Home > > Amsterdam kan lelijker en saaier

Amsterdam kan lelijker en saaier

 Lopend van het Centraal Station naar de Heineken brouwerij bij het Weteringcircuit, dat is geen pretje. Je struikelt constant over de bouwwerkzaamheden voor de Noord-Zuidlijn,en passeert het ene na het andere lelijke gebouw. En mochten de gebouwen nog enige schoonheid in zich hebben, dan worden ze ontsierd door neonreclames en steigerdoeken. Afzichtelijk, geen goed visitekaartje voor de stad. Kortom: weg ermee! En daarom is het stadsdeel Centrum met een plan gekomen.

De Rode Loper moet een prachtige oase van rust worden. Van het Centraal Station tot het Weteringcircuit dezelfde rode klinkers, mooie groene bomen, speciaal voor Amsterdam ontworpen verlichting. Ja! Idee is dat daarmee het historisch centrum fantastisch in beeld komt, dat mensen echt plezier hebben om zo de stad binnen te komen, sterker; dat mensen graag op de nieuwe rooie klinkers willen verblijven.

U denkt: schreef je daar verblijven? Inderdaad. Op de Rode Loper moet je lekker willen zitten, genietend van de rust en de ruimte die de stad biedt. Er worden mooie bankjes neergezet zodat de gemiddelde burger hier comfortabel een picknick kan houden.

Natuurlijk ga ik er niet van uit dat de bankjes direct worden ingenomen door junks en klagende bejaarden. En ook de overlast van stinkende stilstaande auto's op weg naar de parkeergarage op het Rokin, hinderlijk fietsende fietsers die echt niet alleen keurig op het fietspad blijven en voorbijrazende trams, zal na deze grondige herinrichting van het centrum voorbij zijn.

Het plan voor de Rode Loper is een idyllisch plaatje, een plaatje dat behoort tot een saaie stad. Als er tuintjes op de Vijzelgracht zouden zijn geweest zouden ze in de plannen van het Centrum allemaal keurig aangeharkt moeten zijn. Zoals een echte stad nog nooit geweest is, zo zou Amsterdam er uit moeten zien: proper, alle tegels keurig recht. Lelijk en onnoemelijk saai.

Wat een geluk: de financiering om dit plan te realiseren is nog lang niet rond. En de metro rijdt voorlopig ook nog niet. Kortom: tijd genoeg om dit idee naar de prullenbak te verwijzen. Dit heeft immers niks met een mooie stad te maken, maar met pure truttigheid.


55 reacties op "Amsterdam kan lelijker en saaier"

Chris
-1-  Chris:
Er zijn route's van het CS richting heineken,die WEL de moeite waard zijn!! Maar dan moet je wel de moeite nemen om eens af en toe stil te staan en naar boven te kijken richting gevels!!! Dat is wat de meeste mensen nog al eens vergeten. De historie van de meeste panden kun je aan de gevelstenen en/of daken aflezen!! Maar als je alleen maar belangstelling hebt voor wat er links en rechts van je gebeurd, en je dan ook nog ergert, dan ben je mijn inziens niet goed met je omgeving bezig.
tripleX
-2-  tripleX:
Ben t helemaal met Jelmer eens!
het Damrak mag dan wel niet iedereens smaak zijn, het laat wel zien dat Amsterdam midden in het leven staat.
Juist door de gevelborden, kleuren, enz
Er is een balans die ons niet meer opvalt maar een eerste bezoeker volgens mij wel.
Wie komt voor de grachten en gevels weet dat hij goed zit door het water en panden links.
De sjieke gast ziet Victoria hotel, Beurs en Beursplein, Kras, |Paleis, Allard Pierson, enz.
Ik hou van de variatie van Amsterdam. Vanaf het drukke Damrak kan je twee keer de hoek omgaan en je loopt op t stille Singel.
Of naar links voor t warme kloppende hart van Amsterdam.
Vrijwel iedere bezoeker kent de grachtenfoto's. Dát zijn de visitekaartjes van Amsterdam. Het Damrak laat zien dat er meer is dan dat.
Mischa
-3-  Mischa:
Ik zie die 'rode loper' wel zitten. Hoezee voor stadsdeel Centrum! En als ze dan toch bezig zijn laten ze dan de 'krot-boten' ook eens aanpakken: opknappen of afvoeren. De stelling dat een stad pas een 'echte' stad is als deze er uitgeleefd uitziet, gaat er bij mij niet in.
Toch, alleen mooie groene bomen... laat dat niet weer die eeuwige iepen worden. Ik hoop dat ze kiezen voor een soort die qua bladkleur of bloem mooi combineert met de rode klinkers (die overigens kaarsrecht behoren te liggen).
tripleX
-4-  tripleX:
@ Mischa
de stad is ook alles behalve uitgeleefd.
Jay
-5-  Jay:
Een verbetering, maar het kan NOG beter. Ik stel voor: een esplanade van het CS tot het Weteringcircuit voor trams, fietsers en voetgangers. Met bijvoorbeeld een pleintje voor het voormalige beursgebouw aan het begin van het Rokin.

