Home > > Heen en weer racen met zieke huisdieren in Amsterdam

Heen en weer racen met zieke huisdieren in Amsterdam

null
Amsterdam - Hoewel de meeste van onze trouwe lezers inmiddels waarschijnlijk in het bezit zijn van een knuffelrobot in plaats van een huisdier, vraag ik toch nog even uw aandacht voor de 'echte' huisdieren. Met de zorg voor acuut zieke dieren is het namelijk vreemd geregeld in Amsterdam.
Voor acuut zieke dieren bestaat in Amsterdam, alleen buiten kantooruren, de spoedkliniek voor dieren. Leest u die zin nog eens.
De spoedkliniek voor dieren is er, voor ernstig zieke dieren, namelijk echt alleen buiten kantooruren. Ik zal met een voorbeeld uitleggen wat dat inhoudt.
Enige tijd geleden werd mijn kater plotseling erg ziek. Ik belde met de spoedkliniek voor dieren en werd vriendelijk te woord gestaan; ik mocht meteen komen. Daar aangekomen bleek hij flink ziek te zijn: hij kon niet meer plassen en had daardoor lever en nierschade opgelopen. Hij was zo ziek dat hij continue bewaking nodig had. Daarbij werd mij verteld dat die continue bewaking bij de spoedkliniek voor dieren alleen 's avonds en 's nachts geboden kon worden, omdat alleen dan een dierenarts aanwezig was. Dit resulteerde in de volgende constructie: als mijn kater in de loop van de nacht flink opknapte, dan mocht hij daar de volgende dag blijven. Als hij niet opknapte of verslechterde, moest ik hem 's morgens komen halen en naar een andere dierenarts brengen. 's Avonds idem dito: als het dan nog slecht met hem ging, moest ik hem weer ophalen bij de 'dagkliniek' en terug brengen naar de spoedkliniek. Zo ging dat enkele dagen. Los van de praktische bezwaren (ik heb gelukkig een begrijpende werkgever), leidde dat ook tot gevaarlijke situaties. De eerstvolgende avond toen ik mijn kater ophaalde bij de 'dagkliniek' was hij met behulp van een infuus redelijk opgeknapt. Echter, toen ik me vervolgens door de spits naar de spoedkliniek haastte, kachelde hij zienderogen in en kwam in een heel slechte conditie daar aan.

Niets ten nadele van de spoedkliniek, het personeel heeft me vriendelijk en kundig geholpen en mijn kater heeft het gehaald en is weer kerngezond. Maar het is wel een erg vreemde situatie. Waarom is de spoedkliniek niet ingebed in een gewone kliniek waar overdag een dierenarts zijn reguliere praktijk houdt?
Stel je voor dat deze constructie voor mensen zou gelden; dat alle patiënten die intensive care verpleging nodig hebben 's morgens door hun familieleden zouden moeten worden opgehaald en naar een kliniek gebracht worden waar overdag een intensive care arts aanwezig is, en 's avonds weer teruggebracht zouden moeten worden naar een spoedziekenhuis voor buiten kantooruren. Met alle risico's van dien. Ondenkbaar natuurlijk. Maar voor onze zieke dieren werkt het dus wel zo...

21 reacties op "Heen en weer racen met zieke huisdieren in Amsterdam"

evilbertje
-1-  evilbertje:
dat moet dan zeker veranderen!!!!!!!!!!.
Rickll
-2-  Rickll:
Ik heb ergens gelezen dat er op korte termijn een dierenziekenhuis in Amsterdam zou komen.
Dan zouden beschreven situaties niet meer voor hoeven komen.
yanny scutt
-3-  yanny scutt:
Lieve Carla, voor mensen werkt het net zo, helaas..

Mijn zwager werd in juni jongstleden met ernstige klachten opgenomen in het Flevoziekenhuis.

Het is daar (dus!) normaal dat je de vraag voorgeschoteld krijgt bij het intake-gesprek of je geranimeerd wilt worden in geval van hartfalen. Het maakt dan niet uit hoe oud je bent (zwager is 45 geworden) of wat je mankeert.

Of je nu mens of dier bent maakt niets uit. Als je iets mankeert kun je je begrafenis/crematie regelen bij het intake-gesprek! Teiltje! Yanny

PS. Wat betreft levensbeeindiging zijn huisdieren wel weer beter bediend dan de mens. Groet; Yanny
Suffie
-4-  Suffie:
Kennelijk gaat het ons in dit landje wel erg goed dat we de zorg voor onze dieren vergelijken met de reguliere gezondheidszorg. Moet we niet doen. Afgezien van wat stichtingen die afhankelijk zijn van giften is de hele dierengezondheidszorg een bedrijfsmatig en commercieel fenomeen, net als reparatiebedrijven, onderdelenhuizen en rioolontstoppers. En met die wetenschap moet je -hoe toepasselijk- een gegeven paard niet al te nauw in de bek kijken.

