Home > > Fietsenstalling 3

Fietsenstalling 3

Goed nieuws van het fietsenstallingfront! Eind vorig jaar deed ik nog mijn beklag dat de stalling op het Centraal Station zo vroeg sluit. Nog voor het vertreksein was gegeven om de laatste treinen in het land richting Amsterdam te laten rollen, waren de poorten van de fietsenstalling op CS al gesloten.

Meer dan eens voelde ik me een oen. Vooral als ik een gezellige avond in een andere stad had en al iets na 23 uur richting station moest gaan. 'Neem toch een trein later,' ried men mij aan. 'Dan moet ik straks lopen én morgen terug naar het station om m'n fiets op te halen,' was mijn repliek. Wie na half één aankwam op CS, moest tot voor kort voorbereid zijn en z'n fietsen buiten de bewaakte stalling hebben neergezet óf er genoegen mee nemen die nacht niet meer met de fiets thuis te komen.

Voor wie dit bekend voorkomt: goed nieuws. De stalling aan de westzijde van het station is per 1 juni open tot 1.45 uur! We kunnen weer een uur langer op feestjes buiten Amsterdam blijven zonder direct aangewezen te zijn op lopen (of erger: taxi of nachtbus). Hoera!

Fietsende nachtnetreizigers zijn nog aangewezen op de onbewaakte stalling en wie vóór 6 uur 's ochtends z'n fiets bewaakt wil stallen, kan ook niet op het Centraal Station terecht. Maar toch, de verruimde openingstijden sluiten nu beter aan op de laatste treinen en dat is een goed begin.


vijf reacties op "Fietsenstalling 3"

Sigi
-1-  Sigi:
Inderdaad een goed begin!
Jochem Floor
-2-  Jochem Floor:
En zoals ik Nederland ken, zal het de komende 20 jaar wel het einde zijn ook.
Sigi
-3-  Sigi:
Las vandaag in de metro dat de NS wat laatste treinen niet wil laten rijden (om onderhoud aan het spoor mogelijk te maken) zo ben je nog meer op tijd om je fiets weer te halen.
-4-  :
Oke, ik ben een zeikerd, maar waarom wel die op het Leidseplein 24 uur per dag open en niet deze? Heel fijn hoor, die op het Leidsplein, ik maak er vaak tot laat gebruik van. Maar toch vind ik het niet genoeg!
Obbie
-5-  Obbie:
Woehoe :)
Party Hardy Marije!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.