Home > > Breng Rob Oudkerk terug!

Breng Rob Oudkerk terug!

Nova had al uit laten zoeken hoeveel zetels Rob Oudkerk zou halen als hij terug zou keren in de Amsterdamse politiek. Lodewijk Asscher is geenzins van plan de voormalig wethouder te vragen terug te keren in een nieuw te vormen college. En dus ligt de weg open voor Rob's one-man partij, die in navolging van Pim's Rotterdamse revolutie, de sociaal democraten de Amsterdamse stopera uitjagen. Uitgekotst door de eigen partij, dat politiek elitaire gepeupel van de PvdA. Een gebeten hond, een slachtoffer van de politieke spelletjes van het waterlooplein, die doet het altijd goed bij het volk dat zich door de politiek vaak in eenzelfde positie ziet geplaatst.

Het is als in de eerste Rambo film waarin Silvester Stalone het opneemt tegen de gehele staatsbureaucratie die, onterecht natuurlijk, op hem jaagt. De kleine man, die het beste voor heeft met de wereld om zich heen en geen vlieg kwaad zou doen, wordt achterna gezeten door de grote boze overheid. Redenen om politiek aan de schandpaal te worden genageld zijn: omdat je naar de hoeren gaat of cocaïne gebruikt. Maar als je als gewone burger je niet aan de regeltjes houdt, bijvoorbeeld door een foutje te maken op een belastingaanslag, dan word je opgezadeld met torenhoge schulden. Politici geven onrechtmatig hun geld uit, en ja hoor, ze mogen gewoon blijven zitten. Geen boete, maar ok, dan toch maar terugbetalen... En dat hoeft natuurlijk niet nu, maar volgend jaar.

Allerlei kromme politieke redeneringen, waar u en ik niks van snappen. De politiek houdt zichzelf een flinke hand boven het hoofd. Terwijl wij, simpele zielen, steeds weer worden lastig gevallen door die overheid. Regeltjes, formulieren. Wel spoed, geen politie. Enzomeer. In dat tij kan populisme natuurlijk hoogtij vieren! En Rob Oudkerk ook.
Peter R de Vries presenteerde deze week zijn programma. Grote man achter PRDV is wederom Jan Nagel, die niet alleen Leefbaar Hilversum oprichtte, maar ook de definitieve politieke opstap aan Pim Fortuyn gaf. Nu gaat hij het proberen met de misdaadverslaggever. De overeenkomst is natuurlijk dat PRDV gaat proberen ver te komen met schoppen tegen de gevestigde politiek, die tactiek kennen we inmiddels. Maar dit keer met een helderder programma en een minder eigengereide lijsttrekker. Maar hoe zit dat in Amsterdam?

Het feit dat Lodewijk Asscher Rob Oudkerk heeft uitgesloten van wethouderschap voor de PvdA betekent natuurlijk niets als Wouter Bos de voormalig wethouder al een mooie plek in het eerste kabinet Bos heeft beloofd. Maar daar ga ik dus even niet van uit. Het kan een strategische blunder worden. Oudkerk heeft de laatste jaren gewerkt aan een goede pr. Politiek commentator bij B&vD, columnist in de Spits! Die commentaren die gingen wel ergens over, namelijk over hetgeen ik hierboven ook beschreef. Het volstrekt irrelevante waarop politici worden afgerekend, terwijl de echte problemen, de dingen waar het echt scheef loopt, niet aan de orde komen, of gewoon worden geschikt.

Los van het feit dat ik denk dat dat helemaal niet zo is - de ene politieke partij is de andere niet, en de meeste daarvan trekken wel regelmatig het eigen boetekleed aan - is dat beeld de laatste tijd niet verminderd. En zoals ik al zei: Rob Oudkerk is hier slachtoffer van geworden, en dat betekent potentieel heel veel stemmen van mensen die zich ook onheus bejegend voelen door overheid en politiek. Dat weet Rob ook, maar weet Lodewijk dat? De kwaliteiten van Oudkerk als wethouder waren nu niet wat je zegt geweldig. Zijn opvolger heeft en betere dossierkennis, en zorgde ook nog eens voor rust en stabiliteit in het kemphanencollege met Dales en Oudkerk.

