Home > > Dank voor het mooie jaar.

Dank voor het mooie jaar.

Over het fractievoorzitterschap. Zeer spannend was het natuurlijk vooral bij de VVD. Met veel bombarie werd vorig jaar de nieuwe vrouw van de VVD gepresenteerd. Wethouder, opvolger van Frits Huffnagel, en natuurlijk ook aanstaand lijsttrekker Leatitia Griffith.
De teleurstelling van haar moet wel enorm zijn geweest. Na de winst van PvdA en GroenLinks pleitte de VVD gewoon voor terugkeer in het college. Desnoods met GroenLinks. Griffith was toch niet voor een lullig raadszeteltje uit de Kamer gestapt?

Teleurstelling binnen de Amsterdamse VVD. Van der Horst en Griffith nemen plaats in de raad. Zonde van hun talenten. Griffith heeft haar verlies onder ogen gezien; niet alleen verloren de liberalen onder haar leiding een zetel, ze kwamen ook nog eens niet in het college. Alsof die kans na de verkiezingsuitslag zo groot was...

En dus: tja, wat doe je dan... enige bescheidenheid siert Griffith. Ze neemt plaats op de achterbankjes. Haar opvolger: Eric van der Burg. De nieuwe oppositieleider van Amsterdam. Wij verwelkomen hem.

Een sterke ex-minister neemt net zo lief plaats in de bankjes van de tweede kamer, en schikt zich naar de grillen van de leider die onherroepelijk volgt op verlies in de verkiezingen. Een zwakke ex-whatever vertrekt binnen afzienbare tijd naar een aantrekkelijker plek; niet als wethouder naar Almere... nee... hij of zij wordt tweede kamerlid, gaat het bedrijfsleven in, of ziet zichzelf terug als directeur van toezichthouders, inspecteurs of zoiets dergelijks.

De eerste tekenen dat Griffith op zoek is naar een baantje buiten de Amsterdamse politiek, lijken evident. Anders had ze met het bescheiden verlies dat haar liberale partij leed (in vergelijking met het landelijk beeld deed de VVD het in Amsterdam uitstekend) best het fractievoorzitterschap op kunnen eisen. Helaas. Ze kiest voor iets anders.

En alleen als je al op de achtergrond zit kun je met stille trom vertrekken. Het was een mooi jaar.

vijf reacties op "Dank voor het mooie jaar."

nu.nl
-1-  nu.nl:
rood verhaaltje
mechtild
-2-  mechtild:
Wat een lullig verhaal over een vreselijke goede vakvrouw. Zou ze ook gewoon niet stilletjes op de achterbankjes plaats kunnen nemen om te zien hoe Groen Links nu de boel in de soep laat draaien? Nu al moeten we lezen dat de parkeertarieven omhoog moeten, er idiote plannen liggen die geldverslindend zijn en nergens op slaan. Nou ik geef griffith geen ongelijk. Gewoon lekker op de achterbankjes het “linkse ” college gadeslaan en dan flink toeslaan.
Arnoud Boer
-3-  Arnoud Boer:
Tja, of ze echt zo op zoek is naar een andere baan, ik weet het niet. Was dat maar zo geweest: we hadden haar in Den Haag maar al te graag als VVD-wethouder gehad in plaats van Frits H. Laetitia, waarom heb je nee gezegd?!?
johan
-4-  johan:
Frits H te DH. Is toch werkelijk om je suf te lachen. Typisch een jochie dat zo graag belangrijk wil zijn. Nou Arnoud, veel geluk ermee. Let op straks krijgt Den Haag een heel bijzondere slogan!!!!!
Liesbeth
-5-  Liesbeth:
Inderdaad, heel lullig verhaal over La Griffith, en zeker GroenLinks zou wat bescheidener mogen zijn omdat ze nog altijd minder stemmen hebben gekregen dan de VVD. Laat ze zich eerst maar eens bewijzen. Niet minder potsierlijk was de stap van Marijke Vos om haar kamerlidmaatschap op te zeggen voor een natuurlijke volgende stap in haar carriere; een prestigieus wethouderschap in de hoofdstad. Voor de verkiezingen deed ze overal al alsof ze op het pluche zat.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.