Home > > Prem heeft een grote bek

Prem heeft een grote bek

prem
Amsterdam - Afgelopen week zat Prem Radhakishun bij de Zwoele Stad, het zomeravondprogramma van AT5. Dat betekent altijd spektakel. Als presentator kun je het proberen tot je een ons weegt, die vent vertelt van alles, maar antwoord op vragen, dat wordt moeilijk.
Zat hij er omdat de nieuwe reeks van zijn programma Premtime aan te kondigen? Eigenlijk wel, maar nee dus. Hij zat er met een heel andere missie: de aanval op het multicultigehalte van de plaatselijke omroep. Hij zag voor zich een blonde autochtone jongedame die hem probeerde nog enigszins tot bedaren te brengen. En o nee: de cameramensen en de regisseurs waren vast allemaal Hollanders. Waar bleven de Surinamers, de Marokkanen? De eerste presentatrice met een hoofddoek om?

Volgens Prem was het vroeger allemaal beter. En dat is natuurlijk waar; toen was AT5 de voorloper in de homo-emancipatie, de eerste allochtoon op de Nederlandse buis was te zien bij de stadszender. Maar inmiddels is het allemaal veel te normaal. Kijk naar de Gouden Kooi. Dat is vooruitstrevende televisie en die zie je bij AT5 gelukkig niet.

Prem blijf hangen in een oud verhaaltje, bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen zette hij al een advertentie in Het Parool om de ganse Amsterdamse politiek te beschuldigden van discriminatie van de erbarmelijk presterende wethouder van Financiën, Laetitia Griffith (VVD). En afgelopen week was AT5 dus aan de beurt, en na dit stukje Amsterdamcentraal.nl, want in onze redactie is het aantal allochtonen ook op een hand te tellen.

Wordt het niet eens tijd dat Prem gewoon premtime gaat presenteren en het daarbij laat? Prem heeft een grote bek. Als je dat te veel te zien krijgt ga je je er vanzelf aan irriteren. Kijk maar naar de Gouden Kooi.

97 reacties op "Prem heeft een grote bek"

-1-  :
ik neem die man al niet meer serieus na de keer dat hij zich helemaal lam had gezopen nadat de orde van advocaten hem één of andere vergunning had ontnomen wegens wanbetaling, en hij het waagde in die staat zijn radioprogramma bij BNR te presenteren (waar Mei Li Vos hem nog behoorlijk, en terecht, voor uitfoeterde). Iemand die stomdronken op het werk verschijnt heeft elke vorm van eigenwaarde verloren. Gek, die man, gek! en WEG ermee!
O. Schmidt
-2-  O. Schmidt:
Prem Radhakishun is gewoon een racist en niets anders.
JEAN-PIERRE
-3-  JEAN-PIERRE:
Hey kom op Daniel...ik ken je normaal gesproken als iemand die zijn verhaal behoorlijk onderbouwd!! Nu dus ff niet!!
Poepoog
-4-  Poepoog:
Prem moet altijd gelijk hebben, nerveuse klootzak !!!!
-5-  :
@Jean-Pierre: je hebt gelijk, misschien moet ik niet zeggen dat hij “gek” is. Maar ik was behoorlijk geshockeerd dat hij op een serieuze nieuwszender op een serieus programma stomdronken de presentatie ter hand wilde nemen. Als je Giel Beelen heet en een “jong” programma maakt is dat een goeie grap - als je op BNR de kans krijgt een serieus programma te maken, is dat gewoon schandalig.

Wat dat laat zien is dat hij geen betrouwbare en loyale werknemer is. Hij verzaakt liever zijn plicht vanwege een gekrenkt ego dan dat hij ruggegraat en arbeidsethos toont en gewoon doet waar hij voor betaalt wordt.

Aangezien hij uit een onder Hindoestanen welbekende, invloedrijke familie komt, heeft hij een naam hoog te houden. Die heeft hij destijds op schandelijke wijze te grabbel gegooid.
rudipensionado
-6-  rudipensionado:
Als ik die vervelende Prem zie zap of loop ik weg want hij heeft al jaren hetzelfde verhaaltje. Onbeschaafde sukkel is het die teveel aandacht krijgt. In de Zwoele Stad laatst was het toch weer veel van hetzelfde met die vent? Een poll over Prem?
Marcella
-7-  Marcella:
Je kan en mag Prem vervelend vinden, maar je kan hem ook zien als een kleurig figuur die vuurtjes opstookt. Waarom worden mensen die weigeren in de pas te lopen altijd voor gek verklaard? Omdat iemand er een aantal niet alledaagse opvattingen op nahoudt, is iemand dan gek? Ik vind het een beetje bout om dit soort kwalificaties over iemand rond te strooien.
evilbertje
-8-  evilbertje:
laat de beste man toch lekker schreeuwen .
je moet denk ik ook niet meer van hem verwachten .
@marcella HIJ DOET NIET ANDERS.........
prem
-9-  prem:
ik ben helemaal geen racist ik ben een dikke koelie dats alles
zus
-10-  zus:
echt een vreselijke vertoning vanavond, wat een zelfingenomen mannetje. Iemand die alleen zich zelf wil horen.
complimenten aan de presentatrice
Geert
-11-  Geert:
De presentatrice was hier zeer zwak en Prem heeft daar op zijn eigen manier gebruik van gemaakt. Hij heeft vaak een punt ook al schreeuwt hij een beetje teveel. Suzanne Blok stond hier zeer voor het blok!
tripleX
-12-  tripleX:
wie onrecht aan de kaak stelt, het opneemt voor mensen die normaal niet gehoord worden, en beide kanten aan het woord laat, en zich niet laat beinvloeden door vooroordelen, en de waarheid zoekt, is voor mij zwaar okay.
ik ben soms verbaasd dat hij racisme ziet waar ik het totaal niet zie of had gezien, maar ik respecteer zijn mening. misschien heeft hij wel gelijk.
yanny scutt
-13-  yanny scutt:
Ik heb de uitzending gemist want was in het natte Engeland.

