Home > > Adopteer een bak

Adopteer een bak

Bos en Lommer-Het adoptievirus waart rond in de stadsdelen en is het stadsdeelkantoor van Bos en Lommer binnen gewaaid.
Want, beste burgers, u kunt nu een afvalcontainer adopteren.
U weet wel, zo'n bak onder de grond waar het meeste vuilnis naast staat in plaats van erin.
Waar u steeds mensen in busjes naast ziet stoppen die vervolgens hun bedrijfsafval erin gooien.
Waar ruim voor elven al grof vuil bij staat, dat vervolgens dagenlang niet opgehaald wordt omdat de 'dumper' te laks is geweest ervoor te bellen.
Zo'n bak waar u flessen, papier en zelfs complete kinderwagens in ziet verdwijnen.
Nouja, zo'n bak dus.
U krijgt die bak ter adoptie, met een leuke schoonmaakset erbij, en mag vervolgens al uw buren aanspreken op hun onfatsoenlijke vuildumpgedrag.
U mag de bak lekker poetsen en de zakken die er elke dag naast staan er netjes in gooien.
U belt het meldpunt voor grofvuil, elke dag natuurlijk, omdat al die leuke jonge stellen die de buurt komen verrrijken dat steeds vergeten.
U wacht de mensen in de busjes op en vertelt ze dat ze die zakken ergens anders, in hun eigen woonplaats, moeten dumpen.
Kortom, op dag drie zegt u uw baan op omdat u een dagtaak hebt aan uw adoptieproject. Dat blauwe oog dat u opliep in een discussie met de buurman neemt u op de koop toe. Met het andere oog houdt u de bak scherp in de gaten.
Wie de buurt schoon wil hebben moet er iets voor over hebben immers.
Mocht het u teveel worden, dan kunt u altijd nog overstappen op een kip, appelboom of Foster Parents kindje.

zeventien reacties op "Adopteer een bak"

Jj
-1-  Jj:
dit is pas een bak:

“Adopteer een ambtenaar!”
Dat riep Yasmin Nasr een paar maanden geleden. De jongeren in Bos en Lommer willen meer contact met ambtenaren en raadsleden. Want zij hopen op die manier dat er meer naar hun geluisterd gaat worden.
Donderdag 24 mei was de start: 3 raadsleden, 7 ambtenaren en 10 jongeren zijn de deal aangegaan. Minimaal een keer per maand komen de duo's samen en proberen van elkaar te leren. We houden dat minimaal 6 maanden vol. In september komt de groep weer bijeen en kijken dan wat het heeft opgeleverd
Marc
-2-  Marc:
mmmmmmm bedenk me ineens Adopteer een Gay
iets voor het COC om te regelen. Kijken of diezelfde jongeren dan ook willen luisteren.
Y.Nasr
-3-  Y.Nasr:
Een leuke reactie van Marc,adopteer een gay..
Mag ik weten wat hij daar mee bedoeld?

mvg Y.Nasr
Marc
-4-  Marc:
Om te tolerantie te vergroten zijn dit soort initiatieven geen slecht idee. En het zijn vooral de jongeren die steeds minder tolerant worden qua mensen in hun waarde laten.
Yasmin Nasr
-5-  Yasmin Nasr:
Weer zie ik dat er gesproken word over hokkjes mentaliteit,erg zonde.
Ik zou graag een gesprek met uw aan gaan

