Home > > Homohoofdstad van de wereld

Homohoofdstad van de wereld

Amsterdam - Morgen vindt het grote Gay-debat in de gemeenteraad plaats. De aanstichter van het debat is de VVD die in een notitie allerlei voorstellen deed om van Amsterdam weer homohoofdstad van de wereld te maken. De algemene reactie van het college is positief. Zo komt er geld voor een onderzoek naar het opzetten van een homomuseum en krijgen vooral allochtonen meer voorlichting over homoseksualiteit, om de integratie van allochtoon en homo te verbeteren.
De VVD heeft, heel constructief, enkele eigen speerpunten in de nota opgenomen. Zo pleiten ze voor cameratoezicht op de Reguliersdwarsstraat, dit keer uit homoveiligheidsoverwegingen in plaats van normale veiligheidsoverwegingen. En natuurlijk moet de hoeveelheid bureaucratische rompslomp rond het organiseren van homo-evenementen verminderen. Je denkt: alleen voor homo-evenementen? Tuurlijk niet, voor iedereen! En dat willen de liberalen al een hele tijd.

Allemaal heel mooi, zeker aan de vooravond van Koninginnedag. Maar valt er dan niks aan te merken op de notitie? Behalve dat de VVD over de ruggen van de homo's wat eigen puntjes probeert binnen te slepen?

De rest van de nota kan met enig gejuich worden ontvangen: het streven is namelijk goed. Een tolerant homoklimaat is ook nog eens goed voor onze creatieve economie, beweren de geleerden. Amsterdam is zijn titel als homohoofdstad al lang kwijt geraakt, en een paradijs van tolerantie is Nederland al lang niet meer. De VVD in Amsterdam wil onze tolerante liberale
traditie weer op de kaart zetten. De regenboogvlag kan weer uit!

De liberalen laten achterwege om een uitspraak te doen over het jongerenbootje tijdens de gay pride. Dat is natuurlijk een vreemd signaal: of je nou 8 bent of 75, homo zijn zou in Amsterdam toch altijd moeten mogen?

Vorig jaar sprong Cohen in de bres voor homo's in Warschau, in Moskou en de rest van de wereld. Waar de premier van alle Nederlanders Balkenende nog duidelijk maakte dat hij echt tegen het homohuwelijk had gestemd en je hem dus niets kon maken, stond de Amsterdamse burgemeester op de internationale barricaden.

Dat ontbreekt in de nota. Wil Amsterdam homohoofdstad van de wereld worden, dan zijn we er niet met een feestelijke gaypride zonder organisatorische problemen. Zijn we er ook niet als homo's weten wat soa's zijn, en ook niet met een mooi homomuseum. Het stadsbestuur moet internationaal in de bres springen voor alle homo's. Een kans voor het college, eens kijken of het die morgen pakt.

64 reacties op "Homohoofdstad van de wereld"