Ik ben wel verbaasd over de reactie van Daniel. Immers, liberalen staan erom bekend dat zij ronkend van de drank, ruikend naar sigaar of aanverwante rookwaar hun mening verkondigen.

Dat zij de jeneverfles niet hebben laten staan en sigaar vrolijk hebben opgestoken heeft hun mening en het verstand nooit stopgezet. Lees; Hans Wiegel, Vincent van Goch,Pim Fortuyn en menige voorgangers! En die waren tenminste eerlijk. ( wat je van hun opponenten zeker niet kunt zeggen)

Prem met z'n hart op de tong moet blijven! (Met of zonder borrel) Groet; Yanny
sya
-14-  sya:
Prem heeft gelijk, At5 moet eens zijn bronnen etc goed nachecken voordat ze wat op het nieuws gooien. Net als over Connexxion en Agis. Je hoort dingen die totaal niet kloppen.
spiderman
-15-  spiderman:
Via de site van AT5 kwam ik bij dit artikel terecht. Dat alleen al is typerend. De kop dekt de lading van dit artikel. Feiten over de betreffende uitzending zijn echter ver te zoeken.
Is dit een column, een journalistiek product? Voor mij is het een de mening van zomaar iemand die wat op internet mag zetten. Net zoals wij nu doen.
Over de uitzending het volgende: een redactie moeten weten waaraan ze begint. Een optie had kunnen zijn om de hoofdredacteur van AT5 uit te nodigen. De presentatrice kon als enige melden: “Maar we besteden ook aandacht aan een Marokkaanse Miss verkiezing.”
Net of dat lekker belangrijk is. Het is zo dat Prem nogal bruut zijn verhaal neerlegt, of gooit. Dat is een punt. Nu even over de inhoud. Is het zo dat berichtgeving over allochtonen verzandt in negatieve aandacht en dat er voor de afwisseling eens wat kneuterigs ‘allochtonen amusement’ wordt meegenomen?
Sommige zaken zijn een kwestie van tijd. Bestuursorganen worden steeds meer een afspiegeling van de stad. De geldkraan kan voor AT5 gewoon dicht. En als steeds meer mensen vinden dat we dit kunnen missen (of dat er iets beters moet komen), dan gebeurt dit ook. We gaan toch niet iets sponsoren, wat niet bevalt?
ANila
-16-  ANila:
*Yanny , je kunt de uitzending nog bekijken via uitzendig gemist hier op de site..
Zoals hier al genoemd , heeft de interviewer hier een kans laten liggen door haar huiswerk heel slecht te doen en Prem zou geen Prem zijn als hij daar niet handig ge/misbruik van had gemaakt.
Op vele punten heeft hij wel gelijk , maar de toon ....tsja het is mijn stijl niet en toch bewijst hij weer dat de mens met de grootste bek wel goed gehoord wordt.
Feit is dat AT5 , best wel naar de manier van verslaggeving mag kijken en dat hun visie de laatste jaren op zijn zachts gezegd heel erg wit geworden is , ondanks alle medelanders als gezicht in de presentatie.
Nuancering is een fijn instrument en enige zelfreflectie na de kritiek is geen overbodige luxe.
Deze zender heeft te veel invloed en bereik en laat hier kansen liggen , doodzonde!
Ondanks alles blijf ik met plezier naar de zender kijken omdat het me wel laat weten wat er in grote lijnen in mijn stad leeft!
En dat doen ze prima.
Cat
-17-  Cat:
“Als je dat te veel te zien krijgt ga je je er vanzelf aan irriteren.”

...aan érgeren!!!

Maargoed, dás waar. Ik heb 't helaas niet gezien (woon sinds 'n paar jaar buiten het AT5 gebied en de live stream doet 't helaas ook nog steeds niet) maar ik heb de man vaak genoeg op tv gezien om te kunnen oordelen dat deze man dit puur deed om de publiciteit, aandachttrekkerij. Hij kan zo zuigen, die man. Hij wil 'n punt scoren maar luistert vervolgens naar geen enkel weerwoord. Da's bést vermoeiend
Arnoud de Jong
Ach, mocht het zo ver komen dat Prem ook Amsterdam Centraal op dit gebied de zwarte piet toespeelt, dan hebben we tenminste alvast één allochtoon in de redactie. ;-)
wilbert simeon christiaan
-19-  wilbert simeon christiaan:
hij zit op een gekke golflengte-zal zelden voorkomen.
Sjako
-21-  Sjako:
Prem heeft een grote mond en roert hem ook.
Maar wat is nu jouw probleem, het volume of de boodschap?