bvd
Sonja
-6-  Sonja:
Het is al erg genoeg dat we bakken moeten aanbieden om geadopteerd te worden, als iedereen wat meer verantwoordelijkheidsgevoel zou hebben en meer interesse zou tonen voor zijn buurt waren dit soort goed bedoelde maar lachwekkende initiatieven niet nodig.
Jongeren zijn denk ik wel te laks maar dat is altijd zo geweest, het vervelende is dat ouders hun taak als opvoeders laten liggen.
JEAN-PIERRE
-7-  JEAN-PIERRE:
Adopteer een (buurt) politie-agent, vertroetel hem/haar, knuffel het, geef het te eten en te drinken.....en klaar!!!
Yasmin Nasr
-8-  Yasmin Nasr:
Jongeren altijd al laks geweest, weer een leuk te horen dat mensen in hokjes menataliteit praten
SOEKIakaDRC
-9-  SOEKIakaDRC:
Ik zal eerst die mensen ter apdotie stellen die hun troep NIET normaal weggooien...
Dat zijn de VUILLAKKEN!!!
JEAN-PIERRE
-10-  JEAN-PIERRE:
In Amerika gezien: om de 100 mtr een bord aan de stoepkant met daarop “weggooien van troep 450 dollar” !!!!!!!! En om de 25 meter een afvalbak!! Je denkt echt wel 2x na voordat je wat op straat gooit!!!Misschien een idee??
anita
-11-  anita:
Deze reactie is verwijderd.
Ab van Abcoude
-12-  Ab van Abcoude:
@Anita

Een internetforum als een off topic roddelblad. Daar schrik ik van als toevallige passant, verstandig vind ik het absoluut niet.

On topic:
Het valt me op hoe smerig de laatste tijd overal in Amsterdam de straten weer aan het worden zijn, daar veranderen al die aangekondigde strafmaatregelen helemaal niks aan. Neem Oud West; sinds de door stadsdeelraadwethouder ing Werner Toonk groots aangekondigde ¤ 50,-- boetes staat er elke dag troep naast vrijwel elke ondergrondse container. Na plm 1/2 5 is zowel het stadsdeel als de milieupolitie telefonisch onbereikbaar. Over trottoirs van straten zoals de Kinkerstraat, de Bilderdijkstraat, zou meerdere keren per week de bezem horen te gaan. Strafmaatregelen aankondigen is één, strafmaatregelen handhaven is twee.
Lydia Boerhof
-13-  Lydia Boerhof:
deze reactie is verwijderd.
Ab van Abcoude
-14-  Ab van Abcoude:
@Lydia Boerhof

Hoe waar de beschuldigingen over iemand mogelijkerwijs ook mogen zijn doet men dat niet op een (internet)forum. Stap bij verdenkingen naar de politie om aangifte te doen, neem niet het risico om zelf te kunnen worden vervolgd wegens laster en/of smaad. Dit item gaat over het adopteren van een vuilcontainer, de rest is 'off topic'.

Voor alle duidelijkheid: (zin door de redactie van verwijderd) De tijd van de op een dorpsplein opgestelde schandpaal -denk aan het pijptabakplaatje van lang geleden- ligt vele eeuwen achter ons. Hopelijk is de redactie van 'Amsterdam Centraal' dat met me eens.
Ewa
-15-  Ewa:
Ik will even graag een afvalcontener adopteeren!Is het niet erg dat ik een honhaarse bent en ik leef in Budapest in Hongareje?ewa
Henk
-16-  Henk:
@Ab van Abcoude; de door jou genoemde wethouder heeft wel meer geniale ideeen alleen neemt het meerendeel van dee Amsterdamse bevolking dat met een korreltje zout. veel geschreeuw weinig wol gehalte en zo, je kent dat wel.

50 euro boete voor pinbonnetje op straat

woensdag 9 november 2005 12:20

Het aangehaalde artikel is door de redactie verwijderd. Met nadruk wijzen we erop, dat u artikelen uit andere media niet integraal mag overnemen. Daarop rust namelijk auteursrecht en men kan daarvoor Amsterdam Centraal de rekening presenteren.
Het is ook niet nodig, want het betreffende artikel staan gewoon bij de Telegraaf en bij Elsevier online. Een verwijzing is dus voldoende.
Zie hier voor het artikel:
http://www.telegraaf.nl/bin...
http://www.elsevier.nl/nieu...
astrid pruis
-17-  astrid pruis:
ik wil meer informatie want ik woon rechttegenover zo'n vuilcontainer en ben geinterresseerd

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.