Wouter
-1-  Wouter:
Ik ben het ten dele met je eens. Echter: een beter (leef)milieu begint bij jezelf, dus het is góed dat het college in Amsterdam begint.
Evert
-2-  Evert:
Ik ben me er terdege van bewust dat ik een mierenneuker ben, maar een spelfout in de titel en een aantal spelfouten in het artikel zelf vind ik toch jammer voor iemand die gestudeerd heeft. Volgende keer de spelling zelf controleren of laten controleren!
P.S.: Verwijder deze reactie gerust na lezing.
Peter
-3-  Peter:
Ik snap dat je wellicht citeert uit een nota en dat alles een beetje kort door de bocht wordt weergegeven. Maar om nu een tolerante homostad te vervlechten met de creatieve industrie gaat mij wel erg ver. Ik vraag me de laatste tijd sowieso af wat er toch wordt bedoeld met die creatieve industrie. Volgens klinkt het allemaar lekker en is er kennlijk geld mee binnen te slepen. net als trouwens met het predikaat achterstandswijk. Maar goed, de VVD zit in de oppositie en probeert eigenlijk via het Homobeleid alsnog de PvdA er van te overtuigen iets liberaler en tolleranter te zijn. Op zich geen slecht idee. Maar ik had toch liever gezien dat de VVD wat steviger had ingezet op het versterken van de economie en niet zich te focussen op doelgroepbeleid. Dat is volgens mij pas politiek bedrijven. Daarnaast Amsterdam is maar een stukje Nederland dus......
Susan Haage
-4-  Susan Haage:
Jelmer, je hebt natuurlijk gelijk. Maar voor wie geen zin heeft om op Cohen te wachten en zelf wat wil doen:
http://www.amnesty.nl/in_ac...
De jaarlijkse gay pride van Warschau staat voor 17 mei weer op het programma.
 >< >< >
-5-   >< >< >:
Tot 2001 was alles in orde de wereld was heel Nu is dat niet meer en daarmee zijn andere dingen al langs ondergechan tolerancie en vrijheid. BETTER CITY LIFE WITHOUT BORDER
Robert Flos, gemeenteraadslid VVD, schri
-6-  Robert Flos, gemeenteraadslid VVD, schri:
Beste Jelmer,
blijkbaar heb je niet mijn hele nota gelezen. Dan had je nl. ook gezien dat we aan het internationale aspect wel degelijk aandacht hebben besteed. Op ons initiatief zal jaarlijks een buitenlandse delegatie worden uitgenodigd uit een land waar het met de homorechten slecht gesteld is zoals Polen. Een paar maanden geleden heb ik zelf nog met gemeenteraadsleden van Riga om de tafel gezeten. Riga is de hoofdstad van Estland en hier zijn vorig jaar bij de Gay Pride waar de Amsterdamse wethouder Herrema bij aanwezig waren homo's met poep bekogeld en bedreigd. Wij zijn met de raadsleden uit Riga in discussie gegaan over diversiteitsbeleid en homo-emancipatie wat heel nuttig was.
-7-  :
@robert flos:
dank voor je reactie. waarschijnlijk heb ik dan overheen gelezen, excuus daarvoor.
desalniettemin denk ik dat amsterdam de internationale voorvechter van homorechten moet zijn, en kan dat nog wel wat meer
David R
-8-  David R:
@ Robert Flos

Riga is de hoofdstad van Letland, de hoofdstad van Estland is Tallin.

@ Jelmer of Robert
Een linkje naar de notitie zou nuttig zijn.
Jan Stender
-9-  Jan Stender:
Amsterdam wereldboekenstad vind ik beter klinken
Als Amsterdam echt wordt gezien als homohoofdstad van de wereld,dan ga ik maar snel verkassen
Ik heb geen hekel aan homo,s,maar om nou te gaan wonen,in het toekomstige walhalla van de reteroeiers,ruggeklimmers,bruinwerkers,anusridders,holtorren,reetkevers,enz.dat zie ik niet zitten
yanny scutt
-10-  yanny scutt:
Jan Stender, Amsterdam wereldboekenstad 2008 is een feit! In dat jaar zal er van alles wat geschreven is in de wereld ,dus ook homo en lesbo literatuur, alle aandacht krijgen.

Wat dat betreft wonen we dus in het 'walhalla' waar jij kennelijk zo'n hekel aan hebt.

Gelukkig zijn boeken geschreven door mensen van allerlei kunne (en nog zowat) En dat maakt lezen juist zo leuk!

Groet; 'Toverboekenspecialist' Heks; yanny
yanny scutt
-11-  yanny scutt:
ehm, Jan Stender. Ik wil maar zeggen; snel verkassen dus! Yanny
Jan Stender
-12-  Jan Stender:
Gelukkig is dat walhalla meer in het centrum
Hier in Noord,is het nog rustig
Om nou te zeggen,dat ik er zo,n hekel aan heb
Als een vent homo wilt zijn prima,maar ga dan niet bij mij lopen slijmen,en om m,n nek hangen,en zeggen dat ik een lekkere boy ben
Dan ben je gewoon fout bezig,en daarom heb ik geen zin,om daar tussen te hangen
Over dat verkassen,ja daar ben ik mee bezig
Maastricht wordt mijn nieuwe woonplaats,en dan buiten het centrum
-13-  :
@jan stender: dergelijke zaken zouden u nooit overkomen zijn als u ook niet zélf The Cockring binnengelopen was.