Het gehalte “blanke import middenklasse van buiten Amsterdam” is erg hoog bij AT5. Zij kunnen het, dankzij financiele hulp van pa of partner, wel permiteren om voor een k.. loontje bij AT5 te werken. Allochtonen bedanken voor de eer om voor een AT5 fooi kunstjes te doen ;-)
Jochem Floor
-22-  Jochem Floor:
@ Daniel: Mijn beste liberaal, jij gaat hier toch niet het kastensysteem lopen verdedigen, hoop ik? Ook Prem mag zoveel aan lager wal raken als het hemzelf belieft.
markp
-23-  markp:
@Cat en de anderen die Prem gemist hebben.

De uitzending is nog te bekijken op: http://web.at5.nl/dezwoeles...
Ronald
-24-  Ronald:
Oh ja, Daniel zijn schrijfstijl een beetje kennende, gaat hij nu vast melden dat het juist zijn bedoeling was om al die reacties los te maken. Kom op Daniel, geef nu een keertje toe dat je je hand met dit artikel een beetje overspeeld hebt.
markp
-25-  markp:
@ Ronald

Jelmer schreef het artikel en Daniel reageerde.
-26-  :
@Ronald: Ik schreef dit artikel niet.
@Jochem: Natuurlijk niet, als er iets is waar ik kwaad van wordt is het het kastensysteem wel. Maar Prem profileert zich bewust als “zie mij eens een échte allochtone cq Hindoestaanse intellectueel zijn” - als hij zich zo profileert, hoort hij zich daar ook de verantwoordelijk bij te gedragen.
tripleX
-27-  tripleX:
@ Daniel:
volgens mij ben je in de war met padvinders
Samakurtha
-28-  Samakurtha:
Hufters als die Prem bestaan niet in het echt. Is gewoon een blonde boer uit Oost-groningen die elke dag in de weer is met pruiken en schoensmeer!
mirjam
-29-  mirjam:
Prem is gewoon een man met een minderwaardigheidscomplex. Hij had gewoon zin om te provoceren en dat is hem goed gelukt. Ik betwijfel of hij nog uitgenodigd wordt bij praatprogramma's......
A3
-30-  A3:
Prem is een geboren egoist. Door z'n grote bek
probeert iedereen te overbluffen. Maar Heer
Prem, overschreeuwen is wat anders als
overtuigen. Je bent altijd zo vol over Suriname, ga lekker terug i.p.v. je hier aan
van alles en nog wat te ergeren.
Kees
-31-  Kees:
Ik heb een aantal jaren geleden zijn broer leren kennen. Niet wetende dat zij familie van elkaar zijn totdat hij erover begon. Waar ze beide goed in zijn is drinken. Deze man heb ik nog nooit zonder een blik (halve liter) bier zien staan. Later op de avond werd de sterke drank achterover geslagen. Eén ding is zeker dit heeft hem zijn carriere gekost. Op een gegeven moment zag ik de persoon in kwestie bij Salto TV over een Surinaams issue en natuurlijk met een blik bier. Waarschijnlijk zit het gedrag in de genen.
rudipensionado
-32-  rudipensionado:
Dit forum is al teveel eer voor die schreeuwer. Opzouten met die vent. Hij is te vaak op de tv en dat gaat op voor meer mensen. Van Nieuwkerk heeft ook al gasten driemaal gehad. Maar die zou prem wel aankunnen, hahahaha
-33-  :
@TripleX: :D deed ik het weer? I hate it when that happens...
anil
-34-  anil:
De onderliggende boodschap van Prem is juist. Als je door zijn luide stem heenprikt heeft hij gelijk dat media en AT5 in het bijzonder allochtonen op een onderdanige manier weergeven.

