Home > > 'Groen' licht van minister Peijs

'Groen' licht van minister Peijs

Fietslamp hoeft niet op de fiets
Amsterdam - Zo aan het eind van een kabinetsperiode stelt waarschijnlijk elke minister zich in stilte de vraag 'heb ik wel genoeg bereikt'? Om vervolgens wanneer de balans negatief uitvalt na te gaan of er in de laatste weken die er nog resten nog iets te doen valt. Karla Peijs, minister van Verkeer, mag in ieder geval met een van haar laatste beslissingen de Amsterdamse geschiedenisboekjes in: ze heeft het losse lampje voor fietsers goedgekeurd.

Het was dan ook wel even schrikken toen pas het nieuws naar buiten kwam dat de Amsterdamse politie over de schreef ging, bij het niet bekeuren van fietsers zonder vaste verlichting. Losse lampjes waren volgens de Wegenverkeerswet verboden en moesten dat blijven ook. Naast schrikken was het ook een beetje pijnlijk, want de politie deelde juist zelfs lampjes uit aan fietsers zonder licht.
Dankzij Peijs mag de politie in Amsterdam doorgaan met het gedogen van verlichting die strikt genomen niet aan de eisen voldoet. Iedereen kan zich beroepen op haar woorden in Nova van afgelopen vrijdag: ''In Amsterdam rijden zo veel rudimentaire fietsen rond zonder vaste verlichting dat ik al blij ben als ze met een los lampje enigszins herkenbaar zijn.''

Jammer dat de Nova-interviewer niet even doorvroeg over de kleur van dat lampje. Lig ik na de diefstal van mijn witte lampje toch nog de hele nacht wakker van de vraag of ik morgen ongestraft met slechts een rood lampje op mijn jas of fiets over straat mag.

twee reacties op "'Groen' licht van minister Peijs"

-1-  :
Marleen, ik zou maar oppassen hoor, ik heb vorig jaar een 'halve boete' gehad van 14 ipv 26 euro, omdat ik alleen een rood achterlampje op mijn tas had..
Wouter
-2-  Wouter:
je dient rood EN wit te hebben, respectievelijk achter en vóór

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.