Home > > Krenten

Krenten

null
Bos en Lommer- Net op tijd loop ik het stadsdeelkantoor van Bos en Lommer in om Jeroen Broeders (laten we hopen dat hij zijn politieke beloftes beter bijhoudt dan zijn website) te horen zeggen: 'Laten we 2006 snel vergeten!'
'Inderdaad,' hoor ik om me heen mompelen, 'weg ermee.'
Ik sta op de terugkom- annex nieuwjaarsreceptie van het stadsdeel dat in 2006 tot ver in den lande bekend is geworden door bouwfouten en constructiemisere.
Gelukkig lijkt die ellende nu grotendeels achter de rug en zullen na de terugkomst van de bewoners van het Bos en Lommerplein en de bibliotheek, ook de winkels snel weer open gaan.
Een nieuw begin heeft Bos en Lommer hard nodig en dat koppelen aan de nieuwjaarsreceptie is geen slecht idee.
Het krentenbrood dat volgens geheim recept opnieuw is gebakken, staat omringd door de jonge bakkers in opleiding, te lonken achterin de zaal. De bakkersweduwe, zoon en een oud-medewerkster worden op het podium ontboden om het eerste stukje te proeven.
'Mijn man had dit zeker heel leuk gevonden,' zegt mevrouw Flaat.
Daarna gaat het brood de zaal in en kunnen alle aanwezigen een stukje nemen. Er schijnen mensen speciaal van ver te zijn gekomen om het te proeven, dat geeft het geheel extra cachet.
Aan de tevreden gezichten te zien valt het krentenbrood goed en ook de vloer van het gebouw vertoont vooralsnog geen scheuren.
De enige barst in 2007 rondom het plein is wat mij betreft het geschil dat de aannemer en de gemeente hebben over de kosten van de hele bijna-ramp.
Wie van die twee is hier de krent?

vijftien reacties op "Krenten"

Rob
-1-  Rob:
[kuch] linkje werkt niet [/kuch]
-2-  :
Ahum.. nu wel.
engine 54
-3-  engine 54:
Zou leuk zijn als het klootjesvolk dat niet naar de receptie kon, maar naar zijn baas moest ook een krentenbrood kreeg.
Na alle ontberingen van de afgelopen maanden (na een drukke werkdag nog een uurtje in de rij bij Dirk van de Broek bijv.) hebben we dat wel verdiend.
Maar dan moet het wel getracteerd worden dooe Hillen en Roosen!!
Flipper
-4-  Flipper:
Hmmm... 2006 om dàt soort redenen vergéten ? Tsja, maar je denkt toch niet dat de mentaliteit der 'bouwers' aan het verbeteren is ?! (zou overigens wel goed, daar niet van...).
Flipper
Paula Bakker
-5-  Paula Bakker:
Voor mij had de avond wel een andere betekenis dan die voor de bewoners van het plein.Als Oud-Sloterdijker was ik uitgenodigd om het krentenbrood te komen proeven. De op het podium ontboden mensen waren, behalve Weduwe Flaat en haar zoon, de dochter en nicht van Bakker vd Boogaard (van wie oorspronkelijk het recept was).
Ik hoop dat de bewoners een goed jaar tegemoet gaan en dat alle narigheid van 2006 snel zal zijn vergeten.
Na een geslaagde avond ging ik met een voldaan gevoel terug naar Schagen.
Willem W
-6-  Willem W:
Nu weer dat gaslek en de ontruiming van De Boeg. He!

en ook de riolering daar schijnt op springen te staan.

Bouwen aan het plein en omgeving; de gifbeker moet schijnbaar helemaal leeg gedronken worden
-7-  :
Even een kleine nuance: de Boeg zit aan de Hoofdweg en niet op het B&L plein, en bovendien is de Boeg een oud(er) gebouw. Een gaslek, ja, dat kan altijd en overal gebeuren!
engine 54
-8-  engine 54:
Nou, als je van het Mercatorplein af komt rijden richting BenL en je ziet in de verte al die blauwe zwaailichten is het toch ff schrikken.
-9-  :
Gezien de recente geschiedenis van de omgeving wel ja ;)
Willem W
-10-  Willem W:
@ Esther: het is onderdeel van het Bos en Lommerplein project (B&L plein en Buskebl)en het lek is ontstaan door de werkzaamheden aan de Busker.
-11-  :
@willem W: aha. Gelukkig konden de bewoners na een uur weer terug in hun woning; dat was met de pleinbewoners wel anders.
engine 54
-12-  engine 54:
Nog 7 nachtjes en we kunnen weer naar onze enige echte eigen Appie Heijn.
Joepie!!

Misschien ligt dat krentenbrood dan ook wel in de winkel te koop.
Hannie Verkerk-v/d Boogaard
-13-  Hannie Verkerk-v/d Boogaard:
Graag wil ik (Hannie van den Boogaard, bakkersdochter) iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan de “herrijzenis” van het “Origineel Sloterdijks Krentenbrood”. Mijn vader zou (bij leven 102 jaar) het ontzaglijk leuk hebben gevonden. De Hubertus Vakschool heeft vakwerk geleverd. Mijn vader zou nog iets meer krenten hebben gebruikt, maar dit brood was toch ook erg lekker. Hopelijk schiet er nog een foto over als herinnering aan deze leuke bijeenkomst. Met vriendelijke groeten, Hannie van den Boogaard.
Jan Pieter Bart
-14-  Jan Pieter Bart:
De aandacht voor Flaat's Krentenbrood doet mij het water in de mond lopen.
Of het nu v.d. Boogaard was of Flaat,dat weet ik niet meer. Maar lekker was het wel.
Ik mis node het adres waar deze lekkernij nu te koop is. In Badhoevedorp voorlopig tenminste(nog)niet.
Wij aten het bij Oom Bas en Tante Japie van Geffen die naast het kerkje te Sloterdijk woonden.
Bart
-15-  Bart:
beste hannie
zoals altijd zal in het geheugen het verleden mooier zijn dan de werkelijkheid. wie weet zal je vader dat inderdaad wel gedaan hebben maar was het niet erg leuk om toch weer eens in de spotlights te staan met iets wat al zolang niet meer van je vader was.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.