Home > > Amsterdam geeft zich bloot

Amsterdam geeft zich bloot

Mensen poseren voor Tunick
Amsterdam - We hebben er een nieuwe kunstinitiatief bij, Dream Amsterdam, dat jaarlijks een groot kunstevenement buiten de museummuren wil presenteren. Daarvoor nodigt men elk jaar een internationaal gerenommeerd kunstenaar uit, om zich te laten inspireren door de stad. Met als eerste Spencer Tunick, de fotograaf die al in diverse steden grote groepen naakte mensen zomaar ergens buiten fotografeerde.
In Amsterdam gaat Spencer Tunick begin juni aan de slag op tot dan nog geheime locaties. Spannend, want wat zal hij uitkiezen om Amsterdam à la Tunick op de kaart te zetten? Wordt het het Museumplein, wordt de Jan Schaeferbrug bedolven onder naakt vlees of zal hij het monument op de Dam verpakken in blote mensen?
Het zou een mooie ode aan de Damslapers kunnen worden. En dan kunnen we een jaar later Christo uitnodigen om dezelfde mensen op exact dezelfde plek weer in te pakken... Zo'n jaarlijks buitenkunstproject is in ieder geval een aanwinst voor de stad, zeker wanneer er zulke grote kunstenaars worden uitgenodigd die de fantasie én de discussie kunnen prikkelen.

Wie liever niet onverwacht met zoveel bloot geconfronteerd wordt, doet er goed aan begin juni niet in de vroege ochtenduren door de stad te fietsen, of gewoon de blik op oneindig te zetten, zoals een vrouw in Lyon wijselijk deed. Wie het een uitdaging lijkt met honderden andere mensen samen uit de kleren te gaan en mee te doen aan Tunicks project, kan zich tot 25 mei aanmelden.

Een reactie op "Amsterdam geeft zich bloot"

Aarnout
-1-  Aarnout:
Mooi plan, maar zijn we het waard? Veel mooie plekken heeft deze stad niet behalve de grachtenmonumentjes. Grachtenbootjes zijn in Brugge al gebruikt. Dam en Museumplein zal te veel voor de hand liggen. Dam lijkt me zelfs onmogelijk met die phallus. In Artis misschien voor de roofdieren. Hij zal wel iets met het water willen. Ik zou ze tegen de kaarsrechte Hondsbossche Zeewering zetten met windkracht 9. Of in de lengte van de Leidsestraat. Worden er nog kwaliteitseisen gesteld aan de deelnemers?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.