Zomaar op straat gebeurt dat namelijk niet. U bent blijkbaar toch een beetje homofoob. Is niet erg hoor, maar ontken het dan niet!
Jan Stender
-14-  Jan Stender:
Pardon?
Wat zou ik als 100% hetero,in The Cockring moeten doen?
Wat ik beschreven heb,is wel zeker gebeurt,op straat
Ik weet niet wat voor vage hobby,s jij in je vrije tijd hebt,maar ik ga toch liever een biertje drinken bij Ot & Sien
Da,s een hetero cafe
Dat zie ik liever dan kerels in HOL-LEEDER strings
Oja,sinds een week heb ik een relatie,met een pracht van een vrouw,en ook zij is 100% hetero
f.bol
-15-  f.bol:
Nou hopen dan maar dat je relatie standhoudt, koel je misschien wat af, en dat je snel opzout naar maastreech. Hoe lang heb je op die relatie moeten wachten dat je het nodig vindt om te beledigen?

Je lanceert de bekende smerige tekst “ik heb geen hekel aan, maar, en dan een scheldpartij.”
Ik ben benieuwd hoe lang je reactie er had gestaan als je was begonnen met “ik heb geen hekel aan marokkanen, joden, zwarten ”

100 % hetero's hebben het doorgaans niet nodig dat zo fel te benadrukken.

kleinzielig mannetje.
Jochem Floor
-16-  Jochem Floor:
Ik ben er eigenlijk niet zo voor, 'Amsterdam Gay Capital Of The World'. DAT voegt na de raoring nineties niet zo vreselijk veel meer toe; de naamsbekendheid is toch niet te overtreffen en verloren gegane reputaties hervinden zelden hun oude glorie.

Kunnen we dan niet beter gaan werven met 'The Netherlands; The Gay-friendliest Country Worldwide' ??? Misschien dat Jan Stender daar dan ook nog iets van kan oppikken.
f.bol
-17-  f.bol:
Kan ik me geheel in vinden.
Jan Stender
-18-  Jan Stender:
Mijn relatie verloopt prima,en ik heb er niet lang op hoeven wachten,bolletje
Dat The Netherlands Gay-friendliest Country Worldwide zou misschien wel kunnen
Amsterdam moet gewoon Amsterdam blijven
Gewoon de hoofdstad van Nederland,en niks anders
Als een homo mij op straat lastig valt,en na zoveel waarschuwingen niet wil luisteren,dan voel ik mij wel genoodzaakt,dit fel te benadrukken
Helaas,dit is mij overkomen
Lullig voor de de homo,s,die wel willen luisteren
Denk maar aan de campagne,van jaren geleden
Als een meisje nee zegt,dan bedoelt ze ook nee
TomTamás
-19-  TomTamás:
Ik word als homo ook wel eens lastig gevallen door jonge mooie meiden. Met de naveltjes bloot met een glimmende piercing erin. Echte cliché geile meiden dus. Ze lopen dan expres met z'n drieën tegelijk voor me op de Nieuwendijk met rillerig kippenvel op de blote onderruggetjes, tatoes daarop die suggeren dat ze gepakt willen worden in hun te jonge strakke poepgaatjes, de bolle billen strak in de laag uitgesneden broek gespannen en maar heen en weer wiegen op de hoge hoerenlaarsjes om mijn blikveld te vervuilen. Als ik er langs wil, beginnen ze zelfs nog met hun ogen te draaien, zachtjes te kreunen, de tong vochtig hangend langs de lippen. Hoe kom ik dan netjes nog de HEMA in? Of moet ik naar Raalte verhuizen, buiten het centrum mijnheer Jan Stender? Tussen de kloeke kinderopvangmoeders en stevige boerinnen dichtgesnoerd in bloemetjesjurken? Ik ben ook ooit eens door een potige Amerikaanse studente met bril op een dansvloer zowat leeggelebberd. Was toen nog een jong en onervaren nichtenjong. Wist ik veel hoe de wereld in elkaar zit. Kortom, je krijgt wat je verdient, ik dus zeggen, neem alle aandacht met graagte, zo lang duurt het mooie leven niet. Dus geniet!
Jan Stender
-20-  Jan Stender:
Ja,alle aandacht met graagte,die krijg ik nu van mijn vriendin,en dat bevalt me prima
En ik geef het haar ook
Genieten doe ik wel,straks op het dek van een oud zeilschip,lekker in de zon
yanny scutt
-21-  yanny scutt:
Jan Stender ik hoop dat jij heel erg zult genieten op dat oude zeilschip in de zon. Want daar kom je IEDEREEN tegen!.. (-: Yanny (ongeacht de bestemming van het schip; noord of zuidpool..)
Jan Stender
-22-  Jan Stender:
Hahahahaha,als je de geschiedenis van de Pollux kent,dan weet je ook wel,dat dat schip 1 bestemming heeft,en dat is de NDSM pier
Alleen volgend jaar gaat ie naar scheepswerf Brouwer,voor onderhoud
Ik werk er vanaf september vorig jaar,en ben er veel mensen tegen gekomen,met verschillende karakters en geaardheden
Maken een praatje,eten en drinken wat aan boord
Dus geen enkel probleem
-23-  :
@yanny scutt en jan stender:
on topic reageren ajb
zie de spelregels

