Home > > Stadsdeel sluit Akhnaton

Stadsdeel sluit Akhnaton

Op 19 december moet uitgaansgelegenheid Akhnaton de deuren sluiten. Na een aantal vechtpartijen vindt stadsdeel Centrum het wel welletjes en trekt de vergunningen in. Want, zo redeneert het stadsdeel, met het café zullen ook wel de relschoppers verdwijnen. Dat is logica in het straatje van 'als je de Wallen afschaft verdwijnen ook de illegale hoeren'. Symptomenbestrijding waarmee je het probleem enkel verplaatst.

Akhnaton neemt een bijzondere plek in in de binnenstadse uitgaanswereld. Omringd door zaken waar structureel allochtonen worden geweigerd, richt Akhnaton zicht juist op die groep. Er is een reden waarom veel uitgaansgelegenheden allochtonen niet binnen laten. Portiers ervaren dat ze veel onlust veroorzaken en hebben hen daarom liever buiten dan binnen staan. Akhnaton haalt zichzelf dus de problemen op de hals. Stom, het zou verstandiger zijn om een 'wit' deurbeleid te voeren zoals dat van hun buren.
Akhnaton heeft echter als doel om allochtonen te helpen bij het beleven van hun eigen cultuur - eigenlijk een beetje de boel bij elkaar houden. Een organisatie die op praktische wijze verschillende culturen bij elkaar probeert te brengen. Stadsdeel Centrum zou Akhnaton daarom juist moeten steunen met bijvoorbeeld een gezamenlijke aanpak van uitgaansgeweld. De werkelijkheid is echter dat op 19 december Akhnaton sluit en de relschoppers een ander mikpunt zullen zoeken.

Nu is het makkelijk om hier wederom te gaan lopen jammeren over het stadsdeel Centrum. Het is ook mogelijk om te mailen naar de vertegenwoordiger van de partij waarop je gestemd hebt. Hun e-mailadressen staan hier. Ik heb mijn vertegenwoordiger inmiddels gevraagd wat hij van de sluiting van Akhnaton vindt. Af en toe moet je zelf naar de politiek toe komen.

vier reacties op "Stadsdeel sluit Akhnaton"

GJ Klaver
-1-  GJ Klaver:
Wel... 'als je de Wallen afschaft verdwijnen ook de illegale hoeren'

Is precies wat Lodewijk Asscher van de PvdA wil, dus zò bizar kan dat toch niet zijn?

Of wel?

[tussen haakjes: In het NRC stond een berichtje dat moslim-jongeren het beeldje van Anne Frank met 'bitch' hebben beklad. Misschien hadden ze bij Akhnaton hun cultuur beter kunnen beleven, huh.]
paul
-2-  paul:
De ervaring wijst uit dat het geen zin heeft om met argumenten te poberen de politici van stadsdeel Centrum te overtuigen. Denk aan die marktmeuk op de Dam, het Alcides debacle, de 50 miljoen die gutgeguckt aan het stadsdeelpaleis moet worden besteed. Van der Stoel en companen in DB doen wat zij willen, VVD en PvdA volgen kritiekloos (omdat kritiek op het DB of de stadsdeelvoorzitster het imago van het stadsdeel zou kunnen beschadigen) en de oppositie is futloos en krachteloos.
Jammer, maar waar. We hebben als bewoners van de binennstad alleen maar dit soort websites om ons ongenoegen te spuien. Dus Toine, jouw suggestie volg ik maar niet op.
Redactie Amsterdam Centraal
-3-  Redactie Amsterdam Centraal:
Reactie verwijderd door redactie. Het plaatsen van reclame- of propaganda-uitingen (inclusief hyperlinks daarheen) is niet toegestaan. Zie: http://www.amsterdamcentraa...
Walter Vedder
-4-  Walter Vedder:
De sluiting is niet doorgegaan. Zowel de Raad van de Centrale Stad als de Deelraad Centrum waren unaniem tegen sluiting van Akhnaton. Gelukkig zaten daar mensen - van links tot rechts - die onderkenden dat de argumentatie voor sluiting volstrekt onvoldoende was. Ze adviseerden stadsdeelvoorzitter van der Stoel om de voorgenomen sluiting te annuleren. Zij nam dat advies over, waarmee het van de baan was.

Het stadsdeelbestuur kreeg het advies om A te sluiten van het Bureau Handhaving, dat opdracht had om strenger te handhaven. Kennelijk weten die ambtenaartjes niet het onderscheid te maken tussen een voor Amsterdam uniek en onmisbaar centrum dat al sinds 1953 bestaat en een ordinair drugshol. Dat ze geen sterke zaak hadden had het bureau blijkbaar zelf ook wel door; Om hun argumenten kracht bij te zetten zagen ze er geen been in om hele en halve onwaarheden te schrijven. Akhnaton heeft nog overwogen om deze fraude aan de Ombudsman voor te leggen.

Deze onzinnige actie heeft de Gemeente en Akhnaton veel geld gekost. Zo veel zelfs dat Akhnaton er bijna aan failliet is gegaan.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.