Auto's eruit dus, alleen bevoorradingswagens voor winkels voor 10.00 uur 's ochtends. Wellicht naar model van de esplanade in Helsinki of de Ramblas in Barcelona.

Oh, en als we toch bezig zijn: een Amstelwandelroute zoals in Londen langs de Thames, de Nederlandsche Bank naar de Zuidas en het Paleis voor Volksvlijt terug.
Mischa
-6-  Mischa:
Ga eens op een niet zonovergoten dag in een rondvaartboot zitten en kijk naar de gezichten van de touristen als het bandje blij verkondigt dat alle woonarken elke drie jaar geverfd worden. Amsterdam is één van de mooiste steden die ik ken, maar ik ken ook wel grootstedelijkere steden die er netter uitzien. Wel vind ik dat de stad er de laatste jaren steeds verzorgder uit gaat zien. Zo'n rode-loper-project vind ik helemaal in die trent passen. Het Damrak en ook de Vijzelstraat komen op mij - los van de metrowerkzaamheden - toch echt armoedig over, vergane glorie (iets anders dus dan grootstedelijk). Een Amerikaanse vrouw in de tram drukte haar teleurstelling zo uit: “Ones this town knew glory. I know... I must have read it somewere”.
tripleX
-7-  tripleX:
@ Mischa
Volgens mij ziet iedereen wat hij wil zien.
Iedereen hield van amsterdammertjes, totdat ze rommelig verklaard werden.
Nooit kauwgom opgemerkt, totdat iemand klaagde.
A'dam was vroeger veel minder netjes als nu. Maar in mijn herinneringen is ze de mooiste stad van de wereld, in een glorieuze tijd.
Volgens mij worden we zelf gewoon zeurderiger naarmate we ouder worden. En zien opeens overal gebreken.
Ik hoop dat je die Amerikaanse naar Almere hebt gestuurd.
Die zit nog midden in zn glorietijd.
yanny scutt
-8-  yanny scutt:
Wat nou rode loper!? Het zou al enorm schelen als er fatsoenlijke lantaarnpalen op het hele traject worden geplaats i.p.v om de 100 meter een andere stijl gepaard aan een nog heftiger kleur.

Bomen moeten er ook komen en dan het liefst bomen die daar lekker lang kunnen blijven leven. Als dat Iepen zijn die daar goed gedijen, ach..

