Home > > Niet na tienen

Niet na tienen

Amsterdam Slotervaart is in het nieuws, dus er zal wel weer stront aan de knikker zijn. Journalisten interesseren zich tenslotte niet voor zoiets als het Rembrandtpark Festival, maar trekken enkel naar het westen als er gedonder is. Deze keer gaat het om de reinigingsdienst die na tienen niet meer de straat op gaat. Omdat ze last hebben van scholieren. De reactie van het stadsdeel is typisch: "De reinigingsmedewerkers zijn wel degelijk hele dagen aan het werk." En daarmee is de kous af. Want in Slotervaart hebben ze nóóit problemen met de jeugd.
De journalistiek vergroot de problemen in Amsterdam West graag uit, absoluut. Echter het politieke mantra 'doorlopen/niets-aan-de-hand-hier' wordt steeds ongeloofwaardiger. Laten we eens proberen nuchter naar de gebeurtenissen te kijken. De buurtbewoners zien dat hun straten niet schoongemaakt worden, de opzichter verklaart dat om veiligheidsredenen na 10.00 uur niet gereinigd wordt, en de medewerkers zelf spreken van incidenten waarbij stenen worden gegooid en ruitenwissers van auto's worden getrokken. Maar stadsdeelvoorzitter Marcouch reageert domweg dat hij 'heeft begrepen dat het niet aan de orde is.' Heeft meneer dan geen enkel vermogen tot kritisch denken? Het eerste wat ik bijvoorbeeld dacht was: 'Niet reinigen na tienen vanwege overlast? Horen die kids dan niet op school te zitten?'

Maar nee, volgens het stadsdeel is er enkel wat frustratie bij de reinigers als zij meteen na de schoonmaak het vuil achter zich neergesmeten zien. De medewerkers leren daarom omgaan met dit soort situaties. Inderdaad, stuur de reinigers op cursus. God behoede ons dat de veroorzakers van het probleem aangepakt zouden worden.

drie reacties op "Niet na tienen"

Freek
-1-  Freek:
De bezem moet niet alleen door Slotervaart zelf, maar ook door het stadsdeelbestuur!
Suffie
-2-  Suffie:
Goed zo, Freek! Die Markouch die zit er tenslotte al weer bijna drie maanden!
Friday
-3-  Friday:
As for the kids - a few more slaps while they are growing up would work wonders.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.