Het politieke spel van Amsterdam is, zoals ik twee weken geleden ook al beschreef, bijna gereduceerd tot het machtsspelletje: wie doet het met wie? Wordt het een links of een rechts college? Gaat de PvdA met GroenLinks of met de VVD in zee? Of zal het Waagberaad, tussen VVD en GroenLinks, roet in het rode eten gooien? Dat is allemaal waar de politiek voor de burger niet over moet gaan. Maar juist gewoon over goede oplossingen voor problemen waar wij, alle Amsterdammers, regelmatig mee te maken hebben. Het gaat niet om wie bestuurt met wie, het gaat niet om of je als politicus een heilig boontje bent. Het gaat er om wat goed en rechtvaardig is. En daarom, want dat vinden wij rechtvaardig: Breng Rob Oudkerk terug! Als de PvdA het niet doet, dan doen wij het wel.

dertien reacties op "Breng Rob Oudkerk terug!"

Geert Bravers
-1-  Geert Bravers:
Iemand als Oudkerk ,die heroinehoertjes afloopt en daar de fout niet van inziet, maakt zich per definitie ongeschikt over een positie in de politiek.
rian
-2-  rian:
Jelmer. Ik ga toch vreselijk hopen dat jouw stuk cynisch bedoeld is. Wat die Oudkerk ook gedaan mag hebben, het is een verschrikkelijk zich zelf overschreeuwende nitwit. Totaal ongeschikt om zich als politicus te manifesteren. Erg veel zelfmedelijden en inspelend op het onderbuikgevoel. De arrrogantie ten top.
Het dreigt met een boek waarin hij een boekje open zal doen. Rancuneus noem je zoiets. Zitten we daar nu echt op te wachten?
Kijk wat we nu hebben is ook niet om over naar huis te schrijven. De binnenstad moet het doen met een ander leuk vooruitgeschoven kopstuk van de PvdA (Iping). Echt ook iets om de rillingen van te krijgen. Te treurig om over na te denken. Roep gewoon dat je erg geschikt bent en je gaat het nog geloven ook. Zijn dus geen politici maar een stel narcisten
daniel s
-3-  daniel s:
ik leg de democratische beslissing een strobreed in de weg: als het volk graag stemt op een coke-snuivende, door vrouwensmokkelaars-mishandelde-en-verslaafd-gemaakte-crackhoertjes-neukende, arrogante en opgeblazen vleeszak, dan doen ze dat maar. Het volk krijgt de leiders die het verdient in een democratie. Tot mijn spijt ben ik het vaak niet eens met dat volk.
daniel s
-4-  daniel s:
den ik bedoelde GGGGeen strobreed. Sorry.
benno
-5-  benno:
Hij is de laaste politicus waar ik op ga stemmen. Maar een rancuneus boek over de Amsterdamse politiek kan helemaal geen kwaad. Worden we een keer goed geinformeerd door een insider.
Suffi
-6-  Suffi:
@Daniel: Ik neem aan dat jij hebt gecheckt of je niets thuis hebt staan/liggen dat met behulp van kinderarbeid is gefabriceerd?
charley
-7-  charley:
Ik lees een hoop van dit soort logs, van Flabber tot retecool tot dit soort lokale sites. Het valt me wel op dat veel van de reacties getuigen van 1-dimensionaal denken. Het zal dan ook niet in de eerste plaats aan Oudkerk zelf liggen dat zijn plannen om met behulp van internet een beweging te starten gedoemd zijn te mislukken, maar aan de (ongenuanceerde) types die reageren op de diverse sites... oeps, daar hoor ik nu ook bij...
PROvo
-8-  PROvo:
Wij worden gecontroleerd door een criminele organisatie, bestuurd door georganiseerde terroristen. Allemaal maandsoldij voor huurlingen die ons beroven en plunderen zoals een normale wietkwekerij.

