Home > > Violen voor vuilnis!

Violen voor vuilnis!


[Klik voor vergroting]
Amsterdam - Wie vóór 28 april z'n grofvuil naar het afvalpunt brengt krijgt daar maar liefst zés kleurige zomerviolen voor terug, zo meldt een folder in mijn brievenbus met nee/nee-sticker. Met deze actie moet voorkomen worden dat de luie Amsterdammer zijn grofvuil gewoon over het balkon sodemietert of slordig naast de afvalcontainer dumpt (vijftig euro boete).

Wat een mooi en vertederend gebaar! Dat had ik toch nooit verwacht van die ruwe bonken die bij zo'n afvalpunt werken. Dan moet je als stoere grofvuilnisman toch wel even over een mentaal drempeltje heenstappen, lijkt me.
Ziet u deze ronduit vertederende scène al voor u? U staat net zwetend vijf kuub slooppuin in een van de containers te storten wanneer achter u zo'n ruige, met zware Van Nelle-shag doorrookte stem klinkt:
"Kijk eens meneer, nu krijgt u van mij zes van die schattige zomerviooltjes! En wat ruiken ze héérlijk, hè?"

Nu waren de mannen van het afvalpunt altijd al vriendelijk en behulpzaam, maar niettemin worden ze volgens mij toch geselecteerd op macho-gehalte. Het zijn steevast grote gebruinde kerels met indrukwekkende spierballen en talrijke tatoeages op de armen. Een soort Hells Angels, maar dan aardig en zonder brommer.
En deze mannen hebben dus voor ons blijkbaar de afgelopen maanden al die viooltjes zorgzaam moeten opkweken. Eerst netjes zaaien met die grove gekloofde vingers, elke dag voorzichtig een scheutje water geven en tenslotte eindeloos knielen op een bed violen om het onkruid te wieden. Dat moet toch een behoorlijk stukje zelfoverwinning geweest zijn voor die gasten.

Nee, driewerf hulde voor deze strakke actie van de violenvuilnismannen!

zeven reacties op "Violen voor vuilnis!"

Flipper
-1-  Flipper:
Klaarblijkelijk is er dus een probleem met de mentaliteit van mensen t.a.v. afval ?
Flipper
Jaap
-2-  Jaap:
Het is mij ook opgevallen dat het personeel werkzaam bij de afvalpunten erg vriendelijk en behulpzaam is. Wat mij betreft model ambtenaren.
arthur
-3-  arthur:
Alleen ben ik benieuwd hoe ik mijn grofvuil bij een afvalpunt zou kunnen krijgen?? , aangezien het in amsterdam sowieso onzinnig is om een auto te hebben betekend dit dat het oude bankstel achter op de fiets moet ? denk dat ik dan een bekeuring zal krijgen van oom agent wegens gevaarlijk transport.
Flipper
-4-  Flipper:
Hello Arthur. Hmmm... als het laten ophalen méér kost... dan het van het balkon af te sodemieteren... kan de keus wel eens niet zo moeilijk zijn, toch ?
Arnoud de Jong
Wanneer je opbelt komen ze het op afspraak halen.
Adam Smid
-6-  Adam Smid:
Wat Jaap zegt. De mensen van afvalpunt Sloterdijk zijn zonder meer de meest burger-vriendelijke ambtenaren die ik ooit tegen ben gekomen. Ik heb er meerdere keren goede ervaringen mee opgedaan.
Ruwie
-7-  Ruwie:
Iedereen kan duizend manieren bedenken om je grof niet te brengen, verzin er eens 1 om het wel te doen. Huur een bakfiets, vraag je buurman, jhee 1 teveel.
Vuil trekt vuil aan, je zet een stoel buiten en je buurman (die van de andere kant) zet zijn complete inboedel er bij en dan staat het een paar dagen met alle gevolgen van dien.

Sloterdijk is inderdaad top.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.