nota bene: ik heb drie reacties verwijderd omdat ze, zelfs na bovenstaande verzoek, niet on topic bleken
Marc
-24-  Marc:
Waarom is mijn reactie verwijderd? ik gaf alleen maar aan dat er op het stuk zelf gereageerd moest worden en dat bovenstaande reacties die er nog steeds wel staan niet relevant zijn
-25-  :
@marc: omdat ik dat ook al schreef
Marc
-26-  Marc:
@marc: ff een korte reactie hier aangezien ik je niet kan mailen. je kan ons verzoeken om reacties te verwijderen, wij zijn echter terughoudend in de verwijdering er van, ook al raakt de reactie het onderwerp slechts zijdeling.
in dit geval, hoe ongenuanceerd jan stender ook reageert, ik zie in de reacties die daarop zijn gekomen voldoende weerwoord op zijn reacties. dus wat mij betreft kunnen zowel de posts van jan stender als de reacties daarop blijven staan.
toen het opeens over bootjes ging heb ik gevraagd het on topic te houden. jij vroeg daar daarna ook om. vandaar dat ik je reactie verwijderd heb; een keer waarschuwen, door degene die de touwtjes hier in handen heeft, leek mij meer dan voldoende.

gr
jelmer

Vreemd want daar stond geen verkeerd woord in ik maakte juist een opmerking over het taal gebruik in net nederlands waarom blijft die schutting taal van Jan S dan wel staan. Volgens u regels moet de discussie over het Artikel gaan nou ik zie nog diverse stukken staan die hier niet over gaan.
Gerard Wilthoven
-27-  Gerard Wilthoven:
Ik wil als rasechte homofiel,reageren op de reactie van mijnheer Stender
Ergens heeft die man wel gelijk
Als de homo,die mijnheer Stender lastig valt,niet wilt luisteren,dan zou ik ook zo reageren
Kijk maar naar vrouwen,ze worden aangesproken door een man
Als ze daar geen zin in hebben,dan maken ze dat duidelijk
Als de man niet wil luisteren,dan krijgen vrouwen vanzelf ook een afkeer tegen mannen
In dit geval werd de homo dus opdringerig,en daar was mijnheer Stender niet van gediend
En ik durf u te vertellen,dat dit zeker ook op straat gebeurd
Wat denkt u,dat alle homo,s midden in de zomer,in de stikhete Cockring of The Blue Oister blijven zitten?
Okay,het taalgebruik van mijnheer Stender is niet netjes
Wel orgineel bedacht
Anusridder,dat heb ik nog nooit gehoord,in onze wereld
Riny
-28-  Riny:
Amsterdam als homohoofdstad
Wat enig
Ja hoor mijn zegen krijgt Amsterdam
Ik voel me als homo heerlijk in Amsterdam
Of wat iemand hier zei,het toekomstige walhalla
Ik heb veel vriendjes leren kennen,in diverse gaybars