De spoedkliniek doet precies wat de naam belooft: opvang en eerste hulp bieden op de tijdstippen dat de reguliere dierenartsen gesloten zijn. Een extra'tje op initiatief van een aantal dierenartsen die problemen hadden met de bestaande piketregeling waarbij iedere dierenarts bij toerbeurt 'de dienst' had in de avond en de nachtelijke uren. De spoedkliniek is in eerste instantie bedoeld als 'eerste hulp' en niet als 'intensive care' en dat betekent automatisch dat sommige diensten beperkt zijn.

Willen we het anders? Zal vast geen probleem zijn, alleen weet ik nu al zeker dat we dat vet terugzien in de rekening....

@Yanny: Ik snap dus echt he-le-maal niet wat deze reactie met de spoedkliniek voor dieren te maken heeft, maar omdat je nu de weg wel heel erg kwijt bent toch even een reactie mijnerzijds: Naast de categorie mensen met amandelproblemen en ingegroeide teennagels zijn er nog steeds mensen die in ziekenhuizen worden opgenomen met minder gunstige vooruitzichten, mensen waarbij operaties en ingrepen risico's met zich meebrengen. Daarnaast is het nog steeds zo dat zelfs de domste en eenvoudigste ingrepen ineens risicovolle of kritieke situaties met zich mee kunnen brengen. In dat licht vind ik het volledig normaal dat een ziekenhuis vooraf aan de patiënt zelf vraagt wat hij wil in het geval dat er wat mis gaat: kappen, of doorleven als een kasplantje. Dat scheelt namelijk de familie een heleboel zorgen als er onverhoopt -hoe onwaarschijnlijk ook- iets mis gaat. Als je daar al een teiltje voor nodig hebt zal ik maar niet vragen hoe je over een donorcodicil denkt...
Femke
-5-  Femke:
Simpele oplossing:
Breng je dier naar het DIERENZIEKENHUIS AMSTERDAM!
Dus dat dierenziekenhuis is er al Rick.

Al een paar keer gebruik van moeten maken in de nachtelijke uren en mijn huisdier is echt uitstekend geholpen.
(dit in tegenstelling tot de dierenspoedkliniek)
mirjam
-6-  mirjam:
De spoedkliniek is een rotkliniek die enkel aan de centen denken. Onze poes had een zware operatie ondergaan en in het weekend begon de wond te bloeden, mijn dochtertje en ik waren daar geweest en ze wilden haar weer opereren omdat er misschien een darm gesprongen was maar dan moest ik wel even 1800 Euro contant betalen. Zoveel geld heb ik niet, die eerste operatie mocht ik van de dierenarts in termijnen betalen 1200 Euro. En toen werd er keihard gezegd, dan kunnen we niets voor je doen, kans is dat ze het weekend niet haalt en anders moet je maandag naar je eigen dierenarts. Mijn dochtertje en ik hebben de hele weg naar huis huilend gelopen. De poes heeft het overigens wel gered maar dat vergeet ik nooit meer.
JEAN PIERRE
-7-  JEAN PIERRE:
Voor alle duidelijkheid: deze topic gaat over dieren toch? Kunnen er misschien wat adressen worden gegeven WAAR b.v. het Dierenziekenhuis is? En WAAR de kliniek??
Sigi
-8-  Sigi:
Akelig verhaal en erg blij dat ie het gehaald heeft en weer gezond is maar
vraagje aan Carla,
Had je je kater niet gewoon bij de dagkliniek kunnen laten(nadat je hem had opgehaald bij de spoedkliniek)? Bij mijn dierenarts kon de kat gewoon blijven toen ie hulp nodig had.
Petra
-9-  Petra:
Ik heb iets soortgelijks meegemaakt bij de spoedkliniek. Mijn hond had een maagtorsie, een levensbedreigend spoedgeval dus. Toen vastgesteld werd dmv foto,s dat de hond onmiddelijk geopereerd moest worden om zijn leven te redden werd ons gevraagd of we dit wilden omdat de kosten contant afgerekend moesten worden. En ja....wat doe je dan met een inkomen van 850 euro....ong. de kosten van de operatie? En net een andere dure ingreep achter de rug? Het noodpotje was op.
Afbetalingsregeling kon niet dus ik heb gelogen dat ik het geld had. Ik kon mijn hond niet dood laten gaan op die tafel terwijl hij gered kon worden. De volgende hebben we gelukkig het geld kunnen lenen anders hadden we hem niet eens meegekregen.
Mijn hond heeft het gered en dat is nog steeds het belangrijkste maar als ik aan dat voorval denk krijg ik nog steeds een nare smaak in m,n mond.....
Petra
-10-  Petra:
Reactie op Jean Pierre
Dierenziekenhuis Amsterdam Tel:4081408