Haal verder de 'rode loper' van criminaliteit weg, dan wordt het nog wat met 'Mokum'! Groet; Yanny
bob
-9-  bob:
Yanny, we zijn het eens met elkaar eens!!!!
Bomen planten, en weg met die godsgruwelijk lelijke lantarenpalen - wat een design-miskleun zeg! En een stop zetten op “patat- en pizzavergunningen”.
Joren
-10-  Joren:
Jay! top... als de auto's wegzijn, fietsers de ruimte hebben dan is het pas een rode loper waar ik wil blijven chillen...

beetje jammer dat dat niet gaat gebeuren :(
tripleX
-11-  tripleX:
Ondertussen vind je op t Damrak wel de beste patat van Amsterdam (Nederland?) bij Manneke Pis.
In goeie puntzak, niet in klein, duur toeristenbakje.
Bomen zijn altijd een goed idee, maar een oase van rust word het natuurlijk nooit.
En t Damrak houd de toeristen mooi bijelkaar.
Als je t opsjiekt krijg je straks overal verdwaalde toeristen die de McDonalds zoeken.
J.Krijgsman
-12-  J.Krijgsman:
Het jammere is dat veel niet-amsterdammers die een dagje Amsterdam doen niet verder komen dan de Kalverstraat. Daardoor krijgen ze een beeld van een te drukke stad met op veel plekken een goedkope uitstraling. Maar deze mensen kijken inderdaad ook niet boven de reclameborden. We hebben gewoon één van de mooiste binnensteden van Europa, alleen je moet moeite doen voor het zien van deze schoonheid! Kijk op het Damrak is naar de Blokker, tussen de reclameborden staan prachtige beelden van rond 1900! Kijk eens naar alle andere gevels, prachtig maar verminkt door slechte commercie. Soms zou je willen dat de stad in handen was van een anti-patat dictator!
karfi
-13-  karfi:
Mijnheer Krijgsman, U heeft de naam al mee!! Meld U aan voor de eerste beste verkiezingen en U heeft MIJN stem te pakken!!!

p.s. ik haat patat, dus dat komt goed uit!!
J.Krijgsman
-14-  J.Krijgsman:
Krijgsman is uiteraard niet mijn echte naam hihi, maar alvast bedankt voor uw stem!
Robert
-15-  Robert:
Als ik het profiel lees van onze Jelmer, zie ik een “ras-Amsterdammer” sinds 1999, in 1979 geboren in metropool Sneek. Amsterdam boppe?

Hoewel er niets mis is met Sneek, heb ikzelf (Amsterdam, 1972) moeite met het voetstoots beamen van de mening van een “import-Amsterdammer”. Natuurlijk; een stad moet openstaan voor iedere nieuwkomer, dat houdt een stad spannend en levend, maar een door Import-Jelmer eloquent geformuleerd tekstje wat “truttigheid” definieert als een beetje rustig straatbeeld, waarin de bebouwing zelf beter tot haar recht komt, gaat me heel wat stappen te ver.

Amsterdam is een compacte hoofdstad, dat is een feit. Het Damrak, Rokin en Vijzelstraat & -gracht zijn in 15 minuten lopend te doorkruisen en fietsend in 5 minuten. Een hoofdas in het stadscentrum. Wat is er dan verkeerd of truttig aan het zo in te richten dat het ook een eenheid wordt? Wat is er truttig aan klinkers in een oud centrum? Wat is er “cosmopolitisch” aan de Blokker aan het Damrak, de Belcompany aan het Rokin en de Aurora aan de Vijzelstraat?

Jelmer voordat je jezelf opwerpt als voorvechter van het ware stadsleven, orienteer jezelf alsjeblieft iets breder!
bob
-16-  bob:
Nu is het inderdaad zo dat 'import' amsterdammers altijd te herkennen zijn aan hun 'in amsterdam-ken-alles' mentaliteit - waar ik zelf op tegen ben (als echte ras Amsterdammer). Wat is er mis met schoon? Wat is er mis met netjes? Of vrezen die import-Amsterdammers dat het er uit gaat zien het dorp bij moeke thuis?
JEAN-PIERRE
-17-  JEAN-PIERRE:
Wat is er mis met Aurora in de Vijzelstraat? Daar kocht ik als kind mijn eerste electro-doos!!! Een monument dus!!! NIET aankomen...de rest mag weg!!!
JEAN-PIERRE
-18-  JEAN-PIERRE:
Laatste nieuws...Majoor Bosshardt is vanmiddag overleden!! Nu word Amsterdam pas een stuk saaier!!!!!
karfi
-19-  karfi:
Groot verlies voor de Amsterdammers en de wallen!!! De hoeren en junken, maar ook de kroegtijgers zullen haar missen. IK ook!!!
Condoleanceregister op http://www.majoorbosshardt.nl
yanny scutt
-20-  yanny scutt:
Ja karfi, daar is een mooi mens vertrokken!