Ik ben er erg gelukkig mee,dat de ruige mannen,zoals ons eindelijk eens mee tellen,hier in de stad
In mijn vroegere woonplaats Emmen was dat wel anders
Daar werden homo,s bijna gezien als een doodzonde
linke loetje
-29-  linke loetje:
@Riny. Gelukkig voor jou dat je je zo op je gemaakt voelt in Amsterdam. Dat zou in elke stad zo moeten zijn. Maar om Amsterdam dan maar homohoofdstad te gaan noemen gaat mij te ver. Tja, dat zelfs een wethouder naar het buitenland moet gaan (Martin van Poelgeest, waar je helemaal niets van hoort wat hij nu eigenlijk voor Amsterdam doet)als een soort van homo-ambassadeur vind ik ook belachelijk. Daar heb je organisaties voor! Laat die van poelgeest gewoon eens aan zijn werk gaan!
yanny scutt
-30-  yanny scutt:
linke loetje, Maarten van Poelgeest was in Polen. Dat is een land vol katholieken a la 1950.

De mensen daar hebben het ook niet zo met zigeuners (Roma of Sinti) en lopen dus nog behoorlijk achter qua menslievendheid!

Maarten van Poelgeest doet daar goed werk! (met of zonder Amsterdam)

Groet; Yanny
Medie
-31-  Medie:
Vooroordelen bevestigend gedrag haat ik! Maar die Stender had zeker gedacht dat er in Maastreech gèèn homo's zijn? Van welke planeet kom je? En hij is er wel heel erg mee bezig zeg, moet je jezelf zo bewijzen of is er juist daarom meer aan de hand? Bovendien ben je erg goed op de hoogte van de gelegenheden waar de in mijn ogen een beetje extreme homo's komen! Nooit van bisexuelen gehoord? Weet je hoeveel nette huisvaders met kindjes er op homo ontmoetingsplaatsen rondhangen? Kinderzitjes duidelijk zichtbaar in de auto! Denk je dat alle homo's elkaar in den kont zitten? En hoeveel z.g. “nette” hetero's naaien hun wijf heimelijk in de reet?
Wat men in bed doet is privè en gaat je in feite geen moer aan, of vertel jij wel aan de hele wereld welke standjes je allemaal met je vriendin uitprobeert?
Zo, dat moest ik ff kwijt!!
Gr. Medie (hetero)
Geert
-32-  Geert:
Dat de tolerantie hier zo lekker naar de kloten is gegaan hebben we allemaal te danken aan al die zwaar discriminerende en intolerante allochtonen die wij als een stelletje slapjanussen met open armen hebben staan te ontvangen! Dit is de dank voor de gastvrijheid die we ze zelf geboden hebben! Gevangenissen zitten bomvol met die gasten waar het woord respect volledig door vertrapt is! Ga zo door, laffe Hollanders, met je land te verkopen en het langzaam naar de kloten zien gaan!

