen met gedonder bij GroenLinks vertrok en nogsteeds wrok tegen de partij voelt. Of omdat... whatever.

Het Linkse college van Oost Watergraafsmeer is gevallen. Je zou verwachten dat de combinatie PvdA Groenlinks van nature een tamelijk stabiel karakter zou hebben. Nee dus. Met zulke vriendjes heb je geen vijanden meer nodig. Maar of Tanja daar een boek over gaat schrijven? Ik verwacht het niet...

vijf reacties op "Royal in Amsterdam"

Ramon
-1-  Ramon:
@Jelmer. Ooit was eens beseft dat dames in de Politiek elkaar vreselijk onheus kunnen bejegenen. Volgens mij heeft het niets met kleur te maken maar met ego's. Nu is Tanja inderdaad niet echt flexibel, maar dat wisten mensen al heel lang. Dat kan nu niets plots een reden zijn tot botsing.
Ik kan me nog herinneren dat Guusjes ter Horst en Pauline Krikke ook niet samen door een deur konden. Wat dacht je van Iping en v.d. Stoel? en zo kan ik er nog wel een paar noemen. Vrouwen onderling zijn de ergste.
yanny scutt
-2-  yanny scutt:
Dat is niet waar Ramon! Vrouwen zijn niet erger dan mannen lees de politieke geschiedenis-boeken maar eens. Dan zul je ontdekken dat mannen elkaar letterlijk (en en passant hun gezinnen afmaakten! En dat allemaal ter meerdere eer van hun ego!

Vrouwen werden door hun mannen als een soort 'politiek schaakstuk' gebruikt naar believen..Ik heb onlangs nog een prachtige serie over de 'Tudors' gevolgd op de BBC.

Daarin kun je zien hoe vreselijk mannen zijn of ze nu koning, admiraal of bisschop zijn ze maken allemaal de vrouwen tot een afschuwelijk popje dat speelt op hun schaakbord..

Terwijl op het schaakbord dat wij kennen maar een vrouw bestaat die ook al niets te vertellen heeft..

Dan ben ik toch blij met 2 kibbelende vrouwen die beiden niet over lijken willen gaan..
Beers
-3-  Beers:
@yanny:
Je vergelijkt de middeleeuwen met de huidige tijd, dat maakt je vergelijking tamelijk onzinnig.
estherd
-4-  estherd:
@ramon: vrouwen onderling het ergst? *gniffel* volgens mij komen al die oorlogen, conflicten en brandhaarden in de wereld toch echt door al die mannen onderling, die oorlogje willen spelen, elkaars grondstoffen af willen pakken of elkaars god niet respecteren. Sorry hoor, maar misschien moeten we eens gaan kijken of de wereld beter in elkaar gaat steken als wat meer vrouwen macht zouden hebben.
RudiPensionado
-5-  RudiPensionado:
Het is in ieder geval de moeite van het proberen waard om de vrouwen eens een tijd de bovenliggende partij te laten zijn.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.