Home > > Wild plakken & hard luisteren

Wild plakken & hard luisteren

De verkiezingsstrijd is ook op stadsdeelniveau losgebarsten. Er wordt wild geplakt en hard geluisterd naar bewoners. Iets – dat laatste dan – wat altijd eigenlijk moet gebeuren.

En dat dat niet voldoende is gebeurd, blijkt wel uit de laatste, tussentijdse evaluatie over de stedelijke vernieuwing: de zogenoemde sociale pijler moet meer naar voren komen. In gewone mensentaal: het gaat ook om het welbevinden van de mensen en niet alleen om de mooie, nieuwe huizen.
Goed, men wist dat allang in Geuzenveld-Slotermeer, maar voor D-day 7 maart wordt het nog maar eens flink benadrukt.

- ‘Het CDA wil blijven luisteren naar mensen,’ zegt het CDA;
- ‘Ik praat graag met bewoners,’ zegt D66;
- ‘Bewoners moeten in een vroeg stadium meedenken,’ aldus GroenLinks;
- ‘We zijn er voor de bewoners,’ roept lokale LSG (dat tijdens de vorige verkiezingen op acht stemmen na de grootste partij werd);
- ‘Alles ten goede van onze bewoners,’ vindt grootste partij PvdA
- ‘Bewoners moeten vrijheid en eigen verantwoordelijkheid krijgen,’ sluit VVD de rij.

Een stemwijzer zou je er niet wijzer van kunnen maken.
Maar stem!


zes reacties op "Wild plakken & hard luisteren"

de raadsheer
-1-  de raadsheer:
Waar vele forumbezoekers op wijzen (hetgeen door alle politici wordt doodgezwegen) is het bizarre aantal politici (ruim 400!!) dat Amsterdam rijk is. Dit aantal staat in geen verhouding tot de door hen geleverde kwalitatieve en kwantitatieve prestatie naar de burger.

Waar het bij de politici aan ontbreekt is zelfreflectie over herijking van de eigen politieke status quo. En dat is jammer, maar wel begrijpelijk.

Echter onbegrijpelijk is het feit dat we het woord 'kiezer' slechts eenmaal in de 4 jaar van alle politici horen. Namelijk enkele weken voor de verkiezingen.
Zij (de politici) bespringen dan met olijke & guitige smoeltjes 'de kiezers' die zich heel wat dienen te laten welgevallen van deze opdringerige meelwormen!

Bent u ook zo blij als de verkiezingen weer achter de rug zijn en we weer normaal over straat kunnen?

De raadsheer
Manon
-2-  Manon:
Nog erger. Zo vlak voor de verkiezingen schijnen een aantal (deelraads)politici een weblog op te zetten. Hierin staan veel van hun heldendaden opgesomd. Tja, alsof ze zich er persoonlijk hard voor hebben gemaakt. Bij nadere bestudering zitten daar hele vreemde zaken tussen die namelijk nooit door 1 iemand tot stand zijn gebracht. Veel is voorborduren op beleid wat toch al was ingezet.
Ik zie namelijk nergens wat nu werkelijk zo uniek is geweest dan wel daadwerkelijk tot stand is gebracht. Ik probeer zoveel mogelijk te kijken naar: 1. wat was de belofte vier jaar geleden 2. wat is daar van terecht gekomen 3. wat staat er de komende vier jaar op het programma. Heldendaden van weleer zeggen niet zoveel.
En ach die kiezer: inderdaad die heb je eenmaal per vier jaar nodig om als klapvee/stemvee te functioneren.
Els
-3-  Els:
Ik heb de stemwijzer geprobeerd, maar heb er zo mijn twijfels bij. Een aardig verkiezingsprogramma is nog niet hetzelfde als aardig presteren als politicus.
Toen ik nog voor de overheid werkte als ambtenaar had ik veel meer zicht op het presteren van bestuurders, en overigens veel minder op de overige politici. Wat me vooral opviel is dat er bij alle partijen waren en wandelende rampenplannen. Besturen is een vak en de burger / kiezer zou best vaker dat vak goed uitgeoefend mogen zien. In het nieuws komen blunderende wethouders (haarlemmerpleintje inrichten) en idiote plannen (torentje bouwen, grachtje graven). Wat er goed gaat, daar heb ik helemaal geen zicht op.
De verkiezingsfolders geloof ik niet, maar wel in sommige mensen. Hopelijk kom ik eruit voor woensdag.
Els
-4-  Els:
Correctie: "Wat me vooral opviel is dat er bij alle partijen goeie mensen waren en bij alle partijen wandelende rampenplannen.
bea
-5-  bea:
Inderdaad, over een weekje gaan we gezellig naar de stembus voor het kiezen van ongeveer 400!! regenteske politici welke Amsterdam incl deelraden rijk is.

En hier zit direct de crux, want deze aan grootheidswaanzin lijdende schizofrenen zijn maar met 1 ding bezig; handelen ter meerdere ere en glorie van zichzelf!!

Het woord KIEZER bestaat voor hen slechts tijdelijk, vlak voor de verkiezingen en als de uitslag bekend is dan is het woord kiezer 'not done'. Van dienstbaarheid en dienbaarheid naar de klant, de burger, hebben zij nooit gehoord.
Wij, de amsterdammers, zullen het zelf moeten doen. Van de op korte termijn, in termen van symptoombestrijding denkende politici hebben we weinig te verwachten.
groetjes
Bea
f.bol
-6-  f.bol:
Ik roep alle centrumbewoners op om een duidelijk signaal af te geven via een stem op de partij die als enige programmapunt heeft het opheffen van stadsdeel centrum. Als dat signaal krachtig genoeg zal op termijn de stadsdeelstructuur sneller op de schop gaan:
zie ook http://www.opheffen.nu
Je kunt ze niet op de stemwijzer vinden, want er is maar één standpunt

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.