Tussen haakjes: Suzanne Blonk vond ik erg zwak. Die moet je feestjes laten bezoeken, maar geen interviews laten afnemen, waarvoor enige voorbereiding vereist is.
Jaap
-35-  Jaap:
Een mafkees of een liberaal, het maakt niet uit. Ik vond het ontbrekende weerwoord van Susan Blonk stuitend. Wat een slappe houding was dat zeg! Kom op! Laat je niet kennen ga eens in op zijn commentaar. Zijn insteek van het gesprek van al een tijdje bekend daar op de redactie. Bereid je dan voor en ga zo'n gesprek aan. Niet dat Prem dan de makkelijkste is, maar dit was erg erg zwak. Susan Blonk hoeft van mij niet meer het dakterras op. Laat haar maar lekker brei-clubjes en premieres doen.
Okkernoot
-37-  Okkernoot:
Prem die loopt te zeiken op zogenaamde 'import-Amsterdammers', dat is toch uitermate lachwekkend? Zonder onze voorouders had de beste man nu in een plaggenhut in een derdewereldland gewoond.
-38-  :
watch it, Okkernoot - of wil je echt beweren dat de contractarbeid na de afschaffing van de slavernij een “gunst” of “vriendendienst” was? Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig!
Karel
-39-  Karel:
Ik ben blij met mensen als Prem. Waren zij er niet dan was Amsterdam een stuk saaier. Het is een beetje dom van AT5 als ze hadden gedacht Prem in toom te kunnen houden. De kunst van een journalist is toch juist feiten en inhoud boven tafel te krijgen? Dan weet je dat je gedegen van huis moet komen met een gast als Prem. Tja aan wie ligt het nu? Ik ben het dus eens met de reactie dat je Prem niet zomaar als gek kunt/mag neerzetten.
Jochem Floor
-40-  Jochem Floor:
Ik moet zeggen dat ik hem na gisteravond trouwens aanmerkelijk beter kan pruimen dan heer Luyendijk met zijn stupide vragen. Ik bedoel, Brammetje is een advocaat met de ervaring van bijna 25 dienstjaren op de teller. Om zo iemand te vragen, of hij qua Holleeder etc. de mist in is gegaan als gevolg van het aftakelen van zijn vader.. Stuitend. DAAR heb ik nou echt met kromme tenen naar zitten kijken. Prem zal ongetwijfeld zijn mindere momenten hebben, maar hem van Zomergasten zou hij wel een mooie avond maken.
EC
-41-  EC:
Waar zijn alle reacties op de uitzending gebleven. TENMINSTE 34 REACTIES VERWIJDEREN LIJKT TOCH WEL ERG OP CENSUUR. Zijn al die reacties die over de uitzending gingen vervangen door deze poll? Waarom zijn de reacties op de andere uitzendingen niet gewist? Is hier sprake van CENSUUR? Kan het nergens meer op deze site vinden. Misschien kan het terug op de site worden geplaatst? TENMINSTE 34 REACTIES VERWIJDEREN LIJKT TOCH WEL ERG OP CENSUUR.
Kenner
-42-  Kenner:
Prem zegt het misschien wel erg direct en confronterend, maar hij heeft wel gelijk!
juist door deze aanpak, blijft de booschap hangen in de 'minds' van de kijker en programmamakers, zodat er actie ondernomen kan worden.

De vrouwelijke interviewer zal vast wel goed opgeleid zijn, maar ze bezit niet de natuurlijke talenten om een groot interviewster te worden.(Is natuurlijk, hangt af van hormonengehalte --> zgn. Alphafemale, wat zij totaal niet is)
master of science
-43-  master of science:
aan okkernoot... Ik wil eigenlijk geen oude koeien uit de sloot halen, maar zonder de gouden eeuw, zaten de Nederlanders zich misschien wel nog steeds op te warmen met vuurtjes gemaakt van koeienvlaaien...(staat zelfs in Nederlandse geschiedenisboeken(laatste stukje, toen het Aziatische(veel minder geweldadige) rijk floreerde)
gerardv.d.voort
-44-  gerardv.d.voort:
Prem,kom maar naar Rotterdam,wij begrijpen je tenminste. Een Hoogvlieter,die een abonement heeft op de beste krant van Europa!!!!!!.Ps ik denk[vermoed] dat veel van de reactie,s,geen krant lezen of de Telegraaf. Gerard
alweer de kenner ;)
-45-  alweer de kenner ;):
Dit stukje tekst is weer zoiets waar Prem het over heeft --> clownmakerij...

De gouden kooi is een beetje uit de lucht gegrepen...Prem maakt zelf ook programma's. Indien je goede kritiek wilt leveren, val hem dan aan op zijn eigen programma('s), maar niet met een programma, waarmee geen associatie is...

Al met al dus een zwak stukje tekst, wat niet eens een column genoemd mag worden...

Volgende keer beter, dit keer krijg je het voordeel van de twijfel... laten we zeggen, een 2e kans! ;)
gerardv.d.voort
-46-  gerardv.d.voort:
Ps,de krant die ik bedoelde ,is uiteraard HET PAROOL!!
de kenner, maar dan net iets anders ;)
-47-  de kenner, maar dan net iets anders ;):
bovendien neigt de titel naar puberaal taalgebruik..
de kenner aan gerardv.d.voort ;)
-48-  de kenner aan gerardv.d.voort ;):
ik lees de laatste tijd idd, weinig kranten... heb het te druk met het lezen van machiavelli, marcus aurelius, plato en Sun Tzu... misschien binnenkort maar weer abonneren ;)
Enzo D-Ambrosio
-49-  Enzo D-Ambrosio:
Prem heeft recht op zijn mening. Echter kijkenden hiernaar, had het, ook voor hem, op zijn plaats geweest als hij deze via een livestream vanuit Paramaribo had gegeven.