Ik heb haar een aantal keren meegemaakt en kan je vertellen dat het ook nog eens een geweldig leuk mens was.

Het mooist vond ik dat je tegen haar kon zeggen dat je niet in god gelooft. Haar antwoord; 'Maar hij gelooft -in- en houdt wel van jou!'

Het heeft mij nooit kunnen bekeren, maar ik hield wel meteen van de Majoor!

Die onvoorwaardelijke liefde die zij uitstraalde voor iedereen komt wellicht toch vanuit iets goddelijks.. We zullen haar missen! Groet; Yanny
Carlo
-21-  Carlo:
beste mede-amsterdammers, ga allemaal eens kijken in Berlijn, Parijs of Londen en kom dan het liefste terug met de trein. Wat een schok als je dan v.a. het Centraal Station het stuk naar de Munt gaat lopen en dan heb ik het nog over de tijd voordat de bouw aan de metro begon....Rode loper ? Prima idee ! Alleen hoelang zal het duren voordat die weer rose is van de kauwgom... trots zijn op je stad betekend ook er een beetje netjes mee omgaan, kwestie van cultuur en beschaving
Malle pietje
-22-  Malle pietje:
Laat het stadsdeel centrum zich maar wat meer bezig houden met besluitvorming en uitvoering van hun 'grote plannen' Schijnbaar heeft men tijd genoeg om rond te wandelen en voorstellen te verzinnen om Amsterdam op de rest van saai nederland te laten lijken met die rode bakstenen.

Ik ben het ermee eens dat sommige reclame uitingen wel wat ingedamd mogen worden maar ontbreken zeker niet. Kijk maar eens in andere wereldsteden (New York, Shanghai, Londen) daar heeft men zelfs plekken waar mensen juist komen vanwege de reclame!!

Nu de stad rustiger is (dan in de jaren 70/80) heeft men niks meer om zich druk over te maken en moet alles zo gesaneerd worden dat er nog 10.000 verwende amerikanen of dronken russen bij gepompt kunnen worden in de stad.

