Home > > Dure praat

Dure praat

<%image(20050728-Zalm.jpg|140|140|Zalm)%>
Eind juni liet minister Zalm weten dat Amsterdam geen steun van het Rijk hoeft te verwachten bij grote projecten, wanneer de gemeente de privatisering van Schiphol zal frustreren. Elke rechtschapen partij in de gemeenteraad schreeuwde om het hardst om deze onbetamelijke uitspraken van de minister te veroordelen. Chantage! Machodreigementen! Haagse arrogantie! Eigenlijk dacht ik iets heel anders toen ik de uitspraken van Zalm las: "Hé politiek handjeklap, maar dan eens niet in de achterkamertjes." Amsterdam heeft de troef in handen dus daar moet iets moois uit te slepen vallen. Maar wat stelt de gemeente hier tegenover: Amsterdamse naïviteit en een verhaal over publieke belangen. Dan vraag ik mij af, wie vertegenwoordigt hier nou een groter publiek belang als het om Schiphol gaat? De landelijke overheid of de gemeente Amsterdam? Uiteindelijk heeft het Rijk meer machtsmiddelen en zal Schiphol geprivatiseerd worden. One way or the other.

Gisteren werd bekend dat Amsterdam nog een paar honderd miljoen nodig heeft voor de Zuidas. Ik weet in ieder geval wie de rekening niet oppakt. En dus vraag ik mij af of de gemeente de Amsterdamse burger wel een dienst bewijst met haar houding van geveinsd fatsoen. Is het behoorlijk om vergeefs tegen te sputteren en zo de Amsterdammer op te zadelen met wederom een project dat hem jaar na jaar meer zal gaan kosten?

Reageer op "Dure praat"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.