Home > > Amsterdam Centraal te lezen via de website van AT5

Amsterdam Centraal te lezen via de website van AT5

Dit is een gezamenlijk persbericht van AT5 en Amsterdam Centraal
21 november 2005
Amsterdam Centraal te lezen via de website van AT5

De succesvolle website amsterdamcentraal.nl werkt sinds 1 november samen met televisiezender AT5.

Amsterdam Centraal is een dagelijks weblog met een hoge mate van actualiteit over gebeurtenissen in Amsterdam. Het is een levendig onafhankelijk discussieplatform met ruimte voor positief en negatief nieuws. De content van de website www.amsterdamcentraal.nl wordt deels geplaatst op de website van AT5, www.at5.nl.

Over Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal is bedoeld voor alle Amsterdammers die begaan zijn met hun buurt en stad. Vijftien correspondenten uit verschillende stadsdelen doen via deze site verslag van actuele ontwikkelingen in hun directe omgeving. De onderwerpen lopen sterk uiteen. Van de onderdoorgang onder het Rijksmuseum tot terreurdreiging in de Diamantbuurt en van onbegrijpelijke verkeerssituaties tot de bomenkap in de Bilderdijkstraat.

Lodewijk Asscher was in 2003 initiatiefnemer van Amsterdam Centraal. Het doel is mensen bij hun buurt te betrekken en dat terug te koppelen naar de politiek: "Ik ben er trots op dat Amsterdam Centraal zich een eigen positie in de stad heeft verworven. Dankzij de correspondenten en de bezoekers zorgt de site voor een altijd interessante informatiestroom waar juist politici hun voordeel mee kunnen doen!" Asscher draagt Amsterdam Centraal nu over aan AT5.

Kwaliteit
De samenwerking is een initiatief van AT5, waar behoefte bestond om de website aan te vullen met meer hoogwaardige artikelen. Het streven is om www.at5.nl kwalitatief op een vergelijkbaar niveau te brengen als AT5 op televisie; Amsterdamcentraal.nl kan daar een belangrijke rol in spelen.

Erik van der Zwam, directeur/hoofdredacteur van AT5: "We zijn er echt tevreden mee. Met de samenwerking met Amsterdam Centraal krijgt de website van AT5 een geweldige inhoudelijke impuls!"

Over AT5
AT5 is sinds de oprichting in 1992 uitgegroeid tot volwaardige nieuwszender, die via televisie, teletext en internet de Amsterdammers voorziet van informatie. Tachtig procent van de Amsterdamse bevolking ziet AT5 als belangrijkste bron van informatie voor dat wat in de stad en de wijde omgeving gebeurt.


Reageer op "Amsterdam Centraal te lezen via de website van AT5"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.