Liefst van de kade achter het CS direct door kunnen lopen naar het Heineken museum, over rode bakstenen uiteraard..
Sacha Vinke
-23-  Sacha Vinke:
Amsterdam is een mooie stad maar verloedert. Jammer genoeg.
Ik denk dat je alle straten die vroeger voor verkeer toegangkeijk was weer toegangkelijk moet maken. Voor een betere doorstroming van het verkeer. Het is een stad en daar blijft hoe dan ook veel verkeer naar toe komen. GroenLinks zou dan voor geboorte beperking moeten lobbyen ipv een autoloze stad.
Verder vindt ik de rode loper erg lelijk. Gewone straat stenen zijn toch prima? En als verlichting gewoon de oude antieke lantaarns. En de bomen vind ik een super idee!!! De belachelijke overdreven brede fietspaden die overal aangelegd worden zijn spuuglelijk en levensgevaarlijk voor de voetgangers. Ga terug naar de oude stad qua vormgeving. Niet van die lelijke door zogenaamde hippe stadsvernieuwers ontworpen gruwelijkheden. Je ziet dat de“nieuwe” gebouwen toch ook erg lelijk zijn. Houdt Amsterdam in ere!!
KaleStud
-24-  KaleStud:
Hmmm...
het aangezicht van Amsterdam is belangrijk voor een bron van inkomsten: tourisme. Daar heb ik als ondernemer ook mee te maken, dus alles wat (voor mij) gratis beter wordt gemaakt, is welkom. Echter, aangezien het ook mijn belastingcenten zijn die zullen worden uitgegeven, heb ik een andere voorkeur. Als je nou net buiten dat middelste centrum zorgt voor een beter beeld, wordt een stad ook groter en aantrekkelijker voor touristen. En niet te vergeten; voor onszelf! De Pijp en de Jordaan zijn geweldige stukjes Amsterdam, met een heerlijke ambiance. Zorg dat hier meer loopgebied komt wat er goed uit ziet; weg verpaupering, kom maar met die betere inrichting en straatmeubilair.
Maar laten we er vooral voor oppassen dat we niet in een museum proberen te wonen, want een stad, is pas een stad, als erin geleefd wordt (en de mensen maken de stad, nietwaar?).
KaleStud
-25-  KaleStud:
Oh ja, als je de stad 'groter' maakt, betekent dit meer mogelijkheden voor startende ondernemers, meer diversiteit in het aanbod dus, betere economische positie van Amsterdam en dus goed voor onze economie.
Kunnen we leuk andere misstanden mee gaan bestrijden, met dat extra zakcentje.
karfi
-26-  karfi:
Yanny..dank!!! Jammer dat de rest er over heen walst al was er niks gebeurd!!
Mischa
-27-  Mischa:
Ben gisteren weer eens gaan kijken bij het Rokin en ik moet zeggen dat het er, dankzij de metrowerkzaamheden, flink is opgeknapt. Doordat het meeste straatmeubelair en alle bomen zijn weggehaald zie je pas goed de gevelwanden zelf. Ben plots niet meer voor bomen, of het moeten hele kleine zijn, maar die overleven waarschijnlijk de ligging langs Amsterdams demonstratieroute niet. Maak er een groot plein van en hou het zo leeg mogelijk.
Okkernoot
-28-  Okkernoot:
@Bob

Als jij zo graag in een rustiek stadje leeft, waarom flikker je dan niet lekker op naar Almere, net als alle 'ras-Amsterdammers' (haha!) die je voorgingen?
Roemer
-29-  Roemer:
Vind ik ook! Weg met Bob en zijn enge, bekrompen teksten over 'ras-Amsterdammers' en 'import-Amsterdammers'. Amsterdam is een melting pot!
karfi
-30-  karfi:
Wat staat er voor RAS Amsterdammer, RAS jordanees??? Hou toch op...die zijn allang uitgestorven!! Mijn dochter is van Friesch/Overijsselse ouders, geboren in het Burgerziekenhuis...is zij dus een RAS Amsterdammer???? Als je een dikke 35 jaar in de Indischebuurt hebt gewoont ben je dan een import Amsterdammer die zeurt, en nergens sjoege van heeft??? De RAS Amsterdammer heeft al honderden jaren verschillende kleuren en karakters. Zo pfft moest ik ff kwijt!!
Suffie
-31-  Suffie:
Vooralsnog lijkt het me zeer lovenswaardig dat er eindelijk eens iemand opstaat die esthetisch gezien eens naar het grote geheel kijkt. Bij de meeste verherbestratingen wordt vooral gekeken naar stenen en straatmeubilair die a. op dat moment door een tijdelijke uitzendkracht hélemaal te gek gevonden worden en b. er na een half jaar weer snel uitkunnen omdat de rioolbuizen verhergeschikt moeten worden.

Ik zie thans een lappendeken van kinderkopjes, bouwplaten, houten vlonders, vierlaags asfalt, betonpanelen, zand en kauwgum. Ook niet echt uitnodigend.
Inghmar
-32-  Inghmar:
Iemand een link naar het precieze voorstel van de gemeente?
yanny scutt
-33-  yanny scutt:
Karfi, zo is't maar net!

De naam 'Mokum' komt vanuit het Jiddish (oost-europees oud duits vermengd met verbasterd hebreeuws) omdat hier ooit heel veel joden woonden. 'Mokum' komt van het hebreeuwse woord 'Makom' en dat betekent; mijn plek!