Geert
Jose
-33-  Jose:
Een homo is kennelijk voor dhr.Stender eng! Maar hij vindt het kennelijk wel normaal dat de meeste verkrachtingen nog steeds binnen het hetero huwelijk voorkomen, er vrouwen gedwongen achter de ramen worden gezet en er nog steeds heel wat ouders zijn die met hun tengels niet van hun eigen kind af kunnen blijven. Tja, zo tolerant zijn we dan wel in Nederland!!!! Wat we niet willen zien, zien we niet, wat we niet kennen en anders is, veroordelen we. Pffffwat een hypocriet die Stender.
Jan Stender
-34-  Jan Stender:
Verkrachtingen binnen het huwelijk,incest,en vrouwen gedwongen achter de ramen,kunnen nooit normaal zijn
Dus kom niet met een slap argurment aan,dat ik dit de normaalste zaak van de wereld vind
Ga lekker onzin over je zelf schrijven,inplaats over mij te oordelen
Wat een onzin zeg
Jan Stender
-35-  Jan Stender:
Even een reactie op Medie
Wat ik prive met mijn vriendin in bed doe,gaat je zeker geen moer aan
Ook ben ik totaal niet op de hoogte,van ontmoetingsplekken,waar extreme homo,s samen komen
Hoezo extreem?
Ontmoet jij de gewone homo?
Of de extreme homo?
Of allebei?
Wil ik ook niet weten,en ook niet hoeveel nette huisvaders,er rond hangen
Waarschijnlijk ben je zelf eens op zo,n ontmoetingsplek geweest,om een telling te maken,van de auto,s met kinderzitjes,en bijhorende nette huisvader,s
Wat een gelul,om te zeggen,dat ik naar Maastricht verhuis,omdat daar geen homo,s zijn
Ik ga daar wonen,vanwege de omgeving,en of daar wel of geen homo,s zijn,boeit me niet
bob
-36-  bob:
Wat een non-discussie. Laat indereen toch, inclusief Jan Stender - maar dan bij voorkeur wel in Antwerpen.
bob
-37-  bob:
Of Maastricht, Londen, Dusseldorf - waar dan ook.
Jan Stender
-38-  Jan Stender:
Heel goed Bob
Medie
-39-  Medie:
Gevoelige snaar geraakt? Haha!
Gr. Medie.
Friso
-40-  Friso:
Ja Jan je begint zelf met je opmerkingen. Nu komen daar reacties op en dan moeten anderen opzouten! beetje vreemd allemaal. ik zou zeggen, ga heerlijk naar Maastricht, veel plezier, geniet van de omgeving, van je vriendin en al die andere overlast die Maastricht ook kent en heeft. Nu niet met hangende pootjes terug komen hoor!
Jan Stender
-41-  Jan Stender:
Gevoelige snaar geraakt?
Totaal niet
Ga maar fijn verder,met nette huisvaders,in auto,s met kinderzitjes tellen
Of lekker bezig houden met zogenaamde hetero,s,die hun vrouw van achteren nemen
Lekker belangrijk,het heeft totaal niets met dit onderwerp te maken
Waarom moet iedereen ineens opzouten?
Dat hoor je mij niet zeggen
Blijf lekker waar je bent,geniet van het leven,of je nou he,ho,of bi bent
Fijne dag allemaal
Medie@Jan.
-42-  Medie@Jan.:
Haha jij begon toch echt met vooroordelen spuien als bruinwerkers reteroeiers etc. Ach, vlgens mij ben je zo slecht nog niet maar moet je gewoon ff volwassen worden.

Gr. Medie.
Jan Stender
-43-  Jan Stender:
Nee,ik hoef niet volwassen te worden,ik ben het al
Ik geef het toe,dat ik te ver ben te gaan,met mijn uitdrukkingen
Maar ik heb een keer een vervelende situatie gehad,met een homo
En die vent wou gewoon niet luisteren,dus vandaar mijn beetje lullige opvattingen
En wat ik al schreef,vergelijk het maar met een vrouw,die diverse keren lastig gevallen wordt,door een of meerdere mannen
Dan krijgt zo,n vrouw op een gegeven moment,toch een afkeer tegen mannen?
Of zie ik dat verkeerd?
yanny scutt
-44-  yanny scutt:
Gelukkig is in Polen alles goed gegaan en komt Maarten van Poelgeest weer heelhuids terug.

Wat mij betreft; 'Maarten, welcome homo(e)!'

Maar er is veel werk te doen want de intolerantie t.o.v. homo's en ,nogzowat, anderen (in eigen land en steden) begint echt zorgwekkend te worden.

