Home > > Kennismaking gezocht

Kennismaking gezocht

Over minder dan een jaar, maart 2006, vinden de verkiezingen voor de gemeenteraad en de stadsdelen plaats. Dat wordt dus de maanden daarvoor vechten om de gunst van de kiezers. En reken maar dat steeds meer politici zullen denken 'die Marijnissen heeft het mooi voor elkaar op zijn eigen site, doe mij ook zo'n weblog'.

Ik verheug me er op eindelijk eens van wat meer mensen die ons vertegenwoordigen te lezen hoe zij tegen de zaken aan kijken. Niet alleen partijprogramma's te kunnen zien, maar te weten waar de kandidaten zich persoonlijk hard voor maken, hoe zij reageren op elkaar, op het nieuws van krant en tv en op ons natuurlijk.
Want dat weten die politici nu nog niet, maar om een beetje publiek te trekken, moet je wel moeite doen. Je dus niet opsluiten op je eigen stukje internet en wachten tot er iemand langskomt, maar ook elders je neus laten zien. En dan niet alleen schrijven dat je het zo'n leuke site vindt, zodat je een linkje scoort, maar opvallen omdat je iets zinnigs te zeggen hebt.

Sommige al dan niet loggende politici zijn daar goed in, anderen laten het online nog te veel afweten. Ik stel voor dat alle politici zich tijdens het reces gaan verdiepen in hoe anderen het doen en dan direct na de zomer fris aan de slag gaan.
Dan hebben ze allemaal ruim de tijd om publiek te trekken voor de echte verkiezingsstrijd losbreekt én om te bewijzen dat ze in staat zijn dat contact met de kiezers ook buiten verkiezingstijd in stand te houden.

Studietips
Amsterdam Centrum:
Annelieze van der Stoel, Els Iping, Winfred van de Put
Bos en Lommer:
Hans Luiten
Zeeburg:
Tjeerd Herrema, Dennis Straat, Douwe van Domselaar. Mellouki Cadat
Oud-West:
Saranna Maureau. Werner Toonk
Zuider-Amstel:
Erik Koldenhof
Zuid-Oost:
Gerard Kempers
Centrale stad:
John Goring. Lodewijk Asscher. Manon van der Garde

vijf reacties op "Kennismaking gezocht"

Arnoud de Jong
De meesten slagen er nog niet eens in om hier een reactie te geven, laat staan dat ze in staat zijn zélf een heel weblog vol te schrijven. Nee, ik zie het somber in. ;-)
O ja, en de familie Bakker krijgt bij mij bij voorbaat ontheffing, want bij hun kost zo'n weblog vast al gauw 150.000 euro (uiteraard uit de gemeentekas).
Michiel Geuzinge, assistent Els Iping
-2-  Michiel Geuzinge, assistent Els Iping:
Ik weet niet of het al gebeurt, maar worden politici ook persoonlijk benaderd om een reactie te geven op een bijdrage hier?
Ik denk dat er best wel veel zouden willen reageren als ze zouden weten dat er iets op hun gebied speelt.
Arnoud de Jong
@Michiel:
Laatst stuurde ik een mailtje naar Mark van der Horst omdat ik het belangrijk vond dat hij zou reageren op een artikel. Oorverdovende stilte sindsdien.
rosa
-4-  rosa:
@michiel
Een beetje politicus weet wat er zich zoal in Amsterdam afspeelt, kijkt en surft rond etc. etc. Burgers weten deze site ook te vinden dus.....Of denken politici dat hun eigen log wel bij iedereen bekend is. Daarnaast Michiel, ik heb jou al zo vaak zien reageren op deze site (namens jezelf of als assistent van Els) dat je toch op z'n minst zou mogen verwachten dat jij haar en je andere PvdA-genoten op deze site zou hebben geattendeerd. Maar...dat kan dus nog steeds. Ja en dan niet alleen verkiezingsstunt praatjes graag.
-5-  :
@michiel:
ook een leuke: het stukje over annelize van der stoel... wanneer reageert daar iemand van de pvda op? (wellicht ligt daar een mooie taak voor jou om t s bij de fractie neer te leggen?)
maar even zo goed; het is voor een politcus natuurlijk handig te proberen de eigen agenda te bepalen, maar de meeste weblogs van politci zijn gevuld met op de borst klopperij: “kijk hoe goed ik van alles doe!”
ik zit daar echt niet op te wachten.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.