Home > > Gaat u maar weer rustig slapen.

Gaat u maar weer rustig slapen.

Noord - Wat een rust! Vijf maanden na mijn verhuizing moet ik nog steeds wennen aan de stilte. Vanuit mijn raam kijk ik uit op een pleintje met glijbaan, wipkip en zelfs een boom met vogelnest. Maar het is zo stil dat ik me af en toe zelfs afvraag of ik niet in een soort spookdorp terecht gekomen ben.
Een paar weken geleden kreeg ik een uitnodiging om mee te praten over een betere buurt. Drie keer per jaar organiseert het stadsdeel een bijeenkomst waarin bewoners kunnen kennismaken met de wijkagent en medewerkers van de gemeente. Als onderdeel van mijn inburgeringtraject in Noord leek me een bezoek aan het buurtplatform geen slecht idee.
En het klinkt ook wel gezellig, buurtplatform, een beetje jaren '70. Ik stelde me dan ook een prettig samenzijn voor, van bewoners die lekker een uurtje kunnen kletsen met de wijkagent.
Een betere buurt is een serieuze zaak dat bleek meteen toen ik het zaaltje betrad waar de bijeenkomst werd gehouden. In een klaslokaal, waar de verwarming iets te hoog stond, zaten ongeveer twintig bewoners en medewerkers van het stadsdeel te vergaderen. Compleet met presentielijst, notulen, een agenda en een strenge voorzitter. ("Ik roep de vergadering nu tot de orde!") Gelukkig hadden ze ook koffie en bastognekoeken.

Omdat ik een half uur te laat binnenkwam, kreeg ik meteen de volle aandacht. Van verschillende kanten werd ik vriendelijk toegeknikt. "Hoera, vers bloed", zag ik sommige aanwezigen denken. Maar al snel was de aandacht weer bij het overhangend groen, boomkransen onder het trottoir, zwerfafval en het nieuwe jeugdbeleid.
Het was wel een openbaring. Zo hoorde ik dat er in Noord een echte 'Stadsdeelmarinier' actief is en dat er plannen zijn voor een buurtfeest.

Helaas moet ik de leden van het buurtplatform teleurstellen, ik word geen lid want ik ben niet zo'n vergadertijger. Toch kan met een gerust hart verder slapen in Noord. Want de democratie van de stoeptegel wordt met hand en tand verdedigd.


Een reactie op "Gaat u maar weer rustig slapen."

HD
-1-  HD:
Grappig dat deze in Noord woonachtige Rotterdamse haar interieur-inkoopjes doet bij de IKEA in Delft :)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.