Home > > We zijn er weer

We zijn er weer

null
Het lijkt wel feest, als ik het lokale sufferdje van Bos en Lommer lees.
Het ene na het andere juichende artikel vind ik in 'Het Gesprek van de Dag'.
En terecht natuurlijk.
Na een jaar brandt er eindelijk weer licht op het Bos en Lommerplein en zijn de hekken, de politiehokjes en de bewakers weg. Dat is al reden genoeg voor een feestelijke stemming.
Alsof het stadsdeel vindt dat er iets goed te maken valt, wordt ons bewoners een heleboel beloofd.
Ook terecht.
Zo zal er hard gewerkt worden, samen met de ondernemers en marktkooplieden, om het Bos en Lommerplein aantrekkelijker te maken. Er moeten onder andere meer gevarieerde winkels en marktkramen komen.
Ook is het stadsdeel bezig een Jongerenraad op te zetten, die jongeren de kans geeft hun stem te laten horen als het gaat om zaken die hen betreft.

Qua huisvuilverzameling, groenvoorziening en leefbaarheid moet het allemaal veel beter in de wijk, aldus verschillende bestuurders, en er zijn plannen voor een Vrouwenvakschool, een vacaturebank voor vrijwilligers, meedoen met een autovrije zondag, het vrijmaken van stageplaatsen voor allochtone jongeren en ga zo maar door.

Tot slot is het bestemmingsplan van het Erasmuspark dusdanig gewijzigd, dat er plek is voor horeca.
Dus als het even meezit kan er deze zomer een biertje gedronken worden op een terras in het mooiste park van West.
Let op, Bos en Lommer gaat helemaal los.

acht reacties op "We zijn er weer"

engine 54
-1-  engine 54:
Het park zou ook een mooie plek zijn om 's winters een ijsbaan aan te leggen. En dan na het schaatsen lekker koffie of warme chocolademelk halen bij diezelfde hereca.
Heerlijk.

Maar ze mogen wel een groot scherm neer zetten langs de zuid kant van het park, zodat je het verkeer in de Jan van Galenstraat niet hoort en ziet!
Marjolein
-2-  Marjolein:
Ook Bos en Lommer zal op termijn best een leuke woonwijk worden, maar die belofte van betere winkels en betere markt, tja....daar geloof ik niet in. Hoe willen die bestuurders dat dan gaan aanpakken? Eigenlijk is dat een slogan wat elk stadsdeel onderhand hanteert maar men vergeet dat je dit nauwelijks kunt sturen. Wat jammer dat bestuurders toch pas actie ondernemen als er stront aan de knikker is (geweest)! Dat ergert mij gewoon mateloos.
Estherd
-3-  Estherd:
@marjolein: er is een projectleider aangesteld die een plan van aanpak gaat maken, samen met de marktlieden en de ondernemers. Die zijn ontevreden, uiteraard, over het afgelopen jaar en die willen dus wel iets veranderen. Ze hebben ook behoorlijk aan inkomsten moeten inleveren. En er is letterlijk gezegd: 'er moeten meer verschillende soorten winkels komen, dus niet alleen textiel, maar ook groente en fruit, vis, noten, zuidvruchten en een poelier.' Om het slechte imago van het plein te wijzigen zal er echt wel hard aan getrokken moeten worden, dus dat verwacht ik dan ook.
En ja, natuurlijk is het jammer dat er pas allerlei plannen komen als er iets heel erg mis is gegaan..
Centraal Weer Lokaal
-4-  Centraal Weer Lokaal:
@Esther
Bos en Lommer wordt (met vallen en opstaan) een heerlijke wijk, wat er ook gebeurt.

N.a.v. de bovengenoemde reacties is het misschien wel goed te bedenken dat een stadsdeel, dus ook B&L,weing invloed heeft op de samenstelling van het winkelbestand en, hoe gek dat ook mag lijken, op de markt.

Van het laatste weet ik iets meer (SD Oost).
Doe maar eens een test en vraag maar aan een aantal marktkoopmannen wat ze vinden van het idee om het anciënniteit-beginsel (wachtlijst) af te schaffen ten gunste van een flexibeler markt (meer sturing van bovenaf mbt specifieke waren). De verordening en reglementen vliegen om je oren..

En laten we wel wezen.. de huidige markt sluit prima aan bij de behoeftes van de bewoners in het stasdeel. Textiel is (op dit moment)blijkbaar interessanter dan b.v. biologische kaas, anders waren de kooplui daar wel op in gesprongen. Marktwerking zou toch ook moeten werken op de markt?

Enfin, met het Plein open zijn we weer op de goede weg!

p.s. De "Centraal Weer Lokaal - bokaal 2006 gaat naar... (ja we zijn er uit) ......Esther!
Ramon Stoppelenburg
-5-  Ramon Stoppelenburg:
Nog even en ik ga verhuizen! Vanuit Slotermeer!
joke
-6-  joke:
bos en lommer is altijd een leuke wijk geweest we hebben er jaren lang in die buurt gewoond en t was altijd een gezellige buurt met de markt en de winkelstraten hoop voor de mensen nu dat het weer gezellig word hoor veel woon plezier in en rond de bos en lommer
Gerolf Bouwmeester
-7-  Gerolf Bouwmeester:
De plannen om meer variatie op het Bos en Lommerplein v.w.b. winkels en markt bestaan al jaren. D66 met één zetel in de deelraad van Bos en Lommer probeerde al jaren daar meer werk van te maken. Ik weet dat de invloed van de overheid om hier iets aan te doen beperkt is maar met inzet en creativiteit en vooral een goed contact met de lokale ondernemers kan veel worden bereikt. Pas na het drama op het Bos en Lommerplein heeft de raad eindelijk de D66 voorstellen unaniem aangenomen. Het succes van het Theatercafé Podium Mozaïek laat zien dat er in Bos en Lommer animo is voor meer kwaliteit op het gebied van winkels en marktkramen. Ik woon er nu ruim 11 jaar en heb het stadsdeel tot mijn grote vreugde steeds leuker en aantrekkelijker zien worden.

Gerolf Bouwmeester
raadslid D66 Bos en Lommer
kokkie
-8-  kokkie:
Heeft Esther die bokaal al ontvangen van 'Centraal Weer Bokaal' en wie mag daar dan achtersteken?
Ben zeer benieuwd.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.