Home > > Skaters met de dood bedreigd

Skaters met de dood bedreigd

null
Blij dat ik nog leef! Nee, ik ben niet bang dat ik zomaar overhoop geschoten word. Ik word niet bedreigd en ik word ook niet beveiligd.

Toch ben ik ternauwernood aan de dood ontsnapt. Sporten blijkt niet zonder gevaar. Ik wil nog wel eens een rondje skaten. Meestal begeef ik mij daartoe buiten de stadsring, in de veronderstelling dat de lucht daar frisser is. Maar dit keer wilde ik juist remmen en bochtjes draaien oefenen. Ik beleef er bijzonder veel genoegen aan om juist op zondagmiddag over de stoepen te scheuren, stoplicht- en lantaarnpalen te omarmen en vooral mijn omgeving de indruk te geven dat ik het allemaal erg goed kan.
Maar toen stond ik, na een kleine uitwijkmanoeuvre, plots oog in oog met een paar strekkende meter blindentegel (twee uitwijkmanoeuvres in één seconde trek ik niet). Skates en blindentegels verdragen elkaar maar matig. De tegels liggen goed vast in de grond, de skater daarentegen heeft altijd wat vaart... dus daar gaat de skater. Zo ook ik. Mijn zwierige skatetocht eindigde in het nabij gelegen fietsenrek nadat ik op de blindentegels voluit onderuit was gegaan.

Ooit een blinde gezien die deze ribbels- en bobbeltegels gebruikte om kruispunten en wegen met het gemak van een ziende over te steken? Ik niet.
Dus voor mij mogen deze blindentegels subiet verwijderd worden uit het straatbeeld. Levensgevaarlijk voor skaters.

21 reacties op "Skaters met de dood bedreigd"

bogie
-1-  bogie:
Beste Stefan,

Volgens mij heb jij het skaten nog niet helemaal onder de knie.
hierbij de tip van de dag:
Plaats je voeten niet naast elkaar maar de ene iets voor de andere en verleg je gewicht naar je achterste skate en als je met je voorste skate over de tegel bent plaats je het gewicht op deze skate. Tevens maak je jezelf zo licht mogelijk door iets op te veren als je over de blinde tegel rijdt

en anders spring je erover heen

Ben het overigens wel met je eens dat deze krengen zelden worden gebruikt door blinde mensen
J. de Korte
-2-  J. de Korte:
Sorry, maar dit kan toch niet waar zijn !
Voor blinden en slechtzienden zijn dit soort voorzieningen noodzakelijk. Ik vind je stukje erg egoïstisch.
Probeer eens geblindoekt je weg te vinden zonder en met dit soort tegels.
-3-  :
Stefan, leer toch skaten man! Straks lees ik hier nog dat alle tramrails ook moeten verdwijnen uit de stad ;)
Charly
-4-  Charly:
Hallo Stefan,
RS Survivors geeft korte cursussen (6 avonden) veilig skaten, hartstikke leuk ook nog! Op 28 november gaat er weer een van start. Zie http://www.survivors.nl
Truusje
-5-  Truusje:
Met hakjes over deze gruwelijke ribbeltjes dribbelen is anders ook geen pretje... Op perrons zwik ik me altijd een ongeluk één stap verwijderd van het gapende spoor. Toch maar aan de instappers zonder hak? Ik geloof namelijk wel dat de ribbeltjes nuttig zijn voor de slechtziende medemens...
JE KK MOEDER
-6-  JE KK MOEDER:
jongen je stelt je zelf erg dodelijk aan iedereen valt wel eens ga bij je moeder zueren man kleine baby
 skateres
-7-   skateres:
Reactie verwijderd wegens capslock
ddt
-8-  ddt:
Reactie verwijderd wegens volslagen onbegrijpelijk Nederlands.
daniel s
-9-  daniel s:
@Skateres:
Met meer uitroeptekens wordt je standpunt niet meer waar.
fred
-10-  fred:
Het stukje van Stefan en de reaktie van 'skateres' heeft mijn mening over de intelligentie van skaters flink negatief bijgesteld. Wat een sukkels! Ga lekker op de A2 skaten, geen blinden, geen fietsenrekken, en als het even meezit zijn we ook redelijk snel van jou af!
B.
-11-  B.:
makkelijk he? generaliseren..
yanny scutt
-12-  yanny scutt:
Lieve Stefan, Je kon mijn kleinzoon wel zijn! Dendert ook door de tent en valt 10 keer op z,n snuit voor hij beseft dat er nog andere mensen om hem heen bestaan!

Bedankt overigens voor die prachtige bescrhijving van jouw Skate-oefeningen.Ik had het kunnen tekenen (stripverhaaltje) als ik dat talent bezat.

Maar wat had je gedaan als je , na zo'n prachtige omarming van een lantaarnpaal niet in het fietsenrek was beland, maar tegen een ECHT mens?

Had je dan moeten zeggen; Sorry, ik zag niet dat u blind bent? Of had je dan gezegd; Hier hoort u niet te lopen want daar zijn uw ribbeltegeltjes???! Leesbrilgroet; Yanny
ghaat je nix aan
-13-  ghaat je nix aan:
egt zo kk dom wie kan er nouw niet skaten jha ik niet maar je ghaat tog niet op een plek voor blinden skaten hoe dom kan je zijn
hahahha
-14-  hahahha:
Ewa stefan de volgende x als je skate kk dan kk hard
Kj lesje geleerd (sorry van me taal gebruik ) :P
J-P
-15-  J-P:
@ hahahha
Noem je dat taalgebruik? Ik vind het knap hoeveel spelfouten jij in 1 zin kwijt kan.
Skater
-16-  Skater:
@fred
Doe gewoon normaal man. Zo praat ik toch ook normaal tegen andere mensen.
Skater's zijn heust niet (altijd) dom hoor.
Ik ben skater en heb toch ook gewoon ruim mijn Havo/Vwo gehaald?
Dus: dat is weer tipisch een vooroordeel.
hachee
-18-  hachee:
Beste Stefan,

Het feit dat jij een blinde geen gebruik ziet maken van deze tegels betekent nog niet dat dat niet gebeurt. Bel eens een blindeninstituut en stel daar je vraag of loop een dagje met een blinde mee. Jij kunt zien waar je tegenop knalt, een blinde niet.
jaap
-19-  jaap:
gast je popt toch gewoon over die tegels heen ??? dan nog blijf je echt niet haken aan die dingen... ik skate elke dag en heb daar nog nooit last van gehad.
jaap
-20-  jaap:
ik ga toch ook niet tegen jou zeggen dat je in het zwembad moet gaan hockeyen ...
Door moderator ontdaan van scheldwoorden
Ginevra
-21-  Ginevra:
Door redactie verwijderd. Lees de regels voor discussie: dit is geen prikbord voor oproepen e.d.
@Ginevra: google maar even op RS Survivors en je komt vast de skaters tegen die je zoekt.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.