Home > > Campagnespotjes

Campagnespotjes

Voelt u de spanning al? Nog een paar dagen en dan kunnen we gaan stemmen voor de verkiezingen. En nou, nou, nou – ik houd het niet meer!

Goed, u begrijpt het al: wij van Amsterdam Centraal hebben ons ook ruiterlijk verbaasd over de verschrikkelijke saaiheid in de aanloop naar de verkiezingen. Het ziet er allemaal zo gespeeld uit. De PvdA doet net of ze niet met de VVD willen en GroenLinks schreeuwt dat de rest zo rechts is. Enfin, we dachten: laten we er wat schwung in gooien. Daarom gaan we tot de verkiezingen campagnespotjes recenseren, te beginnen met de VVD en de PvdA.

Bij de VVD proberen ze Laetitia Griffith te laten voorkomen als de politieke versie van Rocky. Vanuit een duister land is ze naar het ‘prachtige’ Amsterdam gekomen om daar grote successen te behalen. En waarom Amsterdam? Laetitia: "Niemand keek je er raar aan of zou zeggen ‘Je hoort er niet bij’." Tenzij het aan de VVD ligt natuurlijk, want dan moet je de stad uit als je te weinig verdient. Of te veel. Ik weet het niet meer, dat hebben ze nu zo vaak veranderd.
Gut, gut, gut, wat is Laetitia allochtoons. Excuus voor die term, maar het ligt er zo dik bovenop: de VVD wil allochtone stemmers bereiken. Dus zetten ze er ook maar een zwoel muziekje onder. Ik had ‘The Eye of the Tiger’ beter gevonden en dan Laetitia in joggingpak die heldhaftig de treden van één of andere lange trap beklimt.
Ondertussen doet Laetitia aan bijna geen enkel debat mee, want als die allochtonen eens zouden horen waar de VVD voor staat dan bedenken zij zich wel twee keer voordat ze op deze partij gaan stemmen. In het spotje helpt Laetitia nog even wat oude vrouwtjes op de been. Laetitia Griffith: Supervrouw. Gelooft u het?

Dan de PvdA, die hebben ook hun best gedaan. In het spotje met Ahmed Aboutaleb zie je hem en een mede Marokkaan elkaar een ‘high five’ geven. Is dit science fiction? Elke keer dat ik namelijk een Marokkaan spreek, hoor ik dat ze die ‘bounty’ liever een stomp willen geven.
Vervolgens Lodewijk Asscher. Je ziet hem vrolijk door Amsterdam fietsen. Mooi beeld. Maar waar is zijn fietsslot? Bij Lodewijk volstaat een simpel achterslotje. In welk Amsterdam woont die jongen? Proberen de PvdA hem als een naïef kind te promoten?
In de spotje spreken de PvdA’ers en een Amsterdammer telkens dezelfde woorden uit. Het was vast de bedoeling om over te laten komen hoe dicht ze bij de mensen staan, maar ik blijf toch een beetje achter met het gevoel dat de PvdA klakkeloos de mening van de burger overneemt. U vraagt, wij draaien.
Ten slotte de muziek. In het spotje hoor je de tekst niet, maar die ken ik toevallig wel. En daar zitten wat prachtige regels tussen:

If you ain’t too happy, shut up!

Nothing changes, still the same

The more you give, the less you get

U denkt vast, dit verzint hij, maar niets is minder waar. En eigenlijk waardeer ik de onderliggende boodschap van de PvdA wel, want eerlijk is eerlijk, ook na 7 maart blijft alles wel bij het oude: Nothing changes, still the same.


Bekijk de spotjes van de VVD en de PvdA. De PvdA muziek met briljante tekst is hier te beluisteren.

zeventien reacties op "Campagnespotjes"

Olga
-1-  Olga:
Ik vind het vervelend dat Laetitia Griffith hier wordt afgekat.
Het oog wil ook wat en zij ziet er zondermeer goed uit.
Heel wat beter dan die uitgelubberde heren politici waar driekwart van de amsterdammers fysiek onpasselijk van wordt!
Het is een grof schandaal dat dhr Toine Donk op dit forum, niet geremd door enige kennis van zaken, mag brallen en gallen op Laetitia
GET A LIFE

groetjes
Olga
Arnoud de Jong
Nou Olga, hier moet ik het toch eventjes opnemen voor collega Toine. Hij heeft een amusant stukje geschreven, waar meer research achter schuilgaat dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. En wat Laetitia betreft: de gemeenteraadsverkiezingen zijn géén miss-verkiezingen. Ik heb dus liever een uitgelubberde heer die z'n werk goed doet dan een welgevormde dame met wiebelende standpunten.
-3-  :
Mensen, en wat vinden we van het reklamespotje van de ESPEE:
http://www.eenbeternederlan...