De vakken geschiedenis en maatschappijleer kunnen wel wat extra's toevoegen denk ik. Groet; Yanny
yanny scutt
-45-  yanny scutt:
Ja Jan Stender, dat zie je inderdaad verkeerd.

Als ik na mijn eerste (!) slechte ervaring met een man alle mannen had afgewezen, dan had ik nu niet zulke leuke kleinkinderen gehad..

En jouw argument over het schip de 'Pollux' slaat kant nog wal.. Het was in mijn tijd heel gewoon om jongens die een beetje tuttig deden ofwel het leger in te sturen, of naar het opleidingsschip de 'Pollux'

Daar maakten ze er wel 'echte' mannen van!

Ja, ja.. Groet; Yanny
Jan Stender
-46-  Jan Stender:
Ja,de geschiedenis van de Pollux ken ik ook wel
Bovendien op de Pollux kwamen jongens,die hun opleiding volgden,voor de koopvaardij
Niet zo zeer jongens,die zich tuttig voor deden
Deze jongens inmiddels wat oudere mannen heb ik gesproken,en de meeste zijn getrouwd,en hebben kinderen
Het strenge karakter van de commandeur,zorgde wel dat je een echte kerel werd
yanny scutt
-47-  yanny scutt:
Jan Stender, ik heb het een beetje ongelukkig uitgedrukt. Ik bedoelde natuurlijk zachtaardig i.p.v tuttig.

De opleiding op de 'Pollux' was helemaal niet bedoeld om 'kerels' te kweken. Hoe kom jij daar bij?!

De opleiding was gericht op het opleiden van goede zeelieden! Helaas werd er heel lang geen rekening gehouden met het feit dat een mens een andere seksuele geaardheid kon hebben, en gelukkig gebeurt dat nu wel.

Ook homoseksuelen kunnen nu vrij en frank het leger of de marine in (ze mogen in elk geval niet worden geweigerd) en dat moet vooral zo blijven!

Ook vrouwen kunnen voor zo'n opleiding kiezen dus waar blijf jij met die 'kerels' van je..Duh! )-: Yanny

PS. je gelooft ,hoop ik voor je, toch ook niet dat dinosaurussen nog bestaan!
Jan Stender
-48-  Jan Stender:
Yanny Scutt
Jij schrijft zelf,dat jongens die een beetje tuttig deden,naar de Pollux werden gestuurd,en daar echt mannen werden gemaakt
Dat homo,s of vrouwen nu ook zo het leger of de marine in kunnen,hoef je mij ook niet te vertellen
Die opmerking over dinosaurussen,slaat nergens op
open homo
-49-  open homo:
Allereerst is FEIT dat 85 procent van de mannen die op een gop plaats komt.. zogenaamd 'hetero' .... in feite zijn ze niet eens bisexueel. Nee ze zijn een verkapte homo, die voor geen goud de moeilijkheden op hun hoofd willen halen voor een stijve pik, en daarom kiezen voor een burgerlijk luizeleventje... Lekker makkelijk. Voor alles wordt gezorgd, en je krijgt een respectabele plaats in de maatschappij. Deze zelfde hufters, gaan 'hun hondje uitlaten' trimmen' even een luchtje snuiven etc..

Dit zijn de werkelijk kasthomo's. Ze zijn gevaarlijk, want zij bleren dat homo's vies zijn, om hun zelf verdekt op te kunnen stellen.