De echte Amsterdammer is degene die zich hier op zijn plaats voelt, ongeacht ras.(ook weer zo belachelijk want er bestaat toch maar 1 menselijk ras?)

En ja, dat maakte Majoor Bosshardt juist zo bijzonder. Haar maakte het niet uit waar je vandaan kwam want God houdt toch wel van je..

Kijk, die houding vind ik nu heel Amsterdams! Alle mensen die dat her/erkenden zijn volgens mij ook de echte Amsterdammers. Yesss! Groet; Yanny
tripleX
-34-  tripleX:
Even off-topic (al word A'dam er ook saaier door) ivm instelling van registratie op de AT5-site:

@ Internetredactie van AT5
Hadden jullie niet eerst een waarschuwing kunnen geven aan die ene persoon die 95% van de reacties bepaalde de laatste tijd?
Als je zn reacties leest komt hij verveeld over maar niet kwaadwillend.
Nu missen jullie reacties van alle amsterdammers die niet willen registreren (zoals ik).
Laat alsjeblieft één verveelde persoon het niet verpesten voor iedereen!
JEAN-PIERRE
-35-  JEAN-PIERRE:
Ook IK heb me schuldig gemaakt aan een veelvoud van namen. Reden daarvan is dat je leest dat de tolerantie van reageerders compleet verandert als (men denkt) als je vrouw bent, of buitenlander. Dit was de enigste reden van dit alles. Bij deze kunnen jullie afscheid nemen van: FIEN,CHRIS KARFI!!! De engiste echte die overblijft is ondergetekende!! Ik wens onszelf nog veel leesplezier en een gozonde waarneming (met humor) van het Amsterdams gebeuren.
Jorrit
-36-  Jorrit:
Jay, je hebt mijn droom van amsterdam omschreven in je post. Amstelkades zoals in Londen, autovrij rokin en damrak en het paleis van Volksvlijt terug.
Stel je je nog verkiesbaar? Mijn stem heb je.
Poepoog
-37-  Poepoog:
Zeg tripleX bedoel je mij soms ???? Ik dacht dat je een gabber was !!!!
Poepoog
-38-  Poepoog:
Voor mij was het een uitweg een vlucht,weer een beetje contact hebben met Amsterdam. Ik moest onder rot omstandigheden verhuizen, woonde vroeger in de Beemster en ben geboren in Amsterdam en heb daar 14 jaar gewoond en dat was de mooiste tijd uit mijn leven, en nu woon ik in een groot nieuw vrijstaand huis met 1000 m2 grond en weilanden om mij heen, en toch voel ik mij hier niet gelukkig, maar ik heb rekening te houden met andere personen in mij leven. dus messchien kwam ik in jouw ogen verveeld over ( en dat was misschien ook wel een beetje waar ) maar voor mij was het een afleiding, en ik hoop dat ik hier weer gauw een bord in de tuin kan zetten met te koop er op !!!! Zodat ik weer dichter bij Amsterdam kan wonen, nu moet ik ieder weekend 60 km rijden. En dat zal ik blijven doen want ik hou van Amsterdam alleen vindt ik het moeilijk als ik weer terug moet naar huis, zo nu weet je alles !!!!
Poepoog
-39-  Poepoog:
Dat is dus 60 km heen en weer 60 km terug en dat 3x = 360 km.
JEAN PIERRE
-40-  JEAN PIERRE:
Ik woon nu 12 jaar in een stad ong. 40 km van Amsterdam. Heb het grootste gedeelte van MIJN leven in Amsterdam gewoont. Maar Poepoog weet waar je aan begint om terug te gaan naar een stad die NIET meer de jouwe is. Misschien de bekende pleinen voor het weekend, maar absoluut NIET de buurten waar je opgegroeid bent. De volkswijken zijn nu van andere mensen dan toen jij en ik er woonden. Ik ben toerist in Amsterdam. Maar ik houd wel verdomde veel van dat kreng!!
Poepoog
-41-  Poepoog:
@ Jean-Pierre, je heb gelijk ik woonde op de 2e kostverlorenkade t.o. toen nog de ambachtschool, de kinkerbuurt dus, dat is allemaal verandert en die tijd haal je nooit meer terug dat weet ik, en het is mijn buurt ook niet meer, maar beleef er nog altijd goede herinneringen aan. Maar ik ga nog altijd graag naar de binnenstad en bijna iedere maandag naar ARTIS ( heerlijk om te ontspannen ) en het is wat je zegt, ik houd van dat verdomde kreng!!!! Wil wel weer in de buurt van Purmerend wonen, ben je ook zo in Amsterdam, en Purmerend vindt ik ook gezellig, dus wie weet.Maar ik begrijp wat je bedoeld Jean-Piere, en je hebt gelijk, maar het blijft wel jammer.
JEAN-PIERRE
-42-  JEAN-PIERRE:
Nou ff lekker uitgejankt met z'n 2en! Moeten maar is een keer in de kroeg (met zand op de vloer) t/o CS een biertje of 60 gaan drinken!! Jan S. en Pindakaas zijn er ook wel bij denk ik!! Oh en Rudi natuurlijk! Hey een prettige nacht en anders goeie morgen toegewenst!
tripleX
-43-  tripleX:
zolang we vrij kunnen reageren vind ik alles okay, poep
rudipensionado
-44-  rudipensionado:
Ja, de vroegere woonwijken van ons zijn inderdaad veranderd want nu wonen er mensen uit andere windstreken. In mijn tijd was dat ook al met Italianen en Spanjaarden en ook uit het voormalige Yugoslavië. Deze groepen integreerden vrij makkelijk en maakten het leven voor de oorspronkelijke bewoners niet anders. Dat gebeurde later pas en iedereen weet hoe dat ging zodat ik dat hier niet hoef te beschrijven.
Niet vreemd dus dat veel echte Amsterdammers wegtrokken naar randgemeenten en verder.
Poepoog
-45-  Poepoog:
@ Jean-piere, die afspraak staat,en dank voor je wijze woorden ben de dingen nu toch een beetje anders aan het bekijken, en waar is Pindakaas eigelijk ik zie hem nooit op deze site, en bij gespot kan ik niet meer komen, dus vraag eens of hij deze kant op kan komen.En succes morgen met je duivels kip.@ Rudipensionardo, waar blijft dat recept voor bevoren water ????
Poepoog
-46-  Poepoog:
@ triplex, waarom verveelde ik je dan, als je vindt dat we overal vij op moeten reageren,ik had de indruk dat je die nonsens wel leuk vondt ,Pindakaas in iedergeval wel want die deed net zo hard mee.Alleen die mocht wel blijven bij gespot !!!! ( neem ik aan )
tripleX
-47-  tripleX:
@ poepoog
Sorry, met vrij reageren bedoel ik: zonder registratie.