Leuvenstraat 12 1066 HC Amsterdam. Ook weekend en spoeddienst.
yanny scutt
-11-  yanny scutt:
Suffie, in ons welvarend land hoort er reguliere zorg te zijn voor ALLES wat leeft!
Hans Sleper
-12-  Hans Sleper:
De spoedklininiek op de Weesperzijde is gelukkig al lang niet meer de enige diereartsenpraktijk in geval van acute nood in de avond of weekend.. De spoedkliniek is duur, wil altijd meer doen dan noodzakelijk, dikwijls werken er onervaren dierenartsen. kortom ; eerst lekker verdienen daarna gaan we eens kijken naar het welzijn van het dier.
Want sinds ruim TWEE JAAR is er DIERENZIEKENHUIS AMSTERDAM. Vlakbij het Slorvaart ziekenhuis. Als er in de avond of het weekend wat gebeurt moet je bellen en vervolgens kun je de dienstdoende arts bellen.
Uistekende verhalen van gehoord. Zelf gelukkig geen gebruik van hoeven maken. Ik ben het baasje van een fantastische labrador en binnenkort een zwarte Britse korthaar (hele lieve raskatten ).
Adres ; http://www.dierenziekenhuis...
Hans Sleper
-13-  Hans Sleper:
Kortom ; een stelletje ratten bij de soedkliniek. Betalen.....kun je dat niet laten we je hond of kat toch creperen.
De arts die ik op dat moment tegenover me heb zal het nog heel lang heugen. mensen niet meer naar de spoekliniek. Gaan ze vanzelf sluiten.
Ga naar het diernziekenhuis Amsterdam.
Want daat werken wel mensen met een hart voor dieren.
http://www.dierenziekenhuis...
yanny scutt
-14-  yanny scutt:
Hans Sleper, Ik begrijp jouw verhaal niet goed want ik heb uitstekende ervaringen met de dieren-kliniek op de Weesperzijde.

Taxi-vervoer moet je zelf regelen maar je kunt wel bellen vanuit hun balie.

Als jouw dier stervende is met kanker (of iets anders) dan zijn die mensen in die kliniek juist de personen die je nodig hebt!

Ik heb daar heel goede ervaringen mee want bezit al heel m'n leven huisdieren.

Ik begrijp jouw klacht niet want volgens mij heb je een lief dier verloren en voel je je niet goed behandeld (als eigenaar van het dier) bij de Weesperzijde -kliniek.

Wat is jouw klacht precies?
Hans Sleper
-15-  Hans Sleper:
Hallo Yanny,

Ik kan zo langzamerhand wel een boek schrijven over de waardeloze, geldbeluste instelling van de spoedkliniek. De vele verhalen die ik heb gehoord van katten en honden baasjes spreken voor zich.

De DIERENAMBULANCE ( jawel ) gaat alleen nog naar het dierenziekenhuis Amsterdam, of je moet perse naar die laaienlichters van de spoedkliniek willen. Moet ik nog meer zeggen.....
Maar Yanny ga gerust je gang. Het is jouw geld en dier.

Vriendelijke groeten,
Hans
betty
-16-  betty:
Lezers,
geen haleluja voor dierenziekenhuis Amsterdam
want deze stuurde me ook de straat weer op terwijl mijn huisdier ONDERTEMPERATUUR had.
Ze hadden haar op een warmte mat moeten leggen en daar moeten houden. Ook slecht advies met het toedienen van dwangvoer. De hoeveelheid was VEEL te weinig. Dat weet ik achteraf pas. We hebben een week gevochten en toen overleed ze.

Met mijn andere huisdier naar de spoedkliniek gegaan te amsterdam. Ze kon al zien wat er met haar was terwijl ze nog afgedekt in haar bakje lag. Uitgaand van een uitpuilend oog. Maar mijn huisdier heeft altijd uitpuilende of wel erg bolle oogjes gehad door een verkeerde fok, dus dit corrigeerde ik. Dat werd me niet in dank afgenomen misschien omdat er een stagaire bij was. De discussie van mijn kant was dat het een midden of binnenoor onsteking moest zijn, het bewijs was notabene ook nog geel vocht wat in haar oortje zat incl neurologische kwalen. De dierenarts vond dat ze zelf moest eten ipv dwangvoederen en zelf haar vacht schoon moest kunnen houden ( dat dier was ziek en had andere prioriteiten dan dat ) Ze wilde niets anders dan mijn huisdier in laten slapen om haar niet te laten lijden.
Nu vind ik via internet gewoon alle symptomen van binnen en middenoor ontsteking en ze voldoet aan de binnenoorontsteking. Ze had geen hersenafwijking zoals de arts beweerde.
Ze was me aan het overrulen met haar universitaire studie en deed erg kattig toen ik haar tegensprak betreft de dingen die ik als verzorger alleen kan weten.

