Home > > Ik begrijp iets niet (Prins Hendrikkade 2)

Ik begrijp iets niet (Prins Hendrikkade 2)

ApenrotsPHkadeKlein
In Ik begrijp iets niet (Prins Hendrikkade) van 15 januari 2006 sprak ik al over het stuk niemandsland, waar voor geen enkele verkeersdeelnemer duidelijk is wat er van hem of haar verwacht wordt. Om daar veilig van of naar het Centraal Station te geraken zijn snelheid, concentratie, kracht en doorzettingsvermogen van levensbelang. Zie ook de foto van Thomas Schlijper van 17 februari 2006. Een roekeloze voetganger ontwijkt hier het chaotische voetgangersgebied om de meest directe lijn richting CS te maken. Het is toch nergens veilig, op hoop van zegen stort hij zichzelf dus gewoon in de kolkende stroom van brullende auto's.

Ook aan de westelijke zijde van dit in de loop der tachtiger en negentiger jaren tot ruig en spannend verworden natuurgebied, is er een boel te beleven. Voor kinderen is er zelfs een kleine apenrots (klik op foto voor groter vermaak). Heb je als gezin, na een dagje shoppen in attractiepark Amsterdam op dit punt alle trams, bussen en auto's nog weten te ontwijken, hier moeten kinderen toch echt nog even spelen op de leuke klauterberg. Een andere functie kan ik er niet voorbedenken. Deze bult ligt al meer dan twintig jaar onduidelijk te wezen zo midden voor het zebrapad. Ach ja, het geeft vermoeide ouders tenminste nog de kans om de inhoud van de volle tassen her te verdelen.
Zoals uit de reactie van Angela Wiegel (coördinatie Stationseiland) op mijn eerdere stuk blijkt, zal er ergens in 2007 een tijdelijke nieuwe herinrichting komen. Over een definitieve herinrichting wordt nog niet gesproken. Tijdelijk betekent vaak definitief in Amsterdam. Dus van mijn kant de vraag of dit hoopje stenen zonder betekenis definitief bewaard mag blijven. Desnoods met een leuk stukje kunst erop. Als symbool van jarenlange verwaarlozing door de gemeente van dit gebied. En omdat kinderen in de binnenstad toch al zo weinig kunnen spelen maakt Amsterdam zo nog een kindvriendelijke geste. De klimrots hoeft niet eens gesubsidieerd te worden vanuit het potje Jeugd. Gewoon een kwestie van creatief bestraten. Wel zo goedkoop, wel zo handig.

vier reacties op "Ik begrijp iets niet (Prins Hendrikkade 2)"

Jan Woongraag
-1-  Jan Woongraag:
*reactie verwijderd wegens dubbel posten*
Bij herhaald misbruikt volgt een ip-ban.
-redactie amsterdam centraal-
JelmerU
-2-  JelmerU:
@jan woongraag:
ja, dat weten we nu wel... er zijn wat spelregels voor de discussie hier op amsterdam centraal.
uit den boze zijn: off topic reageren en herhaling van reactieposts. die worden dan natuurlijk vol frisse moed verwijderd... dus, bespaar je de moeite!
JelmerU
-3-  JelmerU:
o ja, hier staan de regeltjes:
http://www.amsterdamcentraa...
Chris
-4-  Chris:
Ik begrijp EVENEENS iets niet
Naast de Haagse Passage bestaat de Passage van Amsterdam ook nog. De Passage van Den Haag wordt gerestaureerd en in oude staat (bijna dan.. de derde arm uit 1929 blijft een stiefkind) teruggebracht. Amsterdam MOET de passage aan de PR. Hendrik kade natuurlijk ook weer in oude luister herstellen. Voor de mensen die dachten dat de Amsterdamse Passage gesloopt is en (mer)curious zijn waar hij verstopt is : Hij bevindt zich in het Mercurius gebouw.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.