Home > > Rose is passee

Rose is passee

Het was enorm nieuws; blubber in het MartenLutherKingpark, waar op dit moment de Parade plaatsvindt. Je zakte ongeveer een halve meter de modder in. Dus daarbovenop is een enorme hoeveelheid zand gestort, en ook planken neergelegd. Maar ach; daar gaat dit stuk helemaal niet over.

Ik ben, hoe ernstig, een fanatiek paradebezoeker. Rotterdam, Den Haag, Utrecht en dan naar de hoofdstad. Volgend jaar sla ik de laatste denk ik toch over. Niet vanwege de blubber, maar vanwege het publiek. Nee, u niet... al die anderen...
Die voorstellingen waar je naar binnen wordt gesleept; niet allemaal even goed, maar ok. Een beetje zomerhumor, en kolder. Je kunt een hele avond genieten, beetje mensen kijken, voorstellingen, wat eten. En dan na afloop een biertje.

Na afloop ja. Ten minste, das in die eerste drie steden de normaalste gang van zaken. Of een roseetje, maar volgens mij is rose passe, al denken Amsterdammers nog van niet. Amsterdammers lopen met hele flessen over het terrein, op zoek naar... de stille disco, want dat was vorig jaar ook zo leuk.

In Amsterdam is de Parade een slappe hap geworden; een massa industrie, draaiend om de stille disco en om rose. En ik zeg: rose is passee, maar dat weten Amsterdammers dus nog niet.

En dan zit je zo naar al die gasten te kijken, lallende volwassenen die hun jaarlijkse culturele uitje gaan doen. Zullen we nog een voorstelling doen? Neeneenee, we kopen eerst nog even een flesje rose. Maar rose is passee, dat weten Amsterdammers nog niet.

Dit jaar probeer ik parade te maken; bezoekers een voorstelling binnen te lokken. Ik sta iedere dag met mijn kisten in de modder, te wachten op de gasten die onze voorstelling willen zien. "Doet u alstublieft uw mobiele telefoon uit." zeg ik bij begin van de voorstelling op dringende toon. Maar gegarandeerd dat je tijdens de voorstelling toch minimaal een hoort afgaan. Amsterdammers denken dat ze of niet populair zijn, of dat juist net hun telefoon niemand stoort. Vreemd dat dat je echt alleen in Amsterdam overkomt.

En dan tijdens de voorstelling hoor je ergens in het publiek: "Jij nog een glaasje?" "Proost." Je kijkt naar de gast en ziet het: een fles rose... je denkt: rose is passee, maar dat weten Amsterdammers nog niet.

Ik ken een nieuw festivalletje. Ik ken de parade in Rotterdam, in Den Haag, in Utrecht. En ik weet dat rose passee is. Laat die rose maar zitten... Iedere voorstelling erger ik me aan het publiek. Lallend en nogal respectloos. Volgens mij is de Parade in Amsterdam passee.

elf reacties op "Rose is passee"

Floris Jan
-1-  Floris Jan:
De parade is zeker niet passee!
Ik moet er alleen niet aan denken dat Vanessa komt krijsen, ik begrijp uberhaupt niet waarom we niet haar ipv Albert West naar Afghanistan hebben gestuurd!!

Onze jongens willen een pronte wellustige dame met ontwikkelde voorgevel en Albert is best aardig, maar niet wellustig genoeg voor die honderden jongetjes.

Enfin het zal de tijdsgeest wel wezen
mvg Floris Jan
Corrie
-2-  Corrie:
Mocht de zon nog gaan schijnen de komende tijd, dan ga ik zeker naar de parade in Amsterdam. Niet met kisten door de blubber, maar met open schoentjes in een zomerjurkje en vooral met flessen rose in de hand.
Ik zou er maar moe van worden, dat volgen van trends in drankenland. Ben je net gewend aan breezers moet je opeens over op het witbier of wodka-redbull. Rose passé? Ik noem rose traditie, in combinatie met picknicken en in combinatie met de parade.
amsterdam1005
-3-  amsterdam1005:
de parade is inmiddels een gedrocht geworden van wat het ooit was: nl: te duur en bezocht door patjepeeers die teveel rose drinken.
-4-  :
Rosé is hier geen traditie. Het is noch vlees noch vis. Het is voor jonge broekkies of rokkies, of voor iets ouwere die jong doen. Voor hen die niet proeven wat er door de mond gaat. Omdat de door papperige pastagerechten, kipvanavondschotels, tweedehands tapas en hooikleurige humus verlamde tongetjes alleen nog maar het KinderenvoorKinderen-gekakel kunnen voortbrengen als het wordt ondersteund door rosévicéekleurig vocht, vocht en nog eens vocht. Ze zeggen dan uhr in plaats van err, ze maken lawaai en zeggen eigenlijk niets.
Rood is hen te zwaar, wit is hen te licht.
De massa kiest meestal voor het midden.
Floris
-5-  Floris:
Een goede rosé is niet te versmaden hoor, echt niet. Wat een intolerant wijn-manicheïsme nou toch weer.
Astronoud
-6-  Astronoud:
Grappig die Amsterdammers. Stop maar met rosé drinken dan, in de rest van Nederland drinken we nog even door..
Jochem
-7-  Jochem:
De parade is passee?
Rosee is passee?
Wat een onzin. Je kijkt wat je leuk vindt en je drinkt wat je lekker vindt.
Iets passee vinden, dat is pas(see)!
Dr.D
-8-  Dr.D:
Natuurlijk is Parade de Parade niet meer.
Wie dat ontkent heeft de Parade nooit gekend.
Dus zal de 'Boulevard of Broken Dreams'
helemaal klinken als iets dat nog moet komen...
lol
-9-  lol:
lol sukkels
jullie sijn debielen!!
..XPP
schut
-10-  schut:
...maar wel debielen die kunnen spellen.

Overigens ben ik benieuwd wat er gebeurt als ik op de parade verschijn met een fles whiskey. Hoewel dat toch een drank met cachet en smaak is wordt ik over het algemeen toch gewoon voor alcoholist versleten.

Rosé'tje dan maar?

Hrmpf. Nou. Vooruit dan maar.
schut
-11-  schut:
oh en nou maak ik zelf ook hele erge spelfouten!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.