En wat dat vervelen aangaat: het is dat je er zelf over begint, maar als je in je eentje voor zo'n 95% van alle reakties verantwoordelijk bent en met jezelf discussieert komt het over dat je je verveeld. Maar misschien ook niet.

Ik weet niet goed wat ik van je moet denken.
Of je bent zo gek als een deur (beter: prettig gestoord)
Maar komt in de reakties zelf absoluut niet zo over.
Of je hebt de weblogversie van een meerdere persoonlijkheden syndroom.
Wat ik niet denk (Het valt me wel op dat je zelf steeds hints geeft om je te laten stoppen, alsof je zelf een ban wil)
Of je onderzoekt reakties voor een studie of zo (heb ik even gedacht, maar al lang niet meer) of als kunst.
Of AT5 heeft je ingehuurd om reakties uit te lokken of als bladvulling.
Dacht ik ook niet.
Of je verveelt je en forums geven je wat te doen.

Misschien zijn AT5 en AC een tipje van de ijsberg, en reageer je op vele sites (volkskrant - gorilla?) . Ik kan er bijna paranoia van worden...

Wat poepoog betreft, dat is geen wereldkomiek maar ik kon soms wel om hem lachen (tuut, tuut) en vond dat hij vaak gelijk had ook. (Toen ik merkte dat je ook poep riep naar je eigen teksten voelde ik me wel wat genaaid trouwens. Het werd opeens een spelletje)
En toen Gespot registratie ging eisen baalde ik als een stekker.
Maar ik geef AT5 de schuld. Niet jouw poepoog-teksten.

Het is wat ik zei: zolang we vrij kunnen reageren vind ik alles okay.
JEAN-PIERRE
-48-  JEAN-PIERRE:
Op het item BLOODS las ik dat Poepoog weer eens een waarschuwing heeft gehad. Ik heb die kilometers verhalen (OK de laatste 3 km) eens doorgelezen en vond daar niet veel kwaads in staan. Toen ik dit melde bleek ineens de topic te zijn verdwenen?? Heb zelf het idee dat P. zichzelf de laatste tijd toch aardig aan de topics hield. Kijk alleen maar eens naar de topic HERI HERI
En Amsterdam kan alleen maar mooier of saaier ?? (topic)Kom op mensen....mooier met humor en saaier met bannen!!
Jan Stender
-49-  Jan Stender:
En zo is het maar net
Ik zal eens kijken,of ik die tukkers ook zover kan krijgen
rudipensionado
-50-  rudipensionado:
Shiteye,
Ik ben het recept van bevroren water kwijt en ben aan het zoeken dus tot die tijd moet je maar even een stukje Jaap Edenbaan nemen.
tripleX
-51-  tripleX:
ben het met jean-pierre eens.
de popeye op AC is niet te vergelijken met popeye op AT5.
Rembrandt
-52-  Rembrandt:
Begin met een mooie (Damrak) Amstelroute! Doe ik ook altijd. Geniet ervan. Mooie routebeschrijving voor wandel- en fietsroute (etc.) in alle talen erbij maken. Is goedkoper ook. Tevens gezond begin. Van de meeropbrengst van toeristenbelasting etc. kan dan inderdaad de rest eens mooier en schoner worden gemaakt voor die 'rode' loper.
Amanda
-53-  Amanda:
Als je buitenlandse toeristen spreekt die Amsterdam hebben bezocht, zeggen ze beleefd dat Amsterdam mooie musea heeft en een geweldig druggsbeleid. Mijn buitenlandse vrienden durven echter wél toe te geven dat de smerige en rommelige straten veel indruk hebben achtergelaten, net als de hoeveelheid druggsdealers... Steden als Delft en Den Haag maken meer indruk!

Ik vind het harstikke mooi dat Amsterdam bekend staat als een liberale stad, maar het zou mooi zijn als dat zich zou uiten in respect voor allen en geen (ok, op z´n minst weinig dan )geweld, in plaats van druggsdealers op elke hoek van elke straat in de binnenstad. En het Damrak is gewoon verloederd! Door de kwaliteit van het voedsel, de prijzen en de hoeveelheid kakkerlakken in de restaurants op het Damrak durf ik bijna te wedden dat het merendeel in handen is van louge mensen.

Laten we eerlijk zijn; Amsterdam heeft bijna geen glorie meer. Natuurlijk zijn we altijd al minder uitbundig geweest dan de gemiddelde katholieke stad in Spanje en Italië, maar we mogen toch wel een beetje richting “chic” gaan, zoals in de glorietijden van Amsterdam? Sinds wanneer is armoedig en verloederd liberaal en goed?
rudipensionado
-54-  rudipensionado:
Ja, eten op het Damrak is een aanslag op je maag en je portemonne dus loop ik lekker door. Zelfs de frietzaak daar is niet veel.
TahR78
-55-  TahR78:
Gelukkig is die Noord/Zuidlijn maar tijdelijk.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.