Dag papa's van Nederland, veel plezier op de gay ontmoetingsplaatsen vandaag he? Niet te lang wegblijven na het werk of tijdens de pauze, anders gaat het nog opvallen!
JEAN-PIERRE
-50-  JEAN-PIERRE:
Hum hum...sorry dat ik jullie stoor! Maar ik wou iets kwijt over de topic, als het mag. Ik ben bijna in elke hoofdstad van Europa geweest, en enkele grote steden van Amerika. Over het algemeen schelen deze wat homo/lesbisch acceptatie niet zo veel van Amsterdam. OK je kunt in onze hoofdstad misschien wat “verder” naar buiten komen, maar om daar dan de titel gay-hoofdstad van de wereld aan te geven gaat me wat te ver.
Laten we gewoon trots op “onze” stad wezen zoals die nu is (zonder de potenrammers)!!
......tolerant met een grote T !!
En Jan...1 zwaluw maakt nog geen zomer, dus je taalgebruik vond ik wel wat grof ondanks je excuus daarvoor. Groetjes
rudipensionado
-51-  rudipensionado:
Oke, zand erover.
Laten wij weer lol maken
Jan Stender
-52-  Jan Stender:
Ja,lang leve de lol
rudipensionado
-53-  rudipensionado:
JP moet toch ijzersterk zijn om al die reizen met die Alto te kunnen maken. Ik zou geen rug meer overhouden.
hoi
-54-  hoi:
waarom wordt mijn reactie weggehaald?
JEAN-PIERRE
-55-  JEAN-PIERRE:
Vieze woordjes gebruikt misschien die niets met de topic hebben te maken??
rudipensionado
-56-  rudipensionado:
wat schreef je dan?
Cocky
-57-  Cocky:
Allemaal drukte om niks
Ik ben zelf al jaren homo,en als ik op de versiertoer ga,dan zoek ik ook echt een andere homo
En ga dus geen hetero mannen lastig vallen
Ik heb een partner gehad,die dat wel deed
Ja sorry dat ik het zeg,maar dat was echt een vervelende klier,die een beetje te ver doorschoot in zijn geaardheid
Logisch dat sommige mensen er niet van gediend zijn
Maar goed,laat Amsterdam dan maar de homo hoofdstad zijn,ik heb er geen moeite mee
Er lopen in Amsterdam genoeg leuke boys rond
Theo
-58-  Theo:
Persoonlijk zou ik Amsterdam graag weer als Homohoofdstad van de wereld zien, maar sommige bevolkingsgroepen zijn daar tegen en die willen we toch niet provoceren?
Kees
-59-  Kees:
@Theo. Ja van die bevolkingsgroepen die ik niet mag discrimineren, discrimineren mij maar wat graag!!!
Ik homo en woon in A'dam. Gisteren nog, je loopt t centraal station uit. Wat hoor ik ineens rechts van mij? “homo”! Plus de nodige spuug op de grond....
Waarom??? Ik loop daar gewoon! Weet al langer dan dat joch Uberhaupt leeft, dat ik homo ben, dus hoeft hij me niet te vertellen.
Wie is nu het IslaMietje?
Dan denk ik ook; enkele reis in een jurkje naar Mekka! Rot op, ik ben gewoon onderweg naar een verjaardag. Gs bij je moeder thuis op de grond spugen. En snap ook de aandacht niet. Waarom vraag je mijn aandacht? Als je zo vies van me bent? Of had ik gewoon sjans met je? Nee? Dan ga wat doen ipv mij lastig vallen!
Nee hoor, we zijn zo tolerant. En oh wee als ik t nu een kutmarokkaan vind, raar hé?!
Theo
-60-  Theo:
Ja, dat is raar ja. Je zou je moeten schamen om je rare denkbeelden.
Kees
-61-  Kees:
Prima, als die marokaan dat ook eens doet. Geven we een feestje.
Theo
-62-  Theo:
Nee, want die is gastarbeider en daarom welkom.
Kees
-63-  Kees:
Okee ik laat me dus bespugen en voor vieze homo uitmaken en moet hem wel respecteren. Ideale wereld. Fijn. Gelukkig Nieuwjaar ook.
yanny scutt
-64-  yanny scutt:
De beste -en leukste!- kennismaking met de wereld van homo's en andere 'nichten' maak je met Dolly Bellefleur!

Ze heeft een eigen web-site en ik kan jullie zeggen dat ze het heel goed doet op b.v. bedrijfsfeesten en heb ook gezien dat onze nieuwe nederlanders graag met haar op de foto gaan na haar voorstelling!

Nodig Dolly uit!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.