Wat doet hij hier nog? Vechten hoor ik als antwoord? Volgens mij vecht deze man alleen tegen zichzelf.
Timba
-50-  Timba:
@master of science:
Check je feiten, knul. De Renaissance was al gepasseerd. Een wereldhandelsrijk stamp je niet zomaar uit de grond. De VOC droeg maar 6% aan onze rijkdom bij in die tijd. De WIC nog minder.
-51-  :
@EC: Wij hebben geen 34 reacties verwijderd hoor. Kan zijn dat ze dat bij AT5 gedaan hebben, maar wij zijn AT5 NIET.
Effraim Soebrati
-52-  Effraim Soebrati:
Waar ik mij nou over verbaas, is het feit dat iedereen uithalen naar een ander als normaal ervaart. Hoe zit het met Jelmer die zijn persoonlijke mening hier reflecteert en voorbij gaat aan het begrip professionalisme? En wat de drank betreft, laten we vooral eerst een kijkje in eigen keuken nemen, alvorens te oordelen over de ander qua drankgebruik. Heel wat verborgen alcoholisten die de volgende dag een balans zoeken tussen vallen en blijven zitten op hun stoel.
markp
-53-  markp:
@ EC

waarschijnlijk bedoel je de reacties op de site van AT5, die zijn hier te lezen: http://web.at5.nl/dezwoeles...

Wellicht ten overvloede: Amsterdam Centraal staat inhoudelijk volledig los van AT5. Lees: http://www.amsterdamcentraa...
-54-  :
@Effraim: ik neem even een kijkje in mijn eigen keuken en zie dat ik sinds begin 2007 geheelonthouder ben. Betekent dat dat ik nu wél mag zeggen dat Prem gewoonweg niet stomdronken op zijn werk moet verschijnen?

Nee - zelfs als ik wel dronk (en tegen drankgebruik heb ik zeker geen principiele bezwaren), dan nog mag je iemand die niet in staat is zijn eigen drankgebruik in de hand te houden, gerust bekritiseren.
Effraim Soebrati
-55-  Effraim Soebrati:
@Daniel: Fijn dat je geheelonthouder bent. Maar wie bepaalt uiteindelijk of je je eigen grens hebt bereikt? Juist, jijzelf. Als wij van een ander vinden dat die teveel genuttigd heeft, zijn wij zelf op dat vlak geweest waarbij de limieten wellicht overschreden zijn. Dan nog, jij bepaalt wat jij acceptabel acht in het leven.
-56-  :
Je vint dus niet dat je als werknemer een plicht hebt jegens je werkgever, en als presentator een plicht jegens je luisteraars? En je vindt dus ook niet dat je iemand mag veroordelen wanneer hij deze plicht verzaakt?
EC
-57-  EC:
AT5 heeft de reacties weer teruggeplaatst! Gisteren stonden ze niet meer op de website. Nu staan ze er weer. Erg vreemd allemaal.
Henry
-58-  Henry:
Ik als vrij rechtse autochtoon vond dat hij zeker wel een punt had (al had hij het wel wat subtieler/fatsoenlijker kunnen brengen....al had de presentatrice het ook een stuk beter aan kunnen pakken).
DR
-59-  DR:
Prem heeft een leuk programma, kan presenteren, maar bij AT5 was hij alleen maar beledigens
Suffie
-60-  Suffie:
Mensen die vuurtjes stoken zijn vaak nuttig om dingen te laten bewegen.

Je moet je brandstof alleen niet zelf bedenken...
kim
-61-  kim:
Dit is weer alemaal soooo typerend is er eindelijk weer een gekleurde nederlander die roept hoe de gekleurde nl zich voelt wordt er alle maar dan ook echt alles aan gedaan om “The Blackman” weer in de pas te krijgen aangezien niemand tegen een goed gebekte man op kan wordt het maar op een vieze manier gedaan door over persoonlijk dingen te praten
Prem Ga zoo door!!!
de tijd van de slaverij is voorbij mense de gekleurde Nederlanders mogen en moeten ook hun gevoelens moeten uiten en alle op hun manier aangezien zei een tempramentvole achtergrond hebben zal het niet stilletjes gaan.
Ik vondt dat hij op sommige punten gelijk had er zijn nog steeds te wienig gekleurde mensen in de media Sylvana, John Noralie en Rayman no disrecpect maar we hebben ze al gezien het is tijd voor nieuwe opkomende gekleurde mensen.
-62-  :
@Kim: dat is nou precies het probleem, dat mensen denken dat Prem (en hijzelf) spreekt “voor de zwarte man”. De Hindoestanen die ik spreek, schamen zich juist voor hem.

En moeten er meer “gekleurde” mensen in de media? Misschien - maar is Prem de man die zo'n boodschap moet brengen? Nee!
Suffie
-63-  Suffie:
Net als dat het allemaal weer sooooooo typerend is, dat als mensen inhoudelijk kritiek hebben op iemand die toevallig een gekleurd velletje heeft er altijd weer een paar op hun achterste benen gaan staan en in al of niet bedekte termen beginnen over discriminatie en slavernij.