Lekker origineel ;-)
Turtur
-4-  Turtur:
Stemmen op uiterlijk? Gebeurt dat nog dan??
Ismael
-5-  Ismael:
Olga toch.
Denk eens na voor je wat opschrijft. Je zou denken dat je zelf uit een missverkiezing bent weggelopen in de ronde waar ze vragen stellen over hoe ze de wereld zouden besturen. Het gaat toch niet om hoe iemand eruit ziet, maar juist om wat hij of zij wil doen met de stad. Het doet pijn om te horen dat er mensen zouden stemmen op mooie mensen. Stel je hebt een fotomodel en een gehandicapte dwerg met een lui oog. Het fotomodel wil alle lelijke mensen deporteren naar Polen en de dwerg wil zorgen dat iedereen gelijk behandelt wordt. Waar stem jij op, Olga? Wie is in dit geval een mooier mens?
olga
-6-  olga:
Hallo Ismael,
Ik vind het gruwelijk dat je het begrip 'deporteren naar Polen' erbij haalt.
4 jaar geleden bij de verkiezingen had iedereen het over 'het kontje van wouter bos'en dat mocht wel.
En omdat Laetitia als een soort anti-knuffelallochtoon wordt beschouwd door rooie rakkers als jij en de andere op dit forum reagerende 'salonsocialisten'is wat ik schrijf opeens not done?
groetjes olga
-7-  :
Olga, lees jij met oogkleppen op? Of heb je dat stukje over de PvdA gewoon overgeslagen?
Masaccio
-8-  Masaccio:
Het lijkt erop dat Olga de 'lees verder'-knop niet heeft weten te vinden.
Arnoud de Jong
Ah, Olga is waarschijnlijk van de Leefbaar-club. Die herken je altijd aan het etiketjes plakken: salonsocialisten, rooie rakkers, knuffelallochtoon. Ze is nog 'de linkse kerk' vergeten. Gewoon argumenteren is blijkbaar te moeilijk.
Lijst 21, Amsterdam Transparant
-10-  Lijst 21, Amsterdam Transparant:
De campagne vervelend? Eentonig? Onhelder?

Lijst 21 deelt op zaterdag 04 maart in de binnenstad brillenpoetsdoekjes uit met het partijlogo en het motto: WEG MET DE WAZIGHEID.

Transparantie = helderheid. Voor een heldere blik op de gemeentepolitiek. Voor een heerlijk, helder Amsterdam.
Geert
-11-  Geert:
Ik ben het met OLga eens, Amsterdam is van oudsher een rooie fatsoensrakkersstad, waar de salonsocialisten Bos en Asscher een guitig regentenclubje vormen.

Mijn handen jeuken, om me (als altruist)eens bezig te houden op dit lokale niveau. Samen Met Bernard Welten houd ik iedereen staande en wee degene die van de PVDA is, die krijgt een prent!
Ja ja, deze hands-on mentaliteit hoeven jullie van Bos en Asscher niet te verwachten. Zij weten het mooi te vertellen, maar doen concreet niets.
Gegroet luitjes
Geert
-12-  :
@lijst transparant; nou ja, van jullie hebben we dus nog helemaal niks gehoord. is dat misschien jullie idee van heerlijk, helder?
Turtur
-13-  Turtur:
Oei oei, wat een leuke woordspeling krijg je dan, als je Mijnheer Welten erbij haalt. Poe, daar is lang over nagedacht.

Ook erg concreet, Geert: Zij weten het mooi te vertellen, maar doen concreet niets.

Enige voorbeelden zouden kunnen leiden tot een mooie discussie.
Georgios Kourdoumis
-14-  Georgios Kourdoumis:
We gaan weer kiezen, voor de zoveelste keer, maar gebeurt er eigenlijk wel datgeen dat U wilt dat gebeurt. De campagnes lijken steeds meer op een reclame stunt van een supermarkt diens naam uiteindelijk word gebruikt door een onbekende onderneming, gedreven in het belang van bankgarantie's, schuld op schuld met zich meedragend,die de burger dan mag dragen zonder vooruitzicht op een gedegen onderhoud van het dagelijks noodzakelijke belang met uitzicht op conpensatie in de toekomst. Kom laten we weer gaan stemmen, net als ik, tegen beter weten in.
Suffie
-15-  Suffie:
Dus op een podium klimmen en met een stralende glimlach 'wereldvrede' roepen is niet genoeg??
Dr.D
-16-  Dr.D:
Dat is de democratie...
DocD, 14:35h
De vierjarige koorts van wannabee ambtenaren.
De VVD spreekt het publiek aan bij de AH,
de SP staat bij Dirk en Edah.
“Weet U al wat U gaat stemmen?”
luidt overal dezelfde vraag.
“Maak gebruik van Uw stemrecht” schalt
er uit de radio en op TV.
Stemrecht?
Laat je vrijwillig belazeren en betaal voor hun feestjes.
Éénmaal binnen zijn de ambtenaren niet meer weg
te branden, het maakt niet uit wat zij frauderen,
foutief voorlichten of bij elkaar graaien.
Er bestaan geen sancties voor deze “übermenschen”
zij staan boven het volk naar wiens gunst
nu wordt gedongen voor de vorm...
Binnen vier jaar tijd moet de oudedagsvoorziening
namelijk binnen zijn.

Daar heeft U voor gekozen...
Wilt U dat dus niet meer doen???
Dr.D
-17-  Dr.D:
En het zinnetje:
“Als je niet stemt moet je ook niet zeuren”...
Daar kan Dr.D bijna boos om worden!!!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.