Home > > Push en Plastic

Push en Plastic

Het kan nog net, een luchtig onderwerp, voordat ook op AmsterdamCentraal de verkiezingsperikelen losbarsten.

Waar ik het wel over wil hebben is het volgende: steeds vaker gaan kindjes in de push gehuld onder een laag dik plastic. Praktisch de gehele push zit dan ingepakt in een stevig soort doorkijk plastic dat met ritsen en grote elastieken op zijn plek gehouden wordt.
Voor wie het nog niet wist: ik heb iets met kinderen. Zie ik een kinderwagen waar ik een kind in vermoed, dan 'moet' ik in die kinderwagen kijken, soms geef ik de moeder mijn visitekaartje. Moeders reageren nooit verschrikt en altijd verheugd, ze vinden het geweldig die aandacht voor hun allerliefste kleintje. Maar, ben ik samen met een vriend of vriendin, dan willen deze mijn gedrag nog wel eens bekritiseren. De discussie die ik dan voer met mijn vrienden zal ik jullie onthouden. Dat wordt me iets té privé.

Helaas is het de laatste dagen weer mooi weer. Ik had jullie willen verblijden met een prachtig beeld van "push met kind in plastic". Dat is dus niet gelukt.

Vraag jij je ook af waar het toe dient?
Ik wel.
Je ziet het door heel Amsterdam en het lijkt niet stadsdeel gebonden. Dus ja, wat is het dan? Beschermt het dikke zeil het kind tegen de Amsterdamse regen of tegen fijnstof van de langsdenderende vrachtwagens? Tegen hard geluid van de snerpende scootertjes. Tegen de koude stadswind misschien of tegen ongewenste inkijk van toeristen, vreemde mannen of andersdenkenden?
Ik heb het nog nooit durven vragen.

tien reacties op "Push en Plastic"

catootje
-1-  catootje:
Het zal vast niet bedoeld zijn tegen de regen of kou.
Ik denk dat dat plastic de omstanders beschermt tegen geuren die bij het kind vandaan komen.
Arnoud de Jong
Je kunt zo'n kind natuurlijk ook insealen in een blisterverpakking. ;-)
-3-  :
Het beschermt tegen de regen, vermoed ik. Ik gebruik zo'n ding niet en ontmoet dan verwijtende blikken van andere ouders als ik met kind door de regen loop. Hier in Bos en Lommer is een variant op dit fenomeen: de synthetische dekentjes. Kinderen in buggy's gaan er helemaal in gehuld als het een beetje waait, en baby's verdwijnen er zelfs in. Ik vind het er heel ongezond en verstikkend uitzien. Van wind en regen smelt een kind bovendien niet.
E.R.
-4-  E.R.:
Kleintjes What's in a name
christien
-5-  christien:
Ik snap helemaal niets van het verhaal van Stefan. Die regenkappen voor wandelwagens zijn al zo oud als de weg naar Kralingen. Kom op zeg, dit log verdiend beter.
Sigi
-6-  Sigi:
@ christien
Het gaat denk ik meer over het gluren naar kinderen?
-7-  :
Ok, als je vroeger erbij wilt halen: ook toen zag je weleens een plastic over de wandelwagen, meestal een lullig en wat amateuristisch gemonteerd stukje zeil. Vandaag de dag zijn veel van deze kinderen hermetisch ingepakt in een tent die meer weg heeft van een zuurstoftent dan een regenkapje. Ik vraag me weleens af of ze nog wel adem kunnen halen. Kennelijk wel, want het mag verkocht en gebruikt worden.
catootje
-8-  catootje:
@Esther: Kijk, daar houd ik van, zo'n reactie. Gun de kindertjes een gezonde frisse snoet en laat ze lekker in de frisse lucht. Als het heel hard regent kan je toch schuilen?? En zo heel erg vervuild is de lucht in Nederland toch niet ;-)
Danza
-9-  Danza:
He gatverdamme.
Dit soort bezorgde ouders geven me altijd een vervelend gevoel.
Kijk, voor de regen kan ik me voorstellen dat het vervelend is om van die keiharde druppels in het kleine oogje te ontvangen.

Maar om het nu echt te doen vanwege de vervelende lucht?
Kom dan potver knotster in Zeeland wonen, plaats genoeg!
Dan kom ik in Amsterdam wonen zijn we van het gezeik af.
merijn
-10-  merijn:
Een push??!!
:/

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.