Broeikas effect wordt veroorzaakt door overheids bussen, treinen, en auto met chauffeur. Vivisectie op mensapen en anderen wordt gedoogd door de wetten terroristen, maar als men de hond niet aanlijnt, kan men een boete krijgen vanwege dierenmishandeling. Ecologische bedrijven worden kapotgemaakt met brandstichtingen, politie doorzoekt slechts de beurs van de armen, want een rijke elleboog crimineel is mogelijk gewapend.

Rob Oudkerk valt wel mee. Marc Dutroux leverde kinderen voor de Brusselse politici, dat weet iedereen. SM hoeren zijn uitgevonden door Opus Dei, een derde van de Popisten priesters is HOMO, net als die paap en Rotterdammer Pim Fortuyn. Overigens, hun baan verliezen vinden ze nog erger als neergeschoten worden!

U raakte de waarheid bijna. De waarheid is: Oud Kerk moet terug, niet Oudkerk. Oude Kerke dus, de tijd dat men Oldenbarnevelt nog normaal ging onthoofden, als deze Hoogverraad pleegde. Vandaag doen ze het tegengestelde met een papistisch beeld voor een landverrader!

Voor Mussert, een katholiek, en Ros van Tongeren, zal komende eeuw wel een bronzen beeld komen. Tenslotte, op Auswitch stond te lezen : Arbeit macht frei, even later kregen we de Partei von der Arbeit, waar Oud Kerk, een atheist, als hoerenloper aan de slag ging om onze vrouwen en kinderen uit te buiten, zoals elke ambtenaar. Weest blij voor Rob, dat ie niet meer tot de terroristische organisatie van ... behoort!
Leve de Papenhater!
Suffie
-9-  Suffie:
Provo, wat zei de dokter nou over die pilletjes! 'Strikt iedere dag op het zelfde tijdstip innemen!!'
B ter Haar
-10-  B ter Haar:
Oudkerk alsjeblieft.
De woorden narcisme en achterbaksheid staan voorop bij deze man.Hij durft serieus te beweren dat hij spijt heeft wat hij gedaan heeft mbt vrouw en kinderen,doch vervolgens wel alles nogmaals alles n keer op te schrijven.Dat is hij zichzelf verplicht namelijk zegt ie dan...haha...Mensen,deze man is geesteziek.Medelijden moeten we met hem hebben.Een beste man,maar laat hem alsjeblieft in de luwte gaan en de openbare wereld niet meer lastig laten vallen met deze ongein.
hennyzee
-11-  hennyzee:
rob het is triest dat je zo publiciteitsgeil bent.
je beschikt over een enorm ego dat 'rucksichtlos" zijn plek bij de andere lulloós wilt innemen.
rob ga aarden en houd het bij jezelf.
mazzel

vergeet de onderdrukten in de samenleving niet.
er is nog veel te doen
mazzel henny
rob s
-12-  rob s:
Vandaag weer zo een lekker narcistisch interview met Oudkerk in de Metro. Onvoorstelbaar gewoon dat deze man denkt dat alles wat hij gedaan heeft te rechtvaardigen is. Vrouw schijnt psychiater te zijn. Volgens mij houden ze elkaar in hun eigen diagnose behoorlijk gevangen.
Hoerenlopen en ongefundeerd kritiek leveren, alsmede met een opgeblazen tronie je zelf staan te verheerlijken hoort niet in de politiek thuis.
Rob ga jezelf eens goed na laten kijken.
Pieter van Gaart
-13-  Pieter van Gaart:
Rob oudkerk kan het beste een eigen partij vormen en gewoon doen wat hij denkt dat hij moet doen, maar hij moet wel eerst nadenken voor hij iets doet, daar kan hij als in een gewone gezonde democratie op afgerekend worden. en gewoon wekelijks naar de psychiater gaan.
want we mogen toch allemaal weleens een foutje maken!

Pieter G do 17-11-005

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.