Vermoeiend...
Lepel
-64-  Lepel:
Een betoog zonder argumenten, dramatisch. En dan ook nog “jezelf iriteren”. Dat noemt zich journalist? Ga terug naar school jongetje!
JEAN PIERRE
-65-  JEAN PIERRE:
Weet je wat ik nou zo lullig vind van deze hele zaak..?? Prem kan (wil) zelf helemaal geen antwoord geven op dit hele gedoe. Iedereen zit iedereen af te zijken over hoe dronken (of niet) hij was. Hij (Prem) is niet echt mijn favoriete presentator, maar ik heb wel respect voor de manier waarop hij zijn mening uit richting alle rassen en standen. En laten we wel wezen...hebben we niet allemaal wel eens een steekje laten vallen met een slokje op!! Kom op lieve mensen niet zo hypocriet allemaal!
Kim
-66-  Kim:
Back @ Daniel Schut:
Ik heb een heleboel vrienden met multiculti achtergrond en hun schaamen zich voor de gekleurede mensen die maar gewoon met de flow meegaan en niks durven te zeggen en geloof me hun voelen sterk wat Prem roept of hij het nu dronken doet of niet maar hij maakt zn punt, als Theo (van Gogh) dit zou roepen zou dit tegek zijn en wat een goede man zou het dan zijn. Je ziet en hoort gewoon te weinig in de nederlandse samenleving over multi culti en wat je ziet is meestal op een slechte manier dat is jammer. Voorbeeld wordt er een reclame gemaakt over BKR geregistreerde mensen die wel een lening bij een of ander instantie kunnen krijgen wordt er een gekleurde gezin daar gezet dat is gewoon beeldvorming. Mensen moeten begrijpen dat tenzij je zelf een muliticulti achtergrond hebt en dat ook sterk voelt dat je niet zult begrijpen hoe de ander zich voelt en als de ander dat duidelijk maakt dat niet een aanval is op je hele zijn maar gewoon een uiting van gevoelens. En Of Prem dat wel of niet moet zijn nou hij is op het moment de eenige die daar zit dus mijn vote heeft hij.
-67-  :
@Kim: Ik HEB zelf een multiculti achtergrond,maar nog steeds wil ik niet dat Prem voor me spreekt. Jij stelt dus voor dat we als “spreekbuis” voor “de allochtonen” níet een BKR-geregistreerd armoedegezin moeten hebben maar een alcoholistische schreeuwlelijk? Waarom kunnen “we” niet een intelligente, welbespraakte en beschaafde vrouw of man hebben als spreekbuis?

Overigens zet ik “we” tussen haakjes, en wel hierom: de problemen die “de ene allochtoon” ervaart zijn heel anders dan de problemen die “de andere allochtoon” ervaart. Een Marokkaan ervaart hele andere conflicten met de Hollandse meerderheid dan een Turk, een Antilliaan, een Creool, een Chinees of een Hindoestaan. Dat jij al die “allochtonen” graag op één hoopje ziet, en één spreekbuis wil voor al die verschillende achtergrond, komt op mij heel erg vreemd en verdacht over.
rudipensionado
-68-  rudipensionado:
Hé JP, was Prem erg dronken?
Suffie
-69-  Suffie:
Lepel, ik weet niet wat jij allemaal leest, maar ik heb Jelmer zich nergens journalist horen noemen. En voordat je begint over iemands spelling (bekend zwaktebod bij gebrek aan argumenten), het is: iRRiteren. En nu terug in je bestekla, vort!
Dennis
-70-  Dennis:
Wanneer die witte schreeuwlelijkerds als wijlen Pim Fortuyn en Geertje de meest beledigende en racistische taal uitkramen dan moet alles gezegd kunnen worden als een zwarte dat doet, is hij gek en moet hij worden afgevoerd.
Suffie
-71-  Suffie:
Dennis, als dat jouw waarneming is dan heb je de afgelopen jaren aardig met je kop in het zand gezeten. Of wil je nou echt gaan lopen beweren dat Blonde Dolly bij weldenkende mensen serieus genomen wordt?
Dana
-72-  Dana:
Lieve mensen, ik ga weer even terug naar het onderwerp: de uitzending van de Zwoele Stad met Prem. Heb zelf met de handen voor mijn ogen zitten kijken, niet vanwege 'het punt van Prem', want dat had hij zeker. Maar vanwege de manier waarop hij zich gedroeg: als onbeschofte talkshowgast, zowel de andere gast als de presentator negeerend. De nachtmerrie van elke onervaren presentator. Hij had zich toch wel wat collegialer op kunnen stellen.
Kim
-73-  Kim:
My point exactly Dennis.
Waarom hun wel en Prem niet.

