Home > > Geslaagde strategie

Geslaagde strategie

Toch een fijn evenement dat Sail. Ik was er wel. Het vond zo'n beetje plaats bij mij om de hoek. Ik ergerde me niet aan vuilnis, ik ergerde me niet aan de mensen die in min straat parkeerden om iets verderop tall-ships te bekijken. Ik ergerde me aan de witheid van het evenement.

Door vooraf keihard te roepen dat er aanslagen zouden komen, was het niet rustiger bij Sail. Maar was het vijf jaar geleden nog een evenement voor jong, oud, autochtoon en allochtoon, nu was er geen gewone Amsterdammer met Marokkaans of Turks uiterlijk te vinden. Heerlijk toch dat al die kutmarokkanen er niet waren. Geen onruststokers, geen potentiële Mohammed B's. Immers, als Marokkaan was je niet welkom. Zou je alleen worden gezien als potentieel aanslagpleger. Dus zou je, in het kader van de veiligheid, preventief worden gefouilleerd, of preventief opgepakt zelfs.
En dus bleef het rustig. Geen aanslag, een prima evenement. Dankzij het goede werk van de politie en de organisatie. Dankzij het goede preventieve werk van... De Telegraaf? Of had die het ook maar van horen zeggen?

Dit moet Job - de boel bij elkaar houden - Cohen toch een doorn in het oog zijn geweest. Waar waren alle jongeren die geworven waren voor de jihad? Of jongeren die eventueel, misschien, want ze zijn toch moslim, ooit de neiging zouden kunnen ontwikkelen om zich op te blazen? Wat was dit voor, uiterst geslaagde strategie, om er vooral voor te zorgen dat sommige Amsterdammers minder welkom waren.

De vrolijke Marokkaan die met zijn rugzakje op zeilboten ging bekijken omdat die dat gewoon mooie dingen vond? Niet gezien. Misschien niet opgepakt door de politie, of de aivd. Maar vooral door alle witte bezoekers weggekeken. Want voor sail gold; iedereen die moslim zou kunnen zijn... die was angstaanjagend.

veertien reacties op "Geslaagde strategie"

GJ Klaver
-1-  GJ Klaver:
*zucht*

Ze zaten - net als de meeste jongeren - waarschijnlijk allemaal hier:
AMSTERDAM - In tegenstelling tot vorige edities van Sail heeft de organisatie dit jaar extra aandacht voor jongeren. Voor het eerst hebben zij een eigen podium achter uitgaansgelegenheid Panama met de titel Sea of Friendships.


Volgens een woordvoerster van Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam, die samen met jongerenorganisatie Nowhere de programmering verzorgt, heeft het podium de afgelopen dagen flink wat jeugdige bezoekers getrokken. Vooral vrijdag stond het bomvol. Toen vond in Panama ook een ander jongerenevenement plaats.

Sail wilde zich dit jaar op een wat bredere doelgroep richten. Zo moesten er meer allochtonen en jongeren naar het nautisch evenement komen. Het programma is door jongeren samengesteld. 's Middags is er veel jong talent te zien, die de afgelopen maanden in alle stadsdelen via speciale audities zijn uitgekozen.

Ook zijn er populaire artiesten te zien als rapper Raymzter, dj Real el Canario, Ziggy en The Party Squad.

Jongeren kunnen verder terecht bij Sailsation, waar elke dag allerlei stunts en demonstraties te zien zijn van onder meer de marine.
Afwas
-2-  Afwas:
Ik vind het erg vergezocht, geen idee ook waar je die anti-marokkaansfeer vandaan haalt. Zelfs als zoiets in de Telegraaf heeft gestaan, denk je dan echt serieus dat er ook maar één Marokkaanse jongere zou zijn die zich daar iets van zou aantrekken?

