Home > > Westpoort is cool

Westpoort is cool

Westpoort: een fantastisch stukje Amsterdam waar je eigenlijk alleen maar komt om te werken. Of om keihard doorheen te rijden. Ok, er is een hotel waar toeristen natuurlijk enorm blij zijn dat ze midden op een industrieterrein zijn weggestopt. Die komen er dus vrijwillig, maar ik neem aan... daarna nooit weer.
Toch verbaast het me hoe ontzettend gezellig deze omgeving is. Tussen de elektriciteitcentrale en autosloop, het hoofdkantoor van Telegraaf en Reed Elsevier, de industrie en bedrijvigheid, bevinden zich de uitstekende cafe's voor gezellige onderonsjes van het personeel.

Niet dat de produktiemedewerkers daar komen. Welnee, het zijn de managers. En de chauffeurs van hoogwaardigheidsbekleders. Genietend van een bal gehakt en een maandag/dinsdag/woensdag/donderdag/vrijdag-middagborrel.

Het ene cafe ziet er gezelliger uit dan de ander. Alle cafe's hebben een terras, waarvan je uit kunt kijken op vrachtwagens, auto's, fabriekspijpen en kantoorpanden. De afgunst van degenen die er langsrijden (zij zitten op het terras, terwijl ik me de komende uren moet gaan inspannen), en de trots van de gemiddelde bezoeker die zijn werkweek er net op heeft zitten.

Wie zoekt deze terrassen bewust op? Wie denkt: kom ik ga gezellig bij cafe Coentunnel een drankje doen, in plaats van op het Leidseplein of de Nieuwmarkt. Wie zegt er op een feestje: "Mijn stamkroeg ligt aan de transformatorweg." ? Maar echt: iedere keer als ik langs de kroegen van Westpoort fiets zit het er vol. Westpoort is cool. Wordt dat het nieuwe uitgaanscentrum van Amsterdam?

zeven reacties op "Westpoort is cool"

-1-  :
Dat is het toch al? Wat dacht je van al die illegale feestjes die daar al jaren met succes worden gegeven..
Els
-2-  Els:
O hemel, ik loop niet één, maar twee keer achter. Tijd om naar Almere te verhuizen?
Herman
-3-  Herman:
Zijn de feestjes in Westpoort inderdaad illegaal? Ik snap het niet helemaal want volgens mij zitten er in Westpoort op dit moment bedrijven die met goedkeuring van de gemeente Amsterdam zich daar hebben gevestigd. Zijn weliswaar geen bedrijven die thuishoren op een bedrijventerrein maar.......
David
-4-  David:
Jelmer,
Heb je de adressen of namen van die cafetjes?
Ivm een studie die ik doe over het gebied,
maar ik ben er tot nu toe nog maar 1 tegengekomen aan de basisweg (dat was eerder een cafetaria).

Bedankt,
Dick Snijder
-5-  Dick Snijder:
Wissenkerke Sloterdijk al jaren een van de gezellige cafes met groot terras in Westport.Voor een heerlijk lunch of borrelen met je collega's.
WK
-6-  WK:
Ìs er wel nieuws over het stadsdeel Westpoort?
Westpoort is kennelijk zó 'cool' dat er hoegenaamd niets over te melden valt.
Het kost wat moeite, maar ook dàt valt nog positief uit te leggen.
JohnN
-7-  JohnN:
Westpoort is cool . Dat was het al toen het nog lang niet Westpoort heette. Toen liep je van het Coengebouw en het Waterleidingbedrijf en de kleinere werkplekken aan de Transformatorweg naar Sloterdijk, waar nog een paar kleine winkeltjes waren en vooral het oude volkstuincomplex, een fijne omgeving om te ontspannen in de lunchpauze.
Nu is het nog cool , er is van alles te beleven, er is zelfs een locatie waar fotografen graag erotiek en porno digitaal vastleggen. Tijden veranderen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.