Dus nee tegen ziekenhuis amsterdam en nee tegen de spoedkliniek in amsterdam
betty
-17-  betty:
positieve ervaringen heb ik ook ;

dierenkliniek wilhelminapark te utrecht
dierenkliniek osdorp te amsterdam

maar in spoedgevallen is er dus een probleem want dat ziekenhuis is geen aanrader maar heeft tot nu toe een goed imago. Wel redelijke prijzen integenstelling tot anderen, maar dat moet niet de hoofdreden zijn
Hilde
-18-  Hilde:
Helaas, ook wij hebben slechte ervaringen met de Spoedkliniek, van tevoren werd ons gezegd dat de opname en verzorgingvan poes 400 tot max 700 euro zou kosten voor 2 dagen(!), bij ophalen was het zo'n slordige 1000 euro. En werd ons gezegd dat dit ons heel duidelijk was medegedeeld en de eerdere indicatie nooit was gegeven... het laatste is er nog niet over gezegd..
We werden door sommige artsen (4 gezien en gesproken op 2 dagen!) vriendelijk behandeld, maar door anderen en de assistente ronduit onbeschoft behandelt.
Dus als je er echt heen moet, vraag heel duidelijk wat het gaat kosten en als het even kan..
En poes heeft het helaas niet gehaald..
dieke vernooy
-19-  dieke vernooy:
jee, dit maakt indruk. Ik woon in Amsterdam -oud-zuid.en mijn dierenarts zit in de johannes verhulstraat. Die heeft mij met mijn kat Tijger 11 jaar tot nu toe naar alle tevredenheid geholpen. laast moest er nog een tand worden getrokken.hij kon niet meer eten. misschien heb ik nog geboft. dat ik niet naar 24 uurs opvang moest.Zijn voorganger kat mickey is 20 geworden
Paris
-20-  Paris:
De spoedkliniek op de Weesperzijde is inderdaad rotkliniek. Door hun tekort doening was mijn hondtje die zwanger was bijna overleden en haar pupie is ook dood en dat alleen omdat ik mijn eigen Echo had en hun wilden een Echo, Rontgenfoto, en een paar andere dingen laten doen of anders hielpen ze niet! Het zijn geldwolven die alleen maar dollar tekens zien!
Marja
-21-  Marja:
Ook wij hebben niet zo`n heel fijne ervaring bij de spoedkliniek.
Ons hondje van nu 4 jaar was vorig jaar juni erg ziek veel spugen en diarree.
Op advies van onze eigen dierenarts in Purmerend een bezoek gebracht aan de Weesperzijde dit omdat uit de onderzoeken gebleken was dat zijn lever drie keer zo groot was en de leverwaarden 5 keer verhoogd.
Daar in de kliniek zijn wij erg goed geholpen er is een echo, punctie`s bloedonderzoek en ontlasting onderzocht en wij zouden met een paar dagen de uitslag krijgen, Dit bezoek kostte ons ¤373,00 wat wij graag wilde betalen als ze hem maar konden helpen.
Op woensdag 9 juni 2009 kregen wij een telefoontje dat ze geen goed nieuws voor ons hadden uit de punctie was gebleken dat er allemaal foute cellen in zijn lever aanwezig waren.
Op mijn vraag of ze dan nog iets voor hem konden doen was het antwoord nee ze konden alleen een groter biopt nemen om te kijken waar het vandaan kwam dit kost ong.¤350,00
maar als dat ook niet goed was konden ze niks voor ons betekenen dit hebben wij in overleg met onze eigen dierenarts dus niet laten doen.Op mijn vraag of hij nog een jaar kon leven zei hij nee want dan heb ik een verkeerde diagnose gesteld.
Nou die hebben ze zeker want hij leeft nog steeds gelukkig en zijn bloed is pas bij onze eigen dierenarts weer gecontroleerd en was nagenoeg normaal dus hij heeft waarschijnlijk een ontsteking aan zijn lever gehad.Toen ik dit vertelde aan de arts van de kliniek zei hij had u maar dat andere onderzoek moeten laten doen had u het zeker geweten waarop ik zei dus voor een kleine 800 euro had u mij dan verteld dat hij niet doodziek was.Het is maar wat U er voor over hebt.Op een gegeven hoorde ik zelfs niets meer en had hij de hoorn neergelegd toen ik terug belde zei hij dat hij niks meer hoorde.Ik vind het heel erg dat wij deze berichten hebben ontvangen omdat mijn dochter in oktober bijna onze hond heeft in laten slapen omdat hij ziek was en onze dierenarts ook zei van hoe lang moeten wij nog door gaan met lap middelen.
Wij gaan nooit meer daarna toe in de toekomst ik krijg nu gewoon het idee dat het hun alleen maar om geld te doen is.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.