En Daaniel Ik heb zelf ook een multi culti achtergrond en zeg niet allochtoon omdat ik dat zo een domme benoeming vindt maar ff back things ik snap best dat je je niet vertegenwoordigd wilt voelen door Prem maar de andere multiculti mensen maar dan die met black roots die komen niet verder,
dat is gewoon een fijt en ik bedoel verder in de actualiteiten niet die glamour madia tenzei jij je als canditaat op tv gaat, zal ik je als je standpunten hebt die mij aanspreken ook steunen.
-74-  :
@Kim: we zijn het dus eens: Prem is wel de slechtste pleitbezorger die “de allochtoon” zich wensen kan. Waarom neem jij die handschoen niet op?
rudipensionado
-75-  rudipensionado:
Of je nu voor of tegen Prem bent zal wel een discussie blijven.
Wat volgens mij geen punt van discussie hoeft te zijn is dat iedereen toch wel ziet en hoort dat hij onbeleefd is?
Dennis
-76-  Dennis:
@Suffie Ik weet niet wie jij wel of niet weldenkend noemt, maar ik weet wel dat hij bij de laatste verkiezing een zeer behoorlijke zege had gehaald.
Dennis
-77-  Dennis:
@Daniel Schut. Iedereen brengt zijn boodschap op zijn manier, misschien moet je minder letten op de boodschapper en wat meer op de boodschap, dan zal je zien dat hij/er wel daadwerkelijk een punt heeft/is.
Kim
-78-  Kim:
@ Daniel : Maar Prem is de slechtse niet hoor hij is gewoon wie hij is en dat acsepteer ik want we moeten allemaal wat verdraagzaamer worden
En wat de media carriere beterft hmm zou wel willen maar er zijn een paar punten waar ik tegen op zou botsen 1 Ik kan er heel slecht tegen als ik me ergens voor inzet en je overal maar tegen gesloten deuren loopt en dat heb je veel hier dus daar zou ik al pissed over worden. 2 Ik ben zeer tempramentvol zal ik het maar noemen en zal “erger” als Prem mijn stand punten duidelijk maken. En dat zou ik die arme mensen die zich heel snel beledigd voelen niet aan willen doen. ;)
rudipensionado
-79-  rudipensionado:
Natuurlijk moeten wij kijken en luisteren naar de boodschap maar dan toch liever met wat meer beschaafdheid.
Het is niet alleen een goed voorbeeld dat doet volgen ook een slecht voorbeeld doet volgen en nog meer van die premmetjes schiet niemand iets mee op.
Verbeter de wereld etc.
Richard
-80-  Richard:
Als ik aan Prem denk dan zie ik drie dingen:
Irritatie,te aanwezig,corrigerend gedrag.

Maar je weet wat ze zeggen:Een programma scoort zolang ze over je praten,èn dat is blijkbaar gelukt,want velen kijken.Zal ie toch wel ièts goed doen
yanny scutt
-81-  yanny scutt:
Prem moet blijven omdat hij erg betrokken is bij de samenleving.

En daar gaat het om. Goed, hij zal emotioneel weleens doorschieten met of zonder borrel, maar dat maakt hem geen onmens.

Ik vind de programma's van Prem erg goed als ik er al eens langs kom op de TV-kanalen en zijn betrokkenheid valt mij dan erg op.

Hetzelfde gevoel had ik met Vincent van Gogh (en wat erg dat iemand het nodig vond om hem daarom af te slachten!...) Groet; Yanny
rudipensionado
-82-  rudipensionado:
Yanni,
Het is niet de betrokkenheid die ter discussie staat maar zijn manier van optreden. Zie bovenstaande mededelingen. Mensen die op t.v. verschijnen realiseren zich onvoldoende dat zij hun gedrag dienen aan te passen. Jongeren zien in afwijkend gedrag, want dat is het van Prem, een vorm van legalisatie hetgeen weer zal leiden tot normvervaging.
Richard
-83-  Richard:
@Yanny, Vincent van Gogh is afgeslacht? Ken uw geschiedenis zou ik zeggen.
rudipensionado
-84-  rudipensionado:
Tsja, dit is recente geschiedenis en zal in iemands hoofd deel uitmaken van het zg. korte geheugen.
Yanny haalt Theo en Vincent door elkaar.
Het onderwerp was trouwens de grote bek van Prem.
Knakworst
-85-  Knakworst:
Heeft iemand die grote bek van Prem al eens opgemeten ????
rudipensionado
-86-  rudipensionado:
Krijgt prem het dan nu uitgemeten?
Petra
-87-  Petra:
Prem heeft gewoon gelijk!
AT5 is een grachtengordelomroep geworden. Dat zomeravond programma ''de zwoele stad'' wordt bijna volledig door hen gevuld, compleet met yuppenkindjes die liedjes zingen. Slaapverwekkend saai. Ze hadden dat programma beter in een koffiehuis op de cuyp of zo op kunnen nemen want dames en heren NIeuwkomers....er is nog een heel stuk Amsterdam buiten de grachtengordel. Dus niet de boodschapper (Prem) stenigen svp maar oogkleppen af en het ECHTE Mokum weer induiken!
yanny scutt
-88-  yanny scutt:
rupspensionado, sinds wanneer moeten mensen zich aanpassen omdat zij bekend zijn en ,dus, op TV te zien zijn?! Weet jij dan wat er wel/niet gezegd mag worden op TV?! Wie denk jij wel dat je bent!

Vincent van Gogh werd gek van de sloomheid van zijn omgeving en hetzelfde zou je kunnen zeggen van achterneef Theo, die echt keihard protesteerde op het 'schilderij' de Televisie...

