Home > > Soap Mobiel

Soap Mobiel

Gonny gaat, Gonny blijft
"Mokum Mobiel heeft als kleine partij zeer veel aandacht in de pers," lees ik op de homepage van Mokum Mobiel. En inderdaad, over aandacht heeft de partij niet te klagen. Al zullen ze daar inmiddels wat minder blij mee zijn.

Soap Mobiel speelt zich net als een paar jaar geleden Soap LPF in alle openbaarheid af, dat moet je ze nageven. Hoewel er tegelijkertijd waarschijnlijk ook weer heel veel in achterkamertjes vergaderd wordt. Elke aflevering eindigt dan ook met een reuze cilffhanger: Staat Gonny haar zetel in de raad af? Zien we de heren Frank en Oosterwelder in de volgende aflevering nog terug, of is het gerucht waar dat ze uit de serie zijn geschreven?
De een royeert de ander en die ander schorst die ene weer
Gonny van Oudenallen is donderdagavond door de ledenvergadering geroyeerd en een nieuw bestuur is aangesteld. Maar een dag eerder had het oude bestuur in ieder geval twee van de elf aanwezige leden al geschorst[1] en ja hoor, Gonny ontkent vandaag dat ze geroyeerd is. Mokum Mobiel zal nog veel aandacht krijgen in de pers.

Een beetje soapserie weet zoiets oneindig te rekken. Er ontstaan afsplitsingen, die elk claimen het échte Mokum Mobiel te vertegenwoordigen en het eindigt bij de rechter, die moet vaststellen of het briefpapier dat de raadsfractie gebruikt, eigendom is van de vereniging of van Gonny van Oudenallen persoonlijk.

Een goede Amsterdamse realitye-soap, daar ontbrak het nog aan. Maar laten we alvast afspreken dat we het bij één serie houden en niet in maart 2006 met een slappe vervolgserie komen.

[1] opmerkelijk dat deze schorsing door het bestuur via het gastenboek van de website bekendgemaakt werd. Zie bericht van 26-10-05 05:00:46

twee reacties op "Soap Mobiel"

martijn
-1-  martijn:
Het is werkelijk te gek voor woorden dat deze Partij idioten nog zoveel aandacht krijgt en ook nog eens hun achterlijkheid ten toon kunnen spreiden op kosten van de gemeenschap. Weg ermee! Over en uit en sluiten met het despotisme van “roodkapje” en al die andere rondzwalkende dwergen.
Dr.D
-2-  Dr.D:
Was er dinsdag nog, stopera kamer 2226.
De Miep van de amsterdamse autolobby liet haar
persberichten verspreiden.
Via de fietskoerier!!!

eh,eh
Ze moet weg maar is dat niet van plan.
Een soort Anne Lize syndroom.
Tara Singh Varma was tenminste duidelijk over het feit
dat ze de heleboel bij elkaar had gelogen.
Ik hoor U denken, dat was een andere partij.
Het gedrag is identiek...

Behalve Bakker&Bakker natuurlijk.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.