Home > > Het Lentefeest

Het Lentefeest

Bos en Lommer - We keken uit het raam en zagen dat er kraampjes werden opgebouwd aan de Bos en Lommerweg.
He? De markt is daar toch al lang verdwenen?
Het Bos en Lommerfestival is toch ook nog niet?
Het bleek om het zogeheten Lentefeest te gaan, georganiseerd door het stadsdeel ter ere van, eh, nou, de lente dus.
Nou nou nou, wat een feest was me dat.
Hoe komt het toch dat feesten in Bos en Lommer een hoog treurigheidsgehalte hebben en altijd lijken op een outdoor Beverwijkse Bazaar?
Zo'n treurig stadsdeel is het namelijk mijns inziens niet en het lijkt me dat een goed feest voor iedereen best te realiseren valt door een redelijk jong en vooruitstrevend bestuur.
Blijkbaar is dat teveel gevraagd, of maakt het stadsdeel zich er makkelijk vanaf.

Het 'Lentefeest' kenmerkte zich door een eindeloze rij kraampjes met schreeuwend lelijke babykleding, kleverige roosters vol met sissend vlees, de geijkte poffertjeskraam en de gammele draaimolen waar peutertjes verdwaasd rondjes in reden.
Zoals we dat kennen van het Bos en Lommerfestival, waar ik ook nooit de noodzaak van heb ingezien.
Ik miste sfeer, iets bijzonders, iets cultureels- of zag ik de bijzonderheid van Hind en Wolter Kroes misschien over het hoofd?
Waarom zijn feesten in de binnenstad wel vaak geslaagd en maakt men zich er in de buitenwijken met zo'n Jantje van Leiden vanaf? Aan de locatie alleen kan het niet liggen, met een gevarieerd aanbod aan activiteiten kom je al een heel eind.

Jonge, gemotiveerde bewoners van Bos en Lommer, steek volgend jaar uw koppen eens bijelkaar en presenteer een feest-idee aan het stadsdeel waar alle bewoners van kunnen genieten. Volgens mij zijn er genoeg mensen met inspiratie in Bos en Lommer te vinden.
Het stadsdeel heeft echt geen kaas gegeten van het organiseren van een goed feestje.

negen reacties op "Het Lentefeest"

Kim
-1-  Kim:
Esther... bij deze neem ik aan dat jij vooraan in de rij staat om een beter feest te initieren?
Errol
-2-  Errol:
De beste stuurlui staan aan wal.
-3-  :
@kim: ik zou best willen, maar woon hier over 2 maanden niet meer.
Michiel
-4-  Michiel:
Ik denk dat een Stadsdeel (lees de gemeente) niet vooraan moet staan bij het organiseren van een feest. Deelnemers moeten dit zelf willen. Als dat niet het geval is wordt het inderdaad nooit wat. Dan blijft het hangen in kraampjes met mensen van buiten het stadsdeel die niet weten in welke buurt ze staan. Zonde van energie, tijd en geld!
yanny scutt
-5-  yanny scutt:
Wat vind jij dan zo geslaagd aan de feesten in de binnenstad Esther?

En wat beviel jou dan niet aan de Bos en Lommer festivals in de afgelopen jaren? Groet; Yanny
Buurvrouw
-6-  Buurvrouw:
Ik ben het helemaal met je eens. Ik keek uit het raam en wilde voor het eerst in een jaar helemaal niet in Bos en lommer wonen.

Een aanbod van de markt was slecht en buitengewoon treurig. Ik werd heel triest van de stal met vijf paar sokken voor een euro. Is dat echt het aanbod waarmee je als stadsdeel wil uitstralen dat Bos en lommer het heeft? Bovendien waren al die kramen met goedkope kleding op zaterdag ook nog concurrentie voor de eigen markt.

Waarom was er geen leuke multiculturele markt met Marokkaans aardewerk en Surinaamse hapjes? Iets wat past bij de buurt en waarmee je ook bezoekers van buiten iets extra's biedt?

De opmerking van Kim is buitengewoon flauw. Ik neem aan dat er gewoon werknemers van het stadsdeel betaald worden om zoiets te organiseren. Zij horen hun werk gewoon goed te doen.
Mariet
-7-  Mariet:
Misschien in plaats van een markt gewoon eens wat verder denken. Bij markt denk je tenslotte aan goedkoop en dat is er al zoveel. Een “feestje”organiseren doe je niet zomaar, daar moet je goed en ruim van tevoren over nagedacht hebben. Beter 1 geslaagd feest per jaar dan van alles en nog wat wat het net niet is.
Henk
-8-  Henk:
Er komt een organisatie cq. een groep winkeliers met het idee om iets te organiseren. De gemeente die al een tijd niet meer mag worden geacht dat soort dingen te organiseren (“de markt is daar beter in”, aldus de cynici) kan alleen voorzien in een vergunning en evt ondersteunende maatregelen. Met andere woorden: de ondernemers bepalen wat er gebeurt “want die weten wat er onder de mensen leeft” Gevolg: goedkope eentonigheid.
Esther heeft gelijk de bewoners zelf moeten opstaan en met ideeen komen. Volgens mij werken ze in B&L net als elders buurtgestuurd, dus kom op met de ideeen en overspoel het stadsdeel.
Margot
-9-  Margot:
Buurtgestuurd werken? Wat is dat nu weer. Of bewoners het alleenrecht hebben op de juiste organisatie van feestjes. Hiermee doe je de winkeliers/ondernemers toch wel erg tekort. Een feestje organiseer je samen. Immers, je wilt de winkeliers/ondernemers wel laten betalen en mee laten doen. Niet elke ondernemer/winkelier is debiel Henk!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.