Petra heeft gelijk het 'geouwehoer' van de z.g intellectuele gracht en rivierbewoners neemt weer een vlucht van heb ik jou daar. En het slaat nergens op, want zij weten 'van hun gezond niet af' (Jiddisch gezegde) en handelen daar dan ook naar...

Geef mij maar een Prem met borrel die echt gaat kijken in onze probleemgebieden en zich daar druk om maakt, net als Theo dat deed en Pim Fortuyn.

Want de tendens nu is; dat dat( Theo, Pim en alle anderen) wel heeeele slechte mensen waren en dat klopt niet.

Prem moet heel fijn doorgaan!

Groet; Yanny
rudipensionado
-89-  rudipensionado:
Er komen steeds meer namen bij en dat is off-topic.
Blijkbaar ben je het oneens met mij waar het gaat om fatsoenlijk op de t.v. te verschijnen. Dat kan. Smaken verschillen niet alleen maar opvoedingen ook. Dit laatste zal onze meningen blijven scheiden want ik blijf van mening dat wanneer iemand op de t.v. verschijnt deze zich fatsoenlijk dient te gedragen.
In het bedrijfsleven is het ook zij dat je bij klantencontact represenattief dient te zijn en je aldus te presenteren. Helaas laten mensen daar ook al steken vallen.
Als de jeugd het gedrag van o.a. Prem als een voorbeeld ziet van wat allemaal kan dan staan ons nog nare dingen te wachten.
Liz
-90-  Liz:
Ik weet nog heel goed dat Laetitia Griffith eens een paginagrote advertentie kreeg, geïnitieerd door Prem, waarin stond dat hij namens “zwart Amsterdam” trots op haar was dat zij het als 'zwarte vrouw'zo ver geschopt had ofzo, of het was een oproep aan zwarte kiezers om toch vooral op haar te stemmen, ik weet het niet meer. Ik weet ook nog goed de reactie van John Jansen van Galen in het Parool die Prem terecht wees op het racisme daarvan. Vergelijkend: stel dat JJvG namens de blanke Amsterdammers Tjeerd Herrema of een andere witte meneer/mevrouw op een poster had aangemoedigd, omdat hij trots was op hem als blanke, (of moet ik hier heel politiek correct witte zeggen?) dan was het land te klein geweest. Prem is dus zelf een hele grote, blankenhatende racist.
karel
-91-  karel:
pffff. Ik word echt moe van die pensionado en ene Yanny. Tjonge, kunnen jullie niet eens proberen off topic te blijven? Get a life!
rudipensionado
-92-  rudipensionado:
Wie is nou weer Karel? Nooit van gehoord. Wat scheelt er precies aan dit topic?
Arnoud de Jong
@Karel:
Hopelijk bedoelt u 'on-topic' blijven, want daar houden wij hier strikt de hand aan. ;-)
yanny scutt
-94-  yanny scutt:
Meneer rups (of pensionado) ik vind dat- juist!- als je op TV bent gewoon jezelf moet zijn. En Prem doet dat heel goed!

De TV wordt al teveel bevolkt door mensen die zichzelf niet zijn (en PC-correcte meningen verkondigen van overheid of uitzend-baas)Juist daarom is Prem zo verfrissend!
Graag houden zo lijkt mij! Groet; Yanny
rudipensionado
-95-  rudipensionado:
C'est la ton que fait la musique!

Yanni, wat is er met mijn naam? Ik maak ook geen grappen over jouw naam terwijl dat een inkoppertje is.
De meningen over Prem blijven ons scheiden maar dat geeft niet. Ik ben en blijf van mening dat je, ondanks dat je jezelf blijft, dit op correcte wijze kan presenteren. Prem heeft fatsoensnormen overschreden met zijn gedrag tijdens het gesprek en dat was niet de eerste keer.
Als er meer van die premmetjes op de tv zouden komen zien anderen daar weer een soort van voorbeeldgedrag in en dat lijkt mij niet de bedoeling.
Het zijn dus absoluut niet de onderwerpen waar ik over val maar slechts zijn presentatie daarvan. Wat blijft daarvan hangen? Toch weinig? Alle aandacht voor Prem en de boodschap verdwijnt daardoor naar de achtergrond terwijl hij best wel relevante zaken ter tafel brengt.

C'est la ton que fait la musique!
yanny scutt
-96-  yanny scutt:
Lieve Rups!

Het verschil tussen jouw naam en de mijne is duidelijk. Ik onderteken mijn (inderdaad weinig bescheiden) bijdragen met mijn eigen naam-en dat is inderdaad een inkopper!-terwijl jij jezelf (en een ieder die dit leest) met een zelfbedachte naam toespreekt omdat je niet herkent wilt worden..Tja!

C'est la ton que fait de la musique.

Maar aan dat soort muziek doe ik niet mee! Bah!!
rudipensionado
-97-  rudipensionado:
Yanni,
Gezien alle op dit forum gebruikte namen moet jij je hier dus helemaal niet thuis voelen.
Mijn advies is om op te houden met je nachtelijke kruikenzeikerij danwel te pogen om on-topic te blijven.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.