Home > > Osdorp straalt

Osdorp straalt

null
Osdorp - En nu eens goed nieuws vanuit Osdorp, na alle ellende over het wel/niet bouwen van een nieuw stadsdeelkantoor aan de Sloterplas. Komende weken laten bewoners Osdorp stralen en gaat een gekerstmutste jury langs de huizen.

'Laat Osdorp stralen' heet de jaarlijks terugkerende wedstrijd. Wie denkt de fraaiste kerstversiering te hebben, kan zich aanmelden. Of men kan de overburen opgeven. Een groepje wethouders, raadsleden en ambtenaren stapt elke derde donderdag van december vroeg in de avond letterlijk en figuurlijk goedgemutst de bus in. Het is een vreemd gezicht. Een busje vol met lichtgevende kerstmutsen. Vaak ook nog zingend. Soms zelfs ketend. Alles off the record.
Kerstversiering wordt bewonderd, er wordt gegluurd over schuttingen, veel ooh en aah geroepen en door bewoners zelfgebakken appelflappen worden verorberd (die hebben overigens geen enkele invloed op de jury). Voortuin, achtertuin, balkon, woonkamer of gevel, ze zijn in Osdorp erg creatief met lichtjes, klimmende kerstmannen en nepsneeuw. De een gooit de hele zolderverzameling er tegen aan, de ander houdt van miniem. Elk jaar is er ook een duidelijke trend te ontwaren. Het ene jaar zijn de kerstherten erg in (of in de aanbieding), het andere jaar heeft half Osdorp een wit landschap met minimensjes onder de boom.

De avond eindigt in het dan wat minder versierde restaurant van het stadsdeelkantoor. Osdorp doet niet lullig. Er zijn elf prijzen te vergeven. En Opperkerstjurylid Martje Postma (in het dagelijks leven wethouder) doet dat met een enthousiasme alsof de Oscars worden uitgereikt. Cola en kaasblokjes maken het avondje compleet. En al klinkt dat oubollig, Osdorp straalt echt op zo'n avond. Maak voor de gezelligheid eens een rondje door de buurt deze dagen. Tip: de Zuiderakerweg.

vijf reacties op "Osdorp straalt"

Martin
-1-  Martin:
Heeft Osdorp geen last van het Groen Links voorstel, de komende jaren lichtjes toch maar eens wat vaker te doven in het kader van lichtvervuiling of uitstoot CO2?
Henk
-2-  Henk:
In het kader van de Co2 uitstoot is hebben GroenLinks-wijzen besloten zich nog alleen te verplaatsen met de pas geleaste bedrijfsezel. Helaas zijn ze in het donker de weg kwijtgeraakt en weten Osdorp nog niet te bereiken om de jury te kastijden dat ze in een diesel-aangedreven bus rijden en cola drinken die op een mileuonvriendelijke wijze is geproduceerd.
yanny scutt
-3-  yanny scutt:
Zuidakerweg?! Da's toch niet heel Osdorp..want daar zijn erg weinig kerstlichtjes te vinden hoor!

Ik heb zo'n vermoeden dat de deelraden in concurrentie zijn met elkaar. Wie heeft de mooiste (overgebleven)dorpsweg binnen de stadsgrens waar je nog echt een Hollandse kerstsfeer aantreft?!

Reken maar dat het een wedstrijd is geworden tussen pakweg deelraad Noord (de beroemde Ilpendammerweg -of dijk) en West...Doet de Osdorperweg eigenlijk ook mee?

Het is maar goed dat dat nieuwe stadsdeelkanttoor niet gebouwd mag worden op de oever van de Sloterplas. De stadsdeelbestuurders zijn in staat om zo'n gebouw met de kerstdagen op te tuigen met een enorme kerstmuts om zichzelf vervolgens te feliciteren met dat winnende idee!

Stelletje MUTSEN!
eddepet
-4-  eddepet:
Wat nog gekker is , had mijn tuin opgegeven, maar dr is helemaal niemand geweest, zeer merkwaardig
tara
-5-  tara:
ik wil mij opgeven voor de kerstversiering 2008.osdorp straalt ,kom eens vrijblijvend een kijkje nemen op de ringvaartdijk.ter hoogte van nr 42 vanaf het voetpad vanuit sloten naar de ringvaartdijk toe.u ziet het al van verre.groetjes tamara

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.