Kom eens met wat voorbeelden, klinkt allemaal volledig uit de lucht gegrepen.
Masaccio
-3-  Masaccio:
Je ergeren aan de 'witheid' van het evenement? Moet ik nu naar het Landelijke Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie stappen? Wat een zelfhaat zeg, white boy. Door je over de top politieke correctheid discrimineer je zowel blanken (of p.c.: 'witten') alswel marokkanen. Want die hebben namelijk hun eigen cultuur, en in die cultuur past het kennelijk niet om vijf dagen lang schouder aan schouder over de kade langs bootjes te schuifelen en met dure consumptiemunten versnaperingen af te rekenen. Daar moesten we toch respect (ugh) voor hebben van types zoals jij, voor die eigen cultuur?
Is het werkelijk niet bij je opgekomen dat Marokkanen gewoonweg geen interesse in bootjes kunnen hebben? Net zoals ze geen interesse hebben voor een mini-parade bij de Sloterplas, speciaal voor hen georganiseerd?
En erger je je ook aan de 'zwartheid' van het Kwakoefestival? Ik niet. Ieder z'n meug.
King
-4-  King:
Bij het Osdorp Posse-concert <B>in Osdorp</B> zag ik slechts 5 allochtonen. Wat zeg je daarop, Jelmer?
King
-5-  King:
Met 5 allochtonen bedoel ik een handjevol. Ik heb ze natuurlijk niet echt staan tellen. Dit voor de duidelijkheid
benno
-6-  benno:
Jij ergert je aan de witheid van het evenement. Ik word juist misselijk van de krampachtige pogingen om er een allochtonen/participatie-evenement van te maken.

Met “verbindingen tussen werelden en culturen”, “enjoy a world of friendship” en “Culinaire verassingen uit alle windstreken”. Het is toch niet te geloven hoe de gemeente alle evenementen overvoert met dezelfde via subsidie opgelegde multiculti-soep.

En blijkbaar helpt het ook nog eens voor geen meter, of is het gewoon contraproductief.
erwin
-7-  erwin:
Ik denk gewoon dat alles wat door anderen wordt bedacht (van bovenaf gedropt)per definitie niet zo uitpakt. Gaan we nu elk evenement bekijken op het percentage allochtoon/autochtoon? Jakkes! Kijk naar het subdiediebeleid van de Kunst. Moest toch ook zo nodig verjongend, vernieuwend, voor allochtoon etc.etc. zijn. Wat is er gebeurd? hele Kunstensector naar de knoppen geholpen en wat een vernieuwende zaken (maar niet heus)
Robbinson
-8-  Robbinson:
Hm, had je toch beter op moeten letten want tijdens de 2 dagen dat ik ben geweest heb ik ze wel degelijk gezien.
sebastiaan
-9-  sebastiaan:
Inderdaad, ik heb ook vele families “van allochtone herkomst” gezien die vrolijk op het terrein rondwandelden en zich vergaapten aan schepen en vuurwerk. Onzinverhaal.
Jochem Floor
-10-  Jochem Floor:
Ik heb ze ook gezien, tot laat in de avond. Het was leuk en opvallend om te zien. De sfeer van Amsterdam op zijn best.
caroline
-11-  caroline:
Misschien ligt het aan mij hoor, maar ik zie in Amsterdam overal allochtone en autochtone rondlopen. Is dat bijzonder? Dacht het niet. Zijn toch ook gewoon mensen, consumenten, cultuurliefhebbers, lolbroeken, chagrijnen, schreeuwlelijkerds, etc.etc.. Hou eens op over dit belachelijke gedoe, kijken hoeveel allochtone aan welk evenement deelnemen. Tijdens Sail heb ik schepen vol allochtonen gezien!!!!
Jochem Floor
-12-  Jochem Floor:
@ Caroline: Toch wel, als je verwacht dat Sail zo'n 'wit' evenement is. Dat blijkt het dus niet te zijn. Heel bijzonder? Nee, het was gewoon feest. Maar wel een heel groot feest, zonder etnische of populistische wanklanken. Dat is bijzonder genoeg om je er bewust van te zijn, zeker na al die negatieve voorspellingen, spierballentaal en angstzaaierij in de afgelopen maanden.
okkernoot
-13-  okkernoot:
Quote sebastiaan:
Inderdaad, ik heb ook vele families &#8220;van allochtone herkomst&#8221; gezien die vrolijk op het terrein rondwandelden en zich vergaapten aan schepen en vuurwerk.
Wat voor vuurwerk?
otto schmidt
-14-  otto schmidt:
@Jelmer
In Den Haag vindt momenteel de HaSchiBa, de Haagsche Schilderswijk Bazaar, plaats. Iets voor jou??

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.